- 20 Mart 2011
- 13.738
- 32.271
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #40.901
Veriyorum canım bana doktorum verebilirsin dedi. Ama zaten bir tam yumurtayı yiyemezler.her gün yumurta veriyormusun bir doktor paylaşımında gördüm haftada 3 kez verin diyordu tabi herkes farklı şeyler söylüyor
Emekleme bize de çok uzak gibi canım elleri üzerinde kalkmıyor ki emeklesinBenim kızım 7 ay 22 günlük asla emeklemek istemiyor emekleme pozisyonuna çok kızıyor. Hep kucakta gezdiği için emekleme derdi yok galibaeşim de ben de emeklemeden yürümüşüz belki kızım da öyle yapar. Ayrıca hiçbir dişi çıkmadı henüz.
Uyandığında okula gitmeden emziriyorum canım sabah 8 gibi. Sonra 10 veya 10.30 kahvaltı. Saat 2-3 gibi ara öğün 6 gibi akşam yemeği. Ek gıda saatleri bu şekilde. Emzirme duruma göre değişiyor canım genelde gündüz 4 gece 2 veya 3 oluyorBenimki kız da da halen emekleme yok yüzüstü ağlamaları bitmiyor. Eşim dio ki götü fazla büyük kaldıramıyor ki emekleyebilsin
Şunu farkettim ben hiç düzenli ek gıda vermiyorum ya nasıl denk gelse öyle yapıyorum.
kahvaltı, akşam yemeği ara öğün falan yapıyor musunuz ?
Benimki uyanır uyanmaz meme istiyor ee emziriyorum sonra kahvaltı kuruyorum biraz biraz da bizle yiyo birşeyler öyle bitiyor kahvaltısı mesela. Sizler de kahvaltı dan önce emziriyor musunuz?
Benim emzirme çok düzensiz ya 10 dakika bir olduğu da oluyor bi işim varsa 3 4 saatte bir olduğu da l. Kızım çok meme arsızi, çok canımı sıkıyor yanii bı tabak ek gıda versem bile ardından meme tutmak ister.Uyandığında okula gitmeden emziriyorum canım sabah 8 gibi. Sonra 10 veya 10.30 kahvaltı. Saat 2-3 gibi ara öğün 6 gibi akşam yemeği. Ek gıda saatleri bu şekilde. Emzirme duruma göre değişiyor canım genelde gündüz 4 gece 2 veya 3 oluyor
Canım gece nasıl bilmiyorum ama gündüzleri emdiği kadar emsin ya. Ek gıda peşine benimki de emmek istese keşke.Benim emzirme çok düzensiz ya 10 dakika bir olduğu da oluyor bi işim varsa 3 4 saatte bir olduğu da l. Kızım çok meme arsızi, çok canımı sıkıyor yanii bı tabak ek gıda versem bile ardından meme tutmak ister.
Sabah kahvaltı öğlen meyve yada yoğurt akşam da yemek şeklinde veriyorum canım, emme de mızırdanınca talep ettikçe veriyorum mesela kahvaltı gecikecekse önce emziriyorum genelde önce ek gıdasını verip ardından emziriyorum , zaten uykuya geçmeden emiyor, emme tamamen kafama göre gündüz gece zaten benim ki sık emiyor malum, bizimde doktora sordum kilo iyi ondan emeklemiyor dedi kafa çapıda büyük kaldıramıyor bence benim ki kafayıBenimki kız da da halen emekleme yok yüzüstü ağlamaları bitmiyor. Eşim dio ki götü fazla büyük kaldıramıyor ki emekleyebilsin
Şunu farkettim ben hiç düzenli ek gıda vermiyorum ya nasıl denk gelse öyle yapıyorum.
Benimki uyanır uyanmaz meme istiyor ee emziriyorum sonra kahvaltı kuruyorum biraz biraz da bizle yiyo birşeyler öyle bitiyor kahvaltısı mesela. Sizler de kahvaltı dan önce emziriyor musunuz?
Benimki kız da da halen emekleme yok yüzüstü ağlamaları bitmiyor. Eşim dio ki götü fazla büyük kaldıramıyor ki emekleyebilsin
Emekleme bize de çok uzak gibi canım elleri üzerinde kalkmıyor ki emeklesinbelki de öyle olur ama biz 4 dişide çıkardı azıları yakın zamanda istemiyorum çıkmasın çok zor
Kızlar iyi zamanlarınız emeklemeden bu anların tadını çıkartın gün boyu peşinde olmaktan iş yapamıyosunuz vurdu kırdıda cabasıBenim kızım 7 ay 22 günlük asla emeklemek istemiyor emekleme pozisyonuna çok kızıyor. Hep kucakta gezdiği için emekleme derdi yok galibaeşim de ben de emeklemeden yürümüşüz belki kızım da öyle yapar. Ayrıca hiçbir dişi çıkmadı henüz.
Tek tesellim o diyebilirim anne sütü iyi geliyor diyorumm da ne bileyim fazla alıştırsam da zamanla ek gıdayı tamamen reddeder diye çekiniyorum.Canım gece nasıl bilmiyorum ama gündüzleri emdiği kadar emsin ya. Ek gıda peşine benimki de emmek istese keşke.
Anne sütü şifa derler emebildiği kadar emsin.
Ayyy bize benzeyen sizi okuyunca içim rahatladıSabah kahvaltı öğlen meyve yada yoğurt akşam da yemek şeklinde veriyorum canım, emme de mızırdanınca talep ettikçe veriyorum mesela kahvaltı gecikecekse önce emziriyorum genelde önce ek gıdasını verip ardından emziriyorum , zaten uykuya geçmeden emiyor, emme tamamen kafama göre gündüz gece zaten benim ki sık emiyor malum, bizimde doktora sordum kilo iyi ondan emeklemiyor dedi kafa çapıda büyük kaldıramıyor bence benim ki kafayıbugün ilk defa geri geri süründü ama sanırım hareketlenmeler başlayacak artık çok sevindim bi umut belki emekler dedim
Bide bu dediğim öğün kısmı canım istediğim ama değişebiliyor mesela o gün kahvaltıyı yemiyor istemiyor emziriyorum, bugün mesela sabah bal kabağı ceviz pekmez vermek istedim kesinlikle istemedi mecbur yoğurt yedirdim, yada o gün akşam bişey yediremiyorum emziriyorum bazen gününde oluyor yiyor yani değişiyor canım 3 öğün tam verebiliyorum sanma
Bunu da düşünmüyor değilim haniKızlar iyi zamanlarınız emeklemeden bu anların tadını çıkartın gün boyu peşinde olmaktan iş yapamıyosunuz vurdu kırdıda cabası
Düzenli ek gıda vermelisin bence...Benimki kız da da halen emekleme yok yüzüstü ağlamaları bitmiyor. Eşim dio ki götü fazla büyük kaldıramıyor ki emekleyebilsin
Düzenli ek gıda vermelisin bence...
Ben sabah 8 akşam 20.00 arası hiç mama vermiyorum, anne sütüm de yok zaten... Bu zaman aralığında ek gıda yediriyorum.
Sabah yumurta + labne + pekmez + ceviz ( bunlar zorunlu bazen 2-3 bebe bisküvisi de koyuyorum bazen avokado da ekliyorum
Öğlen çorba
İkindi yoğurt + muz yada irmikli meyveli mama
Akşam çorba kaldıysa çorba yoksa biz ne yiyorsak yoğurtla onu yediriyorum.
Gün içinde zorunlu olanlar ve asla eksik etmediklerim
Yumurta, peynir, pekmez, ceviz, muz, yoğurt, et sulu veya tavuklu çorba bunları mutlaka ikna edip yediriyorum ve asla ödün vermiyorum.
Gece de mama veriyorum.
Düzenli ek gıda vermelisin bence...
Ben sabah 8 akşam 20.00 arası hiç mama vermiyorum, anne sütüm de yok zaten... Bu zaman aralığında ek gıda yediriyorum.
Sabah yumurta + labne + pekmez + ceviz ( bunlar zorunlu bazen 2-3 bebe bisküvisi de koyuyorum bazen avokado da ekliyorum
Öğlen çorba
İkindi yoğurt + muz yada irmikli meyveli mama
Akşam çorba kaldıysa çorba yoksa biz ne yiyorsak yoğurtla onu yediriyorum.
Gün içinde zorunlu olanlar ve asla eksik etmediklerim
Yumurta, peynir, pekmez, ceviz, muz, yoğurt, et sulu veya tavuklu çorba bunları mutlaka ikna edip yediriyorum ve asla ödün vermiyorum.
Gece de mama veriyorum.
Canım maşallah bunları her gün verebilmen çok güzel ama bunda gündüz sadece ek gıda alması etkili, gündüz ana besini ek gıda olduğu için bu şekilde benim ki gün geliyor o gün kahvaltıda bişey istemiyor sadece emiyor sonrasında bende zorlamıyorum kafasını çeviriyor yada 2 kere falan öğürdüyse vermiyorum ben bırakıyorum o an mesela yumurta bazen yiyor bazen asla istemiyor. Bu konularda bence biraz nasıl ilerleyeceğimizi bebek belirliyor bence, senin ki maşallah güzel yiyormuş inşallah lop lop et olsun miniğeYaa maşallah ne güzel dikkat ediyorsunuz öyle ben o kadar üstünde durmuyorm malesf..
Sizin şu düzenin ekran görüntüsünü alayım çok aşırı sizinki kadar olmasa da daha hafif bı şekilde yürütmeye çalışcam. İnşallah işe yarar bakalım istiyorum. teşekkür ediyorum
Canım ben illa şunu verecem şeklinde yapmıyorum ya mesela o gün evde yoksa meyve vermiyorum, tamamen evde kiler ve içimden nasıl geliyorsa şunu yapmadım uzun süredir yada bunu da tatsın diye bişeyler yapıp yedirmeye çalışıyorum , yumurta bizim de öyle bazen iyi yiyor omlet yapıyorum kaşarlı bazen sevmiyor yemiyor.Tek tesellim o diyebilirim anne sütü iyi geliyor diyorumm da ne bileyim fazla alıştırsam da zamanla ek gıdayı tamamen reddeder diye çekiniyorum.
Ayyy bize benzeyen sizi okuyunca içim rahatladı
Benimkiyke seninkinin keyfî yerinde bence ne emekleyip yorulcam diolar assjsjaj
Her gün meyve ve yoğurt vermeye özen gösteriyor musun peki. İkiside önemli ya
Benimki eskiden iyi yumurta yerdi sabah, şu günlerde yemiyor atıyor ağzından.
Bunu da düşünmüyor değilim haniaz ağlasa herşey kalıyor zaten bide emeklerse hep arkasında olmalıyım. Herşeyi ortadan kaldırıp çok sade bir ev bırakmaliym bide ev sobalı 10 katı dikkat etmem gerekecek
Canım ben illa şunu verecem şeklinde yapmıyorum ya mesela o gün evde yoksa meyve vermiyorum, tamamen evde kiler ve içimden nasıl geliyorsa şunu yapmadım uzun süredir yada bunu da tatsın diye bişeyler yapıp yedirmeye çalışıyorum , yumurta bizim de öyle bazen iyi yiyor omlet yapıyorum kaşarlı bazen sevmiyor yemiyor.
Kuzum düzenli beslenmesi her gün yeterli proteini alması artık önemli. Saate takılmadan yedirirsen sen de kasılmazsın. İlla şu saatte kahvaltı şu saatte ara öğün gibi düşünmeden günde belirli yiyecekleri vermeye çalış.Bende senin gibiyim tam. İşte diyorum ki yeterli geliyor mu acaba düzen yok bebek ilerde sıkıntı yaşar mı. Senin oğlan da aşırı memeye bağlı mi ?
Emsin bunu dert etme. Ne güzel ki emiyor keşke benimki de emse. Ya ek gıda ya süt benimki için. Ek gıda ardından iştahla emdiği belki haftanın yarısıdır canım.Biz biraz geç uyaniyoruz kızımla kahvaltı saatimiz 12.30 u buluyor. Bugün yarım yumurta, tatlı kaşığı kadar labne ve içine az ceviz ezip koydum. Çoğunu yedi Şükür.
Ama ona rağmen ardından ağlayarak emmek istedi emziriyorm şuan ve sanki hiç birşey yememiş gibi emiyor.
Canım memeye düşkün yemek yese de emiyor şu saate kadar 4 kere emzirmişimdir birde 9 aya kadar ana besinleri hala anne sütü diye biliyorum ,mutlaka her uyandığında bişey hazırlayıp vermeye çalışıyorum ek olarak ama istemediği zaman oluyor, bugün sabah avakodo ve labne verdim mesela avakado yu daha önce hiç sevmemişti bugün çok güzel yedi şaşırdım mesela şimdi uyuyor uyanınca da somon vereyim dedim onu pişiriyorum şuan bakalım yer miBende senin gibiyim tam. İşte diyorum ki yeterli geliyor mu acaba düzen yok bebek ilerde sıkıntı yaşar mı. Senin oğlan da aşırı memeye bağlı mi ?
Bende kahvaltıdan sonra emzirdim aradan 1 saat geçti uyumadan emzirdim ve uyumadan önce acıkmış gibi emdi canımBiz biraz geç uyaniyoruz kızımla kahvaltı saatimiz 12.30 u buluyor. Bugün yarım yumurta, tatlı kaşığı kadar labne ve içine az ceviz ezip koydum. Çoğunu yedi Şükür.
Ama ona rağmen ardından ağlayarak emmek istedi emziriyorm şuan ve sanki hiç birşey yememiş gibi emiyor.