2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Çalışırken dinleniyorum resmen. Annem olduğu için hemen işime başladım. İmkanı olan bence çalışmalı. Gerçekten ruh sağlığıma da bedenime de çok çok iyi geliyor onca yorgunluğa rağmen.
Tabii benim işim öğlene bitiyor. Haftanın 4 günü çalışıyorum. Akşama kadar çalışsam nasıl olurdu bilmiyorum. Daha çok dinlenmiş olurdum belki de😂 bebek bakmak her şeyden zor geliyor
Ama koşullar uygun olmasa ben de ücretsiz izne ayrılırdım.
Canım annesi falan bakanlar çok şanslı ya ama bakıcı bakacaksa eğer insan kıyamıyor , şuan ben güvenemem gibi yabancıya ama mecbur olunca tabi veriyor bazı anneler, kesinlikle şu söylenebilir benim çokta stresli zor bir işim vardı ama bebek bakmak gene daha zormuş 🥲😅

Çok sevindim gözün aydın 😍 Büyük bir sıkıntıdan kurtuldunuz sen de bebeğin de 🙏🏻
Gözlerindeki durumu erken fark etmiş olman ne güzel. Eminim o da zamanla düzelecektir.
Bir süreliğine güzelliğine güzellik katsın gözlükler ☺️
Benim oğlan beni şaşırtmadı ve hassas bünyesi ile tekrar hasta oldu. Yine antibiyotik kullanmaya başladık ama çaresiz dert olmasın yeterki. Ne yapalım…
Benim oğlan beni şaşırtmadı 😅 kısmına güldüm, tez zamanda şifa versin Rabbim canım aynen öyle çaresiz dert olmasın ya Allah korusun miniklerimizi

İyiyim canım. Çok yoğunum ve yorgunum ama bebeğim iyi oldu şükürler olsun. Doktorumuz sağ olsun. Kendi de şaşırdı bu kadar çabuk iyileşme beklemiyordum dedi.
Şimdi yine alerji konusunda deneme yanılma ile ilerlemeye devam ediyoruz.
Eskisi gibi kızarıklıklar kaşınmalar yok.
Bir de gözlük takmaya başladı yavrum. Çok tatlı oldu🥹 gözleri bozukmuş. 6.aydan sonra bir şeyler oldu benim kıza. Kafasını yana doğru eğiyordu bir şeye bakarken. Sıklaştı bu durum. Şüphelendim götürdüm. Hipermetrop varmış. Doktor üzülmeyin normalde bebekler hipermetrop olur ve kendiliğinden geçer dedi. Ama benim bebekte biraz daha yüksek seviyede. Buna rağmen gözlüksüz de düzelir dedi. Fakat bu durum göz tembelliğine sebep olup kayma yapıyormuş. O yüzden gözlüğe başladık. Çünkü bazen doğru bakamıyor. Gözleri kayıyordu.

Ve işin ilginci hem benim gözlerim hem de halasının gözlerinde bebekken sıkıntı varmış. 1.sınıftan sonra tamamen geçmiş. Bu en büyük tesellim. Doktor da okula başlayana kadar düzelecek dedi. Genetik çok çok önemli yani. Güzel gözlü kızım da bizden miras almış bu durumu maalesef.

Yani kızımın yemek yememesi ve iştahsızlığı en hafif olay şu anda. Çünkü onca sıkıntı çektik ama atlattık. Çok şükrediyorum.

Sen ve bebeğin nasılsınız canım😇 her şey yolundadır umarım. Daha şimdi okuyabileceğim. Girip bakamadım ne zamandır
Bizde de boyun eğme olunca göze de bakılmıştı canım gözde sıkıntı olabilir demişti doktor, bize ama kaslarda sorun var dediler tortikollis çıktı yani inşallah büyüyene kadar ikisi de düzelir ya dediğin gibi göz tamamen genetik

Canım benim ki 8 ay 8 günlük hiç emeklemiyor , ayaktada dediğin gibi az duruyor , ben doktorada sordum normal dedi biraz kilosu fazla benimkinin takılma dedi ondan dedi. Yürüteç almadım bakıp alayım diyorum ya
Annem de diyor ben sana başından beri herşeyi ver dedim vermedin oyüzden çocuk takatsiz 😃 halbuki ben sağlıklı herşey yediriyorum, sadece 6 ay itibariyle başladım

2 gündür uykularımız harap... Önceki gün gece 4 de katılarak ağladı saat 6 ya kadar sakinleşmedi... Dün gece de normalde sırt üstü yatar, bir sağa döndü bir sola döndü bir yüz üstü döndü asla durmadı. Ne sıkıntısı var anlamıyorum. Tek dişimiz var 3.5 aylıkken çıkardı, başka da yok

Annem de diyor ben sana başından beri herşeyi ver dedim vermedin oyüzden çocuk takatsiz 😃 halbuki ben sağlıklı herşey yediriyorum, sadece 6 ay itibariyle başladım
Doğru olanı yapmışsın sağlıklı beslemeye devam ☺️
Her çocuk kendine özel, benim oğlan çok geç döndü mesela canım.
2 gündür uykularımız harap... Önceki gün gece 4 de katılarak ağladı saat 6 ya kadar sakinleşmedi... Dün gece de normalde sırt üstü yatar, bir sağa döndü bir sola döndü bir yüz üstü döndü asla durmadı. Ne sıkıntısı var anlamıyorum. Tek dişimiz var 3.5 aylıkken çıkardı, başka da yok
Yeni bir diş olabilir, tam zamanları. Başka belirti var mı canım benimki mesela kulağını koparırcasına çekiyordu, kulak enfeksiyonu çıktı. Çok geçmiş olsun.

Kızlar benim bebeğim 8 ay 3 günlük... Geri geri emekliyor, yürüteçle de geri geri hidiyoyby normal mi ya? Kanepeye tutundurup ayakta tutmaya çalışıyorum, hemen düşüyor. Sizin bebişler nasıl?
Bir arabamızın bebeği 9,5 aylıkken annesinin elini tutarak yürüyordu, şimdi 10.5 aylık ve de desteksiz kendisi yürüyor.
Önce geri geri gitmeleri normal diye biliyorum benim oğlumda ilk geri geri sürünmeye başladı sonra ilerlemeye başladı canım yakındır ileri gitmesi 🌷
Hepsi mi böyle ya? Benimki de dün gece 4 de katılarak ağlamaya başladı 6 ya kadar neler yapmadık ki asla uyumadı... Gerçekten gücüm kalmadı ya, doğduğundan beri uyku problemi yaşıyoruz. Sabah 5-6 da güne başlamalar, gündüz uykusu çok az
Uyku problemi çok zormuş gerçekten eşim de ben de bu ay yarım yamalak uykuyla idare ediyoruz. Bu gece 2 saat anca uyudum göz kapaklarım açık durmakta zorlanıyo şuan 😵‍💫

Doğumdan sonra regl düzensizlikleri normal de mi kızlar? Bu ay kafam çok karıştı. Regl zamanı bi lekelenme oldu sonrası gelmedi. Bi 10 gündür de üzerimde aşırı yorgunluk var kafamda deli sorular 🫣

Doğumdan sonra regl düzensizlikleri normal de mi kızlar? Bu ay kafam çok karıştı. Regl zamanı bi lekelenme oldu sonrası gelmedi. Bi 10 gündür de üzerimde aşırı yorgunluk var kafamda deli sorular 🫣
Bende son ay hariç düzensizlik vardı bu ay olmazda düzeldi diyecektim beklemedeyim ama normal canım düzensizlik

Kızlar kahvaltı olarak neler yediriyorsunuz ben süt ürünleri yediremediğimden kısır döngüye girdim fikir olsun bana
Yumurta mutlaka oluyor. Tahin pekmez verebilirsin, avokado, zeytin, hurma özü.
Süt ürünleri yediremeseydim muz içine ceviz badem vs verirdim mesela. Pankek yapabilirsin süt/yoğurt yerine suyla

Çok sevindim gözün aydın 😍 Büyük bir sıkıntıdan kurtuldunuz sen de bebeğin de 🙏🏻
Gözlerindeki durumu erken fark etmiş olman ne güzel. Eminim o da zamanla düzelecektir.
Bir süreliğine güzelliğine güzellik katsın gözlükler ☺️
Benim oğlan beni şaşırtmadı ve hassas bünyesi ile tekrar hasta oldu. Yine antibiyotik kullanmaya başladık ama çaresiz dert olmasın yeterki. Ne yapalım…

Çok geçmiş olsun. Ben de sürekli dermansız bir sorun değil diyerek iyi hissediyorum. Güçlü duruyorum. Hepsi geçecek😇

Bizde de boyun eğme olunca göze de bakılmıştı canım gözde sıkıntı olabilir demişti doktor, bize ama kaslarda sorun var dediler tortikollis çıktı yani inşallah büyüyene kadar ikisi de düzelir ya dediğin gibi göz tamamen genetik

İnşallah düzelirler. Ben de önce tortikollisten şüphelendim ama sonra anladım ki sadece gözünü bir şeye dikip bakınca boynunu eğiyor. Normalde hiç yapmıyor. Hemen göze yordum. Öyle çıktı.

Bu arada benim kızım da çok erken dönen bir bebekti. İnsanlar şaşırıyordu ama bu bir kıstas değil.
Doktor bile bu emeklemeye başladı mı diye sormuştu. O kadar hareket eden bi bebekti ki. Yine çok hareketli ama emeklemiyor ileri gitmeye korkuyor sanki. Oturduğu yerde ilerliyor. Geri geri popo üstünde gidiyor. Mat sayesinde yaptı onu da. Baktı ki üstünde rahat hareket ediliyor; cesaret buldu.

Ben de geçen bi instagram hesabında gördüm 9 aylık çocuk öyle güzel yürüyordu ki. Şaşırdım. Ama asla kıyas yapmıyorum ve üzüntü hissetmiyorum. Çünkü her bebek başka. Dr. Elif Pınar Çakır’ın kitabında emekleme ayı olarak 9.ayı işaret etmiş mesela. Demek ki çoğunluk o ayda emekliyor. Bazısı hiç emeklemeden yürüyor diye de not geçmiş. O yüzden sorun değil. 😇

Bebeğime geçen gün bezelyeli bir karışım verdim. Sabaha kadar yatamadı. Feci gaz yaptı. Böyle olacağını bilmiyordum. Yedirmeyi düşünenler dikkat etsin. Aslında çok vitaminli ama yaramadı benimkine.😢

Bir de alerjik bir bebek olmasına rağmen yumurtada sorun yaşamıyoruz.
Şimdiye kadar bebe bisküvisi ve dana etinden çekilmiş kıyma sıkıntı oldu. Peynir olarak da %100 keçi peyniri verebiliyorum.

Yoğurt konusunda hala bir şey yapmadım.
Alerjik bebek anneleri yoğurt veriyor musunuz? Çok hasta olduğu dönemde yoğurt iyi gelmiyordu. Ama o zamanlardan beri denemedim.
Manda sütüyle mayalayacaktık fakat manda sütü çok daha ağır olur dediler. Yine inek sütüyle mi denesem diyorum ama onda sorun olur kesin. Ne yapacağımı bilemedim.
Tahinle de kalsiyum ihtiyacını karşılarım aslında.
Onu da denemek istiyorum.

Çok geçmiş olsun. Ben de sürekli dermansız bir sorun değil diyerek iyi hissediyorum. Güçlü duruyorum. Hepsi geçecek😇

İnşallah düzelirler. Ben de önce tortikollisten şüphelendim ama sonra anladım ki sadece gözünü bir şeye dikip bakınca boynunu eğiyor. Normalde hiç yapmıyor. Hemen göze yordum. Öyle çıktı.

Bu arada benim kızım da çok erken dönen bir bebekti. İnsanlar şaşırıyordu ama bu bir kıstas değil.
Doktor bile bu emeklemeye başladı mı diye sormuştu. O kadar hareket eden bi bebekti ki. Yine çok hareketli ama emeklemiyor ileri gitmeye korkuyor sanki. Oturduğu yerde ilerliyor. Geri geri popo üstünde gidiyor. Mat sayesinde yaptı onu da. Baktı ki üstünde rahat hareket ediliyor; cesaret buldu.

Ben de geçen bi instagram hesabında gördüm 9 aylık çocuk öyle güzel yürüyordu ki. Şaşırdım. Ama asla kıyas yapmıyorum ve üzüntü hissetmiyorum. Çünkü her bebek başka. Dr. Elif Pınar Çakır’ın kitabında emekleme ayı olarak 9.ayı işaret etmiş mesela. Demek ki çoğunluk o ayda emekliyor. Bazısı hiç emeklemeden yürüyor diye de not geçmiş. O yüzden sorun değil. 😇
İnşallah tamamen düzelir zamanla ikimizinkide canım.
Akrabamın çocuk 4.5 ayda fır fır dönüyordu valla benim ki daha yeni öne atılıyor canım oda yüz üstü oluyor 2 dk sonra başlıyor ağlama, kıyas doğru değil kesinlikle haklısın ama işte insan ister istemez yapıyor😅

Kızlar benim bebeğim 8 ay 3 günlük... Geri geri emekliyor, yürüteçle de geri geri hidiyoyby normal mi ya? Kanepeye tutundurup ayakta tutmaya çalışıyorum, hemen düşüyor. Sizin bebişler nasıl?
Bir arabamızın bebeği 9,5 aylıkken annesinin elini tutarak yürüyordu, şimdi 10.5 aylık ve de desteksiz kendisi yürüyor.
Hareket etmeyi keşfediyor geri geri gitmesi de normal ileri gitmesi de:) Benim bebeğim de 8. ayını doldurmak üzere, henüz emeklemiyor. Koltuğa tutunduğunda tek yaptığı koltuğu yemek. :))) Erken yürümesinin bi avantajı yok, hatta sizin için daha büyük stres. Henüz çok küçük olduklarından tehlike algısı gelişmemiş oluyor, erken yürümesi anneye babaya ekstra heyecan bence.. Zaten hayatı boyunca yürüyecek, bi kaç ay önce ya da sonra olması çok mühim değil. Tadını çıkarın geri geri emeklediği günlerin.

Bebeğime geçen gün bezelyeli bir karışım verdim. Sabaha kadar yatamadı. Feci gaz yaptı. Böyle olacağını bilmiyordum. Yedirmeyi düşünenler dikkat etsin. Aslında çok vitaminli ama yaramadı benimkine.😢

Şimdiye kadar bebe bisküvisi ve dana etinden çekilmiş kıyma sıkıntı oldu. Peynir olarak da %100 keçi peyniri verebiliyorum.

Alerjik bebek anneleri yoğurt veriyor musunuz? Çok hasta olduğu dönemde yoğurt iyi gelmiyordu. Ama o zamanlardan beri denemedim.
Manda sütüyle mayalayacaktık fakat manda sütü çok daha ağır olur dediler. Yine inek sütüyle mi denesem diyorum ama onda sorun olur kesin. Ne yapacağımı bilemedim.
Dana kıyma alerji mi yaptı yoksa gaz mı? Bende 2 gün dana kıyma ile çorba yaptım geceleri sancıdan mı anlamadım asla uyumadı hep ağladı

Yumurta mutlaka oluyor. Tahin pekmez verebilirsin, avokado, zeytin, hurma özü.
Süt ürünleri yediremeseydim muz içine ceviz badem vs verirdim mesela. Pankek yapabilirsin süt/yoğurt yerine suyla
her gün yumurta veriyormusun bir doktor paylaşımında gördüm haftada 3 kez verin diyordu tabi herkes farklı şeyler söylüyor

Dana eti ,yoğurt vermedim hiç kuzu kıyma alerjik etki yaratmadı onu kullanıyorum hep birde senin gibi keçi peyniri kullanıyorum keçi sütünden yoğurt yapabiliriz inekten ziyade haftasonu öyle mayalayacağım

X