2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
İnşallah antibiyotiksiz atlatırsınız canım çok zor içiyordu bizim ki varya saati geldiği zaman ilacın ben stres oluyordum
Biz şimdi geldik doktordan inanın tıklım tıklım çocuklar bebekler hep hasta ağır influenza geçiriyormuş bıdık antibiyoktik vermedik grip ilacı işte burun damlası filan bir de kanı düşük çıktı bu ilaçları beş gün kullanıcakmışız sonra kan damlasına başlıcaz . 10.6 çıktı kan . Çok şükür enfeksiyon yok

Ay inşallah onlarla atlatır canım, çok geçmiş olsun demir mi düşük yani bizim de alt sınırda dedi demir damlası ben vermiyordum vermeye başlayacağım bende

Ben demir de veriyorum aslında düzenli de kullandım ama anlamadım hemoglobini 10.6 çıktı . Aslında anne sütü alan bebeklerin kanı kolay kolay düşük de çıkmaz yazıyor internette bilemiyorum

Kızlar 8 aylığız, gündüz uykularınız nasıl, iyice kısaldı sanki bizim ki
Bizimki de kısaldı hatta yok oldu kısala kısala, bugün tek sefer öğlen kucak uykusu yaptı, şu an dayak yiyoruz kendisinden, uyumayınca sinirini bizden çıkartiyii. Ama çok şükür gündüz uyanma saati ilerlerdi, gözlerimden kalpler çıkıyor, 4'te 5'te 6'da uyanmayı geride bıraktık sanırım 8 civarına döndü, Allahım inşallah böyle devam eder, gün aydınlıkken uyanmak gibisi yokmuş.

Hepsiburadada oto koltuklarında indirim görünüyor, Besafe ya da Cybex düşündüm modelini araştıramadım, sizler aldınız mı?

Bende bakıyorum canım almadım ya çok bütçem yok ama kızlar ücretsiz zormuş ya

Aynen, John Waynen İkinci dönem başlasam mı diyorum. Özellikle akıl sağlığım için
Ya bende bazen başlasam mı daha mı sabırlı olurum daha mı az yorulurum diyorum bide benim çocuğum mu çok huysuz diye düşünüyorum ki bu kadar yoruluyorum başkası da huysuz deyince de üzülüyorum çocuğuma

Kızlar 8 aylığız, gündüz uykularınız nasıl, iyice kısaldı sanki bizim ki
8. Ay çok zormuş biz yeni yeni normale dönmeye başladık. 9. Aya 12 günümüz kalmış. En az 3 haftadır uykuya geçişlerde zorlanma, gece uyanıp 2 saat uyumama, yemeğe direnme daha çok süte yönelme, tek başına oyun oynayamama, sürekli dipdibe olma isteği, baba işe giderken ağlama krizlerinin başlaması vb… Allah sabır versin, geçmeyecek sanıyor insan ama geçecek…

Canım benzer durumlar var , özellikle oyun konusu normalde bi 15-20 dk oturur oynar ben işimi yapardım şimdi neredeyse gidemiyorum yanından anında çığlık kıyamet kopuyor, baba ya da aynı dediğin gibi eve geldi ya elini yıkayana kadar ağlıyor, uykuya da zor geçiyor oda var gündüz uykuları kısaldı bide yarım saat uyuyor uyanıyor tekrar uyutuyorum tekrar bi yarım saat daha uyuyor, gece zaten biz sık sık meme hala aynı, huysuzluğu ben biraz hastalığı yeni atlatmaya bağladım da 8. Ayda etkili o zaman

Kızlar benim bebeğim 8 ay 3 günlük... Geri geri emekliyor, yürüteçle de geri geri hidiyoyby normal mi ya? Kanepeye tutundurup ayakta tutmaya çalışıyorum, hemen düşüyor. Sizin bebişler nasıl?
Bir arabamızın bebeği 9,5 aylıkken annesinin elini tutarak yürüyordu, şimdi 10.5 aylık ve de desteksiz kendisi yürüyor.

Hepsi mi böyle ya? Benimki de dün gece 4 de katılarak ağlamaya başladı 6 ya kadar neler yapmadık ki asla uyumadı... Gerçekten gücüm kalmadı ya, doğduğundan beri uyku problemi yaşıyoruz. Sabah 5-6 da güne başlamalar, gündüz uykusu çok az

VivaLaJuicy canım nasılsın, bebeğin nasıl oldu?

İyiyim canım. Çok yoğunum ve yorgunum ama bebeğim iyi oldu şükürler olsun. Doktorumuz sağ olsun. Kendi de şaşırdı bu kadar çabuk iyileşme beklemiyordum dedi.
Şimdi yine alerji konusunda deneme yanılma ile ilerlemeye devam ediyoruz.
Eskisi gibi kızarıklıklar kaşınmalar yok.
Bir de gözlük takmaya başladı yavrum. Çok tatlı oldu gözleri bozukmuş. 6.aydan sonra bir şeyler oldu benim kıza. Kafasını yana doğru eğiyordu bir şeye bakarken. Sıklaştı bu durum. Şüphelendim götürdüm. Hipermetrop varmış. Doktor üzülmeyin normalde bebekler hipermetrop olur ve kendiliğinden geçer dedi. Ama benim bebekte biraz daha yüksek seviyede. Buna rağmen gözlüksüz de düzelir dedi. Fakat bu durum göz tembelliğine sebep olup kayma yapıyormuş. O yüzden gözlüğe başladık. Çünkü bazen doğru bakamıyor. Gözleri kayıyordu.

Ve işin ilginci hem benim gözlerim hem de halasının gözlerinde bebekken sıkıntı varmış. 1.sınıftan sonra tamamen geçmiş. Bu en büyük tesellim. Doktor da okula başlayana kadar düzelecek dedi. Genetik çok çok önemli yani. Güzel gözlü kızım da bizden miras almış bu durumu maalesef.

Yani kızımın yemek yememesi ve iştahsızlığı en hafif olay şu anda. Çünkü onca sıkıntı çektik ama atlattık. Çok şükrediyorum.

Sen ve bebeğin nasılsınız canım her şey yolundadır umarım. Daha şimdi okuyabileceğim. Girip bakamadım ne zamandır

Çalışırken dinleniyorum resmen. Annem olduğu için hemen işime başladım. İmkanı olan bence çalışmalı. Gerçekten ruh sağlığıma da bedenime de çok çok iyi geliyor onca yorgunluğa rağmen.
Tabii benim işim öğlene bitiyor. Haftanın 4 günü çalışıyorum. Akşama kadar çalışsam nasıl olurdu bilmiyorum. Daha çok dinlenmiş olurdum belki de bebek bakmak her şeyden zor geliyor
Ama koşullar uygun olmasa ben de ücretsiz izne ayrılırdım.

Çok sevindim gözün aydın Büyük bir sıkıntıdan kurtuldunuz sen de bebeğin de
Gözlerindeki durumu erken fark etmiş olman ne güzel. Eminim o da zamanla düzelecektir.
Bir süreliğine güzelliğine güzellik katsın gözlükler
Benim oğlan beni şaşırtmadı ve hassas bünyesi ile tekrar hasta oldu. Yine antibiyotik kullanmaya başladık ama çaresiz dert olmasın yeterki. Ne yapalım…

Canım benim ki 8 ay 8 günlük hiç emeklemiyor , ayaktada dediğin gibi az duruyor , ben doktorada sordum normal dedi biraz kilosu fazla benimkinin takılma dedi ondan dedi. Yürüteç almadım bakıp alayım diyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…