2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ara ara mart anneleri grubunu okuyorum ben de orda da baya gebelik sekeri olan var önceki sayfalarda örnek listeler de vardı bir bak istersen baya bilgi paylaşımı var şeker ve nelerin daha fazla yükselttiği hakkında. Sana da fikir olur. Çok geçmiş olsun gebelik şekerinden korkma bunun farkında olmasan kötüydü asıl. Bununla geçmiş olsun

Benim bildiğim 50lik yüklemede bir açken, bir de 1 saat sonunda kan alınıyor, 75 ve 100 lük yüklemelerde ise hem açken, hem 1. Saat hem de 2. Saat sonunda toplamda 3 tüp kan alınıyor. Kolayca atlatırsın insallah benim önceki gebeliğimde çok kolay geçmişti bu sefer daha vakti gelmedi yaptırmadım.

Bir de geçen burda yazmıştım sag
Geçmiş olsun. Şimdiye kadar kaç kilo aldınız sormamda sakınca yoksa?
Kilo ile çok ilgisi olmuyor ya ben onceden pko'luydum insülin direncim vardi 50 kiloydum. Hatta hamileligimin ilk haftalarinda da aclik sekerim yuksek çıkmıştı. Ama ne hikmetse şeker yuklemesinde çıkmadı. Benim eltim 95 kilo ile hamile kalmisti maşallah su gibi hamilelik gecirdi ne kolestaz ne şeker ne tansiyon ne enfeksiyon valla ben hayret etmiştim. Ben 58 kilo ile hamile kaldım çıkmayan kalmadi

Bana 100 gr yukleme yapıldı nerdeyse 4 saat sürdü kan ver bekle ultrasona gir kan ver derken normalde insülin direncim vardi ama bişey çıkmadı

Eklentiler

• IMG_20230109_235818.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 59
Merhabalar bugün minik beyleri görmeye gittik gayet iyilermiş keyifler yerinde. Biri baş biri makat pozisyonda, arada dönüyolar şu an yin-yang gibi yatıyolar içeride göbeğimin altında vajinaya doğru, göbek deliğinde, kaburgamın altında her yerde hareket var Allaha şükür.

Yalnız bu sefer duymayı en istemediğim şeylerden birini duydum aralarındaki kilo farkı %22 olmuş, %9du hep. %20den fazla olmaması gerek tek yumurta ikizlerinde. ikisine de iyice baktı sonra. Biri normal gelişmiş haftasından geri olsa sıkıntı olabilirdi ama mesane falan da normal, herhangi bir sıkıntı yok simdilik diğeri fazla gelişmiş dedi 2 hafta sonra tekrar gideceğiz. Tabi o sıkıntı yok dedi ama gel bi de bana anlat. Sağdaki 774 gram 25 hafta, sağdaki 600 gram 23+5. Neyse ki doktorum da pimpirikli birisi bi sıkıntı olsa söylemeden bırakmazdı artık Allaha emanetler.

Bana 100 gr yukleme yapıldı nerdeyse 4 saat sürdü kan ver bekle ultrasona gir kan ver derken normalde insülin direncim vardi ama bişey çıkmadı
Amma uzun sürmüş yav. Arada da bişey yenmiyor tabi zor geçmiştir. Bişey çıkmaması iyi şükür benim de belki gebelik sekerim vardır bu sefer ondan mı biri daha fazla büyüdü acaba diyorum gerçi beyaz ekmek sadece kahvaltıda az, pilav makarna tüketemiyorum mideme çok dokunuyor, tatlı ona keza doğru dürüst yemiyorum ki ne yükseltecek şekerimi bilmiyorum

Birkaç sene önce instagramda bir sayfaya denk gelmiştim. Ordaki gebenin de ikizlerinin biri daha fazla gelişmişti. Yediklerim hep ona yarıyor farklı şeyler deniyorum demişti. Bir müddet sonra yediklerine bağlı olarak diğer bebeğin de büyüdüğünü yazmıştı keşke sayfayı hatırlayabilsem

Aaaa bacak ağrısı devam mı???
Mg etki etmiyor mu?

Aynı seyi eşim de söyledi iki haftadır ne yiyosan tam tersi beslen diğerine yarasın olmazsa dedi demek işe yarıyor. Bizim diğeri geride değil Allahtan haftasıyla uyumlu yoksa ne hissederdim bilmiyorum. Bu bilgi bile çok işime yaradı sağol

Selam kızlar şeker yükleme zamanlarınız gelmiş, yüksek çıkanlar ya da insülin kullanmak zorunda kalacaklar lütfen boşu boşuna moralinizi bozmayın, kendinizi üzmeyin, hep yazıyorum ben başından beri diyetle ve insülin iğnesi ile devam ediyorum. Bebişimde her şey normal, dün kontrolümüz vardı 1130 gram, 37.3 cm 27+4, çok şükür ki her şeyi sağlıklı, şekerden dolayı sadece suyum biraz fazlaydı o da biraz azalmış sınırdan az bir hale gelmiş. Bu arada bayaaaa babasına benziyor o durum biraz canımı sıktı :d bari gözleri bana benzesin

Bir de kordon kanı saklayacak mısınız? Ben yarın fiyat alacağım.

Son aylarında bile Cam siliyordum yerleri siliyordum diye anlatan arkadaşlarım var benim. Bi de bize bak dökülüyoruz.
Neyse ki burda çoğumuz aynıyız da normal diyorum. Endişe etmiyorum.

Dün azıcık hızlı yürüdüm hemen belimin sağ tarafına ağrı girdi. Sabah da bel ve bacak ağrısıyla uyandım. Bacağımın altına yastık da koymamıştım. Galiba artık hep bir destekle uyumam gerekecek.
Hatta belki ebebekte satılan 2li yastıktan almak zorunda kalabilirim. Onu çok övüyorlar. Az zaman kaldı diye boşuna almayayım diyordum özel bir yastık. Ama ağrı çekmeye devam edersem alırım.
Sen öyle bir yastık kullanmıyor musun?
En çok önerilen bu.

Ben yastıksız uyuyorum henüz ama rahat edememeye başladım artık. Gümüş kapak aldıysanız hangi markadan aldınız, fark ediyor mu markadan markaya acaba?

canım öyle bi yanma ki gavisconu yutuyorum hiç hissetmiyorum bile dün akşam eve gidip 2 tane haşlanmış patates yedim tuzlu 1 kasede yoğurt o kadar. aç kaldım diye oturdum ona ağlaım yanıyor boğazım diye ona ağladım. bu sabah brokoli ve karnıbahar haşladım getirdim yanımmda öğlen yemeğinde onları yicem yemekhanecininde canına okucam bugün 50 kere yemekleri çok yağlı yapıyorsun diye uyardık var ya..

Rica ederim canım yeter ki bebişler iyi olsun yanlış hatırlamıyor isem birine kaşar muz yararken diğerine ekmek yarıyordu. Hatta ekmek iyi bir şey değil diye bildiğimizden ilginç gelmişti.

Aaaa bacak ağrısı devam mı???
Mg etki etmiyor mu?
Malesef devam ediyor, hayatımın bir parçası oldu Kas ağrısı gibi bir şey değil. Belimden bacağıma komple ağrıyor. Mühim bir şey değildir diye endişe etmiyorum. Doktora söyledim çünkü, gidince bir daha söylicem.

Aynısından aldım, yaklaşık bir ay oldu kullanıyorum, iyi geliyor, tavsiye ederim. Sanırım bacak arası için de bir şey lazım artık bana

Tabi biz tüp bebek anneleri olarak göbekten iğnelere o kadar alışınız ki. Çok daha büyük şırıngalarda hormon iğneleri vurulduğumuz için öbekten, oksapar iğnesi küçücük geliyor şimdi. BU arada iğnenin bebeğe ulaşması imkansızmış canım korkmana gerek yok aslında ama insan nasıl alıştıysa öyle devam etmek istiyo tabi

Ben de düşünüyorum kordon kanı saklamayı Fiyat alırsan bizle de paylaş canım

Aynısından aldım, yaklaşık bir ay oldu kullanıyorum, iyi geliyor, tavsiye ederim. Sanırım bacak arası için de bir şey lazım artık bana

Bacak için yastık kullanınca aslında direkt bele iyi geliyor. Ben o açıdan bu yastığı almasam mı diye düşündüm.
Bu arada doğru pozisyon bacak arasına değil bacağın altına yastık koyarak sağlanıyormuş. Bu
Şekilde.

Of evet kimisi maşallah canavar gibi her işini yapıyor. Ben en son 8. Haftadayken cam silip iş yaptım sonra ikiz olduğunu öğrendik mide bulantısı falan bulaşık makinasına çatal bile koymadım doğru dürüst çok şükür bi 10 gündür basitçe ortalık toparlayıp yemek yapmaya geri dönebildim. Ben e-bebekten şu yastığı aldım hem yatakta yer kaplamıyor, hem göbeği beli heryeri güzelce destekliyor, hem de sarıp sarmalayıp anne şefkati veriyo çok minnoş eşim de göz dikti hatta millet yorumlara yazıyodu da inanmıyodum

Eklentiler

• D1EF39C2-F4B6-4AD5-8A70-E1E8F54C8177.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…