- 27 Ocak 2014
- 833
- 2.479
- 313
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #22.821
Sonuçların çıktı. Açlık ve 1. Saat tokluk normal iken 2. Saat tokluk 160 çıktı.malesef gebelik şekeri teşhis edildi.şimdi dahiliye doktoru ile ilerleyerek şekeri regüle etmem gerekecek . Eğer edemezsem insülin kullanmam gerekirmiş. Moralim bozuldu . Arada kalan şeker yüklemesi yaptırmak istemeyenler, tavsiyem siz de yükleme yaptırın arkadaşlar. Ben de eğer sadece tokluk baksaydım hiçbirşey farketmeyecektim.anca durum ilerleyince bana sıkıntı çıkarınca anlaşılırdı kim bilir ....
50lik içtikten sonra kaç tüp kan alındı? Ve kaç kez? Sende fenalaşma oldu mubenim ailemde şeker yok kilom da yok suyum da iyi bebeğim de haftasına uygun. Bunlar normal olsa bile baktıralım önlem alalım dedi. Hiç beklemiyordum
Kilo ile çok ilgisi olmuyor ya ben onceden pko'luydum insülin direncim vardi 50 kiloydum. Hatta hamileligimin ilk haftalarinda da aclik sekerim yuksek çıkmıştı. Ama ne hikmetse şeker yuklemesinde çıkmadı. Benim eltim 95 kilo ile hamile kalmisti maşallah su gibi hamilelik gecirdi ne kolestaz ne şeker ne tansiyon ne enfeksiyon valla ben hayret etmiştim. Ben 58 kilo ile hamile kaldım çıkmayan kalmadiGeçmiş olsun. Şimdiye kadar kaç kilo aldınız sormamda sakınca yoksa?
Bana 100 gr yukleme yapıldı nerdeyse 4 saat sürdü kan ver bekle ultrasona gir kan ver derken normalde insülin direncim vardi ama bişey çıkmadıAra ara mart anneleri grubunu okuyorum ben de orda da baya gebelik sekeri olan var önceki sayfalarda örnek listeler de vardı bir bak istersen baya bilgi paylaşımı var şeker ve nelerin daha fazla yükselttiği hakkında. Sana da fikir olur. Çok geçmiş olsun gebelik şekerinden korkma bunun farkında olmasan kötüydü asıl. Bununla geçmiş olsun
Benim bildiğim 50lik yüklemede bir açken, bir de 1 saat sonunda kan alınıyor, 75 ve 100 lük yüklemelerde ise hem açken, hem 1. Saat hem de 2. Saat sonunda toplamda 3 tüp kan alınıyor. Kolayca atlatırsın insallah benim önceki gebeliğimde çok kolay geçmişti bu sefer daha vakti gelmedi yaptırmadım.
Amma uzun sürmüş yav. Arada da bişey yenmiyor tabi zor geçmiştir. Bişey çıkmaması iyi şükürBana 100 gr yukleme yapıldı nerdeyse 4 saat sürdü kan ver bekle ultrasona gir kan ver derken normalde insülin direncim vardi ama bişey çıkmadı
Birkaç sene önce instagramda bir sayfaya denk gelmiştim. Ordaki gebenin de ikizlerinin biri daha fazla gelişmişti. Yediklerim hep ona yarıyor farklı şeyler deniyorum demişti. Bir müddet sonra yediklerine bağlı olarak diğer bebeğin de büyüdüğünü yazmıştı keşke sayfayı hatırlayabilsemMerhabalar bugün minik beyleri görmeye gittik gayet iyilermiş keyifler yerinde. Biri baş biri makat pozisyonda, arada dönüyolar şu an yin-yang gibi yatıyolar içeride göbeğimin altında vajinaya doğru, göbek deliğinde, kaburgamın altında her yerde hareket var Allaha şükür.
Yalnız bu sefer duymayı en istemediğim şeylerden birini duydum aralarındaki kilo farkı %22 olmuş, %9du hep. %20den fazla olmaması gerek tek yumurta ikizlerinde. ikisine de iyice baktı sonra. Biri normal gelişmiş haftasından geri olsa sıkıntı olabilirdi ama mesane falan da normal, herhangi bir sıkıntı yok simdilik diğeri fazla gelişmiş dedi 2 hafta sonra tekrar gideceğiz. Tabi o sıkıntı yok dedi ama gel bi de bana anlat. Sağdaki 774 gram 25 hafta, sağdaki 600 gram 23+5. Neyse ki doktorum da pimpirikli birisi bi sıkıntı olsa söylemeden bırakmazdı artık Allaha emanetler.
Aaaa bacak ağrısı devam mı???Benim de genitalin sağ dış dudak kısmında damar şişliği gibi bir şey oldu. Olabiliyormuş böyle şeyler yazdı burdan bir arkadaş, diğer anne gruplarında okumuş. Haftaya kontrolüm var gidince sorucam doktora geçmezse. Ayrıca ben şimdiden sağ tarafa asla yatamıyorum. Çünkü bacağım komple ağrıyor ve uyuşuyor. Erken oldu bence de
Aynı seyi eşim de söyledi iki haftadır ne yiyosan tam tersi beslen diğerine yarasın olmazsa dedi demek işe yarıyor. Bizim diğeri geride değil Allahtan haftasıyla uyumlu yoksa ne hissederdim bilmiyorum. Bu bilgi bile çok işime yaradı sağolBirkaç sene önce instagramda bir sayfaya denk gelmiştim. Ordaki gebenin de ikizlerinin biri daha fazla gelişmişti. Yediklerim hep ona yarıyor farklı şeyler deniyorum demişti. Bir müddet sonra yediklerine bağlı olarak diğer bebeğin de büyüdüğünü yazmıştı keşke sayfayı hatırlayabilsem
Benim de genitalin sağ dış dudak kısmında damar şişliği gibi bir şey oldu. Olabiliyormuş böyle şeyler yazdı burdan bir arkadaş, diğer anne gruplarında okumuş. Haftaya kontrolüm var gidince sorucam doktora geçmezse. Ayrıca ben şimdiden sağ tarafa asla yatamıyorum. Çünkü bacağım komple ağrıyor ve uyuşuyor. Erken oldu bence de
canım öyle bi yanma ki gavisconu yutuyorum hiç hissetmiyorum bile dün akşam eve gidip 2 tane haşlanmış patates yedim tuzlu 1 kasede yoğurt o kadar. aç kaldım diye oturdum ona ağlaım yanıyor boğazım diye ona ağladım. bu sabah brokoli ve karnıbahar haşladım getirdim yanımmda öğlen yemeğinde onları yicem yemekhanecininde canına okucam bugün 50 kere yemekleri çok yağlı yapıyorsun diye uyardık var ya..Gaviscon kapakla içince çok az olur. Bana yemek kaşığıyla 2 kaşık demişlerdi. Ben zaten direk dayıyorum ağzıma kaşık maşık uğraşmadan. Boğaz yanması çok fenadır. Bir de belki yemeklerle birlikte safra da çıkmış olabilir, o çok yakar. Daha fazla gaviscon en azından yanmayı hafifletebilir mi?
Rica ederim canım yeter ki bebişler iyi olsunAynı seyi eşim de söyledi iki haftadır ne yiyosan tam tersi beslen diğerine yarasın olmazsa dedi demek işe yarıyor. Bizim diğeri geride değil Allahtan haftasıyla uyumlu yoksa ne hissederdim bilmiyorum. Bu bilgi bile çok işime yaradı sağol
Silvernurse gümüş kapak aldım ben.Ben yastıksız uyuyorum henüz ama rahat edememeye başladım artık. Gümüş kapak aldıysanız hangi markadan aldınız, fark ediyor mu markadan markaya acaba?
Malesef devam ediyor, hayatımın bir parçası olduAaaa bacak ağrısı devam mı???
Mg etki etmiyor mu?
Aynısından aldım, yaklaşık bir ay oldu kullanıyorum, iyi geliyor, tavsiye ederim. Sanırım bacak arası için de bir şey lazım artık banaSon aylarında bile Cam siliyordum yerleri siliyordum diye anlatan arkadaşlarım var benim. Bi de bize bakdökülüyoruz.
Neyse ki burda çoğumuz aynıyız da normal diyorum. Endişe etmiyorum.
Dün azıcık hızlı yürüdüm hemen belimin sağ tarafına ağrı girdi. Sabah da bel ve bacak ağrısıyla uyandım. Bacağımın altına yastık da koymamıştım. Galiba artık hep bir destekle uyumam gerekecek.
Hatta belki ebebekte satılan 2li yastıktan almak zorunda kalabilirim. Onu çok övüyorlar. Az zaman kaldı diye boşuna almayayım diyordum özel bir yastık. Ama ağrı çekmeye devam edersem alırım.
Sen öyle bir yastık kullanmıyor musun?
En çok önerilen bu.
Eki Görüntüle 3189222
Tabi biz tüp bebek anneleri olarak göbekten iğnelere o kadar alışınız ki. Çok daha büyük şırıngalarda hormon iğneleri vurulduğumuz için öbekten, oksapar iğnesi küçücük geliyor şimdi. BU arada iğnenin bebeğe ulaşması imkansızmış canım korkmana gerek yok aslında ama insan nasıl alıştıysa öyle devam etmek istiyo tabiCanım bacağından dene çok rahat oluyor. Ben de dönüşümlü vuruyordum ama bir kez şişlik oluştu benim, iyileşmesi uzun sürecek. Nerden vuracağımı şaşırdım
Bugün buzu deneyeyim
Göbekten hiç vurmadım cesaret de edemem zaten epey de büyüdü. Bacaktan ağrı vs olmuyor çok rahat aslında ama bazen de bu şekilde oluyor ve iyileşmesi uzun sürüyor
bende aç karnına 1 kezPeki kaç tüp alıyorlar açken?
Ben de düşünüyorum kordon kanı saklamayı Fiyat alırsan bizle de paylaş canımSelam kızlar şeker yükleme zamanlarınız gelmiş, yüksek çıkanlar ya da insülin kullanmak zorunda kalacaklar lütfen boşu boşuna moralinizi bozmayın, kendinizi üzmeyin, hep yazıyorum ben başından beri diyetle ve insülin iğnesi ile devam ediyorum. Bebişimde her şey normal, dün kontrolümüz vardı 1130 gram, 37.3 cm 27+4, çok şükür ki her şeyi sağlıklı, şekerden dolayı sadece suyum biraz fazlaydı o da biraz azalmış sınırdan az bir hale gelmiş. Bu arada bayaaaa babasına benziyor o durum biraz canımı sıktı :d bari gözleri bana benzesin
Bir de kordon kanı saklayacak mısınız? Ben yarın fiyat alacağım.
Aynısından aldım, yaklaşık bir ay oldu kullanıyorum, iyi geliyor, tavsiye ederim. Sanırım bacak arası için de bir şey lazım artık bana
Son aylarında bile Cam siliyordum yerleri siliyordum diye anlatan arkadaşlarım var benim. Bi de bize bakdökülüyoruz.
Neyse ki burda çoğumuz aynıyız da normal diyorum. Endişe etmiyorum.
Dün azıcık hızlı yürüdüm hemen belimin sağ tarafına ağrı girdi. Sabah da bel ve bacak ağrısıyla uyandım. Bacağımın altına yastık da koymamıştım. Galiba artık hep bir destekle uyumam gerekecek.
Hatta belki ebebekte satılan 2li yastıktan almak zorunda kalabilirim. Onu çok övüyorlar. Az zaman kaldı diye boşuna almayayım diyordum özel bir yastık. Ama ağrı çekmeye devam edersem alırım.
Sen öyle bir yastık kullanmıyor musun?
En çok önerilen bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?