2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Aynen hocada bugun aynı şeyi söyledi bir de bu doktoru cok seviyordum bi konuda anlaşamadık diye gidemiyordum tetenoz aşısı konusunda en başta gönlüm bu hocadan yana idi sagolsun rahatlattı acibademe 2.defa tovbe ettim bi dahada ins gerek kalmaz tövbee

Benim de kollarım pert kol harici göbekten yaptırıyordum artık onu bıraktım. Çünkü göbeğimde bir ağrı var; göbek fıtığımdan mı yoksa iğneden mi anlayamıyorum. Sadece kola kaldım yani. Bir de aynı senin gibi deri altında topçuk oluştu bazı yerlerde
İğneden önce buz koymak hem ağrıyı hem de morluğu önlüyormuş bana öyle dediler. Ben kendim evde yapabilsem önce buz koyar öyle yapardım. Ama arabayla gidip ya sağlık ocağında ya da hastanede acilde yaptırdığım için öncesinde buz koyayım falan filan yapamıyorum
Bundan sonrakiler için öncesinde buz koymayı denesen mi acaba? Bi 5 dk kadar mesela

Gaviscon kapakla içince çok az olur. Bana yemek kaşığıyla 2 kaşık demişlerdi. Ben zaten direk dayıyorum ağzıma kaşık maşık uğraşmadan. Boğaz yanması çok fenadır. Bir de belki yemeklerle birlikte safra da çıkmış olabilir, o çok yakar. Daha fazla gaviscon en azından yanmayı hafifletebilir mi?

50’likte açlık bi saat sonrası birer tüp alıyorlar bana 75’lik yükleme yaptılar 2 saat bekledim aç. Ben de açlıktan korkuyordum ama çok şükür etkilemedi beni o kadar. Sadece sabah kalkıp hazırlandıktan sonra kahvaltı yapamadığımdan safra kusmuştum o da zaten artık hayatımın bi parçası oldu

Ya kızlar günlerdir bebek çok az hareket ediyor etse de çok zayıf oturdum ağlıyorum resmen şu an perşembe günü gittim kontrole niye böyle oluyor anlamıyorum;(
Ben saymıyorum doktora sormuşum detaylı da bazen hareketi çok az diye çok normal dedi ondan beridir bi kaç kez vursa canlı olduğunu hissettirse yetiyo ama yavaş yavaş hareket sayma dönemine de giriyoruz sanırım

Çok teşekkürler kızlar. Hiç bir belirti yoktu. Fakat annem şeker hastası. Genetik yatkınlık var yani. Umarım kolay geçer bu süreç .herkes bir sıkıntı yaşıyor mutlaka hamilelikte.anne olmak çok zor.... Başta düşük tehlikesi, progestan kullanımı vs tam rahatladım derken şimdi de bu.Allah beterinden korusun...

Ben saymıyorum doktora sormuşum detaylı da bazen hareketi çok az diye çok normal dedi ondan beridir bi kaç kez vursa canlı olduğunu hissettirse yetiyo ama yavaş yavaş hareket sayma dönemine de giriyoruz sanırım
Bende saymiyorum normalde ama tum gün 1 kere edince panik oldum dun hoca da bugün bu haftalarda çocukların düzeni olmaz sayma hareket filan dedi sagolsun

Allah allah ben hareketlerini hep yukarda hissediyorum göğüs kafesimin bittiği yere vuruyor

Bende de göbekte iğneyi vurduğum yerlerde sertlik morarma oluyor canım normal bence. Ama kolun bacağın niye morarıyo onu anlamadım

Allah allah ben hareketlerini hep yukarda hissediyorum göğüs kafesimin bittiği yere vuruyor
Bilmiyorum ki ben hareketlerini henüz hiç o kadar yukarıda hissetmedim, belki kişiden kişiye veya bebeğin pozisyonuna göre değişiyordur. Poposunun üstünde oturuyormuş ben doktora gittiğimde, ters döndüğü durumda daha mı yukarıda hissediliyor acaba tekmeleri.

Canım bacağından dene çok rahat oluyor. Ben de dönüşümlü vuruyordum ama bir kez şişlik oluştu benim, iyileşmesi uzun sürecek. Nerden vuracağımı şaşırdım
Bugün buzu deneyeyim
Bende de göbekte iğneyi vurduğum yerlerde sertlik morarma oluyor canım normal bence. Ama kolun bacağın niye morarıyo onu anlamadım
Göbekten hiç vurmadım cesaret de edemem zaten epey de büyüdü. Bacaktan ağrı vs olmuyor çok rahat aslında ama bazen de bu şekilde oluyor ve iyileşmesi uzun sürüyor

Ben de göbek çevresinde hissediyorum, yukarıda çok bir şey yok.

Şeker meselesi gizli ve sinsice ilerleyebilirmiş. Benim ailemde de yok üstelik. Bir de her şeyim normal benim de. Ama ona rağmen yükleme yapalım dedi. Demek ki oluyor böyle şeyler.
Şeker olup da bilinmese sana da bebeğe de zarar dedi bana.
Daha önce de yazmıştım burda. Yengem şeker hastasıydı. İleri düzeyde. Üstelik bi de 46 yaşındaydı. Dikkat etti. Çocuk kilolu doğdu sadece. Ama sonra o da normale döndü. Şişleri indi. Çok sağlıklı. Hiçbir sıkıntı olmaz yani.

Ben de göbek çevresinde hissediyorum, yukarıda çok bir şey yok.

Ben de çok nadir yukarda hissettim birkaç kez. Doktorum şu an hareket alanı geniş diye her yerde hissedebilirsin dedi. Ama genelde aşağılarda benim kızım. Kafası aşağıda bacakları yukarda falan değişik duruyor. ama her zaman pozisyon değiştirmeye müsait bir alana sahip olduğu bir dönemdeymiş

Ben bazen sağda bazen göbekte bazen sol altta hissediyorum. Şu an keyifleri yerindedir alan geniş

Kizlar benimde pelvik mi oluyor pubis kemigimi her neyse iste genital bolgemin sag tarafindaki kemik agriyor iki gundur bacagima vuruyor agrisi yururken minik minik adim atiyorum sanki sinirlerim sıkışıyor gibi ne kadar erken basladi ya normalmi son ayda falan olur saniyordum boyle agrilar

Ben her kontrole gittiğimde baş aşağı duruyor oturunca göbek deliğim ve üstünde hissediyorum ama ayaktayken karnım aşağıda

Çok teşekkürler cevaplarınız için
Peki kan ne kadar alınıyor? 1 tüp mü 2 tüp mü? Ne kadar miktarı az olursa fenalaşma olmayabilir
Ben de yaptirdim bugun korkulacak bisey yok bence. Sabah ac karnina 1 defa kan aldilar sonra icecegi ictim 1 saat sonra tekrar verdim bisey yiyip icmeden 1 saat daha sonra tekrar verdim yani toplamda 3 defa verdim canim. Doktor normal ciktigini soyledi

Benim de genitalin sağ dış dudak kısmında damar şişliği gibi bir şey oldu. Olabiliyormuş böyle şeyler yazdı burdan bir arkadaş, diğer anne gruplarında okumuş. Haftaya kontrolüm var gidince sorucam doktora geçmezse. Ayrıca ben şimdiden sağ tarafa asla yatamıyorum. Çünkü bacağım komple ağrıyor ve uyuşuyor. Erken oldu bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…