2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Çok güzel su içiyormuşsunuz aslında ama her gebelikte az çok oluşuyormuş bu durum malesef. Ben 1 1.5 litre arası zor içiyordum normalde bugün 2 litreden fazla içmeye gayret ettim.
Evet doktorum da oyle dedi genellikle hamileliğin 5. Ayindan sonra hep oluyor dedi , az önce arkadaş kuru dut kaynatıp içeceğini söylemiş ben de deneyeceğim şimdi

Neden önerilmiyor ? Doktorunuzmu söyledi bunu herhangi bir saglik probleminizden dolayi ? Bu konuda biraz fazla arastirma yapmis bi insanim, eskiden yasadigim bazi olaylardan dolayi sizler gunluk 400 mgr kullanirken ben 3 ay boyunca 1200 mgr kullandim haliyle folik asit kullaniminin zararlari, hem bana hem bebegime ne gibi etkileri olur diye prof dr deniz demiryurek ve hacettepe uni. Cocuk hastaliklari anabilim dali baskaniyla gorustum asiri folik asit kullaniminin hic bir etkisinin bulunmadigi zaten vucutta depolanmayip fazlasinin vucudumuzdan atildigini soyledi ikiside.Hatta deniz hocam dalga gecti internetten gittin okudun cocugum otizmli olur diye korktun o yuzden geldin soruyosun diye. Multivitaminlerin icerisinde zaten 400 mgr var bunu ilk 12 hafta kullanmamizin sebebi ntd nin 12. Haftada kapanmasindan dolayi sonrasinda kullaniminin hic bir zarari bulunmamakta hatta normal dogum olasiligini arttiriyor.
pank Doğrudur canım. Ben kesin öyledir diyemem. Birkaç doktordan dinlemiştim.

Son düzenleme:
Hahah nedenmi 10 kilo aldik is bu yuzden

Multivitamin ve d vit her gün kahvaltıdan sonra alıyorum (regenesis max). Demiri kahvaltıdan 2 saat geçtikten sonra genelde mandalina ya da portakalla alıyorum. Mg ile kalsiyumu dönüşümlü kullanıyorum. Mg içeceksem yatmadan önce, kalsiyum içeceksem günün uygun bir saatinde, genelde akşam yemekten bir süre sonra oluyor.

Merhaba demir için ferro sanol alıyorum sabah - akşam, multivitamin ocean mummy, d vitamini, magnezyum 1 kere, hepsi aynı gün alıyorum ve çok iştahım açıldı benim

Merhaba demir için ferro sanol alıyorum sabah - akşam, multivitamin ocean mummy, d vitamini, magnezyum 1 kere, hepsi aynı gün alıyorum ve çok iştahım açıldı benim
Ben bu kadar kiloyu vitaminlere bağlıyorum. Normal yeme düzenimden çok fazla yemiyorum. Tabii ki daha sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, süt kuruyemiş ekledim ekstra. işyerindekiler bisküviler kuruyemişler çikolatalar tostlar yiyor her gün. Benden daha çok hamile gibiler ama onlar almıyor

Mümkün acayip iştah açıyor demir özellikle, sağlıkla gelsinler de koşturmaca ile veririz sanırım

Mümkün acayip iştah açıyor demir özellikle, sağlıkla gelsinler de koşturmaca ile veririz sanırım
Demiri ben aç karnına içiyorum bir bayılmak geliyor ki sorma çocuk da içerden tepikliyor anne bir şeyler ye artık diye

Sabah aç karnına tiroid ilacım var ilk onu kullanıyorum. Bir müddet sonra yine aç karnına demir hapı.
Öğle yemeğinden sonra balık yağı ve d vitamini.
Akşam 23.00 gibi de magnezyum, doktor özellikle yatmadan önce içmemi istemişti.
Ben her gün hepsini içmiyorum ama tiroid ve demiri mutlaka kullanıyorum, iştahımda bir değişiklik yok sadece sabah aç karnına içtiğim için o süreç zor oluyor

Magnezyum ve kalsiyum ayni anda alınmıyor mu ? Benim ilacin icinde kalsiyum+ magnezyum+d vitamini var

Magnezyum ve kalsiyum ayni anda alınmıyor mu ? Benim ilacin icinde kalsiyum+ magnezyum+d vitamini var
Benim kullandıklarım ayrı ayrı. magnezyumda mg+çinko var. Kalsiyumda ise d3 var. Bir gün magnezyum bir gün kalsiyum kullanıyorum. Kalsiyum alacağım gün d3 ayrı kullanmıyorum. Ayrı olması şart değil, birlikte olması daha pratikmiş

Bende sizin gibi sabah 9 da tiroid ilacımı içiyorum ama Demir’i kahvaltıdan sonraya erteledim çünkü çok ağır geldi bana kustum falan o yüzden yemekten iki saat sonra içtim öteki türlü dokundu kahvaltıdan sonra multivitamin ıçiyorum kahvaltıyla birlikte d3 kullanıyorum şimdilik magnezyum vermedi doktor bakalım

İlaçlarımız aynıymış benimde iştah allah ne verdiyse ilaçlardan mı bilmem ama zaten iştahlı bi gebe olmuşumdur hep kendimi kaptırıyorum sabah tost yedim mesela üstüne ekmekle devam ettim kahvaltıya kaymak peynıre dadandım

Demiri ben aç karnına içiyorum bir bayılmak geliyor ki sorma çocuk da içerden tepikliyor anne bir şeyler ye artık diye
Ben de gece yatarken ve sabaha karşı aç :))
Oooo afiyet olsun, ben hızlı doyuyorum ama hızlı acıkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…