2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Canim ben demiri gece yatarken iciyorum endokrin doktorum ozellikle gunduz baska ilac icmemi onermedi tiroid ilaciyla diger ilaclar arasindan minimum 4 saat olmaliymis etkisinin azalmamasi icin.Tiroidim dusmuyor demistin sebebi bu olabilir mi acaba

Ben de her demir hapını kullanamıyorum bir tane var midemi çok rahatsız etmeyen onu da eczanelerde bulamıyoruz artık. Bugün eşim içeriği birebir aynı olanını bulmuş neyseki

Canim ben demiri gece yatarken iciyorum endokrin doktorum ozellikle gunduz baska ilac icmemi onermedi tiroid ilaciyla diger ilaclar arasindan minimum 4 saat olmaliymis etkisinin azalmamasi icin.Tiroidim dusmuyor demistin sebebi bu olabilir mi acaba
Tiroid ile demir ilacı arasında 40 dk bekliyorum. Değerlerim hep normal çıkıyor

Şimdi sen yazınca düşündüm ama her gün düzenli almadım ara verdim ama olabilir haklısın benim geçen gittiğim endokrin uzmanıda 2 saat olacak demişti ama sanırım en iyisi gece içmek çok teşekkür ederim Canım aydınlatttın beni yasa sen şimdi ocean kullanıyorum kahvaltıdan sonra ve kahvaltıyla birlikte d3 onlarından birşey olur mu

Ben de her demir hapını kullanamıyorum bir tane var midemi çok rahatsız etmeyen onu da eczanelerde bulamıyoruz artık. Bugün eşim içeriği birebir aynı olanını bulmuş neyseki
Kahvaltıyı on gibi yapıyorum 1 gibi falan Demir hapını alıyordum ama diğerleri kadar çok özenerek içmedim açıkcası hep dokunduğu için ama şimdi tiroid değerlerimi etkiler mi kaygısı daha da endişelendirdi beni ben artık gece içeceğim sanırım

Kizlar aranizda devlette dogum yapmayi dusunen yada daha once dogum yapmis olan var mi

Bana hicbi ilaci kullanma dedi ( belki bu sebepten tetikliyor olabilir surekli kuzum sabah tiroidi al digerlerini gun icine bolustur istersen bir de oyle dene bakalim.Doktoruna da bir sor istersen cunku beni doktorum uyardi bu konu hakkinda dogum doktorumla da gorusuyorlar her muayenem sonrasinda o da soyledi endokrin uzmanina gore ayarla ilaclarini diye

Haklısın Canım çok teşekkür ederim beni uyardın valla çok sağ ol yarından itibaren daha dikkat edeceğim artık doktorum sağ olsun çok yönlendirmedi beni açıkcası bu konuda ilaçların içiliş şekline göre içtim bende ama bakayım iyice sen tam olarak nasıl içiyorsun ilaçları benim ilaçlarım ocean momy d3 vitamini işte birde Demir tiroid

Benim de ayni sabah tiroidi iciyorum kahvaltiyla arasi 30 dk olmali.
Oglen d vitaminim fisfis seklinde onu sikiyorum.
Aksamda yatmadan multivitamin ve demiri iciyorum.
Bu sekilde gidiyorum simdilik tiroidimde hic sikinti olmadi zaten alistim artik sabah iciyorum kahvalti hazirlayana kadar yarim saat gecmis oluyor :)

İçin nasıl rahat edecekse
Bana doktorum butun ilaclarla arasini 4 saat tutmam gerektigini etkilesime girebilcegini soyledi o yuzden oyle kullaniyorum valla en basindan berii
Bilemedim canım her bünyede farklıdır illaki iki gebeliğimde de aynı şekilde kullandım çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım sizler de yaşamayın

Valla bana da doktorlar bu şekilde söyledi kendi kafama göre saat ayarlamadım, iki gebeliğimde de bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. İçin nasıl rahat edecekse öyle kullan. Tiroid ve demir ilacı diğer hepsinden çok daha öncelikli bence. Onları düzene sokunca gerisi gelir, bir de bebekler büyüdü haftamız ilerledi belki tiroid ilacının dozunun artırılması gerekiyordur?

Size geçmiş olsun ve bebeğinize maşallah kaç haftaliktiniz? Ben de kilosunu çok merak ediyorum 26 haftalık olduk.

Bende öyle yapayım Canım vitamin ve diğerlerini akşam alayım tiroid ilacımı sabah 9 da kalkıyorum hemen içiyorum kahvaltı faslına kadar süresi geliyor zaten o çok güzel rayına oturmuştu bakalım üç hafta sonra inşallah düşmüş olur

Evet Canım bende öyle rayına oturtmuştum ilaçlarımı ama doktorum tiroid değerlerim, ilacı konusunda bana yeterli yönlendirme yapmadı kontrol altında tutmamız gerektiğini söylemedi ben iç güdüsel olarak ilerledim dediğin gibi bebek büyüdükçe yeterli gelmiyor olabilir çünkü gebeliğimi ilk öğrendiğimde 2.5 biraz geçti 25 mg ile başladık ve 3 ay ben aynı içtim mg olarak ne zaman ki tahlil yaptırdım iki katına çıkmış 50 mg a yükseltti kadın doğum uzmanım ama baya yükseldiğini görünce endokrine öyle yönlendirdi endokrin uzmanı direkt 100 yaptı mesela baştan endoktrin uzmanına gitsem çözüm baştan olabilirdi buna biraz üzülüyorum

Ama 3 ay içinde hiç mi tahlil istemedi ihmalkarlık etmiş 2 hafta içinde ilaca cevap veriyor vücut. Hadi diyelim ayda bir kontrolün var o sırada tahlil yapması gerekirdi.
Bize her şeyi internetten araştırmayın diyerek kızmasını biliyorlar halbuki
Benim ilk gebelikte tiroid vs bilgim yoktu. Doktor yönlendirmedi, gebe bir arkadaşım beni uyardı dahiliyeye gittim tahlil yaptırdım düşün artık gerisini.
Ne kadar zaman oldu yeni doza başlayalı?

Gebeliğimi öğrendiğimde ,Sağlık ocağındaki doktorum tsh biraz yüksek doktoruna danışırsın dedi ,ilk zaman bu değerlere göre ilaca gerek yok dedi doktorum ,sonra bir kere tahlil yaptı ,onda azıcık yükseldi ilaca başlayalım dedi ve işte sonraki ay yaptırmadı.kan tahlili verecekmiyim diye öyle genel olarak sordum, o da bir şikayetin varmı dedi ,bende tabi tsh düşünemedim ya yok dedim .bu ay ayrıntılı ultrason için perintologa gittim oda ona gitmen yeterli gelmene gerek yok dedi ama ben kendim sağlık ocağında tahlil yaptırdım ve öyle ilerledim değerim yüksek çıkınca 50 mg başlattı on gün sonra endokrin uzmanına görün dedi işte suan 17 gün falan oldu önce 50mg kullandım bir kaç gündür 100 mg kullanıyorum.bende kızımda bilmiyordum başıma gelmemişti evet bazen de iyi ki internet var işte sizler sayesinde aydınlandım ben yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…