- 18 Ekim 2022
- 1.656
- 2.364
- 63
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #22.601
İlk 12 haftada mutlaka 400 mg folik veriliyor, sadece multivitamin önerilmiyor diye biliyorum. Sonrasında folik kullanmanın zararlarını bilmiyorum. Araştırmadım, eşim araştıracak. Çünkü hemen hemen hepsinde var dedi nerdeyse. Bulursa yazarım size.12. Haftadan sonra önerilmiyor. Decavit vermişti 12. haftada aslında doktor, onda çok az folik asit var. Memnundum. Ama balık yemedeğim için içinde omega yok diye bırakmak zorunda kaldım. Ocean aldım kendim. Oceanda folik asit var.
Devletin karşıladığı 12. haftada başlanan vitaminlerde folik asit yok denecek kadar az.
Omron koldan ölçer kullanıyorum, dr önerisi ile almıştık, çok memnunumKızlar bana tansiyon aleti önerebilir misiniz ?? Çok pahalı olmayacak şekilde
Kesinlikle omron en iyisi m6 var bende çok memnunumOmron koldan ölçer kullanıyorum, dr önerisi ile almıştık, çok memnunum
Arkadaşlar günaydın. Dün şeker yüklemesine gitmiştim şekerim normal çıktı ancak idrarda eritrosit ve bakteri çıktı. 20 gün önce aile hekimliğinde yapılmıştı idrar tahlili o zaman yoktu. Sanırım idrar yolu enfeksiyonu kapmışım.
Çok geçmiş olsun ikinize de kızlarDoktora sordum, bol su iç dedi
M6 falan daha iyi tabii ama fiyatlar uçmuştur şimdi. Arkadaş uygun fiyatlı olsun dediği m2 önerdim ben. O da iş görüyorKesinlikle omron en iyisi m6 var bende çok memnunum
Fiyatları bilmiyorum 5 yıl önce almıştım ben o zaman 100 liraya almıştım tabi şimdi ucmustir düşünemedimM6 falan daha iyi tabii ama fiyatlar uçmuştur şimdi. Arkadaş uygun fiyatlı olsun dediği m2 önerdim ben. O da iş görüyor
Simdi baktimda ülke rezalet bir halde 1500 lira olmuş şaka gibiM6 falan daha iyi tabii ama fiyatlar uçmuştur şimdi. Arkadaş uygun fiyatlı olsun dediği m2 önerdim ben. O da iş görüyor
En iyisi o zaten sanırımDoktora sordum, bol su iç dedi
Evet aynı gün alıyorum. D vitaminini tok sabah , demiri aç akşam üstüne doğrj ayarladım. Magnezyum şimdilik sorunum olmadığı için sürekli kullanmıyorum. Multivitanimi de her kahvaltı sonrası alıyorumKızlar hem demir hem vitamin hem magnezyum takviyelerinizin tümünü aynı gün mü içiyorsunuz ..aşırı iştah yapmıyor mu? Bana doktorum bir gün vitamin (regenesis Max) bir gün magnezyum (osteocare) her gün 2 doz demir (ferplex fol) önerdi. Ben bu şekilde kullanıyorum .
Ferplex i ne zaman içiyorsun canım, bide 2 dozmuş 1 i zor içiyorumKızlar hem demir hem vitamin hem magnezyum takviyelerinizin tümünü aynı gün mü içiyorsunuz ..aşırı iştah yapmıyor mu? Bana doktorum bir gün vitamin (regenesis Max) bir gün magnezyum (osteocare) her gün 2 doz demir (ferplex fol) önerdi. Ben bu şekilde kullanıyorum .
Merhaba ben pregnomarin kullanıyorum çok memnunumGünaydın Kızlar, multivitamin olarak ne kullanıyorsunuz? İçinden ayrıca omega-3 kapsülleri de çıkıyor mu kutunun? Ben fenix plus kullanıyordum ama artık hiçbi eczanede bulunmuyor. Alternatif arayışındayım
Bugun aynisi bende oldu, seker testinde bisey cikmadi dediginiz gibi aile hekimliginde idrarda bakteri vs çıktı ona da tahlil verdim, doktor enfeksiyon varsa antibiyotik vericem dediArkadaşlar günaydın. Dün şeker yüklemesine gitmiştim şekerim normal çıktı ancak idrarda eritrosit ve bakteri çıktı. 20 gün önce aile hekimliğinde yapılmıştı idrar tahlili o zaman yoktu. Sanırım idrar yolu enfeksiyonu kapmışım.
Evet ben hâlâ multivitamin kullanıyorum icinde folik asit var, ayrica kullandigim kan ilacinda var galiba, hepsini aynı gün içiyorum kalsiyum magnezyum, kan hapı, multivitamin ve coraspirin. D vitamini de folik asit de fazlasi vücuttan atılıyorNeden önerilmiyor ? Doktorunuzmu söyledi bunu herhangi bir saglik probleminizden dolayi ? Bu konuda biraz fazla arastirma yapmis bi insanim, eskiden yasadigim bazi olaylardan dolayi sizler gunluk 400 mgr kullanirken ben 3 ay boyunca 1200 mgr kullandim haliyle folik asit kullaniminin zararlari, hem bana hem bebegime ne gibi etkileri olur diye prof dr deniz demiryurek ve hacettepe uni. Cocuk hastaliklari anabilim dali baskaniyla gorustum asiri folik asit kullaniminin hic bir etkisinin bulunmadigi zaten vucutta depolanmayip fazlasinin vucudumuzdan atildigini soyledi ikiside.Hatta deniz hocam dalga gecti internetten gittin okudun cocugum otizmli olur diye korktun o yuzden geldin soruyosun diye. Multivitaminlerin icerisinde zaten 400 mgr var bunu ilk 12 hafta kullanmamizin sebebi ntd nin 12. Haftada kapanmasindan dolayi sonrasinda kullaniminin hic bir zarari bulunmamakta hatta normal dogum olasiligini arttiriyor.
Ben de sirkeli ılık su icmeye başladım gecsin diye, inşallah çıkmaz tabi enfeksiyon ama ben yine de kendim onlemimi alayim dedim demekki ictigim su yetmiyor yani gunde 3 litre içiyorum daha napayımEn iyisi o zaten sanırım
Bir sabah bir de gece yatmadan önce içiyorum.alıştım artık tadına ...Ferplex i ne zaman içiyorsun canım, bide 2 dozmuş 1 i zor içiyorum
4 içiyorum yine de enfeksiyon oluyorum bugun kuru dut kaynatıp içmeye başladım umarım fayda görürümBen de sirkeli ılık su icmeye başladım gecsin diye, inşallah çıkmaz tabi enfeksiyon ama ben yine de kendim onlemimi alayim dedim demekki ictigim su yetmiyor yani gunde 3 litre içiyorum daha napayım
Geçmiş olsun size de. Çokça su içelim geçer inşallah ben de idrar kültürü baktıracağım bakalım ne çıkacak.Bugun aynisi bende oldu, seker testinde bisey cikmadi dediginiz gibi aile hekimliginde idrarda bakteri vs çıktı ona da tahlil verdim, doktor enfeksiyon varsa antibiyotik vericem dedi
Çok güzel su içiyormuşsunuz aslında ama her gebelikte az çok oluşuyormuş bu durum malesef. Ben 1 1.5 litre arası zor içiyordum normalde bugün 2 litreden fazla içmeye gayret ettim.Ben de sirkeli ılık su icmeye başladım gecsin diye, inşallah çıkmaz tabi enfeksiyon ama ben yine de kendim onlemimi alayim dedim demekki ictigim su yetmiyor yani gunde 3 litre içiyorum daha napayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?