- 7 Temmuz 2021
- 1.267
- 1.023
- 63
- 34
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #22.441
Bende de çok fazla yanma var. En etkili silahım ve best friendim tabi ki Gaviscon. İçtiğim anda 5 dk içinde içinde kesiyor. Günde 3 kez içilebiliyorKızlar kızlaaarrrbu mide yanmasıyla nasıl başediyorsunuz ben artık çok kötüyüm dayanamıyorun imdaaaaatttt günün yüzde 70 i mide yanmasıyla geçiyor
Ben hala bırakamadım prilamı. Bırakırsam bulantım olur kusarım diye çok korkuyorumBen de onu düşündüm. Uyumam lazım diyeben gebelikten önce de böyleydim. Sadece prilam kullanırken çok uyuyordum 3. Aya kadar
Çok geçmiş olsun tansiyon problemin varmıydı?Kizlar günaydın, çok üzgünüm dün 2.doz tetanoz icin aile hekimine gitmistim benden kan seker idrar vs tahliller istemişti. Bugün sonuçlar geldi hepsi kirmizi bütün değerlerim bir de idrarda protein kaçağı çıktı böyle bisey yasayan var mı ne demek bu. Doktorumla konustum kan hapini günde 2 keze çıkar dedi, idrarda protein kaçağın var onu buraya gel tekrar tahlil istycem senden dedi baska aciklama yapmadi. Bu arada benim gecen hafta detaylida bebegi besleyen damarlarda çatlama çıktığı için coraspirin başlamıştı bana. Bir de şimdi bu idrarda protein kaçağı çıktı ne demek bu yaşayan var mı lütfen yardımcı olun
Evet anlık olarak iyi geliyor soğuk süt en fazla bir saat sonra yeniden başlıyorGecmis olsun ben 2 gece yasadim cok zorduSoguk sut oneriyolar canim hic denedin mi maden suyu da biraz iyi gelmisti bana
Çok zorlanıyorum gerçekten bu yanma başladığında boğazıma kadar çıkıyor yanma resmenCanım dün gece o kadar kötüydü ki bende de resmen dönmekle bile mide ağrım artıyordu, sürekli kaynıyordu midem, bence az az yemek lazım acıdan uzak durmak lazım, doktor normal dedi 7 aydan sonra hep olacakmış
O kadar dikkat ediyorm kiYemekten hemen önce ya da sonra su içmemek lazım, hazımsızlık yapıyor. Ve uzak durulması gereken asitli şeyler
Hiç bilmiyorum ki hiç ölçülmedi:/Çok geçmiş olsun tansiyon problemin varmıydı?
Hiç bilmiyorum ki hiç ölçülmedi:/Çok geçmiş olsun tansiyon problemin varmıydı?
GaviscooonnnnKızlar kızlaaarrrbu mide yanmasıyla nasıl başediyorsunuz ben artık çok kötüyüm dayanamıyorun imdaaaaatttt günün yüzde 70 i mide yanmasıyla geçiyor
Hiç bilmiyorum ki hiç ölçülmedi:/
Hiç denediniz mi bırakmayı? Doktorum bana 3. Ayı doldurunca yavaştan bırak dedi. İlk bir kaç gün zorlanır gibi oldum ama geçti. Yalnız bazılarının gebelik sonuna kadar bulantısı sürüyormuş, öyleyse kötüBen hala bırakamadım prilamı. Bırakırsam bulantım olur kusarım diye çok korkuyorum
Ya aslında doktorum görünürde baya iyi onun sayesinde hamile kaldım ben ama şimdi aşırı kızgınım yani demekki sağlık ocağı bi tahlil istemese bilemeyecektim, hele bu kilo tansiyon ölçümü ben de hic yapilmadi bilmiyordum burda arkadaslardan öğrendim.. cuma günü gidince konuşacağım bunları. Biz biraz donuk bi ciftiz dışarıya karşı acaba ondan mi ilgisiz bilmiyorum ki yani herkes doktorla fotoğraf çekiyor instagrama atiyo hep bi her giren gülüyor iste bebek heycani falan biz karı koca böyle seyleri dışarıda pek gosteremiyoruz beyaz yakalı profosyenelligiyle girip muayene olup tamam sorun yokmus mutluyuz diyip cikiyoruz kendimize. Acaba bizden kaynakli mi diycem de ne bileyim herkesin mizacı farklıBenim de ilk gittiğim doktor ne kiloma bakardı ne tansiyon ölçümü yapardı.
Ters bir tipti bir de. Hiç sevecen değildi. Kadındı üstelik. Halden anlamazın tekiydi maalesef.
Hemen bıraktım. İtici yaratık. Hatırladıkça sinir oluyorum. Hamilelikte tansiyon çok önemliymiş meğerse.
Doktoru değiştirince her muayenede kilo ve tansiyonuma bakıp not ettiklerinde öğrendim ben de.
Gebelikte normalden düşük oluyor tansiyon. 13 de büyük tansiyon için düşük değil tabii. Bence evde takip etmekte yarar var yüksek olsun olmasın.13-6 tansiyon yüksek mi ki? benim bildiğim büyük 14'ü, küçük 9'u geçmediği sürece yüksek tansiyon denilmiyor
Ya aslında doktorum görünürde baya iyi onun sayesinde hamile kaldım ben ama şimdi aşırı kızgınım yani demekki sağlık ocağı bi tahlil istemese bilemeyecektim, hele bu kilo tansiyon ölçümü ben de hic yapilmadi bilmiyordum burda arkadaslardan öğrendim.. cuma günü gidince konuşacağım bunları. Biz biraz donuk bi ciftiz dışarıya karşı acaba ondan mi ilgisiz bilmiyorum ki yani herkes doktorla fotoğraf çekiyor instagrama atiyo hep bi her giren gülüyor iste bebek heycani falan biz karı koca böyle seyleri dışarıda pek gosteremiyoruz beyaz yakalı profosyenelligiyle girip muayene olup tamam sorun yokmus mutluyuz diyip cikiyoruz kendimize. Acaba bizden kaynakli mi diycem de ne bileyim herkesin mizacı farklı
Biz de öyleyiz. Hele İnstagram girl gibi sürekli poz veren doktorlardan hiç hoşlanmam, öznesi de olmak istemem şahsen. Bu işlerde kendin araştırıp sormak, söylemek, talep etmek gerekiyormuş. Ben de yeni yeni öğreniyorum. Benim de kalsiyumum düşük çıktı mesela, doktora sonucu attım normal dedi. Gidince bir daha sordum tablet yazdı. Biz gerekeni yapıyorlardır diyoruz ama hepsi rahatına bakıyor çok az bir kısmı hariç.Ya aslında doktorum görünürde baya iyi onun sayesinde hamile kaldım ben ama şimdi aşırı kızgınım yani demekki sağlık ocağı bi tahlil istemese bilemeyecektim, hele bu kilo tansiyon ölçümü ben de hic yapilmadi bilmiyordum burda arkadaslardan öğrendim.. cuma günü gidince konuşacağım bunları. Biz biraz donuk bi ciftiz dışarıya karşı acaba ondan mi ilgisiz bilmiyorum ki yani herkes doktorla fotoğraf çekiyor instagrama atiyo hep bi her giren gülüyor iste bebek heycani falan biz karı koca böyle seyleri dışarıda pek gosteremiyoruz beyaz yakalı profosyenelligiyle girip muayene olup tamam sorun yokmus mutluyuz diyip cikiyoruz kendimize. Acaba bizden kaynakli mi diycem de ne bileyim herkesin mizacı farklı
Reklamcı doktorlardan uzak dur cnmYa aslında doktorum görünürde baya iyi onun sayesinde hamile kaldım ben ama şimdi aşırı kızgınım yani demekki sağlık ocağı bi tahlil istemese bilemeyecektim, hele bu kilo tansiyon ölçümü ben de hic yapilmadi bilmiyordum burda arkadaslardan öğrendim.. cuma günü gidince konuşacağım bunları. Biz biraz donuk bi ciftiz dışarıya karşı acaba ondan mi ilgisiz bilmiyorum ki yani herkes doktorla fotoğraf çekiyor instagrama atiyo hep bi her giren gülüyor iste bebek heycani falan biz karı koca böyle seyleri dışarıda pek gosteremiyoruz beyaz yakalı profosyenelligiyle girip muayene olup tamam sorun yokmus mutluyuz diyip cikiyoruz kendimize. Acaba bizden kaynakli mi diycem de ne bileyim herkesin mizacı farklı
Ben buraya hiç yazmıyim enfeksiyonum var adam bana yazmiyor instgramda reklam yapıyor delircemBiz de öyleyiz. Hele İnstagram girl gibi sürekli poz veren doktorlardan hiç hoşlanmam, öznesi de olmak istemem şahsen. Bu işlerde kendin araştırıp sormak, söylemek, talep etmek gerekiyormuş. Ben de yeni yeni öğreniyorum. Benim de kalsiyumum düşük çıktı mesela, doktora sonucu attım normal dedi. Gidince bir daha sordum tablet yazdı. Biz gerekeni yapıyorlardır diyoruz ama hepsi rahatına bakıyor çok az bir kısmı hariç.
Aynen artık burda kimden ne duyarsam direk soracağım arastircam kendim dehiçbir hastasının tansiyonuna bakmıyordur herhalde sana bakılmadığına göre.
Bazısı illa hastada belirgin bir şikayet sorun olunca harekete geçiyor anladığım kadarıyla.
En iyisi dediğin gibi kendisine sormak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?