2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Merhaba 5 haftalık gebelikte aynı şeyi ben de yaşıyorum tam sağ kaburgamın altı ve bazen arkaya vurabiliyor. Bunun sebebini öğrenebilmiş miydiniz acaba?
Benim daha çok son aylarda kaburgam ağrıyordu. Bebek ayağını hep sağ tarafıma getirip ittiriyodu. Ama ilk haftalarda hiç öyle bir şey yaşamadım

Kızlar selam. Bebeğimde her 2 topugunun biraz yanında mini şişlik var. Her 2 ayağında da var. Topuklarının hemen yanında. Doktor yürüyünce geçer dedi. Her muayenede bakıyor ama nedir bu. Doktorumuz da net bi yorum yapmadı. Yumuşak bir doku gibi. Acaba ilk bebegimde de var mıydı hatırlamıyorum. Eski fotoğraflardan da tam anlayamadım. Bunu biz bebeğimiz 2 aylıkken farkettik ya da 2 aylıkken ortaya cikti. Orasını bilemiyorum. Herkes kendi bebeğinin ayak tabanına bakabilir mi sizde nasıl. Yarın gündüz foto da atarım gerekirse 🤔
Kızımın topuklarına baktım ancak tarif ettiğiniz şekilde ya da farklı duran bir şişlik göremedim. Bebeğinizde böyle bir şişliğini neden olmuş olabileceğine dair bir fikrim yok 😔 Geçmiş olsun 🤲🏻

Benim tup bebek doktorum memorial Bahçelievler hastanesi Öznur Dündar Akın hem çok ilgili bi doktor hemde hastasıyla yakından ilgileniyor yazdığında da cevap veriyor gun icinde mutlaka o yönden cok şanlıyım 😊 Dogum için de orda devam edicem
Merhaba bende Oznur hocaya gitmeye başladım sizin tedaviniz tüp bebekmiydi eğer öyleyse ilk denemede mi oldu

Kızlaar bebeğim 4 ay 3 günlük oldu. Aşıları olmaya gittiğimizde ebe vegaferon damla verdi. Yine bilgi vermeye geldim. 2 gün kullandım damlayı bebeğime. Günde 4 damla şeklinde kullandemişti. 3. gün bebeğim ishal oldu. Şok oldum. Damlayı araştırırken farketmemişim ama vegaferon damla bayaa kötüymüş. Şikayet vara bakmanız yeterli. Doktoruma ulaştım hemen. Sakın kullanmayın dedi. 6. Ay başlatıyorum ben kan damlasını dedi. Bir de başka formunu veriyorum hemen kesin vegaferonu dedi. Kısacası vegaferon damla sakınnkullanmayın. Gidin eczaneden parayla iyisini alın. Çok üzüldüm şikayetleri görünce. Zehirli ishal zehirli kusma yorumları vardı. Devlet kurumu nasıl böyle bir hata yapar? Hiç anlamış değilim.

Kızlaar bebeğim 4 ay 3 günlük oldu. Aşıları olmaya gittiğimizde ebe vegaferon damla verdi. Yine bilgi vermeye geldim. 2 gün kullandım damlayı bebeğime. Günde 4 damla şeklinde kullandemişti. 3. gün bebeğim ishal oldu. Şok oldum. Damlayı araştırırken farketmemişim ama vegaferon damla bayaa kötüymüş. Şikayet vara bakmanız yeterli. Doktoruma ulaştım hemen. Sakın kullanmayın dedi. 6. Ay başlatıyorum ben kan damlasını dedi. Bir de başka formunu veriyorum hemen kesin vegaferonu dedi. Kısacası vegaferon damla sakınnkullanmayın. Gidin eczaneden parayla iyisini alın. Çok üzüldüm şikayetleri görünce. Zehirli ishal zehirli kusma yorumları vardı. Devlet kurumu nasıl böyle bir hata yapar? Hiç anlamış değilim.
Devletin bebeklere verdiği vitaminleri zaten mümkünse almayın d vitamini,demir hepsi ya diş boyuyor, katkısı fazla.Ben d vitamini ocean ,demiri sidefer kullanıyorum.İlk kızımda da aynısını kullandım dişlerinde leke vs hiç olmadı 4 bucuk yasinda .

Sağlık ocağında veren ebeler acaba kendi cocuguna kullanıyor mu ?Aşı olurken bana da verecekti Dr a gideceğim ona göre alacağım dedim kabul etmedim

Devletin bebeklere verdiği vitaminleri zaten mümkünse almayın d vitamini,demir hepsi ya diş boyuyor, katkısı fazla.Ben d vitamini ocean ,demiri sidefer kullanıyorum.İlk kızımda da aynısını kullandım dişlerinde leke vs hiç olmadı 4 bucuk yasinda .

Sağlık ocağında veren ebeler acaba kendi cocuguna kullanıyor mu ?Aşı olurken bana da verecekti Dr a gideceğim ona göre alacağım dedim kabul etmedim
Bakalım yarın kontrole gideceğim. Demiri 6. Ayda başlatıyormuş. Başla derse başlayacağım. Monovit d3 kullanıyorum sağlık ocağının verdiği. Onun için bişey demedi. Kullanabilirsiniz sorun yok dedi doktorum ama dediğiniz ocean markayı çok kullanan var.

@ankazmrt0 bizim konu. Bizimkilerin de cok kucuk hatta kapanmak uzere. Ama merak etmeyin 3 aydan sonra zaten yavas yavas kapaniyor. Bu sureden sonra kapanmasi da dert degil. Hamileyken d vit yukledigimiz icin sanirim simdiki bebekler hep kucuk bingildakla doguyor
Merhaba rahatsız ediyorum benim de bebeğimin 0.5 cm az on bingildagi var daha 2 günlük bilginiz var mi

Kızlar 4.aydayiz idrar yolu enfeksiyonu oldu kızım ben 4.ay atağına bağlıdir diyordum ateş ve kusma olmayınca bir de bugün aç olduğu halde emmek istemeyince acile gittik hemen idrar tahlili istedim ilk antibiyotigi kullanmış olacağız.Atakla karıştırmayın diye bilgi vermek istedim.Gunduzleri aşırı huzursuz ama akşamlari bir o kadar sakin idi bu arada

Kızlar 4.aydayiz idrar yolu enfeksiyonu oldu kızım ben 4.ay atağına bağlıdir diyordum ateş ve kusma olmayınca bir de bugün aç olduğu halde emmek istemeyince acile gittik hemen idrar tahlili istedim ilk antibiyotigi kullanmış olacağız.Atakla karıştırmayın diye bilgi vermek istedim.Gunduzleri aşırı huzursuz ama akşamlari bir o kadar sakin idi bu arada
Çok geçmiş olsun hemen iyileşir inşallah 🙏

Merhaba kızlar, gece oğlumu emzirmek için uyandığımda kafasının yerinde ayakları vardı, 180 derece yatakta dönmüş, beşiğin genişliği 70 cm kendi boyu 68, bebeği bu şekilde dönen var mı?

Kızımın topuklarına baktım ancak tarif ettiğiniz şekilde ya da farklı duran bir şişlik göremedim. Bebeğinizde böyle bir şişliğini neden olmuş olabileceğine dair bir fikrim yok 😔 Geçmiş olsun 🤲🏻
Teşekkürler yanıtınız için. Bize özel durum demek. 5.ay kontrolünde tekrar soracağım yoksa da başka yerden randevu alacağım artık

Bakalım yarın kontrole gideceğim. Demiri 6. Ayda başlatıyormuş. Başla derse başlayacağım. Monovit d3 kullanıyorum sağlık ocağının verdiği. Onun için bişey demedi. Kullanabilirsiniz sorun yok dedi doktorum ama dediğiniz ocean markayı çok kullanan var.
Demiri doktorlar 4.ayda başlatıyor. Hem ilk hem de ikinci bebeğimde 4.ayda başladık biz🤔 benimle beraber doğum yapan çalışma arkadaşım da doktoru 4.ayda önerdi yine. Yine siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bence başka bir çocuk doktoruna gitmeyi deneyin. Eminim 4.ayda baslayin diyecektir. Bebeklerde kronik demir eksikliği oluyor hepsinde. 2 ay geç başlamak bence sorun olabilir. Bu benim fikrim. İşin uzmanı ya da doktor degilim tabi 😊

Demiri doktorlar 4.ayda başlatıyor. Hem ilk hem de ikinci bebeğimde 4.ayda başladık biz🤔 benimle beraber doğum yapan çalışma arkadaşım da doktoru 4.ayda önerdi yine. Yine siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bence başka bir çocuk doktoruna gitmeyi deneyin. Eminim 4.ayda baslayin diyecektir. Bebeklerde kronik demir eksikliği oluyor hepsinde. 2 ay geç başlamak bence sorun olabilir. Bu benim fikrim. İşin uzmanı ya da doktor degilim tabi 😊
Emziren anneler 4. Ayda başlıyormuş canım çünkü demir emilimi zor olduğu için sütten bebeğe çok az miktarda geçiyormuş. Ben mama kullandığım için direk alıyor demiri aslında doğduğundan beri demir takviyesi alıyor bizimki 😅 mama kullananları 6. Aydan başlatıyormuş o yüzden 😊😊❤️ bilgi verdiğin için yine de çok teşekkür ederim ❤️❤️❤️

X