2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Erkek bebek ve süt alerjisivar, beslenmeme dikkat ediyorum aslında, sütümün azaldığını nasıl hissederim bilmiyorum, hep memede zaten memede uyuyor uyuduğu halde emmeye devam ediyor yetmediğinden mi yoksa memeye mi düşkün bilmiyorum.
Benim kızım genelde acıktığı zaman meme istiyor doyunca da kalkmak istiyor emsin diye zorlayınca bağırıyor hatta. Memede uyuyordu 2. ayına kadar çalışacağım için uyandırıyordum sonra uyutuyordum alışmasın zorlanırız diye. Belki memeye düşkündür ama az kg alıyorsa mama takviyesi yapılabilir doktora sormak lazım. Ben de nasıl hissederim bilmiyorum gün içinde tek memeyi emince doymuyor 2 memeyi de emiyor öyle doyuyor, gece tek meme emiyor uyku esnasında çok doluyor çünkü yetiyor. Doymayınca benim kız ağlıyor ben oradan anlıyorum. Biberon alıyor mu?

Benim de iki katını geçmedi, sizin bebeğinizde kilolu doğmuş. Sanırım ondan olabilir. Benim kızım da 4,5 kilonun üstünde doğdu. Anne sütü ile beslensin diye çok uğraştım, ne yaptıysam sütüm yeterli gelmedi, ilk 3 ay düşük kilo aldı hep. Artık bir gün meme vermeme rağmen sürekli ağlamaya devam edince ve sütümün az olduğunu kabullenince mama verdim. Kızım mamayı aldığı gibi 120 cc birden içti. Bitince ağlamaya başladı 60 cc bidaha yaptım, bitirdi bıdaha ağladı. 30 cc bidaha yaptım, onu içti sustu sonra bir anda kustu🤣 çocuğumun açlıktan gözü dönmüş resmen, bendeki sadece anne sütü içsin ısrarına cahillik mi diyeyim çevre baskısı mı diyeyim ne diyeyim bilemedim. Mama ile ilerliyoruz şimdi, sağım yapıp çıkanı da veriyorum.
Maşallah, aç olduğunu düşünüp sağdığım sütü biberonla vermeyi denemiştim ilk aylarda ağzına bile değdirmeyince bi daha denemedim, Hiç öyle 3 saatte bir de emmiyor saat başı istiyor, artık kontrolde doktor mama derse mama veririm tabii ki, bir de çok kaka yapıyordu benimki alerjisinden dolayı belki o engellemiştir kilo almasını. Teşekkür ederim cevabınız için.

Süper gelen 3 taktiğim var.
1. Maflor damla kullanıyorum. İlk doğduğundan beri kullanıyoruz. Gaz sancısı aşırı yaşamadı o sayede. Özellikle doktorum önerdi. Fiyatı pahalı biraz ama değer gerçekten. Arkadaşımın kolik bebeğine bile iyi gelmiş. Kullanmadığı damla kalmamıştı onun. En sonunda bunu bulmuş rahatlamış.
2. Sling aldım internetten. Kubbe marka. Sen ne istersen onu al. Yenidoğan için bağlama tekniği var. Normal bağlıyorsun ama bacaklarını ayırmadan karnına bükük şekilde sokuyorsun slinge. Anne kokusu onu zaten sakinleştiriyor. Anne karnında sanıyor kendini. Senin vücut ısın da onun karnına geçiyor. Tam bir terapi. Özellikle huysuzlandığında uykuya dalamadığında bunu yapıyorum. Pırt pırt atıyor. Uyuyor. Çok rahatlıyor.
3. Tummy time çok iyi oluyor. Poposunu sıkıyor falan. Ya da i love you masajı var. O da bayaa iyi geliyor. Bir de bebek bakım kitabında okumuştum. Uyku esnasında gaz sancısıyla ağlayan bebeği hemen kucağa almayın. Bacakları karnına itin ve bekleyin. Eğer rahatlamadıysa o zaman kucağınıza alıp sarılıp sallanarak sırtını sıvazlayın diyor. Önce kendisi sızlanarak yapmaya çalışacakmış. Bu bebeğin popo kaslarının gelişmesi için iyiymiş. 17. Günde başlamıştı benimki gaz sancılarına. Çoğunu kendi atıyordu atamadıklarında hemen kucağıma alıp rahatlatıyordum. 😊
Canım maflorun resmini Atar mısın bende aldım ama yanlış aldım galiba kutusunu Atar mısın

Canım maflorun resmini Atar mısın bende aldım ama yanlış aldım galiba kutusunu Atar mısın
images.jpeg

Emziren anneler 4. Ayda başlıyormuş canım çünkü demir emilimi zor olduğu için sütten bebeğe çok az miktarda geçiyormuş. Ben mama kullandığım için direk alıyor demiri aslında doğduğundan beri demir takviyesi alıyor bizimki 😅 mama kullananları 6. Aydan başlatıyormuş o yüzden 😊😊❤️ bilgi verdiğin için yine de çok teşekkür ederim ❤️❤️❤️

Aa oyle mi. Ben de yeni bisey öğrenmiş oldum o zaman 😊 aman bebislerle ilgili atladığımız bisey olmasin da. Ben de sana teşekkür ederim 😊

Erkek bebek ve süt alerjisivar, beslenmeme dikkat ediyorum aslında, sütümün azaldığını nasıl hissederim bilmiyorum, hep memede zaten memede uyuyor uyuduğu halde emmeye devam ediyor yetmediğinden mi yoksa memeye mi düşkün bilmiyorum.
Merhaba süt alerjisi olduğunu nasıl anladınız. Bize de doktor süt alerjisi olabilir süt ürünlerini 2 hafta alma dedi. Kakası mukusluydu hep. Dün kanlı kaka yaptı. O yüzden ben de diyete girdim. Siz de mi diyet yaparak anladınız alerjisi olduğunu?

Merhaba süt alerjisi olduğunu nasıl anladınız. Bize de doktor süt alerjisi olabilir süt ürünlerini 2 hafta alma dedi. Kakası mukusluydu hep. Dün kanlı kaka yaptı. O yüzden ben de diyete girdim. Siz de mi diyet yaparak anladınız alerjisi olduğunu?
Merhaba, aşırı gazlıydı, huzursuz, gergin ve sürekli elleri yumruk geriniyordu ve kaka sayısı 7 falandı ve hep dolu doluydu, doktora söylediğimde test yaptı kan, gizli kan, lökosit ve redüktan madde pozitif çıkınca diyet yaptım süt ürünleri, testi tekrarladı aynı sonuç çıkınca idrar enfeksiyon ve gaita bakteriye baktı onlar temiz çıkınca yumurta da yemedim, kaka sayısı biraz düştü daha iyiye gidince doktor bu teşhisi koydu, geçen günlerde diyeti biraz açtım ama bağırsakları tekrar tepki verince yememeye devam ettim.

Merhaba, aşırı gazlıydı, huzursuz, gergin ve sürekli elleri yumruk geriniyordu ve kaka sayısı 7 falandı ve hep dolu doluydu, doktora söylediğimde test yaptı kan, gizli kan, lökosit ve redüktan madde pozitif çıkınca diyet yaptım süt ürünleri, testi tekrarladı aynı sonuç çıkınca idrar enfeksiyon ve gaita bakteriye baktı onlar temiz çıkınca yumurta da yemedim, kaka sayısı biraz düştü daha iyiye gidince doktor bu teşhisi koydu, geçen günlerde diyeti biraz açtım ama bağırsakları tekrar tepki verince yememeye devam ettim.
Redüktan madde ve gizli kan bizde çıkmamıştı başta diyet yapmana gerek yok demişti şimdi kan vardı baya belirgindi.fotoğrafı gönderince diyet yap dedi bana da. Kaç gün sonra düzelmeye başlıyor. Sizde de kakası mukuslu muydu? Yapış yapış sünen bir kaka mıydı?

Redüktan madde ve gizli kan bizde çıkmamıştı başta diyet yapmana gerek yok demişti şimdi kan vardı baya belirgindi.fotoğrafı gönderince diyet yap dedi bana da. Kaç gün sonra düzelmeye başlıyor. Sizde de kakası mukuslu muydu? Yapış yapış sünen bir kaka mıydı?
Benim kızımında neredeyse her kakası sünüyor. Doktor takip et dedi süt ürünleri tüketmedim ama yine mukusluydu. Herhangi bir test yapılmadı inşallah bir sorun yoktur.

Evet mukusluydu, bi kaç gün içinde farkedilir düzelme oluyor ama bizim tamamen düzelmeyince çoklu besin alerjisi olabilir kendin bulacaksın artık neye alerjisi olduğunu dedi, bazen aşırı mukuslu ve huzursuz oluyor hala tespit etmesi çok zor, çok çeşitli yemeden araya bi şeyler koyup yiyorum öyle anlamaya çalışıyorum.

Benim kızımında neredeyse her kakası sünüyor. Doktor takip et dedi süt ürünleri tüketmedim ama yine mukusluydu. Herhangi bir test yapılmadı inşallah bir sorun yoktur.
Doktor bana mukuslu olması alerji olduğu anlamına gelmez demişti, bütün olarak değerlendirmek gerekiyor. Diyetten sonra peynir yediğimde yine aşırı gaz ve huzursuzluk kaka sayısında artış olmuştu.

Sanırım mukuslu olması tek başına çok büyük sorun değil kaç kere kakasını gösterdim doktora hep olabilir laktoz intoleransı vardır süt ürünlerine hafif alerjisi vardır olur dedi. Çok önemsemedi. Testler de çok doğruyu göstermiyor her zaman sanırım. O yüzden de istememiş olabilir.Bizde gaitada kan çıkmamıştı ama 2 gün önce baya bi kan vardı kakasında. Onu görünce sütü kes dedi. Vücudunda döküntü de olmayınca çok önemsemiyorlar sanırım. Ama tabi bebeği çok etkiliyor bence yine de

Doktor bana mukuslu olması alerji olduğu anlamına gelmez demişti, bütün olarak değerlendirmek gerekiyor. Diyetten sonra peynir yediğimde yine aşırı gaz ve huzursuzluk kaka sayısında artış olmuştu.
Laktoz intoleransı da mukus yapar diyip relactaz ve biogaia vermişti bize en başta. Relactaz kullandınız mı?

Laktoz intoleransı da mukus yapar diyip relactaz ve biogaia vermişti bize en başta. Relactaz kullandınız mı?
Evet laktazim vermişti ama bi değişiklik olmadı sanki daha da arttı gibi geldi kaka sayısı biraz kullandıktan sonra bıraktık, laktoz intöleransı olsaydı bazı günler iyi bazı günler çok huzursuz olmaz diye düşünüyorum, biogaia iyi geldi gibi hissettim sanki daha kolay gaz çıkarmasını sağlıyor gibi daha öncesinde başka doktor gaz deyip sabsimplex vermişti ondan da memnun kalmadım fazla kıvrandırıyordu, kendim gözlem yapıp farketmeye çalışıyorum geçen gün şeftali yemiştim gece sürekli uyandı kıvrandı ertesi günde 2 saatte bi kaka yaptı, aynı şeyi domateste de yaşadım, bi hafta boyunca sabah patates mantar akşam kuzu eti yemiştim o bi hafta çok iyiydi mesela.

Sanırım mukuslu olması tek başına çok büyük sorun değil kaç kere kakasını gösterdim doktora hep olabilir laktoz intoleransı vardır süt ürünlerine hafif alerjisi vardır olur dedi. Çok önemsemedi. Testler de çok doğruyu göstermiyor her zaman sanırım. O yüzden de istememiş olabilir.Bizde gaitada kan çıkmamıştı ama 2 gün önce baya bi kan vardı kakasında. Onu görünce sütü kes dedi. Vücudunda döküntü de olmayınca çok önemsemiyorlar sanırım. Ama tabi bebeği çok etkiliyor bence yine de
bizde de deri döküntüsü yok alerji doktoru bu yüzden besin intöleransı dedi hatta test yapıp ispatlıycam deyip kan testi yaptı ve bi şey çıkmadı, üniversite hastanesinde gastroentroloji bölümüne gittik orda alerji dediler poposunda kızarıklık var hiç geçmiyor onu gördü, biz test yapmıyoruz zaten negatif çıkar dediler orda🤷🏻‍♀️

Bizim şikayetler çok benzer. İnşallah zamanla geçer. Ben de 2 hafta diyet deneyim, olmazsa alerji doktoruna gidicem. O da diyet düzenler yapacağı çok bir şey yok sanırım bebekler çok küçük olduğu için. Bir gelişme olursa sizi de haberdar ederim.

Kizlar merhaba. Folik asit kullanimina ne zaman baslamistiniz ogrenir ogrenmez başlamak mi gerekiyor bilgi verebilirmisiniz🙏

X