Süper gelen 3 taktiğim var.
1. Maflor damla kullanıyorum. İlk doğduğundan beri kullanıyoruz. Gaz sancısı aşırı yaşamadı o sayede. Özellikle doktorum önerdi. Fiyatı pahalı biraz ama değer gerçekten. Arkadaşımın kolik bebeğine bile iyi gelmiş. Kullanmadığı damla kalmamıştı onun. En sonunda bunu bulmuş rahatlamış.
2. Sling aldım internetten. Kubbe marka. Sen ne istersen onu al. Yenidoğan için bağlama tekniği var. Normal bağlıyorsun ama bacaklarını ayırmadan karnına bükük şekilde sokuyorsun slinge. Anne kokusu onu zaten sakinleştiriyor. Anne karnında sanıyor kendini. Senin vücut ısın da onun karnına geçiyor. Tam bir terapi. Özellikle huysuzlandığında uykuya dalamadığında bunu yapıyorum. Pırt pırt atıyor. Uyuyor. Çok rahatlıyor.
3. Tummy time çok iyi oluyor. Poposunu sıkıyor falan. Ya da i love you masajı var. O da bayaa iyi geliyor. Bir de bebek bakım kitabında okumuştum. Uyku esnasında gaz sancısıyla ağlayan bebeği hemen kucağa almayın. Bacakları karnına itin ve bekleyin. Eğer rahatlamadıysa o zaman kucağınıza alıp sarılıp sallanarak sırtını sıvazlayın diyor. Önce kendisi sızlanarak yapmaya çalışacakmış. Bu bebeğin popo kaslarının gelişmesi için iyiymiş. 17. Günde başlamıştı benimki gaz sancılarına. Çoğunu kendi atıyordu atamadıklarında hemen kucağıma alıp rahatlatıyordum.