2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İnşallah sorun çıkmadan tamamlarız. Büyüyor kafa çevresi, 4.ay aşısında baş çevresi 40,5 çıktı. Bir önceki ay sağlık ocağında 38.9 çıkmıştı. Bir sorun yok şükür
Benim ikinci ayda 38.5 tu. Belkide ben yanlış yere dokundum. Korktuğum.bir bölge bingildak .o yüzden tekrar dokunmadım.

Merhaba. Bizimde sizinki gibiyken kapanmıştı. Kafa çevresi takibi yapılıyor, d vit kesti doktorumuz bir de.
Bazı doktorlar d vit kestiriyor bazıları ısrarla devam etmeleri gerekiyor diyor yani bu konuda hangi doktora guvencez mehrunnisa mehrunnisa kafa çevresi takibi önemli tabi ama bazı doktorlar bıngıldak konusunda daha hassaslar kapanmaya yakın d vit düzenlemesi yapıyorlarmis ne kadar geç kapanır o kadar iyi diye bizimkide küçülüyor farkediyorum

Merhaba anneler. Ben haziran annesiyim bebeğim bugün 83 günlük. Bugün tesadüfen bebeğimin kafasını okşarken elim bingildiga geldi.sanki çok küçük bir yumuşaklık var. Dokunmaktan hep korktuğum için bir daha kontrol etmedim. Kontrol içinde 10 günü filan var. Bebeğinin bingildagi Erken kapanan var mı? Doktora goturmeli miyim hemen?
4 aylık kontrole gittiğimde küçülmeye başlamış dedi ama bizim için önemli olan 3 aydan önce kuculmemesi dedi d vitaminini kullanmaya devam et dedi

Kızlar selam 🌼 benim oğlum bugün 5 aylık oldu. Bu ay içerisinde sünnet ettirmeyi düşünüyorum. Ama çok korkuyorum. Sizce yaptırayım mı bekliyim mi biraz daha. Yenidoğan döneminde çok kolay oluyormuş. Korkup yaptıramadım. Şimdi de baya hareketlendi genel anestezi altında yapıyorlarmış. Ne yapacağımı bilemedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. 🙏🏻

Kızlar selam 🌼 benim oğlum bugün 5 aylık oldu. Bu ay içerisinde sünnet ettirmeyi düşünüyorum. Ama çok korkuyorum. Sizce yaptırayım mı bekliyim mi biraz daha. Yenidoğan döneminde çok kolay oluyormuş. Korkup yaptıramadım. Şimdi de baya hareketlendi genel anestezi altında yapıyorlarmış. Ne yapacağımı bilemedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. 🙏🏻
Ben de 1 ay kadar önce yaptırdım. Lokal anestezi ile yaptılar. Eşim ve babam bebeği tuttu ben de oyadım. 15 dakikada bitti. İlk gün biraz zor oluyor sadece. Genel anestezi ile 1 yaşından sonra yapıyorlar sanırım.

Bana sorarsanız daha gecikmeden yaptırın benim 20 gün oldu şimdiki aklım olsa 40 ın içinde yapardım. Bizim lokal anestezi ile oldu sadece uyusturmak için pipiye iğne vurdular o zaman çok canı yandı ama sünnet sırasında bacaklarını bantlandıkları için hareket edemeyince korkudan ağladı sütümü sağmıştım onu içirerek 15 dk da bitti bizim saatimiz 19,00 dı o çok artı sağladı çünkü anestezi etkisi geçtiğinde oğlum gece uykusuna yatmıştı sabahta hiç bir huzursuzluk olmadı size tavsiyem ne kadar geçe randevu veriyorlarsa okadar geçe alın sonrasında 10 gün pipisine mustela pişik kremi ve 20gun kantaron yağı kullandım görünüşü çoktan normale döndü alt kısmında dikiş kaldı sadece bide bizim yaptırdığımız klinikte gelen tüm aile bireyleri çocuğun yanında durabiliyordu ben doktordan rica edip sadece anne baba olarak alınmasını istedim ses yok karışan yok panik yaptıran yok gayet mutlu sonlandırdık çok şükür

2. Ay aşısından gelince bir çay kaşığı calpol verdim. O gün hafif huzursuzdu. Ateşi 37.2 civarındaydı. Endişe edecek bir durum olmamıştı.
4. Ay aşısında doktor özellikle 38 olmadan calpol verme kendi bünyesi dirensin demişti. 37.8 görünce bir çay kaşığı calpol verdim. Aşı günü değil bir gün sonra öğleden sonra huysuzluk, Ateş, ağrısı var gibi inleyerek ağlama, kıvranma oldu.
Hamile olduğunu bilmiyordum, doğurmuşsun bile. Çok çok sevindim canım. Allah sağlıkla, huzurla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah 🙏

Arkadaşlar hiç regli olan var mı? Ben kızım 2 aylıkken bir lekelenmem olmuştu o kadar. Yarın kızımın 4. Ayı dolacak, bugün gene bir lekelenmem oldu. Kahverengi şeklinde. Sökülemiyorum bir türlü, doktora gitmem gerekli mi sizc, var mı tecrübesi olan
Ben 3 doğumumdan da sonra bebeklerim 2 aylık oldu adet görmeye başladım düzenli olarak hiç aksamadan ama etrafımda 1 yıla kadar olmayan da var. Ara ara beklenen günlerde lekelenmeler normal kabul ediliyor. Benim de bu doğumumdan sonra yumurtlama dönemimde lekelenme oldu ilk defa başıma geldi açıkçası tedirgin oldum doktorum normal dedi. Kızım bugün 4 aylık oldu dün spiral taktırdım belki merak edenler ben adet görmeye başladığım için reglin 3. Gününde taktı doktorum. 5 dk falan sürdü işlem sırasında 2-3 sn acıdığı bir an oldu onun dışında çok rahattı. Taktırdıktan sonra da ağrı ya da ekstra kanama yaşamadım. İnşallah memnun kalırım 1 ay sonra tekrar yerinde mi diye kontrol var 1 ay süresince korunmaya devam edin dedi doktor.

Arkadaşlar, dünden beri kızım ayaklarını kaldırıyor inceliyor, tutuyor. sonra bir anda yoruluyor muhtemelen geri bırakıyor. Geri düşünce ayakları bir anda moro refleksi yapıyor. 4. Ayında olması normal mi? Bu refleksin tamamen kaybolması ne kadar bir zamanı buluyor tecrübeli anneler, yardımm😊

Ben de regl oldum. Çok hafif geçti varla yok arası. 4 günde bitti. Normalde bir hafta sürerdi ve oldukça yoğun geçerdi.

S Syspr kızım 4.5 aylık. Ayaklarını keşfediyor. Bazen dediğin gibi ayaklarını yere bırakıyor. Ama o anda kollarını Moro refleksi gibi açmıyor. Moro refleksi artık çok nadir oluyor. Uyurken bir anda ellerini açıyor.

Eveet tereleli olan ben 🙈 Ocak sonunda iki yaşını dolduracak benimki danacık oldu. Darısı sağlıkla başına inşallah
Ya çok sevindim😍 bebeğinin gözünde sorun mu vardı sanki🤔 durumu nasıl şimdi?
Bütün umutlarımız bitmişti tüp bebek tedavisine başlamaya karar vermiştik. Gerçekten kafamız rahatlayınca Allah bize de nasip etti 🧿🤲🏻

Ya çok sevindim😍 bebeğinin gözünde sorun mu vardı sanki🤔 durumu nasıl şimdi?
Bütün umutlarımız bitmişti tüp bebek tedavisine başlamaya karar vermiştik. Gerçekten kafamız rahatlayınca Allah bize de nasip etti 🧿🤲🏻
Çok şükür ya çok sevindim. Sağlıkla, güzel güzel büyüsün inşallah 🙏
Görmesi yaşıtlarına göre az. Hala tek bildiğimiz bu. Numarasını ölçemiyorlar. Dışarıda aydınlık fazla olduğundan daha çok zorlanıyor. Kapalı alanda ya da akşam saatlerinde ya da koyu gölgeli alanlarda daha rahat görüp daha rahat hareket edebiliyor. Büyüdükçe görüp anlayacağız biz de. İnşallah daha iyi olur hep

Kızlar selam. Bebeğimde her 2 topugunun biraz yanında mini şişlik var. Her 2 ayağında da var. Topuklarının hemen yanında. Doktor yürüyünce geçer dedi. Her muayenede bakıyor ama nedir bu. Doktorumuz da net bi yorum yapmadı. Yumuşak bir doku gibi. Acaba ilk bebegimde de var mıydı hatırlamıyorum. Eski fotoğraflardan da tam anlayamadım. Bunu biz bebeğimiz 2 aylıkken farkettik ya da 2 aylıkken ortaya cikti. Orasını bilemiyorum. Herkes kendi bebeğinin ayak tabanına bakabilir mi sizde nasıl. Yarın gündüz foto da atarım gerekirse 🤔

Merhaba 5 haftalık gebelikte aynı şeyi ben de yaşıyorum tam sağ kaburgamın altı ve bazen arkaya vurabiliyor. Bunun sebebini öğrenebilmiş miydiniz acaba?
5. haftada bilemeyeceğim maalesef çünkü benim yazdığım zamanlar 7-8. Aylara denk geliyor bebeğin büyümüş olması ile alakalıydı

X