-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.621
Bu kadar stresle olsa da süt gelmez kendini sıkıştırmışsın. Sakin olun hepsi geçer düzelir.Hepinize teşekkür ederim. Vallahi süt derdinden bunaldım, oturdum saatlerce böğüre böğüre ağladım eşim baktı kaldı. Üstelik bu ikinci çocuğum, aralarında 8 yaş var. Sanki ilk kez anne olmuşum çok endişeliyim. Burayı okudukça rahatlıyorum.
Rota virüs aşısını 1395 tl olarak aldım, sağlık ocağında hemşire yaptı, bebeğin emzik kullanıyorsa getir dedi, biraz biraz verdikçe yutması kolay olsun diye emzikle destekledi, 2 saat kusturma dedi, neyseki onu sorunsuz başardım
Her bebiş özeldir canım. Hepsinin bakımı ihtiyacı çok farklı oluyor. Bir arkadaşım ilk bebeğinde 5 ay zorlaya zorlaya emzirmiş. Mama da destekliyormuş ama emdikçe artsın sütü diye zorlamış hep. En sonunda ek gıdaya geçince doktor demiş ki kendine yüklenme bu kadar. Bu zamana kadar geldi artık. Önemli olan ek gıda. Çok önemli demiş. Her vitamini vermeye çalış her şeyden yedirmeye çalış demiş. Bir de çevresi sürekli mama zeka geriliği yapar saçmalığıyla kızı bunaltmış. Onun da tedirginliği varmış kızda. En sonunda bırakmış emzirmeyi. Diyor ki keşke en baştan zorlamasaydım da mamaya daha çok yüklenseydim diyor. Şimdi arkadaşımın çocuğu ilçede birinci çıkıyor. İletişimi süper. Çok başarılı. Algısı çok kuvvetli. Empati dolu. İnanki beslenme türü mama olunca da meme olunca da birşey değişmiyor. Ağlamana sevindim çünkü bence ara ara deliler gibi ağlamamız gerek. Buna ihtiyacımız var. Psikoloğum da demişti. Arada rahatlaman gerek. Ağlaman gerekiyorsa eşine söyle. Sana bir saat versin. Nasıl rahatlıyorsan öyle rahatla demişti. Mamadan dolayı üstüme geldiklerinde dayanamayıp balkona çıkıp deli gibi ağlamıştım. Sonra da evden herksi kovdum.Hepinize teşekkür ederim. Vallahi süt derdinden bunaldım, oturdum saatlerce böğüre böğüre ağladım eşim baktı kaldı. Üstelik bu ikinci çocuğum, aralarında 8 yaş var. Sanki ilk kez anne olmuşum çok endişeliyim. Burayı okudukça rahatlıyorum.
Rota virüs aşısını 1395 tl olarak aldım, sağlık ocağında hemşire yaptı, bebeğin emzik kullanıyorsa getir dedi, biraz biraz verdikçe yutması kolay olsun diye emzikle destekledi, 2 saat kusturma dedi, neyseki onu sorunsuz başardım
Evet benim gittigim devlet hastanesi ididevlet hastanesi mi acaba? böyle bir kuralları mı var anlamadım
yeğenimi 7 yaşında lokal anestezi ile sünnet ettiler bana lokal olmaz diyo
çok teşekkür ederim 3 aya yaklaşınca üroloji doktoruna götüreceğim tanıdık buldukEvet benim gittigim devlet hastanesi idi
Valla bende bu sekildeyim. Ikiz var ve yetmiyor sutum iki taneye. Emzirsem hangisini emziricem sasirdim ayni anda acikiyorlar. Mama vermeye basladim ama ogunlerinden once de sut sagip ne kadar cikarsa mama ile karistirip veriyorum. Emzirmek isterdim ama olmadi. Hem biberon sayesinde bana full bagimlilklari da kalmadi. Herkes bir sekilde yardim edebiliyor ben de biraz dinlenecek vakit bulabiliyorumCanım ben full mama ile besliyorum. Kendini yıpratma bu kadar. İnan bana çevremde kiminle konuştuysam 4. 5. Aydan sonra mama desteği almışlar. Sütünüz yetmek zorunda değil. Bilimsel bir çok makale de var bu konuda. Hatta çocuğunu büyüten birkaç tanıdık benim bebeği görünce diyor ki keşke bebeği ağlatana kadar mama ile destekleseydik. Kendimizi boşuna yedik bitirdik diyor. Anne sütü evet çok önemli. Sonuna kadar da katılıyorum ama ölümsüzlük iksiri değil. Benim sütüm yoktu. Ne yaptıysam da artmadı. Düşün ki göğsüm bile sızlamıyordu yani. Süt indiğini bilmem. Herkes çok üstüme geldi şunu yap artsın bunu yap artsın. Sen beceremiyorsundur diyenler oldu. Sonra baktım ki süt gelsin diye kendimi paralarken çocuğuma yetişemiyorum. Yeter dedim. Direk verdim mamayı. Meme reddiyle de daha fazla yormadım kendimi. Hiç pişman da değilim. Ben pirinç lapasıyla büyümüşüm. 3 ay falan emmişim. Bağışıklığım da gayet iyi. Önemli olan ek gıda. 2 yaşına kadar emzirip ek gıda dönemini verimsiz geçiren tanıdığım da oldu. Sen ona asıl vitamini ek gıdada vermeye başlayacaksın. Kendini yıpratma. Yetersiz falan da değilsin. Bebeğin için en iyi tek anne sensin. O senin kuzun. Senden daha iyi hiçkimse bakamaz. Profun kralı da gelse bakamaz. Önemli olan senin psikolojin. Bir de 3. Ay hareketlenme dönemi olduğu için min 500 gram alması normalmiş. 3 4 uzmanın kitabı var elimde. Hepsi bu şekilde açıklamış.
ben de trendyoldan aldım e bebekten de almıştım. trendyoldaki yumuşacık geldi hep takmam gerektiğinde onu takıyorumBaby mom imiş pardon :))emzirme sutyenlerinden ben de bunaldım .Kaplı emzirme atleti aldım aşırı rahatladım bunaltmiyor da.Hatta kampanya vardı pijabox sayfasında 4 al 3 öde bitmediyse .bundan önce de emzirme atleti kullandim ama bu baya rahat . o sütler diş doneminde rahatlatır seni
Mathilda hayatım hayırlı olsun yine yeniden atak geldiyarın eğer aşıyı açacaklarsa 2 ay aşılarını olacağız. birkaç gündür aklamları çok huysuz 1-2 saat kadar. galiba atak zamanı. yarın için korkuyorum ama bi yandan da olup bitsin istiyorum. sonra sünnet telaşı başlayacak. ondan sonra işe gideceğim evde bana yardımı dokunan ablalarım gidecek. önümüzdeki günler için endişeliyim. sanırım annelik biraz da ‘endişe’
Bence de mamanın en güzel yanı bu. Bebeğin 3 saatte 1 uyanacağını bilmek çok büyük konfor. 4. Aya girdik. Uyku eğitimi devam. Saatleri belli. Uykusunu alıyor. Mamasını yedi mi biraz oyun vs. Sonra diğer uyku zamanı. Arkadaşlar sürekli diyor ki ne kadar sakin bir bebek. Ağlama ihtiyacı ypk ki popo temiz. Mama desen karnı doyana kadar istediğini içiyor. Doyunca eliyle yeter hareketi yapıyor. Misss. Bir de 18 aylığa kadar bu mama içilecek her türlü diye düşündük. Baby brezzanın mama makinesi varmış. Ondan aldım. Tek tuşla mama hazır. Ne su derdim var ne mama ölçüsü ayarlama derdim var. Biberonu da 3 tane aldım. Hemen yıkayayım aman da demiyorum. Ben bu teknoloji devrinin gözünü seveyim. Son 1 aydır makine sayesinde valla rahata erdim. En güzeli eşinin ya da yanındaki diğer insanların da doyurma seçeneğinin olması. Ne yediğimde gaz var derdi ne alerji muhabbeti. Allah kimseyi derde dara düşürmesin. Bu mama toplumsal tabudur. Özellikle emziren annelere yüklenen en büyük yüktür yani. Herkesin sütü yetmek zorunda değil. Emzirdikçe artıyo olayının da aslında herkeste geçerli olmadığını da öğrendik de millet bunu bilmiyor. Çevresi sınırlı çünkü bunu bilmek için. Genelde 5. 6. Aydan sonra başlıyor bu mama muhabbetleri emzirenlerde. İnsanlar zaten 1 ay mamayı kabullenmeye çalışıyor. Bu psikolojik savaş niye ki? Önemli olan ek gıda yani. İşte bakıyorum bazen sayfalarda özellikle gezip o palm yağı var yaaa diye yorum atanlar oluyor. Kıza şey demek istiyorum. Evindeki tv, telefon vs yaydıkları radyasyon, buzdolabındaki gdo falan var yaa eyvah eyvah diyesim geliyor.Valla bende bu sekildeyim. Ikiz var ve yetmiyor sutum iki taneye. Emzirsem hangisini emziricem sasirdim ayni anda acikiyorlar. Mama vermeye basladim ama ogunlerinden once de sut sagip ne kadar cikarsa mama ile karistirip veriyorum. Emzirmek isterdim ama olmadi. Hem biberon sayesinde bana full bagimlilklari da kalmadi. Herkes bir sekilde yardim edebiliyor ben de biraz dinlenecek vakit bulabiliyorum
yaaa yazının ekran görüntüsünü aldım. çok ihtiyacım olacak hem neler yapacağımı bileceğim hem de korkmamak için okuyacağımMathilda hayatım hayırlı olsun yine yeniden atak geldibize ebe önce 2 aşıyı yaptı. Veremi de 3 gün sonraya bıraktı. Huzursuzluk olmasın dedi. 3. günün gecesinde yıkayın dedi. Veremden sonra da 3 gün yıkamak yok dedi. Yani her halükarda 3ü aynı anda da olsa 3 gün yıkamak yasak. Calpol verdi. Ateşi çıkar gibi olursa bir çay kaşığını çok doldurmadan verebilirsiniz dedi. Ben hiç beklemedim. Sağlık ocağından geldik. Direk verdim. Zaten hava sıcak. Çocuk bunalıyor. Kime sorduysam onlar da benim gibi yapmış. Anneliğin diğer adı yürüyen endişe olmak. İhtimalleri düşünerek çıldırmaya yol almak da denebilir. Sonuç olarak ateş çıkmadan 3 günü kapattık. Verem aşısı kola yapılıyor. Diğer 2 aşıyı bacaklara yaptı. Verem için dedi ki kol kabuk bağlayabilir. Korkmayın. Şişebilir korkmayın. Hiçbir şey olmadı ama 3 gün kızarık durdu. Normalmiş bu. Veremi olduğu gece deliler gibi ağladı. Dedim ki belki de stres yüklü durdu patladı. Meğerse tırnak batmamız aşının gününe denk gelmiş. Sabaha kadar slingde gezdirdim. Cidden kucağımda uyudu. Şansa tırnak batması oldu. Üst üste geldi yani. Sabaha bişey kalmadı. Rota ve menenjit aşılarınızı 2. Ayda değil de 3. Ve 5. Ayda yaptırmanızı öneririm. Ağır gelmesin. Doktorum da öyle demişti. 3 aşı oluyır zaten. Rota menenjit ağır gelir demişti. Başka neyle karşılaşabilirsin acaba? Tedirgin olma diye düşünüyorum. Sanırım böyle.
Aynen bu siteyi kurandan Allah razı olsun. İnsanın yalnız olmadığını bilmesi çok güzel. Özellikle bunaldığında insan suçlu hissediyor. Kendin istedin yaptın bunalmaya hakkın yok diyorum. Sonra karşıma bir video çıkıyor ya da burada birisi motive yazısı yazmış oluyor. Diyorum ki evet ben istedim. Biz istedik yaptık ama insanız neticede. Ağlamak da bunalmak da korkmak da en doğal hakkımız. Sonra rahatlıyorum.yaaa yazının ekran görüntüsünü aldım. çok ihtiyacım olacak hem neler yapacağımı bileceğim hem de korkmamak için okuyacağımçok teşekkür ederim..
bıktım bu ataklardanömrümüz böyle geçecek sanki ben de 31 yaş atağı geçiriyorum valla
rotayı gelecek aya bıraktım. sünneti de. dediğin gibi ağır gelmesin diyebizimki galiba 3 aşıyı da beraber yapacak. senin kuzunun tırnak batmasını hatırlıyorum verem aşısıyla aynı güne denk gelmesine çok üzüldüm kuzularımız ya biz bu kadar endişe ediyoruz onlar bir de bu minicik halleriyle yaşıyorlar. neyse ki aynı süreçlerden geçiyor ve bir şekilde öğrenerek onlara iyi gelmeye çalışıyoruz
kesinlikle ben de ilk buraya koşuyorumAynen bu siteyi kurandan Allah razı olsun. İnsanın yalnız olmadığını bilmesi çok güzel. Özellikle bunaldığında insan suçlu hissediyor. Kendin istedin yaptın bunalmaya hakkın yok diyorum. Sonra karşıma bir video çıkıyor ya da burada birisi motive yazısı yazmış oluyor. Diyorum ki evet ben istedim. Biz istedik yaptık ama insanız neticede. Ağlamak da bunalmak da korkmak da en doğal hakkımız. Sonra rahatlıyorum.Hele ki sen senin bölgende yaşayanlar çok büyük bir acı yaşadınız. Uzakta olduğum için anlamam çok zor. Çadırdayım yazmıştın. Klima için kredi çektik aldık dedin. Diyorum ki ne güçlü kadın. Hem insanlarla uğraşıyor hem bebişiyle ilgileniyor. Zaten bir de eyyamı bahur mudur nedir bir de bu sıcaklar geldi başımıza. Ben evde vantilatör karşısında otururken sizleri hayal edemiyorum. Malatya adana oralar ne kadar sıcaktır. Allah yardımcınız olsun.
Doğru diyorsun. Müthiş bir motivasyon. Çok ilginç ama sanki içimizde sarsılmaz bir benliğimiz varmış da o ortaya çıkmış gibi. İnsan gözü karartıp her şeyi göğüsleyecek hale geliyor. Allah isteyen herkese anne olmayı nasip etsin. Müthiş bir duygu. Sanki hayatımda hiç değerli bir şeyim olmamış gibi. Farklı bir his. Değişik bir mutluluk. Uykusunda bile özletiyor kendini. Uyandığında bana bakıp gülmeye başlıyor. Aniden ses gelince tedirgin olup direk bana bakıyor. Düşünüyorum da yere düşünce anne diye bu yüzden ağlıyoruz. Kimse ilk babasına gitmiyor. Annelik apayrı bir dünya. Doğduğu andan beri seninle rahatlıyor. Seni arıyor. Mamasını içerken yüzümü izliyor mesela. Gülümsüyorum o da gülüyor. İçim gidiyor. Eriyorum. Gene bi aşk doldum.kesinlikle ben de ilk buraya koşuyorumyanımda yetişkin anneler de var üstelik. daha güncel ve gerçek bilgiler tecrübeler öğreniyorum varlığın katkıların güzel sözlerin için tekrar tekrar teşekkürler
biz kiradaki evimizdeyiz annelerin evleri ağır hasarlı, yakında yıkılacak o yüzden bizimkiler bizde kalıyor eş ailesi de bi burda bi kızlarında idare ediyorlar. her gün bir yerin yıkılışına şahit oluyoruz çocukluğumuz gençliğimiz yok olup gidiyor. ailemin yıllar süren emekleri… tüm bunlara katlanmak çok zor annem büyük bir depresyon yaşıyor bence. bizde öyle terapi almak gibi alışkanlıklar da yok maalesef. tüm bunlar yüzünden bu süreci zor atlattım açıkçası. okul açılınca da bebişe annem bakacak kv ve görümcelerle de başka sıkıntılar oldu. yine de sanırım bu hayatta en çok anne olmayı sevdimbu bambaşka bir duyguymuş yaşama bağlıyor.
tam olarak bunları yaşıyorum her bir duygu öyle tarifsiz ki bizi ancak biz anlarızDoğru diyorsun. Müthiş bir motivasyon. Çok ilginç ama sanki içimizde sarsılmaz bir benliğimiz varmış da o ortaya çıkmış gibi. İnsan gözü karartıp her şeyi göğüsleyecek hale geliyor. Allah isteyen herkese anne olmayı nasip etsin. Müthiş bir duygu. Sanki hayatımda hiç değerli bir şeyim olmamış gibi. Farklı bir his. Değişik bir mutluluk. Uykusunda bile özletiyor kendini. Uyandığında bana bakıp gülmeye başlıyor. Aniden ses gelince tedirgin olup direk bana bakıyor. Düşünüyorum da yere düşünce anne diye bu yüzden ağlıyoruz. Kimse ilk babasına gitmiyor. Annelik apayrı bir dünya. Doğduğu andan beri seninle rahatlıyor. Seni arıyor. Mamasını içerken yüzümü izliyor mesela. Gülümsüyorum o da gülüyor. İçim gidiyor. Eriyorum. Gene bi aşk doldum.
Bizde de var baby brezza. Harika birsey saniyesinde mama hazir oluyor. Benim bebekler de cok sakin. En azindan agladiklarinda acliktan aglamadiklarini biliyorum. Herkesin sutu olmak zorunda degil tamamen hormonal bir durum. Sut yapan hormonun az ise istedigin kadar emzir sag etki etmez. Dediginiz gibi hersey zararli bu devirde. Ek gidaya gecince de hersey hormonlu gdo lu. Bunlari dusunursek deliririz. Ben olabildigince saglikli sekilde ilerlemeye calisiyorum ama tasi taragi toparlayip daga ormana cikamayacagimiza gore elimden gelen bu diyip durumu kabullendim. Az da olsa sut sagip veriyorum ama onun disinda bebeklerim sakin ve mutlular. Bu da bana yetiyor. Gelisimleri guzel ki benimkiler erken dogdular. Mutlu olduklari surece oyun oynuyoruz muhabbet ediyoruz. Vaktimiz daha kaliteli geciyor bence en onemli seyde bu. Yurtdisinda oldugumuz icin ben tek basimayim ama galiba bir tik sansliyim bu konuda cunku karisanim hic olmuyor. Kendi bildigimi mantikli olani yapiyorum. O yuzden de bir duzeni daha kolay oturttuk.Bence de mamanın en güzel yanı bu. Bebeğin 3 saatte 1 uyanacağını bilmek çok büyük konfor. 4. Aya girdik. Uyku eğitimi devam. Saatleri belli. Uykusunu alıyor. Mamasını yedi mi biraz oyun vs. Sonra diğer uyku zamanı. Arkadaşlar sürekli diyor ki ne kadar sakin bir bebek. Ağlama ihtiyacı ypk ki popo temiz. Mama desen karnı doyana kadar istediğini içiyor. Doyunca eliyle yeter hareketi yapıyor. Misss. Bir de 18 aylığa kadar bu mama içilecek her türlü diye düşündük. Baby brezzanın mama makinesi varmış. Ondan aldım. Tek tuşla mama hazır. Ne su derdim var ne mama ölçüsü ayarlama derdim var. Biberonu da 3 tane aldım. Hemen yıkayayım aman da demiyorum. Ben bu teknoloji devrinin gözünü seveyim. Son 1 aydır makine sayesinde valla rahata erdim. En güzeli eşinin ya da yanındaki diğer insanların da doyurma seçeneğinin olması. Ne yediğimde gaz var derdi ne alerji muhabbeti. Allah kimseyi derde dara düşürmesin. Bu mama toplumsal tabudur. Özellikle emziren annelere yüklenen en büyük yüktür yani. Herkesin sütü yetmek zorunda değil. Emzirdikçe artıyo olayının da aslında herkeste geçerli olmadığını da öğrendik de millet bunu bilmiyor. Çevresi sınırlı çünkü bunu bilmek için. Genelde 5. 6. Aydan sonra başlıyor bu mama muhabbetleri emzirenlerde. İnsanlar zaten 1 ay mamayı kabullenmeye çalışıyor. Bu psikolojik savaş niye ki? Önemli olan ek gıda yani. İşte bakıyorum bazen sayfalarda özellikle gezip o palm yağı var yaaa diye yorum atanlar oluyor. Kıza şey demek istiyorum. Evindeki tv, telefon vs yaydıkları radyasyon, buzdolabındaki gdo falan var yaa eyvah eyvah diyesim geliyor.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Doktorumuzda kilo alımı iyi hiç endişelenme böyle devam et kendi istediği zaman artıracak zaten dediBende ikiz var. 3 ayliklar. 90 ile 120 arasi degisiyor. 120 ictikleri zamanda oluyor 60 da iciyorlar. Fazla geldiginde de kusuyorlar ama simdo elleri ile itmeye basladilar. Birakiyorum sonrA yine veriyorum. 3 saat araliklarla acikiyorlar zaten. Bir de bende tarti var haftalik tartiyorum kilo aliyorlarsa sorun yok dedi doktor bana.
Bebişin kaçıncı haftasında canımSizin bebeklerinizin gece uykuları nasıl?
Benimki doğru güzgün uyumuyor ya.akşam 9 buçuk gibi yatıyor 1de kalkıyo. Emip geri uyuyor bu sefer 2 buçuk gibi uyanıyo emip geri uyuyo. Sonra 4 gibi uyanıyo emiyo ve artık geri yatmıyor ben uyutuyorum yatağına koyunca o uyanıyor. Her gün 4te ayaktayız. Uykusuzluktan bittim resmen. Gündüz de 1 kere uyuyor öğlen 12 gibi. En fazla 2 saat yatıp kalkıyor. Sonrası mememi emerken ne uyursa. Tüm gün emzirmekle geciyor emmezse huzursuzlanıp ağlıyor. Emzik hiç almıyor. Ne zaman memede dalsa yatagına koyunca uyanıyor. Sadece benim bebeğim mi böyle nolur tek olmadığımı söyleyin. Küçücük bebek uyumamak için direniyor günde 7,8 saatlik uykuyla duruyor.