2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Sizin bebeklerinizin gece uykuları nasıl?
Benimki doğru güzgün uyumuyor ya.akşam 9 buçuk gibi yatıyor 1de kalkıyo. Emip geri uyuyor bu sefer 2 buçuk gibi uyanıyo emip geri uyuyo. Sonra 4 gibi uyanıyo emiyo ve artık geri yatmıyor ben uyutuyorum yatağına koyunca o uyanıyor. Her gün 4te ayaktayız. Uykusuzluktan bittim resmen. Gündüz de 1 kere uyuyor öğlen 12 gibi. En fazla 2 saat yatıp kalkıyor. Sonrası mememi emerken ne uyursa. Tüm gün emzirmekle geciyor emmezse huzursuzlanıp ağlıyor. Emzik hiç almıyor. Ne zaman memede dalsa yatagına koyunca uyanıyor. Sadece benim bebeğim mi böyle nolur tek olmadığımı söyleyin. Küçücük bebek uyumamak için direniyor günde 7,8 saatlik uykuyla duruyor.
Benim bebeğim de uykuya direniyordu özellikle gündüz asla uyumuyordu bende sallamaya alıştırdım mecburen. Şimdi biraz biraz da olsa uyuyor en azından

benim bebeğim de gündüz pek uyumuyor. 1 defa uzun uykusu var max 1.5-2 saat.
benimki de hep uyanıyor ama ben emzik veriyorum 😵‍💫 bazen öyle olunca bir on dk daha uyuyor
bu arada bizim aşılar kaldı bu hafta açmıyorlarmış 😵‍💫

Bence de mamanın en güzel yanı bu. Bebeğin 3 saatte 1 uyanacağını bilmek çok büyük konfor. 4. Aya girdik. Uyku eğitimi devam. Saatleri belli. Uykusunu alıyor. Mamasını yedi mi biraz oyun vs. Sonra diğer uyku zamanı. Arkadaşlar sürekli diyor ki ne kadar sakin bir bebek. Ağlama ihtiyacı ypk ki popo temiz. Mama desen karnı doyana kadar istediğini içiyor. Doyunca eliyle yeter hareketi yapıyor. Misss. Bir de 18 aylığa kadar bu mama içilecek her türlü diye düşündük. Baby brezzanın mama makinesi varmış. Ondan aldım. Tek tuşla mama hazır. Ne su derdim var ne mama ölçüsü ayarlama derdim var. Biberonu da 3 tane aldım. Hemen yıkayayım aman da demiyorum. Ben bu teknoloji devrinin gözünü seveyim. Son 1 aydır makine sayesinde valla rahata erdim. En güzeli eşinin ya da yanındaki diğer insanların da doyurma seçeneğinin olması. Ne yediğimde gaz var derdi ne alerji muhabbeti. Allah kimseyi derde dara düşürmesin. Bu mama toplumsal tabudur. Özellikle emziren annelere yüklenen en büyük yüktür yani. Herkesin sütü yetmek zorunda değil. Emzirdikçe artıyo olayının da aslında herkeste geçerli olmadığını da öğrendik de millet bunu bilmiyor. Çevresi sınırlı çünkü bunu bilmek için. Genelde 5. 6. Aydan sonra başlıyor bu mama muhabbetleri emzirenlerde. İnsanlar zaten 1 ay mamayı kabullenmeye çalışıyor. Bu psikolojik savaş niye ki? Önemli olan ek gıda yani. İşte bakıyorum bazen sayfalarda özellikle gezip o palm yağı var yaaa diye yorum atanlar oluyor. Kıza şey demek istiyorum. Evindeki tv, telefon vs yaydıkları radyasyon, buzdolabındaki gdo falan var yaa eyvah eyvah diyesim geliyor.
Merhaba
Ben de aldım bu makinadan ama sonra hakkında açılan davaları duydum. Araştırmanızı öneririm maalesef bir kaç bebeğin hastanelik olması ile sonuçlanan davalar var. Yeterince mama dozunu ayarlayamamsı, bebeklerin besinsiz kalmasına sebep olmuş. Yarın iadeye götüreceğim ben. NY Times’da çıkan Haberi okumak isterseniz linki şurada: Baby Brezza, a $200 Formula Maker, May Pose Health Risks to Infants (Published 2020).

Merhaba
Ben de aldım bu makinadan ama sonra hakkında açılan davaları duydum. Araştırmanızı öneririm maalesef bir kaç bebeğin hastanelik olması ile sonuçlanan davalar var. Yeterince mama dozunu ayarlayamamsı, bebeklerin besinsiz kalmasına sebep olmuş. Yarın iadeye götüreceğim ben. NY Times’da çıkan Haberi okumak isterseniz linki şurada: Baby Brezza, a $200 Formula Maker, May Pose Health Risks to Infants (Published 2020).
Biz ilk basta boyle bir durumla karsilastik baby brezza ile. O zamanlar hipp toz mama kullaniyorduk ve onu tam olarak ayarlayamadi bu yuzden bebekler ac kalmis. Zaten oyle bir durumda azicik gozlem yeteneginiz var ise ac olduklarini anliyorsunuz. 3 saatte bir acikan bebekler 1.5 - 2 saatte acikmaya basladilar. Sonrasinda bu aletten suphelendim ve mamayi kendim hazirlamaya basladim.daha sonrasinda biz mamayi degistirip nestle beba supreme diye bir mamaya gectik. Turkiyede yok galiba bu mama. Yine de icim rahat etmedigi icin aletin tek seferde verdigi toz mama kismini ayirip hassas tarti ile tarttim. Kendim de kasik ile aldim onu da tarttim. Iki olcumde az cok benzerdi. Zaten ben bebeklerimo her hafta tartiyorum. Gelisimleri kilo alimlari iyi. Ny times makalesine baktim ama bu amerikalilara da cok guvenmiyorum acikcasi cogu biraz aptal oluyor cunku.

Merhaba
Canım ben bir aydır kullanıyorum. 4 biberondan sonra temizliğini yapmak gerekiyor. Aparatın çıktıpı yerdeki mama deliğini temizlemezsen mama az çıkar. Amerikalılardaki baby brezza bizimkinden farklı. Onu da göz önünde bulundurmak gerek. Makinadan önce de tarttık bebeğimizi. Daha yeni doktora gittik dün. Gene tarttık. Kilo alımı gayet iyi. Bebeği aç kalana kadar takip etmemeleri bana anormal geldi. Sonuçta sürekli kontrole götürüyoruz. Onların sağlık rutin kontrolleri ne şekilde bilemem kültürlerini ama Türkiye'de bilinçli anneler bebeklerini düzenli kontrole götürüyor. Açıkçası yurtdışı yorumlarına da baktığımda çok memnun kalan vardı. Bence sınırlı sayıda ailenin yaşadığı problemle ürün kötülenmiş. Ürünün düzenli bakım ve temizliği yapıldığı sürece böyle bir problem yaşanmaz. Ben sadece üründen su da alıyorum. Suyu 60 cc veriyor tam. Toz eğer az olursa 70cc ye kadar suyu yoğunlaştıramaz ve mutlaka bir tık 70in altında olur. Suyu tam 60a kadar veriyor ne eksik ne fazla. Mamayı da eklediğinde tam 70 ccde oluyor. Bence iade etme. Gönül rahatlığıyla kullan. Evham yapacak bir durum yok.

yarın 10da aşı var haydi bize bol şans 🥹
Mathilda canım pure baby denedim. Ba yıl dım. Kesinlikle 4 marka favorim oldu. Goon en iyisi. Sonra önlem ve molfix pure soft. Sonra da pure baby. Bence fiyatına göre performansı süper. Kızıma gece 12de taktım bezi. Sabah 6 7 arası baktım dolmuş ama kuru bez. Çok da şişmiyor. Emiciliği bayaa güzel bezin. Önlemde çizgi olayı olmadığı için beğenmedim. Onun dışında emiciliği 10 numara. Molfix pure soft da yuuşak rahat geldi. Evde pure baby dışarıda goon veya molfix pure soft diyorum. Önleme çizgi okayı gelirse bu listemde önleme de devam ederim. ❤️

Mathilda canım pure baby denedim. Ba yıl dım. Kesinlikle 4 marka favorim oldu. Goon en iyisi. Sonra önlem ve molfix pure soft. Sonra da pure baby. Bence fiyatına göre performansı süper. Kızıma gece 12de taktım bezi. Sabah 6 7 arası baktım dolmuş ama kuru bez. Çok da şişmiyor. Emiciliği bayaa güzel bezin. Önlemde çizgi olayı olmadığı için beğenmedim. Onun dışında emiciliği 10 numara. Molfix pure soft da yuuşak rahat geldi. Evde pure baby dışarıda goon veya molfix pure soft diyorum. Önleme çizgi okayı gelirse bu listemde önleme de devam ederim. ❤️
yaaa çok sevindim az da olsa uygun fiyatlı bir alternatif buldun canım 😻😻 ben 3 numarayı acaip almışım. resmen depolamışım 🤣🤣 yakında 4e geçmem gerekebilir bir de 🙈 ben de 4 numara pure baby deneyeyim çok sağol♥️♥️

yaaa çok sevindim az da olsa uygun fiyatlı bir alternatif buldun canım 😻😻 ben 3 numarayı acaip almışım. resmen depolamışım 🤣🤣 yakında 4e geçmem gerekebilir bir de 🙈 ben de 4 numara pure baby deneyeyim çok sağol♥️♥️
Birisi bir yerde 3 numara çok stoklayın demişti. Ben de gaza gelip büssürü üç aldım. Ptesi kontrole gittik. Çocuk 5850 geldi. Bakıyorum bakıyorum 3 numarayı geçicek yakında. Herkese de inanmamak gerekiyormuş. 😂😂😂😂 Ben artık şunu anladım. Tekli numaralar 1 3 az gidiyor. Hatta 1le 2 aynı sayılır. Geçiş numarası gibi. Asıl önemli olan 4müş. 😊Elimdekileri bitireyim ben de artık 4 alıcam. Bir de mesela bez sayısı arttıkça adet fiyatı da düşüyor. Öyle olunca şimdi trendyolda gezdim biraz. Flaş indirimler falan gelmiş. İndirimde olan ürünler var. Kaçırmayın.

Sizin bebeklerinizin gece uykuları nasıl?
Benimki doğru güzgün uyumuyor ya.akşam 9 buçuk gibi yatıyor 1de kalkıyo. Emip geri uyuyor bu sefer 2 buçuk gibi uyanıyo emip geri uyuyo. Sonra 4 gibi uyanıyo emiyo ve artık geri yatmıyor ben uyutuyorum yatağına koyunca o uyanıyor. Her gün 4te ayaktayız. Uykusuzluktan bittim resmen. Gündüz de 1 kere uyuyor öğlen 12 gibi. En fazla 2 saat yatıp kalkıyor. Sonrası mememi emerken ne uyursa. Tüm gün emzirmekle geciyor emmezse huzursuzlanıp ağlıyor. Emzik hiç almıyor. Ne zaman memede dalsa yatagına koyunca uyanıyor. Sadece benim bebeğim mi böyle nolur tek olmadığımı söyleyin. Küçücük bebek uyumamak için direniyor günde 7,8 saatlik uykuyla duruyor.
Benim bebeğimde aynen bu şekildeydi, sling aldım ,slingle evin içinde hafif tempolu yürüyünce 5 dakikada uyuyor, slingin içindeyken birazda iş güç vs yapıyorum sonra çıkarıp yatağına koyuyorum uyuyor. Sling gerçekten hayatımı kurtardı.

D dileky Bizim de aynı şekilde her yer tükürük oluyor. Günde iki ona iki bana giysi değiştiriyorum. Bütün odalarda ağız silme mendili var. Cebimde bile taşıyorum.

S Sentinus17 3 numara 9 kg a kadar yazıyor. Bebeklerimiz hemen hemen aynı kiloda. İki ay daha 3 numara kullanırım.
Hatta 68*4 paket 4 numara aldım 🙂 Instagram'da en uzun 4 numara kullanılıyor diye duydum.

D dileky Bizim de aynı şekilde her yer tükürük oluyor. Günde iki ona iki bana giysi değiştiriyorum. Bütün odalarda ağız silme mendili var. Cebimde bile taşıyorum.

S Sentinus17 3 numara 9 kg a kadar yazıyor. Bebeklerimiz hemen hemen aynı kiloda. İki ay daha 3 numara kullanırım.
Hatta 68*4 paket 4 numara aldım 🙂 Instagram'da en uzun 4 numara kullanılıyor diye duydum.
Cidden öyleymiş ya. Artık 4 numara stoklamak gerekecek. 😊

Hanımlar hayırlı sabahlar. Haziran annesiyim. Benden 1 ay daha ondesiniz. Belki sizler bir yol gösterirsiniz bana.

Uykusuzluktan mahvolmuş durumdayım. Gündüzleri uyuyor geceleri uyanık kızım. Bu gece dörtte uyudu :KK43: artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım. 3 çocukla tek başımayım. Gündüz uyuma gibi bir fırsatım yok. Nasıl bir düzene sokmaliyim.
Gündüz oyala bebeği uyumasin diyorlar ama oyundan anlamıyor ki oyaliyayim. Kucağımda gezdirirken uyuya kaliyor. Hiç olmadı emerken uyuyor. Gündüz gözünü uykudan alamıyor. Biz konuşurken bile uyku arasında bize gülüyor. Hem onun adına hem kendi adıma çok üzülüyorum. Bana bir yol gösterin ne yapayım ben?

Hanımlar hayırlı sabahlar. Haziran annesiyim. Benden 1 ay daha ondesiniz. Belki sizler bir yol gösterirsiniz bana.

Uykusuzluktan mahvolmuş durumdayım. Gündüzleri uyuyor geceleri uyanık kızım. Bu gece dörtte uyudu :KK43: artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım. 3 çocukla tek başımayım. Gündüz uyuma gibi bir fırsatım yok. Nasıl bir düzene sokmaliyim.
Gündüz oyala bebeği uyumasin diyorlar ama oyundan anlamıyor ki oyaliyayim. Kucağımda gezdirirken uyuya kaliyor. Hiç olmadı emerken uyuyor. Gündüz gözünü uykudan alamıyor. Biz konuşurken bile uyku arasında bize gülüyor. Hem onun adına hem kendi adıma çok üzülüyorum. Bana bir yol gösterin ne yapayım ben?
Canım bebeklerde 6 aya kadar özellikle gündüz az uyusun gece fazla uyur olayı yalan. Eğer uykusu geldiğinde uykuya geçmezse bu sefer ters teper daha çok huzursuzluk yapar. Atak haftaları var canım. Mesela ilk 1 ay saçlarımı yolacak hale gelmiştim. Saat 2de uyanırdı. Saat 5e kadar dururdu. Bazen ağlardı. Bebeklerin beklediği saatler olurmuş. Kiminle konuştuysam bunu söyledi. Bizimki 2de kalkar 5 olunca direk uyurdu. Hatta eşimle dakika tutardık az kaşdı diye. Cadı saati diye de geçermiş bu. Sonra 8. Hafta atağı var. En ağır olan bu. Çünkü gözleri açılmaya başlıyo. Birşeyleri görüyo ve bunları uykuda kayıt etmesi gerekiyo. Yeni bilgiler bebekleri çok korkutur o yüzden 2. Atakta bebeğini sling ya da kanguruda taşıman gerek. Kimisinin 1 hafta sürermiş. Bizimki 7. Ve 8. Haftada oldu. 2 hafta sürdü. Zaten ilk 1 ay gece uykumuz olmamış. O beden yorgunluğuyla çıkmışız. Bu atak bize iyi tokat oldu. Slingi önceden almıştım. 2 haftayı full slingde geçirdik. Hatta 1 aydan sonrasında da çok huzursuz olduğunda kullandım. Sonra 8. Hafta bitti. 9 10. Haftalar hafif huysuzdu ama çok değil. Bir de aşılar var. Üstüne bizim tırnak batması oldu falan. 1 gece çok ağladı tırnaktan dolayı. Bir daha hep uyudu. Şimdi iyiyiz. Demem o ki geçecek sadece kendini stres yapma canım. Ağlamak istediğinde sıkma sakın kendini ağla. Eşinden gerekirse gece destek al. Mesela kucağında o tutarken sen dinlen.

Canım bebeklerde 6 aya kadar özellikle gündüz az uyusun gece fazla uyur olayı yalan. Eğer uykusu geldiğinde uykuya geçmezse bu sefer ters teper daha çok huzursuzluk yapar. Atak haftaları var canım. Mesela ilk 1 ay saçlarımı yolacak hale gelmiştim. Saat 2de uyanırdı. Saat 5e kadar dururdu. Bazen ağlardı. Bebeklerin beklediği saatler olurmuş. Kiminle konuştuysam bunu söyledi. Bizimki 2de kalkar 5 olunca direk uyurdu. Hatta eşimle dakika tutardık az kaşdı diye. Cadı saati diye de geçermiş bu. Sonra 8. Hafta atağı var. En ağır olan bu. Çünkü gözleri açılmaya başlıyo. Birşeyleri görüyo ve bunları uykuda kayıt etmesi gerekiyo. Yeni bilgiler bebekleri çok korkutur o yüzden 2. Atakta bebeğini sling ya da kanguruda taşıman gerek. Kimisinin 1 hafta sürermiş. Bizimki 7. Ve 8. Haftada oldu. 2 hafta sürdü. Zaten ilk 1 ay gece uykumuz olmamış. O beden yorgunluğuyla çıkmışız. Bu atak bize iyi tokat oldu. Slingi önceden almıştım. 2 haftayı full slingde geçirdik. Hatta 1 aydan sonrasında da çok huzursuz olduğunda kullandım. Sonra 8. Hafta bitti. 9 10. Haftalar hafif huysuzdu ama çok değil. Bir de aşılar var. Üstüne bizim tırnak batması oldu falan. 1 gece çok ağladı tırnaktan dolayı. Bir daha hep uyudu. Şimdi iyiyiz. Demem o ki geçecek sadece kendini stres yapma canım. Ağlamak istediğinde sıkma sakın kendini ağla. Eşinden gerekirse gece destek al. Mesela kucağında o tutarken sen dinlen.
Ahh ne güzel anlatmissin bir sling edeniyim o halde. Bebeklerin ataklarıni falan söyleyen bir uygulama vardı neydi o?
Ama ben bunun atak olduğunu dusunmuyorum. Doğduğundan beri böyle . Kirki çıkınca düzelir dediler yok olmadı.
Maalesef tek başımayım . Eşim yurtdisinda çalışıyor. :KK43:

Ahh ne güzel anlatmissin bir sling edeniyim o halde. Bebeklerin ataklarıni falan söyleyen bir uygulama vardı neydi o?
Ama ben bunun atak olduğunu dusunmuyorum. Doğduğundan beri böyle . Kirki çıkınca düzelir dediler yok olmadı.
Maalesef tek başımayım . Eşim yurtdisinda çalışıyor. :KK43:
40ı çıkınca huy değiştiriyor. Gözleri görmeye başlıyor. Canım inanki 13
Haftalığız. Son 3 haftadır düzenli olarak beşikte uyuyor. Öncesinde reflü yatağıyla aramıza yatırıyorduk. Çünkü uykusu çok bölünüyordu. 12. Haftada da atak var ama bize uğramadı. Çok ilginç. Sakin geçti. En sancılısı 8. Hafta ve 16.haftaymış diyolar. 12.haftada uyku gerilemesi olayı var sadece. Eğer olursa o var yani. 😊

X