2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Çok teşekkür ederim cevabın için.Rahatladım biraz olsun.sadece çıtçıtlı badi giydiriyorum gece de gündüzde hep öyle havalar çok sıcak gerçkten bazen çocuğun bunaldığını hissediyorum
Hiç korkunuz olmasın. Hatta içiniz rahat edecekse kiwi baby nin bebek tartısı var. Ben de yeni aldım. Ölçüyor gayet iyi. Tavsiye ederim.

Benimki 80de başladı çoktan. Dökülüp yenisi çıkacak. Daha güçlü saçları olacak. Öyle düşünün.
Bugün 79gunluk kızım ama kafasının arkasını çok sürtuyor o sürttugu yerler döküldü biraz bide düğüm oldu onları kesmek zorunda kaldım sürekli kafasini sağa solq çeviriyor valla gitti arka

Bugün 79gunluk kızım ama kafasının arkasını çok sürtuyor o sürttugu yerler döküldü biraz bide düğüm oldu onları kesmek zorunda kaldım sürekli kafasini sağa solq çeviriyor valla gitti arka
Ben de arkadaş söyleyince farkettim. Bebişin saçları azalmış dedi. Ben de dedim ki yok ya kafa ölçüsü genişliyor ya saçlar yayılıyordur dedim. Kendimi neye inandırıyorum. Sonra kitabı açıp okudum ki tam saç dökülme zamanıymış.

ben de dedim ki bu saate kadar dökülmedi daha da dökülmez

Bende ikiz var. 3 ayliklar. 90 ile 120 arasi degisiyor. 120 ictikleri zamanda oluyor 60 da iciyorlar. Fazla geldiginde de kusuyorlar ama simdo elleri ile itmeye basladilar. Birakiyorum sonrA yine veriyorum. 3 saat araliklarla acikiyorlar zaten. Bir de bende tarti var haftalik tartiyorum kilo aliyorlarsa sorun yok dedi doktor bana.

Kızlar hala göğüs pedi kullanıyor musunuz ? Ne zaman bitecek ki hala emzirirken diğerinden sızıyor sürekli de emmesine rağmen
ben hiç kullanamadım ya. herkese rezil oldum tişörtüm anında lekeleniyordu. evde pamuklu pedler vardı onlara da süt bulaşınca kaskatı kesiliyorlardı. rahat edemedim yani. durum hala aynı ama misafir azaldı. evde erkek nüfus yok babam konteynera geçti. annem ablam yeğenim falan var. atletle dolaşıyorum ve emzireceğim zaman diğer göğse mochi takmaya çalışıyorum

böylece mochi ile süt biriktirmiş oluyorum. her seferinde biriken sütü fincana boşaltıp dolapta soğutuyorum. 2 günde 1 poşet doldurmuş oluyorum buzluğa atıyorum

Ben ebebegin göğüs pedini kullanıyorum o çok iyi ne topaklanma yapıyor ne sızma .jelli olan baby me markasi iki çeşidi var jelsiz olan baya kötü ama .mochiyi ilk zamanlar çok kullandım arada kullanıyorum da o da zor gelmeye başladı kaç cc cikiyor mesela mochiyi takinca

bi bakayım e bebektekine hiç aklıma gelmemişti evde var diye ben bir de sütyen takmaktan nefret ediyorum. direkt göğse yapışacak bir şey varsa çok iyi olur bazen bir iki damla çıkıyor bazen 20-30 cc. önce dolapta biriktirerek buzluğa atıyorum

Baby mom imiş pardon :))emzirme sutyenlerinden ben de bunaldım .Kaplı emzirme atleti aldım aşırı rahatladım bunaltmiyor da.Hatta kampanya vardı pijabox sayfasında 4 al 3 öde bitmediyse .bundan önce de emzirme atleti kullandim ama bu baya rahat . o sütler diş doneminde rahatlatır seni

Bugün tam 97 gün oldu. Saç dökülmesi bir kaç gün önce başladı. Yani 90 gün dolunca Böyle bir süre olduğunu sizden öğrendim Rota gününü ebe söyledi. Aşıyı dün oldu. Akşama doğru biraz huysuzluk yaptı. Aşıdan mı canı öyle istediği için mi bilmiyorum
Ebe 4. Ay aşı gününü ve rota 2. Doz için 5. Ayda hangi gün gitmemiz gerektipini de söyledi.

Kızlar bebişim 2 mayıs doğumlu, dün rota virüs aşısı için saglik ocağına gittik 1 ayda 700 gram kilo almış, hemşire daha sık emzir dedi biraz canım sıkıldı, anne sütü yetmediğinde +mama şeklinde gidiyoruz, kendimi yetersiz hissediyorum, süt olsun mama almasın diye yiye yiye hamilelik kiloma yaklaştım, bestlak damla aldım birde mamsel still tea emziren anne çayı sipariş ettim umarım faydası olur, bebişi yan yatırdığım için saçlar yanlardan dökülüyor, çarşaf kıl içinde, resim çekinirken yada dışarı çıkarken kel adamların yaptığı gibi açıklığı kapatmak için saçları yana tarıyorum

Az almamiski ortalama bir değer ama işte anneler ehvam yapıyoruz benim bebisiminde saçları bayağı döküldü kazitsam mi acaba diye düşünüyorum ama kıyamıyorum

Kızlar rota aşısını sağlık ocağı yapıyor mu ben 2 çocuğumu da özelde yaptırmıştım. Özellerde ücretler çok yüksek malum yapılıyorsa sağlık ocağında yaptırayım.

Canım ben full mama ile besliyorum. Kendini yıpratma bu kadar. İnan bana çevremde kiminle konuştuysam 4. 5. Aydan sonra mama desteği almışlar. Sütünüz yetmek zorunda değil. Bilimsel bir çok makale de var bu konuda. Hatta çocuğunu büyüten birkaç tanıdık benim bebeği görünce diyor ki keşke bebeği ağlatana kadar mama ile destekleseydik. Kendimizi boşuna yedik bitirdik diyor. Anne sütü evet çok önemli. Sonuna kadar da katılıyorum ama ölümsüzlük iksiri değil. Benim sütüm yoktu. Ne yaptıysam da artmadı. Düşün ki göğsüm bile sızlamıyordu yani. Süt indiğini bilmem. Herkes çok üstüme geldi şunu yap artsın bunu yap artsın. Sen beceremiyorsundur diyenler oldu. Sonra baktım ki süt gelsin diye kendimi paralarken çocuğuma yetişemiyorum. Yeter dedim. Direk verdim mamayı. Meme reddiyle de daha fazla yormadım kendimi. Hiç pişman da değilim. Ben pirinç lapasıyla büyümüşüm. 3 ay falan emmişim. Bağışıklığım da gayet iyi. Önemli olan ek gıda. 2 yaşına kadar emzirip ek gıda dönemini verimsiz geçiren tanıdığım da oldu. Sen ona asıl vitamini ek gıdada vermeye başlayacaksın. Kendini yıpratma. Yetersiz falan da değilsin. Bebeğin için en iyi tek anne sensin. O senin kuzun. Senden daha iyi hiçkimse bakamaz. Profun kralı da gelse bakamaz. Önemli olan senin psikolojin. Bir de 3. Ay hareketlenme dönemi olduğu için min 500 gram alması normalmiş. 3 4 uzmanın kitabı var elimde. Hepsi bu şekilde açıklamış.

Kızlar rota aşısını sağlık ocağı yapıyor mu ben 2 çocuğumu da özelde yaptırmıştım. Özellerde ücretler çok yüksek malum yapılıyorsa sağlık ocağında yaptırayım.
Aşıyı sen alacakmışsın. Sağlık ocağı yapacakmış. Ebe bize öyle söylemişti. Eczaneden ayırttık hemen. Bulması da zormuş bu aralar.

Az almamiski ortalama bir değer ama işte anneler ehvam yapıyoruz benim bebisiminde saçları bayağı döküldü kazitsam mi acaba diye düşünüyorum ama kıyamıyorum
Sakın kazıtmayın. Bebeğe zarar veriyormuş. Kendi haline bırakmamız gerekiyormuş. Doğal ortamında dökülecek yenisi çıkacakmış sonra.

Alması gereken 500-1000 Gr zaten onun ortalamasinda almış .kimi Dr kiloyu baya problem ediyor direk mama başlatıyor.Aslinda almış kilo sağlık problemi de yoksa emzirmeye tam gaz devam edin derim.Ek takviyeleri alın ama sütüm yetmiyor diye düşünmeyin bol suyunuzu için stres yapmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…