2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bizde hiç huy değişmedi. Aynı devam.
Bu arada biz dün girmisiz 8. Haftaya

çok teşekkür ederim 3 aya yaklaşınca üroloji doktoruna götüreceğim tanıdık bulduk
Biz de dün özel hastanede sünnet yaptırdık. Daha öncesinde devlet hastanesine ürololoji doktoruna götürdük 1 yaştan önce sünnet yapmıyoruz, 1 yaşında da genel anestezi ile sünnet yaparız dediler. O yüzden biz özeli tercih ettik. Lokal anestezi ile 10 15 dakikada yapıldı.

Tırnak batması olduğunu nasıl anladınız bende keserken farkettim Serçe tırnağı uca doğru dar ve oval batık gibi geldi bana da , eğer batıksa nasıl çözülür ki?

Tırnak batması olduğunu nasıl anladınız bende keserken farkettim Serçe tırnağı uca doğru dar ve oval batık gibi geldi bana da , eğer batıksa nasıl çözülür ki?
Batığın olduğu yer irin toplamıştı. Eşimde de oluyormuş. O farketti. Çocuk çok sakindi yani. Dedi ki o irini bastır boşalsın dedi ki zaten yanı boşlukmuş. Dokununca içi boşalıverdi. İşte orda patlattı asıl olay. Çığlık attı. Kıpkırmızı oldu ağlarken. Yüzünü yıkadım. Yine sakinleşmedi. Eczaneden teramycyn krem aldı geldi. Eczacı bunu sürün batık olunca demiş. Sürdük. Slinge bağladım hemen kucağıma. Yavrum o parmağını havada tuta tuta ağladı. En sonunda uyudu. Krem iyi geldi. Sabaha kadar kucağımdan indirmedim. Sabah uyandığındaysa hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etti. Doktor arkadaşa sorduk. Bırakın kendi haline tırnak uzasın artık dedi. Şimdi şükür üstünden haftalar geçti. Bir daha olmadı. Törpülerken fazla törpülemişim. Aslında tırnağın üst beyazını komple gitsin diye uğraşıyordum. Hatam oymuş. Şimdi sadece düzlüyorum. Saniyelik tutuyorum yani. Elimle kontrol ediyorum. Çıkıntı yer varsa hemen orayı da törpülüyorum o kadar.

çocuk cerrahi bize de aynısını söyledi. çok geçmiş olsun hemen iyileşsin inşallah kuzucuk

Kızlar merhaba 3.ayda göz kontrolü vardı. Şehir hastanesinde ki çocuk doktoru söylemişti ama hangi bölüme gideceğimi sormayı unuttum sanırım farklı bir bölüme gideceğiz. Göz muayenesi yaptıran varmı hangi bölüme çıktınız ?

Çocuk için ayrı göz bölümü olmuyor normal göz doktoruna sıra alınıyor.Once aile hekimine muayene yaptırdık 3 ay kontrolü vardı .Sıra aldım göz doktoruna da

Göz muayenesini özel göz hastanesinde yaptırdık. Çocuk doktorumun olduğu hastaneden her göz doktorunun bebek muayene etmediğini söylediler. Randevu alırken bebek olduğunu belirtin isterseniz. Baypatin

Çocuk için ayrı göz bölümü olmuyor normal göz doktoruna sıra alınıyor.Once aile hekimine muayene yaptırdık 3 ay kontrolü vardı .Sıra aldım göz doktoruna da
Göz muayenesini özel göz hastanesinde yaptırdık. Çocuk doktorumun olduğu hastaneden her göz doktorunun bebek muayene etmediğini söylediler. Randevu alırken bebek olduğunu belirtin isterseniz.
Tamamdır teşekkür ediyorum.

Çok geçmiş olsun, tırnak batmasının genetik olduğunu duymuştum, Osman gönülal tırnak sertleşinceye kadar törpü yapmayın diyor, düz kesmekte fayda var.

Kızlar merhaba. Kızım 35 cm baş çevresi ile dünyaya geldi. Bugün 3. Ay kontrolümüz vardı ve baş çevremiz 37.8 çıktı. Doktorumuz bizi biraz korkuttu, persentila göre baş çevresi geride vs diye beyin cerrahisine yönlendirdi. Bursa da prof olan bir beyin cerrahına götürdük. Mikrosefali gibi birşey söyleyemeyiz korkmayın takip etsin doktorunuz dedi. Aynı zamanda bugün hem rota, hem bcg aşısı oldu. Normalde sürekli sıçrama yaşayan bir bebek değildi, ama bugün aşıdan sonra ateşlendi ve çok huzursuz oldu. Hani yüksekten düşermiş gibi uyanırız ya, uykuya geçerken sürekli öyle sıçrama yapmaya başladı. İnternetten bakınca west sendromu vs birsürü kötü seneryo okudum ve çok moralim bozuldu. Ateşten sıçrama yaşamamız normal mi sizce tecrübeli annelere sormak istedim.

Canım o sıçramayı uykuya dalışta uyku anında belki sessiz bir ortamda uyanıkken bile yapar. Çok normal. Yapması gereken bir refleks o zaten. Korkma sen

Canım o sıçramayı uykuya dalışta uyku anında belki sessiz bir ortamda uyanıkken bile yapar. Çok normal. Yapması gereken bir refleks o zaten. Korkma sen
Yaa gerçekten ağlayarak yazıyorum şu an, o kadar moralim bozuldu ki size anlatamam. Oturdum saatlerce çocuğumu izliyorum. Yarın farklı bir çocuk doktoruna götüreceğim inşallah o da olumlu şeyler söyler

Aynı sorunu arkadaşım yaşadı, hatta hamileyken doktoru bebeğin başı normalden küçük diye korkutmuştu, her kontrolden ağlayarak çıkıyordu, sonra dayanamadı başka doktora göründü senin kafa yapın küçük bebeğinin de olması normal demişti, doğum yaptı bebek büyüdü kocaman çocuk oldu hiç bir sağlık sorunu yok, insallah senin bebeğinde de bişey yoktur, bu arada benim bebeğim de uyku aşamasında sıçrıyor,

Yaa gerçekten ağlayarak yazıyorum şu an, o kadar moralim bozuldu ki size anlatamam. Oturdum saatlerce çocuğumu izliyorum. Yarın farklı bir çocuk doktoruna götüreceğim inşallah o da olumlu şeyler söyler
Üzme canım kendini ilk 3 ay konulan çoğu teşhise doktorlar bile şüpheyle yaklaşıyor. Bir de şöyle yapalım vs diyerek emin olmaya çalışıyorlar. Doktorlarınki mesleki deformasyon aslında. Biz fazla evhamlıyız onlarsa çok sıradan bir şey anlatsa bile annelik işte tutamıyoruz kendimizi.

benimki de çok sıçrıyor sürekli kundak yapsam mı acaba diye düşünüyordum. bence başka bir doktora gidip içini rahatlat ve hiç üzülme…

burda asucukun dediği de doğru aslında anne babanın başı küçükse doğal olarak bebişin de öyle olur. Mesela bizimkinin boyu da normalden bi tık kısa. 46 cm doğdu. Kaynanam 130 çocuk da oradan kapmış boyu. Minnak olacak.

Eklentiler

• Screenshot_20230812_000027.jpg
    84,3 KB · Görüntüleme: 24
kızlar bebeğim iki gündür ellerini aşırı emiyor. depremden mi oldu acaba ya bugün beni de perişan etti saydım tam 19 defa emzirmişim bir de bugün birazcık kustu kusmuğu kokuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…