- 6 Temmuz 2022
- 2.265
- 1.596
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.201
Kizlar ben dun adet oldum. Bunun sute olan etkisi nedir biliyor musunuz? Bu arada her zamanki gibi degil yarim yamalak bir kanama var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1 haftadır aynı durumdayız. Memede ne uyursa. Kaçıncıya uyutup yerine yatırıyorum. Kollarıyla çırpınıp uyanıyor. Şimdi babasının kucağında uyumaya çalışıyor,yatırmaya korkuyoruz artık. Üstelik daha 2.ay aşılarını olmadı bir de onlar varBugün hic bitmicek sandim. 2 aylik bebe sabah 9 dan gece saat 00.30 kadar uyumaz mi? Gozlerinden uyku akiyorda inat etti uyumadi. Ben böyle bir direnme görmedim. 3 kez uyudu diye sevindim abartmiyorum 5 dakka ya 5 dakka sonra uyandi. Verem asisindan mi neyden anlamadim dün verem asisi olmustu. Anneligimin en zor gunuydu.
Valla ben de dun adet oldum ve beni etkiledi sanki ya da bebek buyudu daha mi cok tuketiyor ve bu şekilde gogusler onun ihtiyacıni simdilik karsilayamiyor mu acaba diye dusunuyorum cunku bazen cok huysuzlaniyor, cisli kakali bez sayimiz guzel su anda cok sukurHayirli aksamalr arkadaslar simdi size bir sorum var benim oglusum ilk aylarda emdiginde sütümu saginca baya cıkiyordu ama simdi 1 haftadir emdikten sonra sütümü sagdigimda 2 gögsümden anca 60 cc çıkiyobu nirmalmi acaba birde adet oldugumuzda süte erki ediyormu
bu siralar benim minnosum da tukurugu cogaldi. Kucagimdayken surekli tukurugu oluyor akiyoe falan neden acabaIki gündur bend eoglusumda tükrük ve salya oldugunu gözlemledim arada tükmügü bogazina kacıyo öksürüyo
Aşıdandır canım biz de vurulduk 3 aşı birden, kucağımda uyuyor besige koyuyorum 5 dk ya uyanıyor aşırı huysuz,canı acıyor baya iki defa calpol verdim akşam 11 e kadar ağlamayla geçti sonra şükür ki rahatlayıp sızdı.Bugün hic bitmicek sandim. 2 aylik bebe sabah 9 dan gece saat 00.30 kadar uyumaz mi? Gozlerinden uyku akiyorda inat etti uyumadi. Ben böyle bir direnme görmedim. 3 kez uyudu diye sevindim abartmiyorum 5 dakka ya 5 dakka sonra uyandi. Verem asisindan mi neyden anlamadim dün verem asisi olmustu. Anneligimin en zor gunuydu.
Sütte azalma olur diye biliyorum ama birkaç güne eski haline dönüyormuşKizlar ben dun adet oldum. Bunun sute olan etkisi nedir biliyor musunuz? Bu arada her zamanki gibi degil yarim yamalak bir kanama var
Evet bi iki gün süt baskılanabiliyor ama geçici bir durum bu. Bir de bebekler büyüdükçe hem içtikleri kadar süt üretilir hem de bebekler çok iy emer bu yüzden sağılan süt miktarı az olur doğal olarak.Regl sütun miktarinida tadını da etkiliyor noram dahada ayrıntılı biliyor olabilir. Emis gücü kuvvetli olduğu için bence soiledigin normal memende nekadar kaldığına değilde aldığı kilo ve cisli bez huzursuzluk durumuna bakman daha doğru olur
Benzer şeyler yapıyor Benimkide 2 aylıkHayirli aksamlar arkadaslar bebekleri 2 aylik olan arkadaslar bebisleriniz neler yapabiliyor internette ayaklsriyla falan oynarlar agizlarina gotuturler yaziyo kizimda nasil oldu hic hatirlamiyorum benim oglusum ellerini ortada birlestiriyo parmaklariyla oynuyo ellerini ahzina gotruyo etrafi seyrediyo ben ve annem karsisinda konusup güldugumizde oda güluyo arada bir sesler cikariyo sizlerinkini merak ettim
Talihsizlik geçmiş olsun canım. Genelde törpü önerirler neyse artık daha dikkatli olursunuz hepimiz dikkat ederiz bu durumaKızlar bahtsız bedevi gibi başımıza gelen yeni bir rahatsızlığı anlatayım. Başınıza gelirse korkmayın. Öncelikle evinizde terramcyn krem bulunsun bunun için. Akşam eşim bizim kızı besliyordu biberonla. O sırada dedi ki parmağı kızarmış şişmiş ve iltihap toplamış. Bu ne dedim. Meğerse eşimde de olurmuş tırnak batması. İnternette nereye baktıysam annede babada varsa bebekte de oluyormuş. Kimi aradıysak annesinden ya da babasından geçmiş. Neyse. Bana sık dedi iltihap çıksın dedi. Zaten ben dokundum irin aktı sildim hemen. Bebeğim bir başladı ağlamaya. Ama öyle basit ağlama değil. Bayaa sesi gitti artık. Ben katılacak diye panikteyim. Eşim eczaneye gitti terramcyn aldı geldi. Sürdük direk. Doktor arkadaşı dedi ki 3 4 güne geçer ama çok kısa kesmişsiniz tırnağı dedi. Biz de törpü makinesi var onunla alıyoruz tırnakları dedik. Kısacası biraz fazla törpülenmiş. Tırnak da uzayınca batmış. Keselim mi dedik. Ellemeyin o tırnak uzasın artık siz terramcyn sürün sadece dedi. Kızlar inanın bu olayı 10da falan başladık yaşamaya. Terramcyn sürdük 10 buçuk 11 civarıydı sanırım. Saat 12ye kadar uyanıp ağlayıp uyudu. En sonunda acısı azaldı sanırım. Uyuyakaldı. Bütün bu süreçte tabiiki slingin içinde. Ayrılmak istemiyor asla. Saat 3e kadar sıkı sıkıya sarıldık. Uyudu. 3te açlıktan uyandı. Verdik mamayı. Şuanda parmak acısı yok geçmiş acısı belli. Birazdan yine sürücez kremi. Uyuyor nasıl olsa. Bu da böyle bir anımız oldu. Şansıma da öğleden sonra ebe çağırdı. İki aşısı varmış. Onları önden yaptı. Geriye verem aşısı kaldı. O aşıyı açınca toplu yaptıkları için ya bu cuma ya da haftaya cuma yapacaklarmış. Aşılardan sonra 2 3 gün su değmeyecekmiş aşıların yerine. Banyo yapmayın 2 gün dedi. Perş günü akşam banyo yapın. Cuma aşıya getirin çünkü veremden sonra da banyo yasak 3 gün dedi. Normalde 3 aşıyı tek seferde de yapıyolarmış ama çok huysuzlanmasın fazla yüklenmesin isterseniz böyle de seçenek sunuyorum dedi. Ben de ayrı olsun dedim.
Ben günde 8 bez değişiyorsa 4 ünde popo yıkıyo Rum adana sıcak çocuk ferahlıyo adeta yıkadıktan snraGeçende bir annenin videosuna rastladım. Her bez değişiminden sonra popoyu silmek yerine lavaboda hızlıca suya tutun diyor. Her bezden sonra bunu cidden yapan var mı?
Dün tüm gün oğlumla dısardaydık. Öğlen babaya foto attım çok özledim diye cvp verdi sizi özledim demedi dikkatini çekerim. Akşam eve geldiğimde kucsgımdsn aldı çocuğu oğlum oğlum diye sarıldı öptü gitti ben kapıda öyle kaldım bir problemimiz de yoktu. Anlayacağın bunu çoğumuz yaşıyoruz ve artık kavgalarımıx daha şiddetli ufacık şeylere bile patlıyoruz. Umarımazalır veya geçer. Eskievliliğim yokEşim iki yıl peşimde kostu bende çok aşık oldum sonradan çok severek evlendik aramızda sevgi saygi olan çok eğlenen etrafta ozenilen bir cifttik ve ben evlendi evleneli Herkese evlenin diyen biriydim hamilelikte güzel geçti eşim elimi ayağımi öperek serenatlar yaparak uyandırdı.
Bebek doğdu eşim bı anda beni sildi yemin ederim şoka girdim bana hep gülüm diyen adam ismimle hitap ediyor herşeyde beni suçluyor çocuğa iyi annelik yapamadığımi ina ediyor çocuk ağlayınca bana sinirleniyor oysa bebek bu ağlar.. sürekli sutun yarıyor eminmisin diyor sabah uyanınca günaydın babamm diye kızı öpüyor bnada kalkcakmisin diyor ve biz çok fazla kavga etmeye başladık bide baya soğukluk oldu.bebek olunca bambaşka biri oldu yüreğim yanıyor çocukla birlikte benim evliliğim soğuk donuk birşeye dönüştü.neysw evladım iyi olsun babası da evladına düşkün olsunda napiyim gerisi ikinci planda artk.
Kuzu doğru mu anladım akşam 9 da sonra sabah 6 ya kdr sadce emmek için uyanığ geri uyuyo maşallah bizim akşam /gece ilk uykumuz 12 1 arası sabaha kdr 3 saatte 1 saatte bir uyanır beslenme sonrası da hemen uyumaz. Zamanla değişiyor bebek bir rutin düzen istiyosa kendini belli ediyor inşallah düzene binerizEtrafa ne zaman ilgi duymaya başlar peki? Gece 9 sabah 6 arası emme harici uyuyor ama sabah uyandıktan sonra gün içinde uykusu hiç yok nerdeyse, sürekli ağlama ve emme var
5 tane emzik denedim hiçbirini tutmadı, dışarı da çıkabileceğim kimse yok yalnızım maalesef
Bende bugün e bebekteki hamaklardan sipariş ettim son çare onu deniycem
Evet bu şekildeydi gece bi düzeni vardı ama gündüzleri zorla uyutmaya başladığımdan beri geceleri daha çok uyanmaya başladı e ama gündüz de uyumadan olmuyor yani Artık bi düzeni olsun ve uslu bi çocuk olsun her gün ettiğim tek duam buKuzu doğru mu anladım akşam 9 da sonra sabah 6 ya kdr sadce emmek için uyanığ geri uyuyo maşallah bizim akşam /gece ilk uykumuz 12 1 arası sabaha kdr 3 saatte 1 saatte bir uyanır beslenme sonrası da hemen uyumaz. Zamanla değişiyor bebek bir rutin düzen istiyosa kendini belli ediyor inşallah düzene bineriz
İyi olsunlar da canım önemli değilİşte düzeni biraz kendileri belirliyor bu dönemde sonra sonra uyku düzenleri için destekleyici olabiliyoruz mis gibi boğa işte daha ne istiyorsun uyku ve meme tek derdi o
Burnu sürekli temizlemek hastalıkları bir nevi önlüyor. Mikrop barınmıyor. Biz yetişkinlerde de öyle. Hafif burun akmaya başladığı an sık sık burun temizliği yapın görün bakın hasta olmayacak ya da minik minik atlatacaksınız.Bizim enfeksiyon degilmis öyle demisti doktor ilerlemedi
Kaç ay oldu dogum yapalı bnmde belime bıçak saplanması tarzında ağrılar giriyorBel ağrısı kaldı. En ufak şey de belime ağrı giriyor.
Geçinmek zor ama cahil birine de çocuk bırakılmaz.Selam kızlar,ben 12 mayısta doğum yaptım normalde çalışan biriyim ücretsiz +ücretli olmak üzere 9 ay izine çıktım doğum zamanı kayınvalidem geldi Osmaniye’den.Ben Bursa’da yaşıyorum aramızda 12 saat var neredeyse.lohusa döneminde 2 hafta kadar kaldı yanımda iyi bir insan kendisi sessiz sakin bir kadın.eve döndüğümüzde kızımızı yıkayacaktık bana tuz ve bal süreyim mi dedi çocuğa ben hayır dedim.Sonra yıkamanın sonunda kızımı ters çevirip bacaklarından tutup kafa üstü aşağıua sarkıttı ben şok oldum ne yapıyorsun anne dedim eşimde gördü bi daha yapma anne dedi,sonra bi ara bana dedi ki yeni doğmuş bir bebeğe çay kaşığıyla komposto vermiş bebek aç kalmasın diye sanırım kızın sütü gelmiyormuş bende bu hareketlere takıldım normalde ben şubatta işe başlayacaktım kayınvalidem gelecekti bakmaya şimdi fikrim değişti bir tane çocuğum var zaten hamilelikte üzücü şeyler yaşadım bebeğimle ilgili buradaki arkadaşların bir kısmı bilir,ben bakmak istiyorum 3yaşına kadar falan o da ben gelirim diyor işten çıkma geçinemezsiniz gibilerinden.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Maşallah canım yine güzel uyuyor. Bir çocuk ya gündüz uyur ya gece Bnmde gece uyumaya başladı gündüz azz uyuyorEvet bu şekildeydi gece bi düzeni vardı ama gündüzleri zorla uyutmaya başladığımdan beri geceleri daha çok uyanmaya başladı e ama gündüz de uyumadan olmuyor yani Artık bi düzeni olsun ve uslu bi çocuk olsun her gün ettiğim tek duam bu
Merhaba canm seni çok merak ettik bebeğie de öyle öncelikle nasılsın bebiş iyi mi .Selam kızlar,ben 12 mayısta doğum yaptım normalde çalışan biriyim ücretsiz +ücretli olmak üzere 9 ay izine çıktım doğum zamanı kayınvalidem geldi Osmaniye’den.Ben Bursa’da yaşıyorum aramızda 12 saat var neredeyse.lohusa döneminde 2 hafta kadar kaldı yanımda iyi bir insan kendisi sessiz sakin bir kadın.eve döndüğümüzde kızımızı yıkayacaktık bana tuz ve bal süreyim mi dedi çocuğa ben hayır dedim.Sonra yıkamanın sonunda kızımı ters çevirip bacaklarından tutup kafa üstü aşağıua sarkıttı ben şok oldum ne yapıyorsun anne dedim eşimde gördü bi daha yapma anne dedi,sonra bi ara bana dedi ki yeni doğmuş bir bebeğe çay kaşığıyla komposto vermiş bebek aç kalmasın diye sanırım kızın sütü gelmiyormuş bende bu hareketlere takıldım normalde ben şubatta işe başlayacaktım kayınvalidem gelecekti bakmaya şimdi fikrim değişti bir tane çocuğum var zaten hamilelikte üzücü şeyler yaşadım bebeğimle ilgili buradaki arkadaşların bir kısmı bilir,ben bakmak istiyorum 3yaşına kadar falan o da ben gelirim diyor işten çıkma geçinemezsiniz gibilerinden.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Merhaba canım,bebeğim iyi Allah’a şükür,mozaik turner demişlerdi amniyosentezde.doğduğunda normal boy ve kiloda doğdu şu an içinde normal gidiyor her şey ilerde beni neler bekliyor olacak bilmiyorum.bir de süt tıkanıklığı yaşamıştım o zaman eşime şöyle demiş soğan ekmek yapayım ben Zeynep’e onu yesin yerken sen sırtına vur onun haberi olmadan tıkanıklık geçer tabi ki eşim kabul etmedi.ama bebeğime ben bakmak istiyorum eşim de şimdi çalışmadan olmaz gibi diyorMaşallah canım yine güzel uyuyor. Bir çocuk ya gündüz uyur ya gece Bnmde gece uyumaya başladı gündüz azz uyuyor
Merhaba canm seni çok merak ettik bebeğie de öyle öncelikle nasılsın bebiş iyi mi .
Csnım bende emânet etmem kimseye çocuğu hele böyle,yapıyosa asla boşver sen çocuğunu büyüt aklın kalmasın ev bi şekilde döner
En gece kundak yapiyorum mecburen muslin battaniyeyle elleriyle kendini uyandiriyo ve sicradikcada korkuyo baskada birsey örtmuyorum kisa kollu tulum giydiriyorumArkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?
selam kızlar
kızlar sling kullanan var mı? benimki çok hareketli normalde durmuyor ama dışarıda uyuyor diye bi cesaret alıp çıktım sanki hep düşecekmiş gibi taşıdım yine kolum ağrıdı
yanlış mı bağlıyorum acaba
sen kullanıyorsun biliyorum bi el atar mısın bana S Sentinus17
ben hava rüzgarlıysa yani cereyan ihtimali varsa örtüyorum yoksa örtmüyorumArkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?