2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
bir hafta filan arada delirdi öyle. Eski haline geldi ama memede çok durmuyor doyup doymadığının farkında bence artık. Kusmaları da azaldı.
Aynen bizim de kusmalar bir anda bicak gibi kesildi cok sukur. Ama bu sefer de acaba ac mi fazla gelmiyor mu sut mu az acaba diye basladik yine dusunmeye. Bir de ben dun adet oldum yarim yamalak degisik bir sey oldu ama her zaman ki gibi degil. Belki ondan da dun cok huzursuzdu belki sutu mu etkiledi neyse artik

Kızlar bebeğim gündüzleri sadece yastıkla ayağımda sallarsam uyuyor ve yere koyunca da genelde uyanıyor o yüzden günde 1-2 saat yastık üzerinde ayağımdan indirmeden(belden yukarısı komple yastıkta) uyutsam vücuduna zararlı olur mu?
Böyle bir beşik tavsiye ederim. Onun için daha rahat oluyor.

Eklentiler

• Screenshot_20230714_210708_Trendyol.jpg
    Screenshot_20230714_210708_Trendyol.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 31
Aynıı bizimde 😔devamlı muhalefet
Cigerleinde sorun olsa muayenede steteskopla dinlerken belli oluyor merak etmeyin ben ilk öksürük ve burun tikanikligindan gitrigimde doktor steteskopla dinledi bir sorun yok dedi ama ben ciger filmi istedim menlekete gelecegim icin film temiz cikti sonra memlekete geldikburnu arada tekrar tikanmaya basladi ozellikle geceleri burda doktora götürdüm steteskopla dinledi hicbirsey yok dedi ciger filmi ist3medi bu mevsimlerde alerjik rinitte olabiliyormus bize o teshisi koymuş öksürügümüz ögürmemiz yok buruntikanikligimiz sadece geceleri oluyo uyurken bazi aksamlar hirilti oluyo serum fizgolojikle temizleyip yine serumfizyolojikle hava yapiyorum
Burnunu temizleyince kalmıyor hırıltı ama öksürük var bugün 4kere öksürdu ev de iki tane kedim var tozu dumana katıyorlar çok yaramazlar uzerine bide cadde üstündeyiz çok toz oluyor belki ondan oksuruyordur 10oksuruk olursa sorun oluyormuş takip ediyorum.cigerlerinde sorun yok dediler iki doktorda ama ben öksürüğe takıldım;( malesef annem gittiğinden beri temizlik yapamadim adam gibi sürekli dışarıdan yemek söylüyorum çocuğun uyku durumu yeni yeni düzeldi bugün salonu supurdum sildim hergun bi oda temizlicem toz dan oluyordur belki;(

Canım bence seninki tükürük salya kaynaklı biz maaile yaz gribi olduk. Kendimizi kumrudan uzak tuttuk ama ablası öpüp durdu hasta haliyle engel olamadık. O yüzden biraz erken teşhis oldu bizde
İnşallah tükürük kaynaklidir diken üstündeyim sürekli izliyorum çocuğu . Öksürük sayıyorum resmen.

Yani etrafa ilgi duymaya başlayana kadar genelde hep anne kucağı isterler. Uyuyor dimi bahsettiğiz uyumadigi zamanlae
Etrafa ne zaman ilgi duymaya başlar peki? Gece 9 sabah 6 arası emme harici uyuyor ama sabah uyandıktan sonra gün içinde uykusu hiç yok nerdeyse, sürekli ağlama ve emme var
Emzik alıyor muydu,denebilecekler de sınırlı,siling,kanguru .dışarı çıkarabiliyor musun hiç? Biz dün arkadaslarda açık alanda oturmaya gittik o kadar rahat uyudu ki
5 tane emzik denedim hiçbirini tutmadı, dışarı da çıkabileceğim kimse yok yalnızım maalesef
Böyle bir beşik tavsiye ederim. Onun için daha rahat oluyor.
Bende bugün e bebekteki hamaklardan sipariş ettim son çare onu deniycem

Son düzenleme:
Kızlar burun için bebeklere bu üründen kullanan var mı? İçeriği nasıl?

Eklentiler

• Screenshot_20230714_223432_Trendyol.jpg
    Screenshot_20230714_223432_Trendyol.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 29
Cigerleinde sorun olsa muayenede steteskopla dinlerken belli oluyor merak etmeyin ben ilk öksürük ve burun tikanikligindan gitrigimde doktor steteskopla dinledi bir sorun yok dedi ama ben ciger filmi istedim menlekete gelecegim icin film temiz cikti sonra memlekete geldikburnu arada tekrar tikanmaya basladi ozellikle geceleri burda doktora götürdüm steteskopla dinledi hicbirsey yok dedi ciger filmi ist3medi bu mevsimlerde alerjik rinitte olabiliyormus bize o teshisi koymuş öksürügümüz ögürmemiz yok buruntikanikligimiz sadece geceleri oluyo uyurken bazi aksamlar hirilti oluyo serum fizgolojikle temizleyip yine serumfizyolojikle hava yapiyorum
Benim de sizinki gibi oldu. İlk gittim doktora atlatmış sadece ufak kızarıklık var boğazda geçmek üzere demişti üst solunum yolları enfeksiyonu. Sonra tıkanıklık arttı. Ben yine sağlık ocağına göründüm. O da boğaz kulak buruna baktı canavar gibi çocuk bişeyi yok dedi. Çok değil 3 gün sonra katur kutur öksürmeye başladı. Ciğerlerde hırıltı vs yoktu. Acile gittim ilerlediğini düşünüp. O da dinledi bişeyi yok ama cocuk doktoruna götürün tedbir amaçlı dedi. Tekrar çocuk doktoruma götürdüm. O da dinleyip bişey yok dedi ama öksürük arttı ve horultudan yatınca uyuyamıyor ne kadar temizlesem de oluyor dedim. Röntgen istedi öksürük arttı öğürüyor diyince. Orda akciğerde ekstra bir efor görüyorum bu da hastalık ciğerlere inince olur dedi. Anlayacağınız bebeklerimizin en iyi doktoru biziz. Umarım kimsenin çocuğu hasta olmaz ama gözlemi de en iyi biz anneler yapıyoruz doktorlardan ziyade. Onlar sadece teşhis koyuyolar.

Benim de sizinki gibi oldu. İlk gittim doktora atlatmış sadece ufak kızarıklık var boğazda geçmek üzere demişti üst solunum yolları enfeksiyonu. Sonra tıkanıklık arttı. Ben yine sağlık ocağına göründüm. O da boğaz kulak buruna baktı canavar gibi çocuk bişeyi yok dedi. Çok değil 3 gün sonra katur kutur öksürmeye başladı. Ciğerlerde hırıltı vs yoktu. Acile gittim ilerlediğini düşünüp. O da dinledi bişeyi yok ama cocuk doktoruna götürün tedbir amaçlı dedi. Tekrar çocuk doktoruma götürdüm. O da dinleyip bişey yok dedi ama öksürük arttı ve horultudan yatınca uyuyamıyor ne kadar temizlesem de oluyor dedim. Röntgen istedi öksürük arttı öğürüyor diyince. Orda akciğerde ekstra bir efor görüyorum bu da hastalık ciğerlere inince olur dedi. Anlayacağınız bebeklerimizin en iyi doktoru biziz. Umarım kimsenin çocuğu hasta olmaz ama gözlemi de en iyi biz anneler yapıyoruz doktorlardan ziyade. Onlar sadece teşhis koyuyolar.
Çok haklısınız eger bizdede devam etseydi tekrar akciger filmi isteyecektim ama sadece hirilti var arada birde burnu tikaniyo kizindada geniz akintisi oldugunda bu sekilde oluyoru bol bol buun temizleme yapmak gerekiyo

Hayirli aksamalr arkadaslar simdi size bir sorum var benim oglusum ilk aylarda emdiginde sütümu saginca baya cıkiyordu ama simdi 1 haftadir emdikten sonra sütümü sagdigimda 2 gögsümden anca 60 cc çıkiyobu nirmalmi acaba birde adet oldugumuzda süte erki ediyormu

Iki gündur bend eoglusumda tükrük ve salya oldugunu gözlemledim arada tükmügü bogazina kacıyo öksürüyo

Karnı tok altı temiz olan bir bebek neden uyumaz acaba uyumamak ivin resmen direniyi

Etrafa ne zaman ilgi duymaya başlar peki? Gece 9 sabah 6 arası emme harici uyuyor ama sabah uyandıktan sonra gün içinde uykusu hiç yok nerdeyse, sürekli ağlama ve emme var

5 tane emzik denedim hiçbirini tutmadı, dışarı da çıkabileceğim kimse yok yalnızım maalesef

Bende bugün e bebekteki hamaklardan sipariş ettim son çare onu deniycem
Her bebekte bu süreç farklı kuzum kimisi uyku sever kimisi sevmez hamakta alsan amudada kalksan uykuyu sevmeyyen bı bebekse yapacak bişi yok gündüz bizim 2 saat hiç uykumuz yok hatta 1 saag bile genelde 2 3 saatte bir yarım saat şekerleme şeklinde oluyor onceden uyurdu ama uyuma süresi azaldı etrafa bakmak istiyor dolaşmak istiyor 2. Ay sonrasi başladı yani ilk bilinçli gülüşlerden sonra

Her bebekte bu süreç farklı kuzum kimisi uyku sever kimisi sevmez hamakta alsan amudada kalksan uykuyu sevmeyyen bı bebekse yapacak bişi yok gündüz bizim 2 saat hiç uykumuz yok hatta 1 saag bile genelde 2 3 saatte bir yarım saat şekerleme şeklinde oluyor onceden uyurdu ama uyuma süresi azaldı etrafa bakmak istiyor dolaşmak istiyor 2. Ay sonrasi başladı yani ilk bilinçli gülüşlerden sonra
Bunu okuyunca şanslı olduğumu düşündüm. Benimki de 40ına kadar hiç uyumuyordu. 40ından sonra yavaş yavaş başladı şimdi kah sallayarak kah kucakta kah memede kah bırakır bırakmaz kendi kendine kah müzikle kah pişpişle. Her fırsatta uyku istiyor. Elleriyle gözlerini ovalıyor esniyor.

Hayirli aksamalr arkadaslar simdi size bir sorum var benim oglusum ilk aylarda emdiginde sütümu saginca baya cıkiyordu ama simdi 1 haftadir emdikten sonra sütümü sagdigimda 2 gögsümden anca 60 cc çıkiyobu nirmalmi acaba birde adet oldugumuzda süte erki ediyormu
Regl sütun miktarinida tadını da etkiliyor noram noram dahada ayrıntılı biliyor olabilir. Emis gücü kuvvetli olduğu için bence soiledigin normal memende nekadar kaldığına değilde aldığı kilo ve cisli bez huzursuzluk durumuna bakman daha doğru olur

Bunu okuyunca şanslı olduğumu düşündüm. Benimki de 40ına kadar hiç uyumuyordu. 40ından sonra yavaş yavaş başladı şimdi kah sallayarak kah kucakta kah memede kah bırakır bırakmaz kendi kendine kah müzikle kah pişpişle. Her fırsatta uyku istiyor. Elleriyle gözlerini ovalıyor esniyor.
İşte düzeni biraz kendileri belirliyor bu dönemde sonra sonra uyku düzenleri için destekleyici olabiliyoruz mis gibi boğa işte daha ne istiyorsun uyku ve meme tek derdi o😁

Bugün hic bitmicek sandim. 2 aylik bebe sabah 9 dan gece saat 00.30 kadar uyumaz mi? Gozlerinden uyku akiyorda inat etti uyumadi. Ben böyle bir direnme görmedim. 3 kez uyudu diye sevindim abartmiyorum 5 dakka ya 5 dakka sonra uyandi. Verem asisindan mi neyden anlamadim dün verem asisi olmustu. Anneligimin en zor gunuydu.

X