2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar bebeğimde geçmeyen burun tıkanıklığı var, her gün temizlemeye çalışıyorum ya temizleyemiyorum ya da burnunda et falan var bazen derim uykuda da horluyor ama bazen.. bunun için çocuk doktoruna mı kulak burun boğaza mı gitmeliyim?

Ben de katılıyorum arkadaşa, her sabah kahvaltıda muhakkak yerim. Önceden sabah akşam yerdim faydasını gördüm.

Selamlar herkese. Ben aslında haziran annelerindeyim ama önden fikir olsun diye bu topiği de takip ediyorum. Hepimizin bebeği sağlıklı, mutlu olsun hep dilerim ki.
Aranizda hem biberonla mama verip hem emziren var mı? Benim bebegim emmeyle doymuyor. Mamayi şırınga ile vermek de baya yoruyor bazen, özellikle gece. Meme reddi yaşamadan ikisini bir götürebilir miyim merak ediyorum

Ben biberonla mama vermedim ama sağdığım sütü bazen biberonla içirdim. Hatta ilk 3 hafta silikon meme ucu da kullandım ve bunlara rağmen bebeğimle çok şükür meme reddi yaşamadık. Marka olarak da Chicco'nun Naturalfeeling yazan cam biberonunu kullanıyorum tavsiye ederim

Şırınga zorluyorsa kaşık biberon deneyebilirsin. O da olmazsa antikolik biberonları tavsiye ederim. Ben philips avent cam biberonu kullandım. Anne memesi gibi diye. Ama meme reddi yaşadık maalesef. Sütüm de az zaten. Mamayla devam ediyoruz. Mamayı da philipsin anti kolik biberonuyla ve mamajoonun gece gündüz antikolik biberonuyla veriyorum. İki biberon da gaz konusunda çok iyi. Bi ara cam biberonu kullanalım dedik. Çocuk kustu yani gazdan. Antikolikler candır.

Ben hem emziriyorum hem mama veriyorum biberonla. Başlarda şırıngayla vermiştim ama yarısı dökülüyordu. Ama ben günde bi kaç kez veriyorum şuanda. Ama en başlarda sarılık yüzünden her emzirmeden sonra 30 ml mama veriyordum. Meme reddi yaşamadım. Emzikte kullanıyorum. Biberonda sadece çok kusma yaşadım aventin pp ve cam biberonlarında. Sonra mamajonun antikolik biberonuna geçtim o sorunda kalmadı Emmeyle doymadığını neden düşünüyorsunuz benimkide aç gibi davranıyor bazen ama uykusuzluktan da yapıyor

Teşekkür ederim. Antikolik biberon alayım bende. Bir süre sadece emzirme deneyeyim bakalım, işin sonu hep meme reddine gidiyor gibi. Emzirince de uzun duruyor ve memede uyumak istiyor hep.

Mama verene kadar ağlaması durmuyor. Mama verince rahatlayip derin uykuya geçebiliyor ve yatağında uyuyor, sadece emince kucağımda uyuyakaliyor ve yatağına koyar koymaz uyanıyor, bu durum kısır döngü gibi devam ediyor mama verene kadar.

Teşekkür ederim, o biberona da bakacağım.

Mama verene kadar ağlaması durmuyor. Mama verince rahatlayip derin uykuya geçebiliyor ve yatağında uyuyor, sadece emince kucağımda uyuyakaliyor ve yatağına koyar koymaz uyanıyor, bu durum kısır
Hmm sizde durum farklıymış. Benim bebeğimin uykusu gelince de ağzını açıyor huysuzlanıyoe sonra başlıyor gören sütün yetmedi mi doymuyor mu perileri başımda beliriyor ama şunu söyleyebilirim her emzirmeden sonra mama verdiğim dönemde benimkide illa o azıcık mamayı arıyordu. Sonra sütümü az içmeye başladı göğüslerim şişti O zaman azalttım mama vermeyi. Şimdi gece yatmadan önce ve belki gündüz bir kere veriyorum

Ben de yavaş yavaş azaltmayı düşünüyorum mamayı. Bir de benim bebegimin sariligi var, degeri düşük ama hala var 17. gün olmasına rağmen. Bu da baya canımı sıkıyor. Doktor tahlillerinde sorun yok dedi ama bacağına hafif bastırınca az da olsa sari oluyor.

Bebekler 3 aydan önce alışkanlık kazanmazlar moralinizi bozmaya gerek yok sizin kokunuzu arıyor olabilir etraf biraz daha çekici geliyor olabilir kucakta gezerken ama bu alışkanlık kazandığı için değil. Memede uyanık olmasını sağlayıp yerine karanlık bir ortam yaratıp farklı şekilde uyutmaya çalışabilirsiniz. Memede uyuduğu sürece yerine koyduğunda uyanacaktır

Sarılığı bitene kadar kesmeyin. Benim bebeğimin sarılığı hala devam ediyor 40 gün olmasına rağmen. Çünkü ilk gittiğim doktor ne mamadan bahsetti ne başka bişeyden. İlk gittiğimde mama verilseydi hemen bitecekti belki. Güvenmeyip başka doktora götürdüm onun sayesinde şuan daha iyiyiz.

Kaşık biberon kullanabilirsiniz.Daha şimdi meme reddi yasamasaniz bile 3 aylık iken bir red dönemi oluyor.

Benim bebeğimin gelişimi iyi olduğu halde 50 gün sarılık yaşadık. Anne sütüne bağlı dediler 10 günlükken daha da ben peşine düşmedim sonra kendiliğinden azalarak geçti. Yüzünde filan kalmadı ve ben de ölçüm yaptırma gereği duymadım. Hastanede doğduğunda bir iki defada evde Mama verdim daha da vermedim şükür. Mama konusunda da çok katı değilim. İnsanların sanki bebekleri zehirliyormuşuz gibi davranmasına aldırmayın. Yoksa yoktur elinizden gelen gayreti göstermişsinizdir. Geri kalanı nasip. Ben de 6 ay olsa da ek gıdaya geçsem diye gün sayıyorum.

Yaaa güle güle kullanın valla bende o fileyle cesaret edip yıkamıştım gerçekten çok rahat dönmeye başlayana kadar kurtarıcı

Teşekkür ederim. Antikolik biberon alayım bende. Bir süre sadece emzirme deneyeyim bakalım, işin sonu hep meme reddine gidiyor gibi. Emzirince de uzun duruyor ve memede uyumak istiyor hep.
Benimki memeyi emmek istemiyor ama atak haftasında memeye sarılıp uyumak istiyor. Tüm gün yapışık ikiz gibi geziyoruz. Şimdi yine dibimde. Tuvalete gidince hemen mızmızlanmaya başlıyor. Bu da geçecek inşallah. Bu bahaneyle ara ara meme verdim aldı 2 dakka falan. Uyudu direk. İlk 3 ay anne karnında zannederlermiş ya kendilerini. O yüzden ayrılamıyorlar. Hepimizin bebeğinin mizacı karakteri maruz kaldığı uyaranları farklı. Mesela bir gün eşimle tartıştık. Sesler yükseldi. 2 gün bebeğim kucağımdan ayrılmadı. Ya da şuanda çevreyi çok inceliyor. Her şeye uzun uzun bakıyor. Ben de ufak tefek şeyler öğretiyorum. Bilgiyi uykularında özellikle kaydederken korkabiliyorlarmış. Yeni bilgi onları tedirgin edebiliyormuş ve bu yüzden anne memesinde rahatlamak istiyorlarmış. Biz de şimdi o yüzden yapışık haldeyiz. Uykusunda ağlayacak gibi olunca burdayım annecim deyip dokunuyorum. Uyumaya devam ediyor o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…