- 30 Mayıs 2015
- 4.806
- 11.229
- 208
- 33
- Konu Sahibi NurseCelline
- #18.401
çok haklısın maalesef artık biz bize yaşamıyoruz. ne olduğu belirsiz öyle kontrolsüz göç var ki. seçimlerle birlikte iyice arttı sanki. benim sınıfımın bile yarısı yabancı uyruklu. anne babalarının nikahları yok. yemeklerimizi temizlik alışkanlıklarımızı bilmiyorlar. zor bir dönemden geçiyoruz allah yardımcımız olsun.Aşı seni ölümcül sonuçlardan koruyor. Yani vücudun o virüsü tanıtıyor ve ona göre bağışıklığın seni savunuyor. Bunu ben de bir doktor arkadaşıma sormuştum. Demişti ki aşılar vücuda o hastalığı tanıyor aslında. Hastalık geldiğinde bocalamıyor bağışıklığın direk seni savunuyor demişti. İşte aşı olmayan sakat kalıyor ya da fiziksel titreme gibi etkiler bırakıyor. Sen aşı olunca grip gibi atlatıyorsun. Hele ki şu mültecilerin akın akın geldiği dönemde kesinlikle aşı yapılmalı. Okullar kapanınca ablamlar yanıma gelecekti bebek görmeye. Suriyelilerin getirdiği bir hastalık varmış. Yeğenim ona yakalanmış. Ablam da ondan kapmış falan. Kırmızı lekeler falan oluşmuş. Ateş öksürük olmuş. Atlatmışlar şükür. Ağır geçirenler varmış bayaa. Aşılar sorulmuş hastanede direk. Çok sıkıntılı dönemlerdeyiz. Aşıdan ölen görmedim. Ama aşı olmadığı için bünyesi zayıf olan bağışıklığı düşük olanlar var. Sakat kalanlar ölenler çok fazla.
aşı yaptıracağım, bu güne kadar kimseyle yaptırmama konusunda da konuşmamıştım. benimki sadece kafa karışıklığı giderdiğin için tekrardan teşekkür ederim