• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Teşekkür ederim. Antikolik biberon alayım bende. Bir süre sadece emzirme deneyeyim bakalım, işin sonu hep meme reddine gidiyor gibi. Emzirince de uzun duruyor ve memede uyumak istiyor hep.
Daha 12 günlükmüs ama memede uzun süre kalması çok normal.Yaka iğnesi gibi düşünün bu dönemde ☺️ Zaman geçtikçe o süre azaliyor . Sütünüz de emzirdikce inecektir .Çişli bez sayısını takip edin günde 5-6 adet oluyorsa doyuyordur.Sadece aç olduğu için memede kalmıyorlar kendini güvende hissetmek için,gaz sancısı varsa onun için ama daha 15 günden sonra başlıyor gaz süreci🥴

Kızlar herkes yok kedi tüyu ciğerlerine kaçarsa yok tirmalarsa üstüne atlarsa ya alerjisi varsa kızının diye uyarılarda bulunuyor .hatta geçen bir arkadaşım maşallah ne rahatsın kediler evde koşturuyor hiç tüyden korkmuyor musun dedi 🥲🥲 ben ve rahat annelik.... Kedisi olan varmi başka. Arife günü annem gitti çok da temizlik yapamıyorum yalan değil çocuk yoruyor ama şüphe düştü içime . Emzirirken bile beni izliyorlar nasıl kıyıp uzaklaştırabilirim ki😑
Bizdede köpek var korkma Allah'ın izniyle bi şey olmaz doktorunuza da sorun
ç

çok haklısın bir yandan kimseyi kırmak istemiyorum ama bu durumda kırılan ben oluyorum 😔 dün hava rüzgarlıydı bebişi aşağı indirdik biraz da gezdik galiba rüzgardan olacak yine gece gaz sancısı çok yoğundu katıldı resmen.. bu defa eşim de şahitti yalnız olsak belki duş denerdim ama üşütürüz diye korktum..?
Sen bi anne olarak herşeyin doğru zamanını bilirsin zamnla öğreneceksin merak etme kendine iç güdülerine 💛
benim bebiş gece 3 saat katılarak ağladı sonra kaka yapıp rahatladı biraz uyudu. artık uykusu şöyle oldu gibi, uyuyor inliyor sanırım sancı geliyor ıkınıyor ağlıyor ya uyanıyor ya tekrar uyuyor 🥴 deliksiz uykusu kalmadı ne gündüz ne gece. gece ben de ha uyandı ha uyanacak diye pek uyuyamıyorum. gündüz bir iş yapamıyorum 😔 hep böyle mi devam edecek😪 buradan kullandığım damla ve şurup işe yaramıyor bırakmalıyım sonucunu çıkarmalı mıyım acaba? nurse harveys şurup ve biogaia damla kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır.
Bizimki de bu durumda o ilaçların damlalarını kullanıyorum 20 gündür ama bazen kriz geldımı gitmiyor yani naparsan yapayım. Bebeklerin de bu dönemleri değişecek elbet öyle umuyor um
Benim oğlum da aynısı ne zaman memede emmeyi bırakıp yerine yatırsam 2 dakika sonra ağlayıp uyanıyor. Kucağa alıştı diyorlar moralim bozuluyor. Düzelir mi acaba yoksa hep böyle mi gidecek.
Bir de kundak da yaptırmıyor.Hiç başından ayrılamıyoruz o uyurken kendini uyandırmasın diye hep yanında bekliyoruz nöbetleşe.
Sanki bu yorumu ben yazmışım. Aynı durum eli kolu durmuyo uyanıyor hep kundak sevmiyor çok yorucu
Selamlar herkese. Ben aslında haziran annelerindeyim ama önden fikir olsun diye bu topiği de takip ediyorum. Hepimizin bebeği sağlıklı, mutlu olsun hep dilerim ki.
Aranizda hem biberonla mama verip hem emziren var mı? Benim bebegim emmeyle doymuyor. Mamayi şırınga ile vermek de baya yoruyor bazen, özellikle gece. Meme reddi yaşamadan ikisini bir götürebilir miyim merak ediyorum
Ben hem emziriyorum hemde,sagdıgım sütü biberonla veriyorum şuana kdr bişe yasamadım chicco nun anne memesine benzeyen biberonu kullanıyorum. Deneyebilirsin

Sarılığı bitene kadar kesmeyin. Benim bebeğimin sarılığı hala devam ediyor 40 gün olmasına rağmen. Çünkü ilk gittiğim doktor ne mamadan bahsetti ne başka bişeyden. İlk gittiğimde mama verilseydi hemen bitecekti belki. Güvenmeyip başka doktora götürdüm onun sayesinde şuan daha iyiyiz.
Evet haklısınız, sarılık kısmını düşünerek emin olana kadar devam etmem daha mantıklı. Doktor 4. gün kontrolünde sariliktan şüphelenip mama önerdi. 8. günde hâlâ gecmeyince o gündür bugündür mamaya devam ediyoruz. Doktorlar çok önemli ya. Ben de başka bir yorum daha alabilmek adına pazartesi yeni bir doktora gideceğim. Hem bu sarılık iicn hem de pamukçuk var ağzında onun için.
Kaşık biberon kullanabilirsiniz.Daha şimdi meme reddi yasamasaniz bile 3 aylık iken bir red dönemi oluyor.
3 aylıkken olduğunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Şimdilik şırıngadan devam edicem, meme reddini göze alamiyorum.
Benim bebeğimin gelişimi iyi olduğu halde 50 gün sarılık yaşadık. Anne sütüne bağlı dediler 10 günlükken daha da ben peşine düşmedim sonra kendiliğinden azalarak geçti. Yüzünde filan kalmadı ve ben de ölçüm yaptırma gereği duymadım. Hastanede doğduğunda bir iki defada evde Mama verdim daha da vermedim şükür. Mama konusunda da çok katı değilim. İnsanların sanki bebekleri zehirliyormuşuz gibi davranmasına aldırmayın. Yoksa yoktur elinizden gelen gayreti göstermişsinizdir. Geri kalanı nasip. Ben de 6 ay olsa da ek gıdaya geçsem diye gün sayıyorum.
Ya bize de doktor gelişimi, canlılığı gayet iyi diyor. Kilo alımı henüz yoktu en son gittiğimizde, çok az almıştı sadece ama gayet canlı dedi doktor. Tahlil yapıldı o da iyi çıktı. Anne sütüne bağlı sarılık olduğunu neye göre anladınız ? Ayrı bir tahlili mi var?
Benimki memeyi emmek istemiyor ama atak haftasında memeye sarılıp uyumak istiyor. Tüm gün yapışık ikiz gibi geziyoruz. Şimdi yine dibimde. Tuvalete gidince hemen mızmızlanmaya başlıyor. Bu da geçecek inşallah. Bu bahaneyle ara ara meme verdim aldı 2 dakka falan. Uyudu direk. İlk 3 ay anne karnında zannederlermiş ya kendilerini. O yüzden ayrılamıyorlar. Hepimizin bebeğinin mizacı karakteri maruz kaldığı uyaranları farklı. Mesela bir gün eşimle tartıştık. Sesler yükseldi. 2 gün bebeğim kucağımdan ayrılmadı. Ya da şuanda çevreyi çok inceliyor. Her şeye uzun uzun bakıyor. Ben de ufak tefek şeyler öğretiyorum. Bilgiyi uykularında özellikle kaydederken korkabiliyorlarmış. Yeni bilgi onları tedirgin edebiliyormuş ve bu yüzden anne memesinde rahatlamak istiyorlarmış. Biz de şimdi o yüzden yapışık haldeyiz. Uykusunda ağlayacak gibi olunca burdayım annecim deyip dokunuyorum. Uyumaya devam ediyor o zaman.
Evet güvenme ihtiyacı hissettiğini görebiliyorum. O durumlarda kucağıma aliyorum direk. Konuşuyorum, sohbet ediyorum. Göz teması kuruyorum. Meme konusunda ise o bırakana kadar böyle devam gibi. Umarım hepimizin bebekleri güvenli, mutlu, huzurlu şekilde geçirirler bu dönemi.
Daha 12 günlükmüs ama memede uzun süre kalması çok normal.Yaka iğnesi gibi düşünün bu dönemde ☺️ Zaman geçtikçe o süre azaliyor . Sütünüz de emzirdikce inecektir .Çişli bez sayısını takip edin günde 5-6 adet oluyorsa doyuyordur.Sadece aç olduğu için memede kalmıyorlar kendini güvende hissetmek için,gaz sancısı varsa onun için ama daha 15 günden sonra başlıyor gaz süreci🥴
Yaka iğnesi, çok tatlı. Bizde zaman geçtikçe süre arttı sanki. Çünkü uykuyu çok seviyor, memede de sık sık uykuya daldığı için emzirme süreci üzüyor direk. Bez sayısı iyi ama, o rahatlatıyor beni. Ağzında pamukçuk var şimdi, ağrı yapabilir diye okudum. Karbonatlı su yaptım, pazartesi doktora da sorucam.

Yok hic damla falan hic kullanmadim. Bir de ben yurtdisindayim o yuzden burada hangi damla ne var onu bile bilmiyorum. Ben de o masaj olayini youtube dan gordum. Emzirdikten sonra masaj yapinca direkt kusuyor benimkiler. O sebeple biraz sindirmelerini bekliyorum. Aa bir de eger biberon kullaniyorsaniz ben philips avent’in kolik bebekler icin olanini aldim icinde kasik gibi birsey var hava yutmalarini engelliyor. Bendeki mantik olabildigince yutulan havayi engellemek ve cikarmak en hizli sekilde cunku bagirsaklara inince epey ugrastiriyor. Ama sicak su hayat kurtardi bizde umarim size de iyi gelir
ben de bugün dik bir şekilde emzirmenin hava yutmasına engel olduğunu öğrendim bir onu deneyeceğim 😔 sanki başka bi şey sebep oluyor gibi. ben sadece emziriyorum ve her emzirmede gazını çıkarmaya çalışıyorum. fazla içtiği sütü de çıkarıyor. bilemedim denediğim damlalar mı canını acıtıyor acaba bayağı çözümsüz kaldım 😔 artık uykusuna da engel olmaya başladı bu durum. sıcak suyu ve masajı bugün deniyorum 3 saattir perişan şimdi de uykuya geçemiyor 1 saattir sallıyorum

Aynen bebek ayaklarını sallandıkça kendini sallıyor aynı zamanda. Çok güzel arkadaşım onu dışarı kafeye falann da götürüyor. Aşırı memnun. Ben evde çocuğu nereye koyacağımı şaşırdım. Koltuğa koysam kusar diye korkuyorum. Reflü ye koyuyorum. Durmuyor. Kucağıma alıyorum sling bağlayıp. O da nereye kadar bacaklarını sallayamıyor çocuk. Bu markayı alacam sanırım.
ben de şimdi gördüm yorumları bakmadan almıştım şekli aynı diye. yorumlarda yaşananlar bana olmadı sağlam eksiksiz geldi. belki biraz derin olabilir henüz kullanamadım 🙈 yine de bütçen varsa istediğini al tabi ki 🥰🥰

Evet kolik degilse normalmiş.Bagirsak düzenleri zamanla alışıyor.Altını açınca bir geriniyor zaten o hareketle pırtlatiyor🤭 hareketleri arttikca rahatlama başlıyor 53.gunden haber veriyorum 😂Tahin helva iyi süt yapıyor bu arada mutlaka dene👌
kolik mi acaba ya benimki 🥴 53 e son 34 gün 🙈 en azından geçecek diye düşünmek bile iyi geliyor ♥️ böyle memeden ayrılmadığı için süte ihtiyacımız olacak sanki sağolasın denicem 🙈

Evet haklısınız, sarılık kısmını düşünerek emin olana kadar devam etmem daha mantıklı. Doktor 4. gün kontrolünde sariliktan şüphelenip mama önerdi. 8. günde hâlâ gecmeyince o gündür bugündür mamaya devam ediyoruz. Doktorlar çok önemli ya. Ben de başka bir yorum daha alabilmek adına pazartesi yeni bir doktora gideceğim. Hem bu sarılık iicn hem de pamukçuk var ağzında onun için.

3 aylıkken olduğunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Şimdilik şırıngadan devam edicem, meme reddini göze alamiyorum.

Ya bize de doktor gelişimi, canlılığı gayet iyi diyor. Kilo alımı henüz yoktu en son gittiğimizde, çok az almıştı sadece ama gayet canlı dedi doktor. Tahlil yapıldı o da iyi çıktı. Anne sütüne bağlı sarılık olduğunu neye göre anladınız ? Ayrı bir tahlili mi var?

Evet güvenme ihtiyacı hissettiğini görebiliyorum. O durumlarda kucağıma aliyorum direk. Konuşuyorum, sohbet ediyorum. Göz teması kuruyorum. Meme konusunda ise o bırakana kadar böyle devam gibi. Umarım hepimizin bebekleri güvenli, mutlu, huzurlu şekilde geçirirler bu dönemi.

Yaka iğnesi, çok tatlı. Bizde zaman geçtikçe süre arttı sanki. Çünkü uykuyu çok seviyor, memede de sık sık uykuya daldığı için emzirme süreci üzüyor direk. Bez sayısı iyi ama, o rahatlatıyor beni. Ağzında pamukçuk var şimdi, ağrı yapabilir diye okudum. Karbonatlı su yaptım, pazartesi doktora da sorucam.
Canım o pamukçuğu ben sordum doktoruma. Karbonatlı su yapın onun içine temiz bir mendili bandırıp ağzının içini güzelce mendille silin dedi.

Sen bi anne olarak herşeyin doğru zamanını bilirsin zamnla öğreneceksin merak etme kendine iç güdülerine 💛

Bizimki de bu durumda o ilaçların damlalarını kullanıyorum 20 gündür ama bazen kriz geldımı gitmiyor yani naparsan yapayım. Bebeklerin de bu dönemleri değişecek elbet öyle umuyor um
inşallah canım teşekkür ederim desteğin için ♥️♥️
sence o damlaları bırakmalı mıyız? bazı arkadaşlar damlanın daha çok sancı yaptığını söylemiş 🥴 keşke bebişe sorup öğrenebilsek böyle karar vermek beni zorluyor 🙈

ben de bugün dik bir şekilde emzirmenin hava yutmasına engel olduğunu öğrendim bir onu deneyeceğim 😔 sanki başka bi şey sebep oluyor gibi. ben sadece emziriyorum ve her emzirmede gazını çıkarmaya çalışıyorum. fazla içtiği sütü de çıkarıyor. bilemedim denediğim damlalar mı canını acıtıyor acaba bayağı çözümsüz kaldım 😔 artık uykusuna da engel olmaya başladı bu durum. sıcak suyu ve masajı bugün deniyorum 3 saattir perişan şimdi de uykuya geçemiyor 1 saattir sallıyorum
Canım sadece emzirirken değil ağlarken de hava yutuyor. Meme aranırken de hava yutuyor. Bunlar da gaz yapıyormuş.

Yüzüstü yatırınca duruyor mu? Yüzüstü genelde gaz için çok etkili oluyor. Uykuya dalınca normal sırtüstüne çevirirsin.

benim oğlan kolik mi acaba 🥴
C6B22D58-BE9E-4E4F-A128-F862FC95AA87.png

Yüzüstü yatırınca duruyor mu? Yüzüstü genelde gaz için çok etkili oluyor. Uykuya dalınca normal sırtüstüne çevirirsin.
valla açıkçası evirip çeviriyoruz her pozisyonda durması maks 2 dk. yüzüstü ve dik omzumda daha rahat.. yatırırken de yan yatırıyorum daha rahat olsun diye. bağırtıları ağlaması çok arttığında emzik tutturmaya çalışıyorum 1-2 dk da öyle sakinliyor. uyutup yatağına koydum uyandı. şu an telefonda saç kurutma makinesi sesiyle yatağına koydum kıpır kıpır ama ağlamıyor uyumuyor da🙈

valla açıkçası evirip çeviriyoruz her pozisyonda durması maks 2 dk. yüzüstü ve dik omzumda daha rahat.. yatırırken de yan yatırıyorum daha rahat olsun diye. bağırtıları ağlaması çok arttığında emzik tutturmaya çalışıyorum 1-2 dk da öyle sakinliyor. uyutup yatağına koydum uyandı. şu an telefonda saç kurutma makinesi sesiyle yatağına koydum kıpır kıpır ama ağlamıyor uyumuyor da🙈
Benimki bunda uyukluyor ya da 3 saatlik bir süpürge sesi var onda rahatlıyor

Yaklaşık 3 saat süren ağlama nöbeti var mı? Ve 3 saat boyunca ayaklarını karnına çektirerek mi ağlıyor?
şöyle oluyor 3 saat kesintisiz değil de aralarda susup aralarda yine nöbet gibi ağlıyor. böyle daha çok bağırma şeklinde 😔 ayaklarını karnına çekiyor sustuğu zamanda da biz masaj yapıyoruz

Benimki bunda uyukluyor ya da 3 saatlik bir süpürge sesi var onda rahatlıyor
ben de yeni bir uygulama buldum. yatak odasında evin interneti çekmiyor telefonunki de yetmez diye çok youtube açamıyorum bir de youtube açarken telefonu kullanamıyorum diye bu uygulama kurtarıcım oldu. adı: bebek uyutucu

Back