2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Teşekkür ederim. Antikolik biberon alayım bende. Bir süre sadece emzirme deneyeyim bakalım, işin sonu hep meme reddine gidiyor gibi. Emzirince de uzun duruyor ve memede uyumak istiyor hep.
Daha 12 günlükmüs ama memede uzun süre kalması çok normal.Yaka iğnesi gibi düşünün bu dönemde Zaman geçtikçe o süre azaliyor . Sütünüz de emzirdikce inecektir .Çişli bez sayısını takip edin günde 5-6 adet oluyorsa doyuyordur.Sadece aç olduğu için memede kalmıyorlar kendini güvende hissetmek için,gaz sancısı varsa onun için ama daha 15 günden sonra başlıyor gaz süreci

Bizdede köpek var korkma Allah'ın izniyle bi şey olmaz doktorunuza da sorun
Sen bi anne olarak herşeyin doğru zamanını bilirsin zamnla öğreneceksin merak etme kendine iç güdülerine
Bizimki de bu durumda o ilaçların damlalarını kullanıyorum 20 gündür ama bazen kriz geldımı gitmiyor yani naparsan yapayım. Bebeklerin de bu dönemleri değişecek elbet öyle umuyor um
Sanki bu yorumu ben yazmışım. Aynı durum eli kolu durmuyo uyanıyor hep kundak sevmiyor çok yorucu
Ben hem emziriyorum hemde,sagdıgım sütü biberonla veriyorum şuana kdr bişe yasamadım chicco nun anne memesine benzeyen biberonu kullanıyorum. Deneyebilirsin

Evet haklısınız, sarılık kısmını düşünerek emin olana kadar devam etmem daha mantıklı. Doktor 4. gün kontrolünde sariliktan şüphelenip mama önerdi. 8. günde hâlâ gecmeyince o gündür bugündür mamaya devam ediyoruz. Doktorlar çok önemli ya. Ben de başka bir yorum daha alabilmek adına pazartesi yeni bir doktora gideceğim. Hem bu sarılık iicn hem de pamukçuk var ağzında onun için.
Kaşık biberon kullanabilirsiniz.Daha şimdi meme reddi yasamasaniz bile 3 aylık iken bir red dönemi oluyor.
3 aylıkken olduğunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Şimdilik şırıngadan devam edicem, meme reddini göze alamiyorum.
Ya bize de doktor gelişimi, canlılığı gayet iyi diyor. Kilo alımı henüz yoktu en son gittiğimizde, çok az almıştı sadece ama gayet canlı dedi doktor. Tahlil yapıldı o da iyi çıktı. Anne sütüne bağlı sarılık olduğunu neye göre anladınız ? Ayrı bir tahlili mi var?
Evet güvenme ihtiyacı hissettiğini görebiliyorum. O durumlarda kucağıma aliyorum direk. Konuşuyorum, sohbet ediyorum. Göz teması kuruyorum. Meme konusunda ise o bırakana kadar böyle devam gibi. Umarım hepimizin bebekleri güvenli, mutlu, huzurlu şekilde geçirirler bu dönemi.
Yaka iğnesi, çok tatlı. Bizde zaman geçtikçe süre arttı sanki. Çünkü uykuyu çok seviyor, memede de sık sık uykuya daldığı için emzirme süreci üzüyor direk. Bez sayısı iyi ama, o rahatlatıyor beni. Ağzında pamukçuk var şimdi, ağrı yapabilir diye okudum. Karbonatlı su yaptım, pazartesi doktora da sorucam.

ben de bugün dik bir şekilde emzirmenin hava yutmasına engel olduğunu öğrendim bir onu deneyeceğim sanki başka bi şey sebep oluyor gibi. ben sadece emziriyorum ve her emzirmede gazını çıkarmaya çalışıyorum. fazla içtiği sütü de çıkarıyor. bilemedim denediğim damlalar mı canını acıtıyor acaba bayağı çözümsüz kaldım artık uykusuna da engel olmaya başladı bu durum. sıcak suyu ve masajı bugün deniyorum 3 saattir perişan şimdi de uykuya geçemiyor 1 saattir sallıyorum

ben de şimdi gördüm yorumları bakmadan almıştım şekli aynı diye. yorumlarda yaşananlar bana olmadı sağlam eksiksiz geldi. belki biraz derin olabilir henüz kullanamadım yine de bütçen varsa istediğini al tabi ki

kolik mi acaba ya benimki 53 e son 34 gün en azından geçecek diye düşünmek bile iyi geliyor böyle memeden ayrılmadığı için süte ihtiyacımız olacak sanki sağolasın denicem

Canım o pamukçuğu ben sordum doktoruma. Karbonatlı su yapın onun içine temiz bir mendili bandırıp ağzının içini güzelce mendille silin dedi.

inşallah canım teşekkür ederim desteğin için
sence o damlaları bırakmalı mıyız? bazı arkadaşlar damlanın daha çok sancı yaptığını söylemiş keşke bebişe sorup öğrenebilsek böyle karar vermek beni zorluyor

Canım sadece emzirirken değil ağlarken de hava yutuyor. Meme aranırken de hava yutuyor. Bunlar da gaz yapıyormuş.

Yüzüstü yatırınca duruyor mu? Yüzüstü genelde gaz için çok etkili oluyor. Uykuya dalınca normal sırtüstüne çevirirsin.

Yüzüstü yatırınca duruyor mu? Yüzüstü genelde gaz için çok etkili oluyor. Uykuya dalınca normal sırtüstüne çevirirsin.
valla açıkçası evirip çeviriyoruz her pozisyonda durması maks 2 dk. yüzüstü ve dik omzumda daha rahat.. yatırırken de yan yatırıyorum daha rahat olsun diye. bağırtıları ağlaması çok arttığında emzik tutturmaya çalışıyorum 1-2 dk da öyle sakinliyor. uyutup yatağına koydum uyandı. şu an telefonda saç kurutma makinesi sesiyle yatağına koydum kıpır kıpır ama ağlamıyor uyumuyor da

Benimki bunda uyukluyor ya da 3 saatlik bir süpürge sesi var onda rahatlıyor

Yaklaşık 3 saat süren ağlama nöbeti var mı? Ve 3 saat boyunca ayaklarını karnına çektirerek mi ağlıyor?
şöyle oluyor 3 saat kesintisiz değil de aralarda susup aralarda yine nöbet gibi ağlıyor. böyle daha çok bağırma şeklinde ayaklarını karnına çekiyor sustuğu zamanda da biz masaj yapıyoruz

Benimki bunda uyukluyor ya da 3 saatlik bir süpürge sesi var onda rahatlıyor
ben de yeni bir uygulama buldum. yatak odasında evin interneti çekmiyor telefonunki de yetmez diye çok youtube açamıyorum bir de youtube açarken telefonu kullanamıyorum diye bu uygulama kurtarıcım oldu. adı: bebek uyutucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…