- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #18.421
Nasil son kanama? Adet mi yani
Ben de aldim cihaz falan. Takmamaya calisiyorum ama birden gidince moralim bozuldu. Tamam cok yoktu ama yine de sabah aksam ikisine birer ogun olacak kadar vardi simdi bir ogun bile cikartamiyorum.Canım ben de tekim ve benim bir bebeğim var. Elimden geldiğince başından beri sağmaya çalıştım. Çaylar da içtim. Sütüm artmadı yani. Bebek de ısrarla memeyi reddetti. Doktor da çevrem de zorla dedi. Bu sefer çocuk katıldı ağlarken. Ben de verdim mamayı. Artık sadece teklif ediyorum. İsterse alıyor. İstemezse hiç zorlamıyorum. Ben annemi 3 ay emmişim canım. Sonra annem beni pirinç lapasıyla büyütmüş.Şimdi ki mamalar eskiye göre 10 numara. Herkes ister anne sütü vereyim vs ama bazı şeyler olmuyor. Bir grup kadın var. Annenin sütü vardır siz beceremiyorsunuz tarzı konuşan. Onlara mememi atıveresim geliyor. Çocuğu zorla 2 gün memeyle besledim. Çocuk cayır cayır ağladı. Uyku desen haram oldu. O 2 günü hatırlamak bile istemiyorum. Neyse bebeğim çok sağlıklı. Kilosu boyunyerinde şükür. Hiçbir zeka geriliği de yok. Ayına göre bütün oyunları oynatıyorum hatta bugün dil çıkarmayı öğrettim. Taklit ile yapıyor artık. Kısacası 2 saatte bir sağman gerekiyor. Sağamıyorsan da vicdan azabı çekme sakın. Senin psikolojin daha önemli. İnan bana sütüm gelsin diye insanlıktan çıkmışım resmen. O 2 gün ben ben değildim yani. Kafaya o kadar takmıştım ki 2 cihaz aldım. İkisiyle de sağmaya çalışıyordum belki biri bozuktur sütü sağamıyordur diye. İlk gebeliğimde erken doğum olmuştu bebeğim vefat etmişti. O zaman mochi ile 50 cc süt çıkarmıştım. Yani cihazla falan da alakası yok. Süt yok yani. Emdi çocuk. Emdiği halde de gelmedi. Mamaya aşırı katı tavır sergilemek tercihtir. Saygım sonsuz ama kötü birşeymiş gibi lanse edilmesin. Mamayla büyüyen zehir gibi çocuklar var çevremde. Bir de 2 yaşına kadar anne sütü alıp iki lafı bir araya getiremeyen de var. Kısacası karnı öyle de böyle de doyacak. Senden bir damla bile süt alsın önemli olan o. Gerisi eğitimle hallolur. Dünya sağlık örgütünün özellikle mama desteği hakkındaki makalelerini okumanı tavsiye ederim
Ay o ebe beni de mahvediyor. Topuk kanı için gitmiştik en başta. Sarılığı yrni atlatıyodu bebeğim mamayla. Bir buçuk gün fototerapi falan aldı yani. İnsan öyle korkuyor ki hasar kalırsa ölürse vs diye. Neyse. Ebe tutturdu vay meme ver anne sütü şöyle iyi böyle iyi. Her gittiğimde meme alıyo mu diye soruyor almıyor diyorum yarım saat meme övüyor. Deliriyorum. Artık şey diyesim geliyor tamam en güzel meme seninki en iyi süt sendeki.Ben de aldim cihaz falan. Takmamaya calisiyorum ama birden gidince moralim bozuldu. Tamam cok yoktu ama yine de sabah aksam ikisine birer ogun olacak kadar vardi simdi bir ogun bile cikartamiyorum.
Beni de zorladilar ebeler basta sonra kilo kaybi ve sarilik olunca mama vermeye basladik. Cok uzuldum o zaman. Sonra toparladim kendimi ve duzenli mama ile toparladim ikini de. Kimseyi dinlememeye calisiyorum ve bir de instagrama da bakmamaya calisiyorim ama cok bozdu moralimi bu durum
Elimden geleni yapmaya calisicam ama olmazsa da yapacak birsey yok dediginiz gibi :)
Cok gecmis olsun. biz fototerapi almadan atlattik ama 2 gunde bi hastanede kan verdik. Basta cok kilo kaybedince hastanede mama vermeye basladilae bize ondan once surekli emzir emzir diye baski yaptilae. Cocuklar ac agliyor ben sezeryanliyim. Bir de benim meme ucum yok o yuzden bebekler kavrayamiyor duzgunce o yuzden meme ucu koruyucu kullanmaya basladim emzirmek icin. Ona da bunu kullanma dediler ona zorlamaya calistilae iyice sacma bir hal oldu. Iyice sogudum zaten emzirmekten o saatten sonra.Ay o ebe beni de mahvediyor. Topuk kanı için gitmiştik en başta. Sarılığı yrni atlatıyodu bebeğim mamayla. Bir buçuk gün fototerapi falan aldı yani. İnsan öyle korkuyor ki hasar kalırsa ölürse vs diye. Neyse. Ebe tutturdu vay meme ver anne sütü şöyle iyi böyle iyi. Her gittiğimde meme alıyo mu diye soruyor almıyor diyorum yarım saat meme övüyor. Deliriyorum. Artık şey diyesim geliyor tamam en güzel meme seninki en iyi süt sendeki.Takma canım hiç. Mama vermek zorunda kalmayan kimse seni asla anlamaz. Mama ile çocuk büyüten insan bul. Çünkü bazı sadece meme verenler sanıyor ki sütleri çaylar sayesinde şelale oldu akıyor. Çayın evet etkisi var ama mucizevi bir sonucu yok maalesef. Olayın önemli noktası şu onların zaten sütü var geliyor. Bizimki yok yani. Çocuk olanı 2 dakkada çekiyor. Bir de eskisi gibi olmuyor. Büyüdükçe memeyi boşaltma süreleri de kısalıyor. Çene dil güçleniyor. Önceden başlarda meme alınca 20 dk duruyordu. Şimdi 3 4 dakka 5i geçirebilene aşk olsun. İçmediğim çay kalmadı yapmadığım sağma tekniği kalmadı. Ben kabul ettim. Çocuğum da iyi Allahıma şükür. Yeter yani. Bazen de olmayana olmuyor demek gerek. Kimisi iyi niyetle anlatıyor ama bir yerden sonra gevezeliğe patavatsızlığa gidiyor işin sonu. Hiç gerek yok uzatmaya.
Ya ne saçmalamışlar ya. Canım benim de meme ucum yok. Hatta şöyle diyeyim yokmuş. Bunu emziren arkadaşımın memesini görünce anladım. Sonra bir arkadaşımın çocuğu 3 4 yaşlarında. 8 aya kadar silikon meme ucu kullandı o. Çocuk 8. Ayda memeyi istemiş direk. Sonra ben de göğüs ucuyla besledim ama ne işkence. Zaten ıslanınca kayıyor. Hele bir de memedennuzaklaşmak isteyince uç yerlere düşüyor. Sterillik sıfır. Yedek ucu ara bul ver derken lanet ediyordum. Birinin yazısına denk geldim. Çenesi güçlenince meme ucunuz olmasa da onlar çeker sütü diye. Şimdi bizimki 52 günlük oldu işte. 41indeyken arabada bir ağlamaya başladı. Eşim müsait yer bulamadı arabayı durdurmaya. Ucu falan aramak aklıma bile gelmedi. Valla o panikle aldım memeyi sıktım soktum ağzına cork cork çekti. Ama çocuğu da memeye bastırdım. O çok anlık bir olaydı. Artık memeyi uçsuz çekiyor da memeye bastırınca ağzımı tokatlıyoCok gecmis olsun. biz fototerapi almadan atlattik ama 2 gunde bi hastanede kan verdik. Basta cok kilo kaybedince hastanede mama vermeye basladilae bize ondan once surekli emzir emzir diye baski yaptilae. Cocuklar ac agliyor ben sezeryanliyim. Bir de benim meme ucum yok o yuzden bebekler kavrayamiyor duzgunce o yuzden meme ucu koruyucu kullanmaya basladim emzirmek icin. Ona da bunu kullanma dediler ona zorlamaya calistilae iyice sacma bir hal oldu. Iyice sogudum zaten emzirmekten o saatten sonra.
Benim oğlum da aynısı ne zaman memede emmeyi bırakıp yerine yatırsam 2 dakika sonra ağlayıp uyanıyor. Kucağa alıştı diyorlar moralim bozuluyor. Düzelir mi acaba yoksa hep böyle mi gidecek.Artık depresyona girdim sabah ediyor çocuk gece gram uyumuyor hep meme istiyor memede uyuyup yere bıraktım mı ağlıyor susmuyor hala ayaktayız çıldırmaya ramak kaldı
Emzik alıyor mu belki uykuya dalınca emzik verseniz ya da beyaz gürültü dinletseniz nasıl olur?Benim oğlum da aynısı ne zaman memede emmeyi bırakıp yerine yatırsam 2 dakika sonra ağlayıp uyanıyor. Kucağa alıştı diyorlar moralim bozuluyor. Düzelir mi acaba yoksa hep böyle mi gidecek.
Bir de kundak da yaptırmıyor.Hiç başından ayrılamıyoruz o uyurken kendini uyandırmasın diye hep yanında bekliyoruz nöbetleşe.
benimki de aynı gaz sebebiyle hep kucağımızda.. yerine koyunca inliyor gaz sıkıştırınca ıkınıyor ağlıyor. bazen emzik veriyorum bazen beyaz gürültü ya da saç kurutma makinesi sesi açıyorum. eğer geceyse beşiği de sallıyorum bir elim hep beşikte.Benim oğlum da aynısı ne zaman memede emmeyi bırakıp yerine yatırsam 2 dakika sonra ağlayıp uyanıyor. Kucağa alıştı diyorlar moralim bozuluyor. Düzelir mi acaba yoksa hep böyle mi gidecek.
Bir de kundak da yaptırmıyor.Hiç başından ayrılamıyoruz o uyurken kendini uyandırmasın diye hep yanında bekliyoruz nöbetleşe.
emzirdikten sonra genelde uyuyor. gazını çıkarıp yatırıyorum. gerçi artık kuş uykusu gibi sürekli kalkıyor ama. emzirdkten 1 saat sonra masaj yapmak aklıma gelmemişti genelde ıkındığını törünce masaj yapıyoruz o da geç olmuş oluyor sanırım sancısı çoktan başlamış oluyor yani..Benim bebeklerim de bir donem boyleydi. Sonra ben her emzirmeden sonra mutlaka gazlarini cikarmaya calistim yani o gaz cikana kadar ugrastim. Emzirme/mama yedikten 1 saat sonra yani acikcasi her firsatta gaz masaji yaptim. Youtube da bulabilirsin. Bir de muslugun sicak su tarafini acip sicak su doldurup siseye onu ayaklarina popolarina koydum. Bunlar rahatlatti epey. Benim ailem komple gaz-mide problemli oldugu icin kendi gazimi ne rahatlatiyorsa onun daha hafif versiyonunu uyguladim. Bir de bunu annem soylemisti. Yere koyuyorum gun icinde ve karsilarina ilgilerini cekebilecek birsey koyup yerdw tepinmelerini sagliyorum. Hareket ettikce gazlari cikiyor. Ama o sanci geldigi zamanlarda sicak su ya da utuledigim havlu cok ise yariyor. Umarim yakin zamanda atlatirsiniz. Benimkileri gaz cikarmayi ogrendiler o yuzden geceleri rahatladim ben gaz konusunda
Bunu almayı düşünüyorum. Alan var mı? Arkadaşımda babybjörn marka var. Çok memnun. Her yere onunla gidiyor. Çocuğu ona koyup bütün işlerini yapıyor. Bende ablamın joie marka elektrikli ana kucağı var. Çocuğun boynu kısılıyor resmen. Ayaklarını da sallayamıyor. Hiç beğenmedim onu. Bu bayaa iyi duruyor.
emzirdikten sonra genelde uyuyor. gazını çıkarıp yatırıyorum. gerçi artık kuş uykusu gibi sürekli kalkıyor ama. emzirdkten 1 saat sonra masaj yapmak aklıma gelmemişti genelde ıkındığını törünce masaj yapıyoruz o da geç olmuş oluyor sanırım sancısı çoktan başlamış oluyor yani..
çok teşekkür ederim sıcak suyu ben de deneyeceğimbenim de çok gazım var hiç kabız olmam ama genelde gazlı biriyim demek oğluma da geçti hiç damla şurup vs kullandınız mı?
ben bunun ucuz olanını huggy markayı aldım. geçen gün denedim içinde kayboldu selimBunu almayı düşünüyorum. Alan var mı? Arkadaşımda babybjörn marka var. Çok memnun. Her yere onunla gidiyor. Çocuğu ona koyup bütün işlerini yapıyor. Bende ablamın joie marka elektrikli ana kucağı var. Çocuğun boynu kısılıyor resmen. Ayaklarını da sallayamıyor. Hiç beğenmedim onu. Bu bayaa iyi duruyor.
ben sadece kimyon almıştım neredeyse tanelerini yiyeceğim öyle çok tüketiyorumBizim gaz problemi ilk zamanlara göre azaldı çok şükür.Kendin için de tahin helva,incir yiyebilirsin .Bir de günde 1 bardak rezene.Bana fayda eden bunlar oldu
Yok hic damla falan hic kullanmadim. Bir de ben yurtdisindayim o yuzden burada hangi damla ne var onu bile bilmiyorum. Ben de o masaj olayini youtube dan gordum. Emzirdikten sonra masaj yapinca direkt kusuyor benimkiler. O sebeple biraz sindirmelerini bekliyorum. Aa bir de eger biberon kullaniyorsaniz ben philips avent’in kolik bebekler icin olanini aldim icinde kasik gibi birsey var hava yutmalarini engelliyor. Bendeki mantik olabildigince yutulan havayi engellemek ve cikarmak en hizli sekilde cunku bagirsaklara inince epey ugrastiriyor. Ama sicak su hayat kurtardi bizde umarim size de iyi geliremzirdikten sonra genelde uyuyor. gazını çıkarıp yatırıyorum. gerçi artık kuş uykusu gibi sürekli kalkıyor ama. emzirdkten 1 saat sonra masaj yapmak aklıma gelmemişti genelde ıkındığını törünce masaj yapıyoruz o da geç olmuş oluyor sanırım sancısı çoktan başlamış oluyor yani..
çok teşekkür ederim sıcak suyu ben de deneyeceğimbenim de çok gazım var hiç kabız olmam ama genelde gazlı biriyim demek oğluma da geçti hiç damla şurup vs kullandınız mı?
Bende var. ben memnun gibi birseyim ama daha kucuk olduklari icin tam verim alamiyorum gibi geliyor. Belki 3 ayliktan sonra daha cok keyif alabilirler. Ben evin icinde gozumun onunde olmalari icin aldim. Cok kolay kullanisli ve hafif. Elektrikli tercih etmedim cunku oturma odasi mutfak derken elektrikliyi tasimasi cok zor ama bunu tek elle goturursunuz her yereBunu almayı düşünüyorum. Alan var mı? Arkadaşımda babybjörn marka var. Çok memnun. Her yere onunla gidiyor. Çocuğu ona koyup bütün işlerini yapıyor. Bende ablamın joie marka elektrikli ana kucağı var. Çocuğun boynu kısılıyor resmen. Ayaklarını da sallayamıyor. Hiç beğenmedim onu. Bu bayaa iyi duruyor.
Aynen bebek ayaklarını sallandıkça kendini sallıyor aynı zamanda. Çok güzel arkadaşım onu dışarı kafeye falann da götürüyor. Aşırı memnun. Ben evde çocuğu nereye koyacağımı şaşırdım. Koltuğa koysam kusar diye korkuyorum. Reflü ye koyuyorum. Durmuyor. Kucağıma alıyorum sling bağlayıp. O da nereye kadar bacaklarını sallayamıyor çocuk. Bu markayı alacam sanırım.ben bunun ucuz olanını huggy markayı aldım. geçen gün denedim içinde kayboldu selimbiraz büyüyünce kullanabilir gibi. bu kendiliğinden mi sallanıyor?
Seninki hangi marka?Bende var. ben memnun gibi birseyim ama daha kucuk olduklari icin tam verim alamiyorum gibi geliyor. Belki 3 ayliktan sonra daha cok keyif alabilirler. Ben evin icinde gozumun onunde olmalari icin aldim. Cok kolay kullanisli ve hafif. Elektrikli tercih etmedim cunku oturma odasi mutfak derken elektrikliyi tasimasi cok zor ama bunu tek elle goturursunuz her yere
Babybjorn var bendeSeninki hangi marka?
ben sadece kimyon almıştım neredeyse tanelerini yiyeceğim öyle çok tüketiyorumbilmiyorum yaaa herkes olur normal diyor ama işte insan kıyamıyor bebişine. bir deneyeyim üçünü de hiç tüketmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?