- Konu Sahibi NurseCelline
- #18.421
Nasil son kanama? Adet mi yani
Ben de aldim cihaz falan. Takmamaya calisiyorum ama birden gidince moralim bozuldu. Tamam cok yoktu ama yine de sabah aksam ikisine birer ogun olacak kadar vardi simdi bir ogun bile cikartamiyorum.Canım ben de tekim ve benim bir bebeğim var. Elimden geldiğince başından beri sağmaya çalıştım. Çaylar da içtim. Sütüm artmadı yani. Bebek de ısrarla memeyi reddetti. Doktor da çevrem de zorla dedi. Bu sefer çocuk katıldı ağlarken. Ben de verdim mamayı. Artık sadece teklif ediyorum. İsterse alıyor. İstemezse hiç zorlamıyorum. Ben annemi 3 ay emmişim canım. Sonra annem beni pirinç lapasıyla büyütmüş. Şimdi ki mamalar eskiye göre 10 numara. Herkes ister anne sütü vereyim vs ama bazı şeyler olmuyor. Bir grup kadın var. Annenin sütü vardır siz beceremiyorsunuz tarzı konuşan. Onlara mememi atıveresim geliyor. Çocuğu zorla 2 gün memeyle besledim. Çocuk cayır cayır ağladı. Uyku desen haram oldu. O 2 günü hatırlamak bile istemiyorum. Neyse bebeğim çok sağlıklı. Kilosu boyunyerinde şükür. Hiçbir zeka geriliği de yok. Ayına göre bütün oyunları oynatıyorum hatta bugün dil çıkarmayı öğrettim. Taklit ile yapıyor artık. Kısacası 2 saatte bir sağman gerekiyor. Sağamıyorsan da vicdan azabı çekme sakın. Senin psikolojin daha önemli. İnan bana sütüm gelsin diye insanlıktan çıkmışım resmen. O 2 gün ben ben değildim yani. Kafaya o kadar takmıştım ki 2 cihaz aldım. İkisiyle de sağmaya çalışıyordum belki biri bozuktur sütü sağamıyordur diye. İlk gebeliğimde erken doğum olmuştu bebeğim vefat etmişti. O zaman mochi ile 50 cc süt çıkarmıştım. Yani cihazla falan da alakası yok. Süt yok yani. Emdi çocuk. Emdiği halde de gelmedi. Mamaya aşırı katı tavır sergilemek tercihtir. Saygım sonsuz ama kötü birşeymiş gibi lanse edilmesin. Mamayla büyüyen zehir gibi çocuklar var çevremde. Bir de 2 yaşına kadar anne sütü alıp iki lafı bir araya getiremeyen de var. Kısacası karnı öyle de böyle de doyacak. Senden bir damla bile süt alsın önemli olan o. Gerisi eğitimle hallolur. Dünya sağlık örgütünün özellikle mama desteği hakkındaki makalelerini okumanı tavsiye ederim
Beni de zorladilar ebeler basta sonra kilo kaybi ve sarilik olunca mama vermeye basladik. Cok uzuldum o zaman. Sonra toparladim kendimi ve duzenli mama ile toparladim ikini de. Kimseyi dinlememeye calisiyorum ve bir de instagrama da bakmamaya calisiyorim ama cok bozdu moralimi bu durum
Elimden geleni yapmaya calisicam ama olmazsa da yapacak birsey yok dediginiz gibi :)