2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
çok haklısın maalesef artık biz bize yaşamıyoruz. ne olduğu belirsiz öyle kontrolsüz göç var ki. seçimlerle birlikte iyice arttı sanki. benim sınıfımın bile yarısı yabancı uyruklu. anne babalarının nikahları yok. yemeklerimizi temizlik alışkanlıklarımızı bilmiyorlar. zor bir dönemden geçiyoruz allah yardımcımız olsun.
aşı yaptıracağım, bu güne kadar kimseyle yaptırmama konusunda da konuşmamıştım. benimki sadece kafa karışıklığı giderdiğin için tekrardan teşekkür ederim

Önemli değil canım benim çok kötü dönemlerdeyiz cidden bir yerde birisi asla tv izletmedim çocuğuma 3 yaşında şuan demiş. Ben artık tv tablet olayını geçtim. Öyle korkunç günlerdeyiz ki bazen bu dünyayı bile bile çocuğumu doğurarak bencillik mi ettim diyorum.

canım anneler aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz? kafam allak bullak…
Ben Corona aşısı olmadım ve pandemide baya tartismslara maruz kaldım.hamilelik döneminde tetenoz olmadım bu konuda da beni çok korkuttular ama pişman değilim..
Ama bebeklerin aşılanma konusunda kesinlikle bunu göze alamam bizim bı bağışıklık sistemimiz oluştu mesela ben covid oldum,1 gün hafif halsizlik oldu ayakta atlattım aynı anda 3asili annem hastanelik oldu .ben yabancı başını da ruh hastası gibi takip ediyordum çünkü çok korkuyordum covidden ama okudugum yazılar gördüğüm örnekler yeterince ikna etmişti beni en basitinden bir çok doktor dvit değerini 80e getirin covid movid işlemez diyordu ben d vit baya yükseltmiştim.cok iyibeslendim bütün okuduğum protokolleri uyguladım şükür ki insanların yıkıldığı dönemde ayakta atlattım.. ben aşı karşıtı değilim ama çok aman aman da sıcak bakan tarafta değilim..
Bebekler de aşıyi da araştırdım otizmi destekliyor astım alerjik yapıyor bağışıklığı düşürüyor diyenler var ve bebeklerin saklanmasına şiddetle karşı çıkan doktorlarda var..belki de onlarında haklı tarafları vardır. Ama ne yediğimiz gıdalar iyi ne soluduğumuz hava.. bebeklerimiz bir virüsle karşılaştığında yenik düşebilir ben bunu göze alamadığım için bütün aşıları yaptırcam zaten doğduğunda yaptırmaya başladım... Bebek sarilik olduğunda değeri yüksektive doktor mutlaka mama ver dedi ben iki gün saat başı deli gibi emzirdim o riski göze alıp fabrikasyon diye mama bile vermedim şükür bol emzirme ile doktor bile şaşırdı çok hızlı indi sarilikk değeri hamileyken hiç ilaç kullanmadım aşırı kusmama mide bulantısı ve baş ağrısına rağmen yani az çok anlamışsınızdır bakış acimi bebek aşılarının hepsini yaptıricam içim çok .mu rahat tabiki biraz kafam karışık menenjit ve rota için mRNA teknolojisi ile üretilmiş aşı diyenler var okudukça araştırdıkça taban tabana farklı profesör yorumları var . Ama kar zarar dengesini düşününce ben tüm aşıları yaptircam.birazcik ruh hastası olduğum için tek doktora danismiyorum rota yi kkesin yaptırcam özel olarak sadece menenjit konusunda kesin bilmiyorum bu benim görüşüm..

Ayrıca cocuklarina hiç aşı yaptirmayan bir tanıdığım da var kız için hep genius derdik mesela yaptırmadı o şimdilik bişey de yok ama ben asla göze alamam faydasının çok olduğunu düşünüyorum evlatlarımızi aşı dışında şuan koruyamacagimi düşünüyorum bu arada doktor rota olsa bile o virüsle karşılaşınca yine hastalanabilir ama şiddeti daha az olcakrir dedi.ah biz anneller evlatlarımız için gerçekten çok araştırıyoruz kafamız çok karışıyor inşallah inlar adina aldığımız her karar şifa ve hayırlı olur

Ben arıtma suyuyla banyo yaptırıyorum hala bizim sularımız aşırı kireçli. Bırakamıyorum siz nasıl yıkıyorsunuz musluk suyuyla mı

çok güzel ifade etmişsin tam olarak bu kadar araştırma yapmamama rağmen bunları düşünüyorum/hissediyorum ben de korona aşısı olmadım bebeğimiz olmuyordu bir de ne olduğu belirsiz birkaç ayda üretilen aşıdan olmak istemedim. okul zorunlu tuttu 1 tane sinovac olmak zorunda kalmıştım. sonucunun ne olduğunu bilmediğimiz bir konuda bu kadar ısrarcı olmaları baskı kurmaları düşündürüyordu ki nitekim öyle oldu o günler kahraman ilan edilenler şimdi yargılanıyor allah bizim yardımcımız olsun inşallah bebişlerimizi en güzel şekilde yetiştirebiliriz bu konuda bize güç kuvvet versin

Ben arıtma suyuyla banyo yaptırıyorum hala bizim sularımız aşırı kireçli. Bırakamıyorum siz nasıl yıkıyorsunuz musluk suyuyla mı
Ben bugüne kadar hep bildiğiniz buzdağı su ile yıkadım son 3 4gundur çeşme suyunu kaynatıp soğumaya bıraktım yada yine paketli su ile ılıttım .bu tamamen Ankara'daki evimde akan leş su dan dolayı başka şehirde olsam musluk suyu ile yikardim. Ama dediğim gibi dün çok terlemişti yeni isilikleri geçmişken hemen hızlıca 37 dereceye ayarlı musluk suyu ile yıkadım.birsey olmaz biliyorum ama buranın suyu baya kötü.buyuduler artık musluk suyuna devam ederim gibi keşke biraz daha buyusede banyoda direk kucağımda yikansak birlikte Eşim kurumda sorun yaşamadi ama Odtu de doktora yapıyordu o dönem okula gitmesi gerekiyordu online kabul etmediler okulun kapısından alınmamış aşısı yok diye sırf bu yüzden hzlica bir doz sinovac yaptırmıştı.resmen zorbalık yaşadı gerçi o dönemde şartlar onu gerektiriyordur bişey diyemem okul bu konuda baya disiplinliydi. Evet o zaman 10tane olsa yine yaptiririm diyen 5asili kayınvalidem şuan çok pişman çünkü kronik bazı hastalıkları çıktı ozaman aşı olun diyen doktor şimdi aşı nin yan etkilerinden biri de bu demiş;( her görüşe saygı duyuyorum kendi doktorumuz olmak zorundayız kimin aklina ne yatıyorsa hepimiz yanilabiliriz de haklı da çıkabiliriz Corona dönemi tartismalar geldi şimdi yine aklımaaşı karşıtı değilim ama covid aşısı olmayacagim dedigim için ne kavgalar neler neler .... Geçti gitti

Kizlar 37. Gunde lohusa kanamasi bitti. Bugun biteli 10 gun oldu kanama olmus yine. Adet olabilir mi bilginiz var mi

benim bebiş gece 3 saat katılarak ağladı sonra kaka yapıp rahatladı biraz uyudu. artık uykusu şöyle oldu gibi, uyuyor inliyor sanırım sancı geliyor ıkınıyor ağlıyor ya uyanıyor ya tekrar uyuyor deliksiz uykusu kalmadı ne gündüz ne gece. gece ben de ha uyandı ha uyanacak diye pek uyuyamıyorum. gündüz bir iş yapamıyorum hep böyle mi devam edecek buradan kullandığım damla ve şurup işe yaramıyor bırakmalıyım sonucunu çıkarmalı mıyım acaba? nurse harveys şurup ve biogaia damla kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır.

Damlayı değiştir canım bizim arkadaş da zamanında öyle yapmış bütün damlaları denemiş bu arada çocuk tabii 3 aylık olmuş rahatlamaya başlamış zaten hareketleri artıyor güçleniyor ya. En son doktor maflor vermiş. İyi gelmiş ona ben de doğduğundan beri kızıma maflor veriyorum. Doktorum onu önerdi. Gaz sorunu yaşamadık şükür.

bu 2.damlamız bizim de biogaia yı çok övmüşlerdi şaşırdım işe yaramamasına. hemen alıyorum mafloru çok sağol

bu 2.damlamız bizim de biogaia yı çok övmüşlerdi şaşırdım işe yaramamasına. hemen alıyorum mafloru çok sağol
Ben direk maflordan başladığım için diğer damlalar hakkında bir fikrim yok ama arkadaşıma mafloru söylediğimde bu durumunu anlattı. Sen en iyisiyle başlamışsın o da işe yaramazsa başka çare yok dedi. Ondan şükür dedim bu da işe yaramazsa ne ederiz bu arada eczanede 250 lira sanırım trendyoldan dün sipariş ettim ben 137 lira orada.

Benim bebeklerim de bir donem boyleydi. Sonra ben her emzirmeden sonra mutlaka gazlarini cikarmaya calistim yani o gaz cikana kadar ugrastim. Emzirme/mama yedikten 1 saat sonra yani acikcasi her firsatta gaz masaji yaptim. Youtube da bulabilirsin. Bir de muslugun sicak su tarafini acip sicak su doldurup siseye onu ayaklarina popolarina koydum. Bunlar rahatlatti epey. Benim ailem komple gaz-mide problemli oldugu icin kendi gazimi ne rahatlatiyorsa onun daha hafif versiyonunu uyguladim. Bir de bunu annem soylemisti. Yere koyuyorum gun icinde ve karsilarina ilgilerini cekebilecek birsey koyup yerdw tepinmelerini sagliyorum. Hareket ettikce gazlari cikiyor. Ama o sanci geldigi zamanlarda sicak su ya da utuledigim havlu cok ise yariyor. Umarim yakin zamanda atlatirsiniz. Benimkileri gaz cikarmayi ogrendiler o yuzden geceleri rahatladim ben gaz konusunda

Kizlar benim ikizlerim var ve 38. Haftada seseryan ile dogurdum. Basindan beri sutum ikisinide yetmedigo icin emzirme ve mama ile gidiyordum ama bir haftadir sutum cok azaldi. Emzirmeden sonra sagmam gerekiyor ve bana gunde 8-10 defa sagmam gerektigi soylendi ama iki tane bebekle bu benim icin imkansiz. Daha yeni 40 lari cikti ve ben tek basimayim evde. Ayni anda bir tek oglen uykulari ve gece uykulari var onun disinda surekli baslarindayom ve sagmak icin hic vaktim olmiyor. Cok moralim bozuldu. Boyle birsey basiniza geldi mi?

Nasil son kanama? Adet mi yani
Yok lohusalık kanamasıymış. Benim de 30. günde falan bitmişti. Kontrole gidince demiştim ki benim bitti. O da dedi ki 40ın çıkmasına doğru bir kez daha kanama gelir büyük ihtimalle. O lohusalığın son bitiş kanaması demişti. Gelmeyedebilir ama gelirse şaşırma demişti.

Canım ben de tekim ve benim bir bebeğim var. Elimden geldiğince başından beri sağmaya çalıştım. Çaylar da içtim. Sütüm artmadı yani. Bebek de ısrarla memeyi reddetti. Doktor da çevrem de zorla dedi. Bu sefer çocuk katıldı ağlarken. Ben de verdim mamayı. Artık sadece teklif ediyorum. İsterse alıyor. İstemezse hiç zorlamıyorum. Ben annemi 3 ay emmişim canım. Sonra annem beni pirinç lapasıyla büyütmüş. Şimdi ki mamalar eskiye göre 10 numara. Herkes ister anne sütü vereyim vs ama bazı şeyler olmuyor. Bir grup kadın var. Annenin sütü vardır siz beceremiyorsunuz tarzı konuşan. Onlara mememi atıveresim geliyor. Çocuğu zorla 2 gün memeyle besledim. Çocuk cayır cayır ağladı. Uyku desen haram oldu. O 2 günü hatırlamak bile istemiyorum. Neyse bebeğim çok sağlıklı. Kilosu boyunyerinde şükür. Hiçbir zeka geriliği de yok. Ayına göre bütün oyunları oynatıyorum hatta bugün dil çıkarmayı öğrettim. Taklit ile yapıyor artık. Kısacası 2 saatte bir sağman gerekiyor. Sağamıyorsan da vicdan azabı çekme sakın. Senin psikolojin daha önemli. İnan bana sütüm gelsin diye insanlıktan çıkmışım resmen. O 2 gün ben ben değildim yani. Kafaya o kadar takmıştım ki 2 cihaz aldım. İkisiyle de sağmaya çalışıyordum belki biri bozuktur sütü sağamıyordur diye. İlk gebeliğimde erken doğum olmuştu bebeğim vefat etmişti. O zaman mochi ile 50 cc süt çıkarmıştım. Yani cihazla falan da alakası yok. Süt yok yani. Emdi çocuk. Emdiği halde de gelmedi. Mamaya aşırı katı tavır sergilemek tercihtir. Saygım sonsuz ama kötü birşeymiş gibi lanse edilmesin. Mamayla büyüyen zehir gibi çocuklar var çevremde. Bir de 2 yaşına kadar anne sütü alıp iki lafı bir araya getiremeyen de var. Kısacası karnı öyle de böyle de doyacak. Senden bir damla bile süt alsın önemli olan o. Gerisi eğitimle hallolur. Dünya sağlık örgütünün özellikle mama desteği hakkındaki makalelerini okumanı tavsiye ederim.

Kızlar bu arada benim bebe prosyneo mama kullanıyor. Bir de maflor damla kullanıyoruz. Mamanın içinde demir olduğu için kaka yeşil renkte çıkıyormuş. Bayaadır kötü kokuyordu hem gazı hem de kakası. O da maflordan dolayıymış. Yani başınıza gelirse korkmayın sakın. Araştırdım da maflor kullanan herkes öyle demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…