- 11 Temmuz 2018
- 760
- 798
- 103
- 29
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #18.381
Kızlar bebeklerinizin kilosu boyu kaç? Benim kizim sanki az boy atiyor. İki aylık oldu. 47 cm dogmustu 53 cm olmus. 6 cm iki ayda? Nette aylik 5 cm yaziyor. 2.480 dogmustu 2.300 e kadar düştü. 59. Günde 5.600 kilo çıktı.benim oglusum 50 cm dogmustu 1.ay muayenesinde 55 cm olmustu 3.20 kg dogmustu ayin 22sinde tartildik 4.700 kg olmusuz
Bence hafta içi çocuk doktoruna götürün .Acildekiler çok bilgili olmuyor geneldeBugün acile gittik röntgen cekildi. Çokta kotu degil cigerler dedi. Antibiyotik surup verdi. Macrol antibiyotik, zaditen alerji damlasi. Geniz akintisi olmasin diye alerji damlasi vermis. Ama interntee 6 aydan onde verilmez deniliyor. Ne yapacagimi sasirdim. Antibiyotik surubuda zorla icti yarisindan fazlasini geri cikardi napcami sasirdim
Pazartesi aldim randevu canimBence hafta içi çocuk doktoruna götürün .Acildekiler çok bilgili olmuyor genelde
E-nabızda bebeğinizin ölçülerini sağlık ocağında yaptırıyorsanız persentil bilgileri çıkar. Ya da buradan yapabilirsiniz. .Kızlar bebeklerinizin kilosu boyu kaç? Benim kizim sanki az boy atiyor. İki aylık oldu. 47 cm dogmustu 53 cm olmus. 6 cm iki ayda? Nette aylik 5 cm yaziyor. 2.480 dogmustu 2.300 e kadar düştü. 59. Günde 5.600 kilo çıktı.
Benim de bastırdı aynı şeyi söyledi kanama olması için karnımın inmesi için yaptı.benimki de estetikmiş üstteki dikişi 10.gün sağlık ocağında aldılar. oradaki kız da biraz korkuttu ne olur ne olmaz bantla yıkan dediçok geçmiş olsun inşallah kolaylıkla iyileşir yaralarımız arada içten bi sızlama oluyor başka bir problem yaşamadım çok şükür doğumdan sonra hastanede karnınıza bastırdılar mı? öyle bir şey mi oldu yoksa o çok kötüydü bir hemşire 2-3 defa karnıma yüklendi aşağıdan kan çıkmıştı bir sürü bunu yapmazsam karnın kalır diyordu
Bu burun temizligi işini bı ben beceremedim sanırım.dustan sonra çengelli iğnenin arkası ile alıyorum bazende burun aspiratöru ile çekiyorum duştan sonra ama burnuna serum fizyolojik damlatmiyorum hele yıkama hiç yapamıyorum;( şimdilik sorun yok amainsallah hata yapmiyorumdur burun yıkama yapmayarakBurun temizliği videosu
Kızlar burun temizliği videosu buldum kadının sıktığı şırıngaya bakın
Onun düzeltilmiş 1aylik halini sevsinlerBenimki bayramin 2. Günü 2 aylik oldu. Hala akmiyor. Yalniz 1 haftadir gozleri doluyor gibi. Ama benim kizim erken dogdu 35 haftalik dogdu. O yüzden düzeltilmis 1 aylik deniliyor herahlde
Bizimde bira akar gibi oldu ben farketmedim gaz sancısı çekiyordu xok ağlıyordu hatta o ağlayınca bende dayanamadım onunla ağladım gözunu sulu görünce benden mi damladı dedim çünkü baya göz damlası damlatmisiz gibi yoğundu sonra hemen okuduklarim aklima geldi gözyaşı 3aydan sonra ulaşıyor diye ve sonra bı araştırdım hakikaten 3ay diyor ama burada bir çok bebeğin olduysa normaldir dedimVallahi ben de emin olamadım. Eşim de baktı ben de baktım. Gözyaşı akmıyor ama gözleri doluyor yani parlak parlak oluyor.İçin rahat olsun canım
Hayatım kediyle bebeğini büyüten tanıdıklarım oldu. Çocukları da gayet sağlıklı. Benim de var kedim. Hamileyken hatta bana baskı yaptılar. Doktoruma sordum sorun olmaz dedi. Valla doğduğundan beri beraberler. Hatta geçen bizim kızın ayakucuna yatmış. Normalde gece odasına kapatıyoruz. Sabah erken saatlerde sesleniyor bize. Kapısını açıyoruz. Günün geri kalanında bizimle yatıyor. Kediyle büyüyen bebeklerin bağışıklığının daha güçlü olduğu bilimsel bir gerçek. Burada önemli detay aşılarını yaptırıyor musunuz? Aylık iç dış parazit olduğu sürece sorun yok.Kızlar herkes yok kedi tüyu ciğerlerine kaçarsa yok tirmalarsa üstüne atlarsa ya alerjisi varsa kızının diye uyarılarda bulunuyor .hatta geçen bir arkadaşım maşallah ne rahatsın kediler evde koşturuyor hiç tüyden korkmuyor musun dediben ve rahat annelik.... Kedisi olan varmi başka. Arife günü annem gitti çok da temizlik yapamıyorum yalan değil çocuk yoruyor ama şüphe düştü içime . Emzirirken bile beni izliyorlar nasıl kıyıp uzaklaştırabilirim ki
Kesinlikle yaptıracağım ve bence zorunlu olmalı devlet tarafından. Aşı yaptırılmadığı sürece hastalıklar artıyor. Başka çocukları etkiliyor herkesin vebalicanım anneler aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz? kafam allak bullak…
E bebekten kit almıştım onunla yapıyorum YouTube da videosu varçok geçmiş olsunaspiratörle nasıl çekiyorsunuz? ben bir tek serum verip sırtına vurunca ya da hapşırınca çıkarabiliyorum burnunu. aspiratörle yapamadım bir türlü
Emzirirken acı oluyorsa emzirme pozisyonunuz yanlıştırHanımlar emzirirken göğüs acısı çekiyorum bu konuda en kesin çözüm var mı?
Gece büyüdükçe eskisi gibi kaka yapmıyorlar. Ben gece uzun uyuduğu uykuda pişik kremi sürüyorum cilde tabaka oluşturuyor. zaten gece de uyanınca her uyanmada bez değişimi yapmıyorum. Hiç üzülmeyinBenim kız bugün 7 saat uyudu alarm da kurmuyorum acıkınca uyanıyor diye 12 gibi uyudu eve geç gelmiştik. 7ydi saat uyandığında hem çok acıkmış hem de çişleri doldurmuş bezine kendimi kötü hissettim ama uzadı herhalde artık gece uyku saatleri
ben de bir defa kovaya koydum aynı şekil 5 dk sonunda ağlamaya başladı
açıkçası sanırım en büyük derdim eş desteği görememek. beni annelere atıp gitmiş gibi hissediyorumyine de elimden geleni yapacağım inşallah özellikle akşam yıkamak konusunda
Bende hemşireyim herhangi dikiş aldıktan sonra iyileşmiş demektir su değebilir bant takmayın akıntı açıklık enfeksiyon yoksa. Doğumdan sonra rahim durumuna bakmak kasılması vs, kan boşaltmak için birde odada bakarlar oda kasılma var mu diye çok miktarda gelirse sıkıntı oluyor çünkü azsa rahim kaslarında sıkıntı olmuyor. Uterus atonisi için bakılıyor.benimki de estetikmiş üstteki dikişi 10.gün sağlık ocağında aldılar. oradaki kız da biraz korkuttu ne olur ne olmaz bantla yıkan dediçok geçmiş olsun inşallah kolaylıkla iyileşir yaralarımız arada içten bi sızlama oluyor başka bir problem yaşamadım çok şükür doğumdan sonra hastanede karnınıza bastırdılar mı? öyle bir şey mi oldu yoksa o çok kötüydü bir hemşire 2-3 defa karnıma yüklendi aşağıdan kan çıkmıştı bir sürü bunu yapmazsam karnın kalır diyordu
Bende götürdüm ateşlendi oğlum. Sümük tıkanıklık aşırı artmıştı evde yıkama yaparken fartettim. Kanda crp biraz yüksek çıktı ateş düşürücü ve antibiyotik başlandı . Şişeye kendimiz su ekleyip yapılan adını unuttum şimdi. Bende pazartesi ateşlenmiştim crp yüksekti antibiyotik başlandı bebeğime bende geçti galibaBende burun temizligi yapiyorum ama cok agliyor. Aspire ederken yikiyor ortaligi. Goturduk bugun doktora. Antibiyotik verdi.
bak bu da değişikmiş her hemşire level atlıyor bir sonraki hamlelerinden korkuyorumAyy benim hem karnıma bastırdı hem de o sırada alttan iki parmağını sokup orayı bi kurcaladıEğer parmakla olanı yapmazsam kan kolayca boşalmaz dedi gerçekten de parmağını sokmasıyla şakır şakır kan gelmişti
çok haklısın bir yandan kimseyi kırmak istemiyorum ama bu durumda kırılan ben oluyorumCanım kimseye acıklamak zorunda değilsin geçir yıka seni dövcek halleri yok ya. Bnm kiler de bana karısır gibi oldu ikisinide dinlemedim bildiğimi yaptım şimdi karısmıyolar. Sorma knseye yaptım direk sordulçkca yüz bulup karışıyorlar
benimkini de odada boşalttılar ilki sanırım anestezi etkisiyle acımamıştı ama ikincisiKesinlikle yaptıracağım ve bence zorunlu olmalı devlet tarafından. Aşı yaptırılmadığı sürece hastalıklar artıyor. Başka çocukları etkiliyor herkesin vebali
Bende hemşireyim herhangi dikiş aldıktan sonra iyileşmiş demektir su değebilir bant takmayın akıntı açıklık enfeksiyon yoksa. Doğumdan sonra rahim durumuna bakmak kasılması vs, kan boşaltmak için birde odada bakarlar oda kasılma var mu diye çok miktarda gelirse sıkıntı oluyor çünkü azsa rahim kaslarında sıkıntı olmuyor. Uterus atonisi için bakılıyor.
Tlcde içimizdeki canavarlar diye bir program vardı. Bakteri ve virüsler sebebiyle ortaya çıkan hastalıkları anlatıyordu. Grip nezle bunlar çok basit şeyler. Menenjitle ilgili geçende birşeyler okudum. Menenjitin bakterisi çok hızlı yayılan ve sonucunda direk beyin hasarına sebep olan sakatlık veya ölümle sonuçlanabilen bir rahatsızlığa sebep oluyormuş. İşte şimdi sen bu menenjiti kendiliğinden nasıl geçirirsinbenimkini de odada boşalttılar ilki sanırım anestezi etkisiyle acımamıştı ama ikincisihemşire hanım da bunu yapmazsam çok kanaman olur geç iyileşirsin demişti
aşı konusunda gerçeği hiçbir zaman bilemeyeceğim sanırım bir grup mükemmel sağlık ve bağışıklıkla doğduğumuzu bağışıklığı güçlendirdiğimiz sürece hastalanmayacağımızı ya da hızlı iyileşeceğimizi aşıların ve ilaçların vücut direncini kırıp hastalıklara daha çok davetiye çıkardığını savunuyor..ben de bir eğitimciyim grip olduğumda dinlenerek 1 haftada atlatıyorsam antibiyotikle de bir haftada atlatmam kafamda soru işaretine sebep oluyor. tansiyon ve şeker hastaları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalıyorlarsa ilaçlar tedavi edici değil hastalığı baskılayıcıdır gibi bir sonuç çıkıyor sanki. yine de bir bilim insanı olmadığım için ben kendi çocuğumun sorumluluğunu alsam bile başkalarına bir hastalık bulaştırmaktan korkuyorum ve aşıları yaptıracağım. ama dediğim gibi aklımın bir köşesinde hep soru işareti olacak
çok haklısın bulaşıcı hastalıklar için özellikle çok önemli aşı. zaten geçmişte bulunan aşılar insanlığı kurtarmış. ben günümüze güvenmiyorumTlcde içimizdeki canavarlar diye bir program vardı. Bakteri ve virüsler sebebiyle ortaya çıkan hastalıkları anlatıyordu. Grip nezle bunlar çok basit şeyler. Menenjitle ilgili geçende birşeyler okudum. Menenjitin bakterisi çok hızlı yayılan ve sonucunda direk beyin hasarına sebep olan sakatlık veya ölümle sonuçlanabilen bir rahatsızlığa sebep oluyormuş. İşte şimdi sen bu menenjiti kendiliğinden nasıl geçirirsinrota virüs aşısı. Yaptırmazsan zehirli ishale çocuğu kaptırdın mı eyvah. Bak bizim arkadaşlar yaptırmamış çocuğuna. Bilmiyorlarmış yani aşıyı. Kimse de söylememiş. Çocuk 1 yaşında yakalanmış. 1 2 hafta hastanede yatmış. Öyle bir kilo kaybetmiş ki zor toparlamışlar. Gelişimi geriliyor resmen dedi arkadaş. Çocuk ölü gibi yatıyordu elimden bişey gelmeyince mahvoldum dedi. Bu aşıyı yaptırmamaya cesaret eden aşı karşıtı gelsin de yüzüne tüküreyim yani. Onun yüzünden benim çocuğuma hastalık bulaşacak.
Aşı seni ölümcül sonuçlardan koruyor. Yani vücudun o virüsü tanıtıyor ve ona göre bağışıklığın seni savunuyor. Bunu ben de bir doktor arkadaşıma sormuştum. Demişti ki aşılar vücuda o hastalığı tanıyor aslında. Hastalık geldiğinde bocalamıyor bağışıklığın direk seni savunuyor demişti. İşte aşı olmayan sakat kalıyor ya da fiziksel titreme gibi etkiler bırakıyor. Sen aşı olunca grip gibi atlatıyorsun. Hele ki şu mültecilerin akın akın geldiği dönemde kesinlikle aşı yapılmalı. Okullar kapanınca ablamlar yanıma gelecekti bebek görmeye. Suriyelilerin getirdiği bir hastalık varmış. Yeğenim ona yakalanmış. Ablam da ondan kapmış falan. Kırmızı lekeler falan oluşmuş. Ateş öksürük olmuş. Atlatmışlar şükür. Ağır geçirenler varmış bayaa. Aşılar sorulmuş hastanede direk. Çok sıkıntılı dönemlerdeyiz. Aşıdan ölen görmedim. Ama aşı olmadığı için bünyesi zayıf olan bağışıklığı düşük olanlar var. Sakat kalanlar ölenler çok fazla.çok haklısın bulaşıcı hastalıklar için özellikle çok önemli aşı. zaten geçmişte bulunan aşılar insanlığı kurtarmış. ben günümüze güvenmiyorum
rota aşısını ben de yeni duydum. anladığım kadarıyla devletin aşı listesinde yok. neden acaba
bir de kızamığın böyle artmasını anlamıyorum. muhtemelen göçmenler sebebiyle. çoğumuzun aşılı olduğunu düşünürsek nasıl hala bulaşabiliyor. yüzde yüz bir koruyuculuğu yok sanırım hiçbir aşının.
Benim kızımda da akıyor çok içli ağlıyor bazenKızlar bebeğiniz agladiginda gözünde yasarma oluyor mu göz yaşi normal mi bu haftalarda
çok teşekkür ederim çoğu soruma cevap buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?