2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
4 5 saat gece uykusundan bahsetmişsiniz hepiniz ben o kadar uyusam göğüslerim patlar ya. 2 saatlik uykuya bile bazen dolu dolu oluyorlar. Sizin nasıl olmuyo
Oluyor o kadar doluyor ki çocuk zor alıyor memeyi sıktıra sıktıra veriyorumdiğerine de emerken pompa takıyorum buzluğa atmalık sütte oluyor hem

Bebekler artık kendi rutinlerini oluşturuyor acıkınca zaten ağlıyorlar aynen devam hiç ellemeyin ben öyle yapıyorum gayet huzurlu uyuyor maaşallah. O uykuya ihtiyacı var diye düşünüyorum

Evet de beze oluşuyor benim tamamen dolunca. O da çok rahatsız edici. 3 saatte beze oluştu geçenlerde. Muhtemelen tam boşalmamıştı o gün o kadar saatte doldu...

Alıştığı zaman nasıl oluyor ki
Durur derken fazla üretim olmaz ihtiyaç miktarınca üretir. İlk başta biraz tshirtler ıslanır ama o da rutinini yakalar. Gece uykusu bebeğin gelişimi için önemli. Sizin de dinlenmeniz için. Zorlu bir 40 gün sonrasında ilk kesintisiz uykunun keyfi inanılmaz. Hayatında sanki hiç böyle güzel bir uyku uyumamış gibi oluyor insan. Sanırım lohusa depresyonunun bitiş noktası bu uyku. Artık bebekle keyifli zamanlar başlıyor 40+10/15 gün sonrasında hareketleri gözle takip etmeler arada gülümsemeler etrafı ile ilgilenmeler. Sizi tanıdığını size gösteren hareketler. Yerli yersiz mızlanmaların azalması ile artık onun gelişimini izlemenin keyfi ve gelişimine destek olma motivasyonu başlıyor.

Bu sut kapasitesini nereden anlayabiliriz. Benim de bir ara iki saate bile tas gibi oluyordu artik daha uzun surelerde ancak tas gibi oluyor. Ama kimi zaman da bu bile degisiyor.meme sut kapasitesi zamanla artiyor mu
anlayamayız canım. Çok değişkeni var çünkü. Keşke üzerlerinde gösterge olsa. En çok bu teknolojinin yokluğu canımı sıkıyordu

Zamanla uzar mı diyorsunuz yani? Zaten her istediğinde veriyorum kendi belirliyor ihtiyacını

Ben 10-11 günlükkenfr gece 3.5-4 saat uyuduğunda uyandırmıyordum. Şuan 7 haftalık olduk özellikle banyo yaptırdıysam 5 saat falan uyuyor.
Günde 1 kere öyle uzun uyuyorlar zaten benim bazen gündüz bazen geceye denk geliyor hiç uyandırmıyorum uyandırdığımda çok huzursuz oluyor. 10 günlükken bile 3.5 saaat uyutuyordum sarılık vs olmadı şükür. Bizde dinlenmiş oluyoruz onun dışında gündüz zaten sürekli emziriyoruz. Kilo alımı da iyiyse hiç canınızı sıkmayın

BEnim arkadasın cocuguda refluydü hemde her beslenmesindne sonra kusuyormus 9. Aya kadar sürnüş sonra duzelmis hep oyle söylüyoar ya 6.ayda yada ondan sonra düzeliyor diyorlar
Canım yaaa kıyamıyorum onlara benimde aynı şikayetim var kusmuyo ama her mamadan sonra çocuğum balık gibi patıranıyo midesi bulanıyo ifadelerinden anlıyorum üstelik dediğin gibi tam rahatladı derken diğer mama saati geliyo zaten her şeyi denedim reflü yatağı dik tutma dik besleme ama yok fayda etmiyor dün gece 2 saat ağladı susturamadık sanırım midesi sancılandı bize doktorumuz gaviscon verdi kullanıyorum ama çok faydası yok gibi mide yanmasını alıyo ama bulantı devam ediyo üstelik 4 aylık olduk hala geçmedi ne yapıcağımı şaşırdım çocuğuma yemek verirken üzülüyorum resmen

Yani 2 3 saat emmesede hemen öyle taş gibi olmayacak kuzum birde önceden sık ama az emiyorlardi göğüsler hep doluydu şimdi çekim güçleri arttığı icin bir memeyi hemen bosaltiyorlar. Sizindr zamanla düzene girecek gece kalkmadigi sürece verme rutin oluştur gunduz ne zaman isterse

Evet de beze oluşuyor benim tamamen dolunca. O da çok rahatsız edici. 3 saatte beze oluştu geçenlerde. Muhtemelen tam boşalmamıştı o gün o kadar saatte doldu...

Alıştığı zaman nasıl oluyor ki
Taş gibi olup beze olmayacak benim göğüslerim gün içinde sert değil. Ama ne zaman Tomris'i (kızımı) kucağıma alıp emzirmeye başlasam bir anda sertleşmeye başlıyor, diğer göğsümde de bir sızı oluyor ve çok az süt damlamaya başlıyor. Yani kızım emmeye başlayana kadar süt inmiyor, emdiği gibi süt iniyor. Gece tabi uzun süre uyuduğu için kıyafetimize akıyor o kadar.

Alerji testi yaptırdınız mı? Belki mamadan kaynaklanıyordu. Ona uygun bir mama kullanırsınız.bir de 4 aylık olmuşsunuz ek gıdaya başlamak için doktorunuz ile görüşün belki ona uygun beslersiniz. İnşallah geçer.

Bazen damlama olayı oluyor kucağıma aldığım zaman ama henüz dediğiniz gibi değil hormonlar sanırım değişiyor geçen beze olmasınınnsebebi adet olmuş olmam olabilir mi 1 hafta geçti lohusalık biteli 2 3 gündür adet kanı gibi kanama var ama ağır bi kanama değil çok az. Normalde bitmişti akıntıya dönmüştü adet oldum muhtemelen

Öyle yapmaya çalışıyordum normalde ama taş gibi beze olunca korkuyorum gece

Bebeğim emerken bazen boğazına kaçıyor hemen yüzüstü çevirip sırtına vurmaya başlıyorum ama bazen ağzını açmayı akıl edemiyor bende elimle ağzını aralıyorum dili damağına yapışmış ağzında da süt yoğun kıvam almış köpürmüş şekilde oluyor. Bu normal midir sizin bebeklerinizde de oluyor mu?

selam anneler mesajlarınızı keyifle okuyorum bir kısmınız artık düzen kurmaya bile başlamışsınız çok sevindim acaba gazlar ne durumda çok gazı olan var mıydı benim oğluşum gibi
mafloru öneren bir arkadaşım vardı ben o sıra nurse harveys şurup almıştım biraz onu kullanayım mafloru öyle alırım diyordum. şurup iyi geldi mi gelmedi mi anlamadım bazı günler çok iyi bazı günler özellikle akşam-gece 4-5 saat katılarak ağlıyor bir de biogaia kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…