• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kizlar her akşam uykusuz kalmaya perişan olmaya alışmışım son 2 3 gündür kızım gece mışıl mışıl uyuyor anlamadım sancılar da biter gibi.dun gece 11de bı uyudu gece 3e kadar uyanmadı en son ben uyandırdım emzirmej için korktum dediğim gibi uykusuZ gecelere alistigiim için normal gelmedibbu durum. Sonra emdi 6bucukda kendi uyandı tekrar emzirdim. Arada 4saati bulması sorun olurmu ben uyandirmasam daha fazla olacaktı belkide. Normal mi
Normal artık gece gündüz ayırt etmesi zamanı geldi gündüzleri oturma odasına getirin uykusu geldikçe uyusun geceleri de uyurken konuşmayın ışığı açmayın altını çok gerekmedikçe değiştirmeyin. Emzirip yatırın. İnanın alıştığında yükünüz hafifleyecek. Ben emzirme için uyandırmıyorum acıkınca uyanıyor zaten.

Aç kalmadı şükür ama gündüz hep memede. Gelişimi de iyi. Emip şöyle biraz duruyum yok Gündüz emmek ve minik uykular bizim rutin bu gece uykusuna kadar. 10 dan sonra artık bende süt bitiyor. Yumuşakken de süt çıkıyor ama az fakat yağlı. Bebekle yumuşk meme kavgasındansa sağıp veriyorum. Süt üretimi bittikçe tekrarlıyor ama prolaktin hormonu en yoğun gece salgılanıyor. Bazen emzirirken uykum geliyor anlıyorum hormon salınımı artıyor. Süt hormonu uyku yapar çünkü. Ben emzikte veriyorum ama beni emmek isterse ağzından atar. Karnı tam doyarsa emziği kullanıyor. Bizimkiler dudak tiryakisi bence.
Bizim yogun bakim surecimiz olmustu zaten benim de bu sut travmasi ordan kaldi. Her neyse oradaki hemsireler demislerdi bebeğin dudak tiryakisi. Ve 7 gunluktu dusun 200 cc mama tuketiyordu. Surekli acikiyormus falan

Kizlar her akşam uykusuz kalmaya perişan olmaya alışmışım son 2 3 gündür kızım gece mışıl mışıl uyuyor anlamadım sancılar da biter gibi.dun gece 11de bı uyudu gece 3e kadar uyanmadı en son ben uyandırdım emzirmej için korktum dediğim gibi uykusuZ gecelere alistigiim için normal gelmedibbu durum. Sonra emdi 6bucukda kendi uyandı tekrar emzirdim. Arada 4saati bulması sorun olurmu ben uyandirmasam daha fazla olacaktı belkide. Normal mi
Cok normal canim keyfi yerinde olmasa uyumaz o kadar zaten keske hic uyandirmasaydin. Benim dr ne kadar uyursa birak uyusun demisti.

Bizim yogun bakim surecimiz olmustu zaten benim de bu sut travmasi ordan kaldi. Her neyse oradaki hemsireler demislerdi bebeğin dudak tiryakisi. Ve 7 gunluktu dusun 200 cc mama tuketiyordu. Surekli acikiyormus falan
Maşallah ona. bana doktor bebeğini gelişimi iyiyse süt yetiyordur takma kafana dedi ama ben ilk zamanlar yetiremeyip mama verdiğim için takıntı yapmış da olabilirim.

Maşallah ona. bana doktor bebeğini gelişimi iyiyse süt yetiyordur takma kafana dedi ama ben ilk zamanlar yetiremeyip mama verdiğim için takıntı yapmış da olabilirim.
Ya yetiyor zaten yetmese ne buyuyebilirler ne de cisli bezleri olur. Sen de benim gibi takinti yapmissin ama bak biberonu birak bence. Hem sana eziyet hem de bebegin biberona alisirsa daha sıkıntı olmaz mi. Emzirme danismani bana bu kadar mama tuketmesi iyi degil demisti. Yogun bakimda. Bunlar sadece doymak icin aranmiyorlar ki her turlu duygu acligini memede yatistirmak istiyorlar, aslinda obur diyorum ama onun yaninda bu bebekler daha cok bizlere duskun, duskunluk soz konusu ve o yuzden memeden kopmak istemiyorlar. Acikiyor meme istiyor gazi oluyor meme istiyor korkuyor usuyor terliyor ozluyor sikiliyor meme istiyor. O bunlari bekledikce hemsireler dayamis mamayi. Aslinda daha cok duygusal acligi var. Bunun da farkindayim ama iste lohusa doneminden kaynakli sanirim takinti yaptim obsesif bozukluk basladi bende bence. Normalde de aksine asiri gamsiz rahat biriydim ama bilmiyorim neden boyle oldu ins gecer. Belki senin de boyle olmus olabilir

Ben bı ara naptim ben diye evde ağlıyordum😂😂 ben arabada müziğini açıp gece yarıları arkadaşlarıyla eğlenmeye çıkan sürekli elinde kahvesi bir de çalışmayı okumayı çok seven biriydim gece 2 de arabama atlayıp kızları toplayıp hoppp bı corbacida dedikodu yapalım özgürlüğünde biriydim ilk on günüm çöp Allah'a isyanda ettim doktorlara lanet ettim sezeryandan çok çektim birde utanarak yazicamki çocuğuma ilk on gün alışamadım bu çok acı... İlk on gün altını değiştirmedim yemin ederim annemle eşim değiştirdi😪 eldiven maske alin ben öyle değiştiririm dedim şuan kakasını bile yerim onun... Yani brnim hayat standartlarim çok da anne olmaya uygun değilmis diyordum ama asıl dunyam şimdi başladı diyorum bugün kızımı spaya götürdüm 40ini cikarttirdik annemin bütün batıl inançlı ritüellerin gerçekleştirdik😂😂 40da bı daha konuşalım sizle bence sizde benim gibi olcaksiniz
Bugün ilk defa bebekle tek kaldım sabahtan beri kucağımda o ağlıyor ben ağlıyorum İnşallah dediğiniz gibi olur 40la beraber bütün dertler uçar gider🤲🏻

Merhaba kızlar. Biz 45 günlük olduk ve iki haftadır bir rutin uyguluyorum. İşe de yarıyor. Uyku düzeni için paylaşmak istedim sizinle.

Gündüzleri blok uyku yapmasına izin vermiyorum. En fazla 2,5 saatte bir kendim uyandırıp meme veriyorum, gazını çıkartıp oyalayıp uyutuyorum.

Akşam 10 buçuğa kadar bu böyle devam ediyor. 10 buçukta mutlaka banyo yaptırıyorum. Peşinden giydirip emziriyorum. Gazını çıkartması vs derken kundak yapıp sallıyorum (ben ayakta sallayarak uyutmayı tercih ettim😊) . 11 buçuk gibi uyumuş oluyor.

Beşiğine yatırıp bende uyuyorum. Sabaha karşı 5 veya 5 buçukta uyanıyor. Tek meme emip tekrar uyuyor.

Gündüz uzun uyku uyumadığı için gece deliksiz uyuyor🧿

Kızlar ben romatizma hastasıyım inanılmaz agrilarim arttı sırt ağrısı parmağım eklemlerim ağrı kesici yasak ama parol serbest değil mı aranızda parol içen var mı etki etmez ama kısmen ağrıyı azaltır herhalde

Kızlar ben romatizma hastasıyım inanılmaz agrilarim arttı sırt ağrısı parmağım eklemlerim ağrı kesici yasak ama parol serbest değil mı aranızda parol içen var mı etki etmez ama kısmen ağrıyı azaltır herhalde
Parol içilebiliyoruz. Çok ağrınız varsa acile gidip Parol serum taktırabilirsiniz anında etki ediyor. Çok geçmiş olsun.

O emziği dün sordum doktora. Çok mu sprun yaşıyorsun dedi. Aşırı mı ağlıyor dedi. Ben de yok dedim. O zaman ne gerek var dedi. Ben de çene kası güçlenirmiş öyle dediler dedim. Adam bir anda bişey de diyemedi 😂 yok öyle şey. Çene kasıyla alakası bile yok dedi. Eğer çok dayanamadığınız durum olursa dışarıda yolda vs verin ama sık olmasın dedi. Ya bu emzik işi biraz bizimle alakalı canım. Açken bizimki dün avmde bir çığırdı. Mahvoldum yani mamayı hazırlayana kadar. İnsanlar da ters ters bakıyor çocuğu öldürüyorum sanki. 🤦‍♀️ O anda dedim ki emzik versek susar mıydı acaba?
Ben anne sütü veriyorum sadece olmadığım zaman sütümü sağıyorum biberonla da içiyor. Emziği memesiz uykuya geçmediği için alıştırdım doyduğuna emin olduğumda emzik veriyorum o da cok cok emiyor dalınca atıyor ağzından normal zamanda almıyor uykusu varken alıyor sadece. Benim kurtarıcım oldu emzik bebeği rahatlatıyor benim deneyimime göre. Benim için nimet gibi anlık emziremediğim durumlarda ağlamasın diye veriyorum emziresiye kadar susuyor en azından.

Ben anne sütü veriyorum sadece olmadığım zaman sütümü sağıyorum biberonla da içiyor. Emziği memesiz uykuya geçmediği için alıştırdım doyduğuna emin olduğumda emzik veriyorum o da cok cok emiyor dalınca atıyor ağzından normal zamanda almıyor uykusu varken alıyor sadece. Benim kurtarıcım oldu emzik bebeği rahatlatıyor benim deneyimime göre. Benim için nimet gibi anlık emziremediğim durumlarda ağlamasın diye veriyorum emziresiye kadar susuyor en azından.
Ben de düşünüyorum. Şuanda atak haftamız. Erken girdik atak haftamıza. Tüm gün dışarıdaydık. Sürekli mama yemek istedi. Kucakta durmak istedi. Uykusu var ama uyumamak için direndi falan. Bayaa kan ter içinde kaldım yani. Böyle anlarda emziğe ihtiyaç oluyor cidden. Ben de mama verene kadar sussun diye vermeyi düşünüyorum.

Bizim de bez sayımız iyi beslenmesi de iyi bence çünkü hep fazlasını kusuyo ama sabah 6 akşam 9 arası sebepsiz yere hep ağlıyor ya da mızırdanıyor sürekli. Sadece kucağıma alıp hiç durmadan yürürsem bi süre sakin kalıyor başka türlü asla durmuyor. Ne zaman geçicek bu kısım bilmiyorum ama çok yoruldum gerçekten😞
Geçiyor canim bizdede oldu yavaş yavaş düzene girecek

Canim bizim de atak haftasi olabilir mi ya. Bizim dogum tarihi 15 mayis. Ama bir sefer atak gecirdi sanki. Yine tekrar geciriyorlar mi. Bu sira meme emerken sonuna dogru aglamaya basliyor iki uc firt cekiyor. Ben de sut kalmadi ona kiziyor diye dusunmustum bilmiyorum belki de yine öyledir
Uyumak istediği içinde kızıyor olabilir. Benimkide bir iki fırt çekiyor uykusu varsa kızıyor çekiyorum memeden kucağımda bir iki sallıyorum uyuyor

Uyumak istediği içinde kızıyor olabilir. Benimkide bir iki fırt çekiyor uykusu varsa kızıyor çekiyorum memeden kucağımda bir iki sallıyorum uyuyor
Evet oyle oldugunda uykuya kolay geciyor. Veya babasi aliyor hemen disari ortama geciyor belki de canı sıkıliyordur memeden sosyallesmek istiyordur. Ama bu nedense hep meme yumusakken mi denk geliyor

Aman sakın uyandırıp düzenini bozma o kendince mis gibi bir düzen kurmuş gece 4 saat bile uyusan senin için çok faydalı daha dinç olursun kizinla daha guzel ilgilenirsin gece uykusuzluğu kötü

Evet oyle oldugunda uykuya kolay geciyor. Veya babasi aliyor hemen disari ortama geciyor belki de canı sıkıliyordur memeden sosyallesmek istiyordur. Ama bu nedense hep meme yumusakken mi denk geliyor
Ah mehrun taktın memislerine akışına bırak kuzum takma bukadar kafana kavga ede ede öğrenecek. Emzik denedin mi belki işe yarar

Back