2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Hım haklısın aslında bende artık gündüz sagım yapmiyim bugün sabah sagdım oğlum uyurken. Tüm gün yumuşak kaldı meme . Benimki de yumuşak olunca ıstemıyo gece de nasıl olacak sağmak o uyku arasında

Bizim gece 5 6 saati bulduğu oluyor. 10 da genelde uykuya geçiyor 3 4 gibi uyanıyor emiyor, sonra 7 gibi. Ben çok sevdim bu uzun uyumaları

Aynı durum benim başıma da geldi dışarı çıktık ama ona sanırım farklı geldi kıyameti koparttı emmek istedi halbuki yeni emzirmiştim. Çevrede çok uyaran olunca sakinleşmek için emmek ve kucak istiyorlar. Kucağımda baktım elini emiyor hemen verdim emziği uyudu. O attı ben verdim öğürüyor gibi yapınca bıraktım ama gün içinde uykuya geçiş esnasında sürekli denedim yılmadım sanırım kazandım

Yaaa siz de ankaradydnz dimi? Ben burayi bilmiyorum 40i geçti ama içimizde kaldi yollarda çıktı 40i bebemin. Bildiğiniz onerebilecetiniz bir uer var mi Ankara içinde.
Var var ben size yazayım aslında külliyenin karşısında bı spa var ama bayram dolayısı ile kapalıydı ben maidan da spa ya goturdum güzeldi ama aklıma külliye karşısındaki yerde kaldı adını unuttum bulunca yazayım size çok memnun kaldım çok güzel uyuyor bu gece spa işe yaradı annem şaman adetlerinin hepsini uyguladı sanırım baya 40ritueli yaptı 40cikarmasinda

Cok normal canim keyfi yerinde olmasa uyumaz o kadar zaten keske hic uyandirmasaydin. Benim dr ne kadar uyursa birak uyusun demisti.
Öyle mi ben doktora sormadım ama genelde insanlar 3saati geçmesin çocuk aç kalmasin şekeri düşmesin diyordu mesela şuan 3saattir uyuyuor uyandirmicam ama içim rahat değil;( alışmışım çileye galiba
Aman sakın uyandırıp düzenini bozma o kendince mis gibi bir düzen kurmuş gece 4 saat bile uyusan senin için çok faydalı daha dinç olursun kizinla daha guzel ilgilenirsin gece uykusuzluğu kötü
Kan sekeri düşmez değil mi Resmen memem yumusakken çocuk çıldırıyor sinirleniyor emmiyor benimde;(
Bizim gece 5 6 saati bulduğu oluyor. 10 da genelde uykuya geçiyor 3 4 gibi uyanıyor emiyor, sonra 7 gibi. Ben çok sevdim bu uzun uyumaları
Tabi bende çok sevdim yeni başladı normalde gecem zehir zembelek geçer uykusuzluk kolik ağlamaları kendini parçalamasi perişan bir gece donemimiz vardı şuan şaşırıyorum uyuyor ve sürekli uyanmiyor ozaman uyandirmiyoeum sizleri dinliyorum inşallah 5 6 saaate şekeri düşüp ac kalmaz

Ben öyle olduğunda anlıyorum ki uykusu var uyutmaya çalışınca sakinliyor
Bugün 5.5 saat uyudu uyandı ben hiç uyandırmadım
Bende 22.00 gibi banyo yaptırıp yatırdığımda 4-5 saat uyuyor
Hamilelikte ,emzirirken kullanabildiğimiz tek ağrı kesici
Minoset kullanmıştım ben sezaryen sonrasında

Ben bi göğsümü emzirip gazını alıp altını değiştirip diğer göğsümü veriyorum. Malum yaz havası değiştirmeden olmuyor. En erken aralık zaten 2 saat. 2 saatte de değiştirmeden olmaz. Gece gündüz farkı için ben en basından beri böyle yapıyorum. Hatta dün ışığı açtık ne tesadüftür ki ışığa uyandı.

4 5 saat gece uykusundan bahsetmişsiniz hepiniz ben o kadar uyusam göğüslerim patlar ya. 2 saatlik uykuya bile bazen dolu dolu oluyorlar. Sizin nasıl olmuyo

4 5 saat gece uykusundan bahsetmişsiniz hepiniz ben o kadar uyusam göğüslerim patlar ya. 2 saatlik uykuya bile bazen dolu dolu oluyorlar. Sizin nasıl olmuyo
Herkesin meme süt kapasitesi bir değil. Kimisi 100 ml ile dolar kimisi 40 ml ile; kimisinin sütü daha suludur kimisinin daha yağlı. O yüzden sağdığımız süt kendi sütümüz hakkında bilgi vermez bize.

Kızlar bu 4-5 saat uyku olayına kaçıncı günde başladınız? Ben de bebek de dün o kadar yorulmuşuz ki bu gece 4 saat uyumuşuz hiç farketmedim uyanınca hemen emzirdim altını değiştirdim o uyumaya devam ediyodu. 30. Günde 4 saat uyku çok değildir dimi yoksa yine 2-3 saatte uyandırmalı mıyım?

Eğer sarılık riskiniz yoksa artık gece uyandırmanıza gerek yok. Bize doktorumuz öyle söylemişti.

Kızlar sizleri dinleyerek uyandirmadim bebeği bu gece 1gibi uyudu saat 06.30civari uyandı kana kana meme emdi huzurla geri uyudu çok şükür . Ben genelde geceleri üç saati geçince uyandırıyordum bu gece de tedirgin oldum ama sizleri dinledim uyandirmadim bı sorun yok şükür goguslerimde süt dolmus pijamam ıslanmış biraz o kadar .inşallah böyle devam eder gece uykusuna hasret kalmışım

Kuzum dusun gecen 2 bucukta uyudu sabah 8 de uyandi benim de isime geliyor, bu arada cok sukur gayet saglikli kilo alimi falan da iyi sukur. Acikmis deli gibi oyle uyanmisti bir guzel emdi geri uyudu. Dr da keyfi pek yerinde demisti

Yine bazi seylerde ayni gidiyoruz sizinle. Benim de bu son vakitlerde basladi boyle olmaya. Ve ayni dedikleriniz gibi oluyor bende de. O sut akmalari azaldi hatta memeler terbiye oluyor sanirim bebegin ihtiyaci kadar uretip normale donuyor. O konuda da endise etmeyin. Cunku ben bos yere ettim

Bebeğine uyku ve beslenme düzeni oluşturabilen var mı? sutlaacc bu grupta doğum yapalı en uzun zaman geçen siz varsınız. Nasıl zaman geçtikçe düzen oluşuyor mu?
Yavaş yavaş daha düzene giriyor evet ilk zamanlarki gibi değiller. Ama bir günleri bir günlerini de tutmuyor. Henüz bir düzen oluşturdum diyemem yani. Beslenme işini de acıktıkça yapıyoruz illa 2 saatte bir diye değil.

Herkesin meme süt kapasitesi bir değil. Kimisi 100 ml ile dolar kimisi 40 ml ile; kimisinin sütü daha suludur kimisinin daha yağlı. O yüzden sağdığımız süt kendi sütümüz hakkında bilgi vermez bize.
Bu sut kapasitesini nereden anlayabiliriz. Benim de bir ara iki saate bile tas gibi oluyordu artik daha uzun surelerde ancak tas gibi oluyor. Ama kimi zaman da bu bile degisiyor.meme sut kapasitesi zamanla artiyor mu

Son düzenleme:
Patlamaz bir noktadan sonra süt üretimi durur biraz tshirtün ıslanır. Bebeğin de senin de o uzun uykulara ihtiyacı var.
Bence sut uretimi durmasi degil de memeler terbiye oluyor bebegin tam olarak ihtiyaci neyse ona gore uretime geçiyor, belki bebis eskisinden daha fazlasini cekip aliyor o yuzden uykulari da daha uzun oluyor olabilir. Benim de uzun uykusu oldugunda tas gibi olarak uyaniyordu goguslerim sutler fiskiriyordu. Ama sonradan vakit gectikce tas gibi olmamaya yumusamaya basladi. Ama bebek de ayni surede memede duruyor.
Bakin burada da soylemis oldugum seyden bahsediyor

Son düzenleme:
Patlamaz bir noktadan sonra süt üretimi durur biraz tshirtün ıslanır. Bebeğin de senin de o uzun uykulara ihtiyacı var.
Evet de beze oluşuyor benim tamamen dolunca. O da çok rahatsız edici. 3 saatte beze oluştu geçenlerde. Muhtemelen tam boşalmamıştı o gün o kadar saatte doldu...
Kıyafetlerimiz ıslanıyor sadece, zamanla bu rutine süt üretimimizde alışacak
Alıştığı zaman nasıl oluyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…