• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bebegin burnu çok küçük ben aspiratörle çekmeye çalıştım ama yanlışlıkla bir kaç kez deliğin içine girdi burun deliğini genisletirmi diye korktum;( çok küçük burnu çünkü.Sonra uyurken çekmeye çalıştım o çekme sesine uyandı ve aşırı korktu;( o yüzden annemin yöntemini kullanıyorum. Annem biz küçükken en küçük çengelli iğnenin arkası ile çıkarırmis hemde burun deliklerini genişletmez dedi altın takılan o küçük sarı çengelli iğnenin arkası ile alıyorum çok da rahat oluyor 🥰
Benim bebeğimin de burnu minnacık ama ben serum sıkıp şu ağzımızla çektiğimiz şeyle çekiyorum çünkü bazen görünürde sümük olmuyor çektiğimde geliyor

Bebegin burnu çok küçük ben aspiratörle çekmeye çalıştım ama yanlışlıkla bir kaç kez deliğin içine girdi burun deliğini genisletirmi diye korktum;( çok küçük burnu çünkü.Sonra uyurken çekmeye çalıştım o çekme sesine uyandı ve aşırı korktu;( o yüzden annemin yöntemini kullanıyorum. Annem biz küçükken en küçük çengelli iğnenin arkası ile çıkarırmis hemde burun deliklerini genişletmez dedi altın takılan o küçük sarı çengelli iğnenin arkası ile alıyorum çok da rahat oluyor 🥰

İğneyle alınacak kadar görülen varsa arkası da doludur aslında.Hicbir şey sıkmadan mi yapıyorsun peki işlemi ?Ben emzirirken tıkanıklık hissettim mesela görünürde hiçbir şey yok serum fizyolojigi sıktım baya aktı gitti .Sonrasında emmesinde ciddi rahatlama oldu

İğneyle alınacak kadar görülen varsa arkası da doludur aslında.Hicbir şey sıkmadan mi yapıyorsun peki işlemi ?Ben emzirirken tıkanıklık hissettim mesela görünürde hiçbir şey yok serum fizyolojigi sıktım baya aktı gitti .Sonrasında emmesinde ciddi rahatlama oldu
serumu sıktıktan sonra ters çevirip pat paylıyor musun 🙈

ay bak da ablam öyle yap dedi bir defa denedim hapşırdı öyle çıktı sümük 🤣🤣🤣🤣

Bebek korkuyor mu havuza girince valla bende randevuyu alicam birazdan arayıp hijyen konusunda iddialilar ama insan tedirgin oluyor yinede🥲😀 ama eğlenceli konseptler hazırlamışlar benim annemin baya batıl inançları vardır 40tane taş toplamis aglaclardan yaprak alcakmis falan filan bunları havuza atmam lazım diyor🙄 izin verceklerini hiç sanmıyorum ama bakalim
Külliyenin karşısında ki plaza da bir yer var evime de yakın bı oraya düşündüm bide Mustafa Kemal mah. varmış orayı tavsiye ettiler bugün bir yeri daha aricam hepsi temizlikte iddialilar ama işte bebek küçük olunca tedirginlik oluyor Allah korusun.
Ocean içeriği temiz ama işte arkadaki yazida yenidoğan kullanimi yazmayınca biraz korktum 3damla veriyorum verirken de korkuyorum fazla fazla gidermi diye😂😂
Doktor kaşıkla verdiğimiz için 4 damla damlatın bir damlası kaşıkta kalır dedi

Bebek korkuyor mu havuza girince valla bende randevuyu alicam birazdan arayıp hijyen konusunda iddialilar ama insan tedirgin oluyor yinede🥲😀 ama eğlenceli konseptler hazırlamışlar benim annemin baya batıl inançları vardır 40tane taş toplamis aglaclardan yaprak alcakmis falan filan bunları havuza atmam lazım diyor🙄 izin verceklerini hiç sanmıyorum ama bakalim
Külliyenin karşısında ki plaza da bir yer var evime de yakın bı oraya düşündüm bide Mustafa Kemal mah. varmış orayı tavsiye ettiler bugün bir yeri daha aricam hepsi temizlikte iddialilar ama işte bebek küçük olunca tedirginlik oluyor Allah korusun.
Ocean içeriği temiz ama işte arkadaki yazida yenidoğan kullanimi yazmayınca biraz korktum 3damla veriyorum verirken de korkuyorum fazla fazla gidermi diye😂😂
Kayınvalidem de öyle 🤣 20sinde yapacaklardı izin vermedim 40ına sormadı bile kendim gittim spaya 😅

Kızlar benim bebegimdee 35 günlük oldu sürekli memede memeden çekip yatağa koyduğum anda çığlığı basıyor ne zaman bitecek tuvalete bile gidemiyorum kendim bakıyorum bebeğime artık çok emmekten fazlasını çıkartıyor 3.100 gram doğdu 1 ayda 4 kilo olmuş saglik ocağındaki ebe çok iyi kilo alımı dedi herkes bu çocuk doymuyor diyor sinirimi bozuyorlar beni mamaya teşvik ediyorlar ama ven ısrarla mama vermiyorum
İlk zamanlar öyle geçiyor. Sabredin zamanla azalacak. Çevreye ilgi duymaya başlayacak, uykuları artacak. Emerken sadece karnını doyurmuyor size de ihtiyacı var. 73 günlük oldu benimki. Yeni yeni salıyor beni.

İlk zamanlar öyle geçiyor. Sabredin zamanla azalacak. Çevreye ilgi duymaya başlayacak, uykuları artacak. Emerken sadece karnını doyurmuyor size de ihtiyacı var. 73 günlük oldu benimki. Yeni yeni salıyor beni.
Azalır mı gerçekten bizimki de doysa da memede sürekli. Çok yoruldum 😔😔😔

Valla hafif görünce iğne arkasi ile alıyorum ama baya büyük çıktı dün mesela serum fizyolojik ve aspiratör ben kullanamıyorum beceremedim annem de bize böyle yaparmış 🙁 bide banyo sonrasında ckiyor bazen zaten bu aralar hergun banyo yapıyoruz şimdilik sıkıntı yok ama tıkanıklık vs hissedersem mecbur denicem tekrar;(
Doktor kaşıkla verdiğimiz için 4 damla damlatın bir damlası kaşıkta kalır dedi
Ben direk ağzına damlatmiyorum
Ben hiç yapmadım böyle şeyler bayıl inanç no yoksa bir şeyi var mi bu 40 çıkarmanın
Bence batıl ya şaman adeti olabilir tam bilmiyorum bende annem çok meraklı böyle şeylere bir sürü ritüelleri vardır dolunayda yok hıdırellez de şimdi 40i için bı sürü bişey yapicak bizlere de yapmış.

Ben bugün 12bucukda emzirken uyutmaya başladım sabah 6ya kadar ağladı çıldırdı gaz sancısı uyumadi uyumadı uyumadı.. memelerimin ucu bitti içinde süt kalmadı çok zor bir geceydi
Saç kurutma makinası ile dikkatlice ısıtın gaz sancısı hafifler uyur. Direkt tutmayın örtü üstünden filan hafifçe. Bebekler o sıcaklığı ve sesi seviyor. Bir de alt gazı olunca sırtımı eğimli yaslıyorum bacaklarımı ters V yapıp üstüne yatırıyorum ayakları karnıma doğru olacak şekilde. Karnına masaj yapmam kolay oluyor vücut şeklide gaz çıkarmaya müsait oluyor.

Back