• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar bebeğinize tek nasıl bakıyorsunuz? Benim cuma gününden sonra annem de gidicek ilk defa tek kalıcam ve çok korkuyorum ağlarsa susturamam ya da bütün gün napıcam vs. Bazen sebepsiz yere saatlerce ağlıyor falan. Biliyorum bu bebek illa ki ağlıycak ama yine de şuan tek olmamama rağmen zorlanırken tekken napıcam bilmiyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?
Benimkiler 10 gunlukken gitti tek baktım. Zor olmuyor çünkü bebek ağladığında bizi istiyor aslında onlar varken de ağladığında ben alıyor ilgileniyordum. 40 gün içinde her şey kolaylaşıyor hayat normalleşiyor bence

Peki memeye alıştırma süreciniz nasıl oldu emziği bıraktırma dışında? Mesela şuan kızımı emziriyorum tam 1 saattir memede ama aktif emmiyor sürekli dürtüyorum uyuyup kaldığında memeden çekiyorum bu sefer de ağlıyor. Nasıl desem sanki doymak için değil de eğlenmek için emiyor gibi bir hali var.
İlk 10-15gun ben zorla emdirdim çünkü sarılık sınırda çıkmıştı doktor iyi beslencek eğer değeri düşmezse hastanede yatması gerek dedi o korku ile çok emzirdim, doğru emzirme videoları izledim sizde bu bakın onlara.ucunu emmesin ona dikkat edin
Ben genelde kuru incir ve kayısı yemeye çalışıyorum geçen gün kavun yedim bir kase, çocuk gazdan mahvoldu. Kavundan mı oldu bilmem ama ben ona bağladım. Maalesef bu durum çok can sıkıcı neredeyse her şey gaz yapıyor. Ölçülü yiyip sonrasında rezene ve kimyon çayı tüketmek faydalı olabilir.
Rezeneyi doktorum içme dedi yemeklere kimyon atabilirsin demişti.bu arada ben denemek amaçlı karpuz yedim bugün çok zor geçti karpuza biraz mesafeli olucam🥲
Bizim çocuk doktorumuz da emzik aslında çocuk için değil, annenin rahatlığı içindir dedi. Sürekli emmek istiyorsa seni yorar o zaman emziği kullanabilirsin dedi.
Bana bı sure için yasak koydu.bebek yanlış emiyormus doymuyormus beni emzirirken izledi bu çocuk emzik mi kullaniyir bir süre emzik yasak dedi🙁

Gazlı bir bebekse su içsen bile gaz oluyormuş canım ben dut çilek armut vişne karpuz falan yiyorum eşim için kuru fasulye yaptım kendime ayrı yemek yapsam da fasulyeden biraz biraz yedim çünkü süt yapıyor tamamen yememek olmaz diye düşünüyorum bence biraz biraz yemeliyiz her şeyden
Yıkıldım şuan 🙄 ozaman ne kadar cabalasamda gaz sancısı olcak🙁
Gerçekten 40ı çıktıktan sonra bir şeyler değişiyormuş 3 gündür daha iyi gecelerimiz bunun dışında daha iyi göz teması kuruyor göz takibi yapıyor kafayı dik tutuyor tam bir bebek oldu ağlaması çığırması bile değişti bizi anlamaya başladı bu rutine anne de alıştığı için bebeğin ne istediğini daha iyi anlayabiliyoruz bence 40ından sonra.. ama hala ıkınmaları geçmedi çok kızarıyor ağlıyor ıkınmaktan neyse buna da şükür gaz damlalarımız var ama onların da tadını anlamaya başladı istemiyor.. Benim lekelenmelerim hala kesilmedi 44 günlük olduk ara ara gelen sarı akıntı var randevu da bulamıyorum ki doktora gideyim
Leke olayı baya sorun olmaya başladı ped koycak kadar fazla değil ama günde 2 3 çamaşır değiştirecek kadar geliyor yani leke görünce değiştiriyorum hemen artık bıktım. Demek 40indan sonra duzelcek bazı şeyler şuan hevesle 5gunun geçmesini bekliyorum gerçi şunu farkettim son zamanlarda gece uyuduğu zaman 4saat kesintisiz uyuyor şimdi uyudu mesela tam 4saat sonra uyancak.sma 4saat.emzirmek.icin geç bir süre mi bilemiyorum;( eskiden iki saatte bir uyandirdim yada kendisi uyanırdi

Kaşık biberon kullan ya da bazı biberonlarda akış çok zor ve meşakkatli onları kullan biberona alışmaları çok kolay oluyor. Bir de çok açken biberon verme meme ver az az alıştır. Sağıp vermekleçok zor

Evet evet yavaş akışlı biberon kullanıyorum ama o bile memeden daha kolay. Dün sadece emzirmeyi denedim biberon vermedim çok ağladı mecbur yine sağıp verdim. Çünkü güçlü çekemiyor süt içemediği için de doymuyor.

Evet evet yavaş akışlı biberon kullanıyorum ama o bile memeden daha kolay. Dün sadece emzirmeyi denedim biberon vermedim çok ağladı mecbur yine sağıp verdim. Çünkü güçlü çekemiyor süt içemediği için de doymuyor.

Çok geç olmadan eds sistemini araştırıp denemenizi tavsiye ederim.Facebook adresiniz varsa emzirme akademisi grubu var oradan da destek alabilirsiniz

Ana öğün verin biberonla aralarda emzirin kesinlikle emzik vermeyin( sizin durumda) bir de göğüs kalkanı deneyebilirsiniz alışana kadar, belki mesele akış değildir. Biberonun ucuna alışkındır.

Benimkiler 10 gunlukken gitti tek baktım. Zor olmuyor çünkü bebek ağladığında bizi istiyor aslında onlar varken de ağladığında ben alıyor ilgileniyordum. 40 gün içinde her şey kolaylaşıyor hayat normalleşiyor bence
Bende 1 haftalıkkenden beri ben bakıyorum banyo yaptırırken geldiler 40 ı çıkana kadar, dün de kendim banyo yaptırdım 😍 kendinize güvenin anneler, bebeklerinize sizden güzel kimse bakamaz❤️

Kızlar bişey daha sorucam ne yesem gaz yapar diyorlar karpuz yiyorum gaz yapıyormuş onu yeme bunu yeme meyvesiz yaz gecermi yeterince halsizim zaten;( siz dikkat ediyormusunuz bu kadar tmm kuru fasulye mercimek yemiyorum ama meyve siz de olmuyor;(

Yıkıldım şuan 🙄 ozaman ne kadar cabalasamda gaz sancısı olcak🙁
Leke olayı baya sorun olmaya başladı ped koycak kadar fazla değil ama günde 2 3 çamaşır değiştirecek kadar geliyor yani leke görünce değiştiriyorum hemen artık bıktım. Demek 40indan sonra duzelcek bazı şeyler şuan hevesle 5gunun geçmesini bekliyorum gerçi şunu farkettim son zamanlarda gece uyuduğu zaman 4saat kesintisiz uyuyor şimdi uyudu mesela tam 4saat sonra uyancak.sma 4saat.emzirmek.icin geç bir süre mi bilemiyorum;( eskiden iki saatte bir uyandirdim yada kendisi uyanırdi
Ben yediklerime öyle gaz yapar mi diye bakmıyorum. Bariz gaz yapan kuru fasülye nohut yemiyorum. Ağlamadan da uyandırmıyorum beneğimi akşamları 4 saat 4.5 saat uyusa da

Kızlar 40ucurtmasi için spa lar var Instagram da kesffette çıkıp duruyor annem de görmüş çok heveslendi 40ini spa havuzda çıkarttirmak istiyor kırmak da istemiyorum ama mikrop kaparmi diye endişeleniyorum;( çevrenizde yapan ya da aranızda yapan oldumu

D vitamini olarak da ocean kullaniyorum günlük 3damla ama kullanım şeklinde 2-10yas arası diye açıklama başlıyor .aranızda bunu kullanan varmı ? Doktor bana devletin yazdığı d biri onerdi önce sonra ben orzax grubu olurmu dedim çünkü içeriği çok temiz araştırmıştım daha once kendim için o da tabi olur dedi bunu verdi

Eklentiler

• IMG_20230621_144149.jpg
    IMG_20230621_144149.jpg
    109,5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20230621_144137.jpg
    IMG_20230621_144137.jpg
    84 KB · Görüntüleme: 31
Kızlar 40ucurtmasi için spa lar var Instagram da kesffette çıkıp duruyor annem de görmüş çok heveslendi 40ini spa havuzda çıkarttirmak istiyor kırmak da istemiyorum ama mikrop kaparmi diye endişeleniyorum;( çevrenizde yapan ya da aranızda yapan oldumu
Bende götürücem spaya ama götürdüğünüz yerin temizliğinden kalitesinden emin olun bence. Benim götüreceğim yerde her seans öncesi havuz sterilize ediliyor ve su tekrar dolduruluyor. İnşallah mikrop kapmaz diye düşünüyorum

D vitamini olarak da ocean kullaniyorum günlük 3damla ama kullanım şeklinde 2-10yas arası diye açıklama başlıyor .aranızda bunu kullanan varmı ? Doktor bana devletin yazdığı d biri onerdi önce sonra ben orzax grubu olurmu dedim çünkü içeriği çok temiz araştırmıştım daha once kendim için o da tabi olur dedi bunu verdi

Bu da uygun.Devletin yazdığı pedia D3 kullandim acayip bir gaz ve ıkınma yaptı onu kestim bugün oceana baslayacagim

Ben de düşünüyorum da hijyen olarak güvendiğim bir yer var .ilk kızımda yapmadım bunda içimde kalmasın dedim😂

Biz yaptık bir karı koca işletiyordu. Hidroterapide bizimki o kadar yoruldu ki hareket etmekten büyük tuvaletini yaptı. Hemen çıkardık tabii. Güzeldi bizimki sakindi gayet suları da ılık sıcak oluyor.

Biz yaptık bir karı koca işletiyordu. Hidroterapide bizimki o kadar yoruldu ki hareket etmekten büyük tuvaletini yaptı. Hemen çıkardık tabii. Güzeldi bizimki sakindi gayet suları da ılık sıcak oluyor.
Bebek korkuyor mu havuza girince valla bende randevuyu alicam birazdan arayıp hijyen konusunda iddialilar ama insan tedirgin oluyor yinede🥲😀 ama eğlenceli konseptler hazırlamışlar benim annemin baya batıl inançları vardır 40tane taş toplamis aglaclardan yaprak alcakmis falan filan bunları havuza atmam lazım diyor🙄 izin verceklerini hiç sanmıyorum ama bakalim
Bende götürücem spaya ama götürdüğünüz yerin temizliğinden kalitesinden emin olun bence. Benim götüreceğim yerde her seans öncesi havuz sterilize ediliyor ve su tekrar dolduruluyor. İnşallah mikrop kapmaz diye düşünüyorum
Külliyenin karşısında ki plaza da bir yer var evime de yakın bı oraya düşündüm bide Mustafa Kemal mah. varmış orayı tavsiye ettiler bugün bir yeri daha aricam hepsi temizlikte iddialilar ama işte bebek küçük olunca tedirginlik oluyor Allah korusun.
Bu da uygun.Devletin yazdığı pedia D3 kullandim acayip bir gaz ve ıkınma yaptı onu kestim bugün oceana baslayacagim
Ocean içeriği temiz ama işte arkadaki yazida yenidoğan kullanimi yazmayınca biraz korktum 3damla veriyorum verirken de korkuyorum fazla fazla gidermi diye😂😂

Kizlar beslenme sonrasinda gazini almak icin kac dk ugrasiyorsunuz?

Kızlar benim bebegimdee 35 günlük oldu sürekli memede memeden çekip yatağa koyduğum anda çığlığı basıyor ne zaman bitecek tuvalete bile gidemiyorum kendim bakıyorum bebeğime artık çok emmekten fazlasını çıkartıyor 3.100 gram doğdu 1 ayda 4 kilo olmuş saglik ocağındaki ebe çok iyi kilo alımı dedi herkes bu çocuk doymuyor diyor sinirimi bozuyorlar beni mamaya teşvik ediyorlar ama ven ısrarla mama vermiyorum
Bazı günler Benimkide öyle yutmıyo çıkarıyo bazende çok kusuyor kilo alı mıda iyi boşver kimi ne dediğini ya
Kızlar bebeğinize tek nasıl bakıyorsunuz? Benim cuma gününden sonra annem de gidicek ilk defa tek kalıcam ve çok korkuyorum ağlarsa susturamam ya da bütün gün napıcam vs. Bazen sebepsiz yere saatlerce ağlıyor falan. Biliyorum bu bebek illa ki ağlıycak ama yine de şuan tek olmamama rağmen zorlanırken tekken napıcam bilmiyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?
Korkma en iyi sen bakarsın çocuğuna . Ben10 mayıs doğum yaptım 15 mayıs itibariyle kendim baktım hala da kendim tekim banyosu gazı hen bende çok güzel bağ kurduk oğlumla sadece yemek ve temizlik zor oluyo onuda eşimle Hallediyoruz. Kmsenin karışmaması daha iyi
Kızlar doğum yapalı 34gun oldu hala kahverengi tarzda lekeler geliyor sezeryan doğum yaptım. Nerdeyse 40im cikicak ne zaman bitecek bu lekeler;( sizlerin bittimi
Bnm 40 gün aktif kırmızı geldi kırk sonrası sarıya döndü bence normal

Kızlar benim bebegimdee 35 günlük oldu sürekli memede memeden çekip yatağa koyduğum anda çığlığı basıyor ne zaman bitecek tuvalete bile gidemiyorum kendim bakıyorum bebeğime artık çok emmekten fazlasını çıkartıyor 3.100 gram doğdu 1 ayda 4 kilo olmuş saglik ocağındaki ebe çok iyi kilo alımı dedi herkes bu çocuk doymuyor diyor sinirimi bozuyorlar beni mamaya teşvik ediyorlar ama ven ısrarla mama vermiyorum
Canim yazmis oldugun her seyde bastan sona kendimi buldum. Sakin mama falan verme, her bebegin tabiati farkli. Bizim bebisler de boyle. Bizimki de asla ayrilmiyor memeden. Ama emzirip uyuklamaya baslayinca annemlere veriyorum onlar uyutuyor o esnada ben de uyuyorum. Ama onlar gidecek o zaman napicam hic bilmiyorum. Uyutma konusunda hic iyi degilim, bir de emzirme arkasina o yorgunlukla nasil uyutmayla ugrascam🫠

Bazen soymaktan ziyade uyku içinde ağlıyorlar ilk başta bende ağlıyor diye mama yada anne sütü veriyordum artık vermiyorjmZ çişli bez sayısını takip edin. 5 ve üzeriyse sütünüz yetiyordur. Birde biberona bağlanabiliyormuş çocuklar oda olabilir açlık değilde
Bende gitmek istiyordum 40 ında spaya ama kilosu 4 üzeri değil sorduğum yerler 4 üzerinde olur dedi. İnş bende götüreceğim sonrasında masajda yapıyorlar bebekler rahatlar diye düşünüyorum. çevremde 40 ında götürenler oldu enfeksiyon vs olmadı

Bebek korkuyor mu havuza girince valla bende randevuyu alicam birazdan arayıp hijyen konusunda iddialilar ama insan tedirgin oluyor yinede🥲😀 ama eğlenceli konseptler hazırlamışlar benim annemin baya batıl inançları vardır 40tane taş toplamis aglaclardan yaprak alcakmis falan filan bunları havuza atmam lazım diyor🙄 izin verceklerini hiç sanmıyorum ama bakalim
Külliyenin karşısında ki plaza da bir yer var evime de yakın bı oraya düşündüm bide Mustafa Kemal mah. varmış orayı tavsiye ettiler bugün bir yeri daha aricam hepsi temizlikte iddialilar ama işte bebek küçük olunca tedirginlik oluyor Allah korusun.
Ocean içeriği temiz ama işte arkadaki yazida yenidoğan kullanimi yazmayınca biraz korktum 3damla veriyorum verirken de korkuyorum fazla fazla gidermi diye😂😂

Ben 1 fıs şeklinde vereceğim daha pratik🙈 ister 3 damla ister 1 fıs eşit oluyor

kızlar bebişin burnunu nasıl temizliyorsunuz aspiratörle alamıyorum bir türlü

Back