• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bende çok nadir veriyordum doktor yaklastirmayin bile memeyi ememiyor sütu iyi cekemiyor direk ucunu emmeyi çalışıyor bebeklerde kafa karisiklifi oluyor dedi. Ben yinede çok zorlandıgim bir akşam emzik vermeye çalıştım ama öğürdu tutmadı şimdi emziksiz alıştı ama dediğim gibi artık emziği benim göğüslerim oldu;(
Peki memeye alıştırma süreciniz nasıl oldu emziği bıraktırma dışında? Mesela şuan kızımı emziriyorum tam 1 saattir memede ama aktif emmiyor sürekli dürtüyorum uyuyup kaldığında memeden çekiyorum bu sefer de ağlıyor. Nasıl desem sanki doymak için değil de eğlenmek için emiyor gibi bir hali var.

Kızlar bebeğinize tek nasıl bakıyorsunuz? Benim cuma gününden sonra annem de gidicek ilk defa tek kalıcam ve çok korkuyorum ağlarsa susturamam ya da bütün gün napıcam vs. Bazen sebepsiz yere saatlerce ağlıyor falan. Biliyorum bu bebek illa ki ağlıycak ama yine de şuan tek olmamama rağmen zorlanırken tekken napıcam bilmiyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?
Ben de kendim bakıyorum. Kendim bakarken daha rahat oluyorum. Ben herşeyi kendim yaparım diyenlerdenim.
Ev işlerini fırsat olursa yapıyorum. Ağladığında kucağıma alıyorum evin içinde geziyoruz. Mutfaktaysam bebeğim de pusetle yanımda duruyor. Alışıyorsunuz akışına bırakın derim 😊

Kızlar bişey daha sorucam ne yesem gaz yapar diyorlar karpuz yiyorum gaz yapıyormuş onu yeme bunu yeme meyvesiz yaz gecermi yeterince halsizim zaten;( siz dikkat ediyormusunuz bu kadar tmm kuru fasulye mercimek yemiyorum ama meyve siz de olmuyor;(
Ben genelde kuru incir ve kayısı yemeye çalışıyorum geçen gün kavun yedim bir kase, çocuk gazdan mahvoldu. Kavundan mı oldu bilmem ama ben ona bağladım. Maalesef bu durum çok can sıkıcı neredeyse her şey gaz yapıyor. Ölçülü yiyip sonrasında rezene ve kimyon çayı tüketmek faydalı olabilir.

Kızlar bebeğinize tek nasıl bakıyorsunuz? Benim cuma gününden sonra annem de gidicek ilk defa tek kalıcam ve çok korkuyorum ağlarsa susturamam ya da bütün gün napıcam vs. Bazen sebepsiz yere saatlerce ağlıyor falan. Biliyorum bu bebek illa ki ağlıycak ama yine de şuan tek olmamama rağmen zorlanırken tekken napıcam bilmiyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?
Bende 15 günden sonra kendim bakmaya başladım. İnanın çok daha rahat. İlk zamanlar tıkanırsa naparım ağlarsa naparım diye çok korktum ama böyle daha rahat alıştım. Geceleri bazen sık emdiği için uykusuz kaldığım çok oluyor. arada sırada annem veya kayınvalidem dinlenmem için geliyor ya da temizlik yapmak için. Şuan hepsini kendim yapabiliyorum. Ama benim bebeğim saatlerce ağlayan gazlı vs bebek değil belki ondan baş edebiliyorum

Emzik veriyormusunuz? Bana doktor emziği yasakladı memeyi tutmuyor diye şimdide memeden ayrılmıyor artık acıtıyor memem sürekli ağzında;(
Bizim çocuk doktorumuz da emzik aslında çocuk için değil, annenin rahatlığı içindir dedi. Sürekli emmek istiyorsa seni yorar o zaman emziği kullanabilirsin dedi.

Emzik veriyormusunuz? Bana doktor emziği yasakladı memeyi tutmuyor diye şimdide memeden ayrılmıyor artık acıtıyor memem sürekli ağzında;(
Sadece iyice emdiğinden emin olduğunda veriyorum. Ben doğumdan çıkmadan hemşireler emziği vermişler bile seçim şansım olmadı 😂 uykuya daldığında kendi atıyor ağzından. Ağladığında falan verince tutmuyor. Uykuya dalmasını kolaylaştırıyor

Kızlar bişey daha sorucam ne yesem gaz yapar diyorlar karpuz yiyorum gaz yapıyormuş onu yeme bunu yeme meyvesiz yaz gecermi yeterince halsizim zaten;( siz dikkat ediyormusunuz bu kadar tmm kuru fasulye mercimek yemiyorum ama meyve siz de olmuyor;(
Gazlı bir bebekse su içsen bile gaz oluyormuş canım ben dut çilek armut vişne karpuz falan yiyorum eşim için kuru fasulye yaptım kendime ayrı yemek yapsam da fasulyeden biraz biraz yedim çünkü süt yapıyor tamamen yememek olmaz diye düşünüyorum bence biraz biraz yemeliyiz her şeyden

Gerçekten 40ı çıktıktan sonra bir şeyler değişiyormuş 3 gündür daha iyi gecelerimiz bunun dışında daha iyi göz teması kuruyor göz takibi yapıyor kafayı dik tutuyor tam bir bebek oldu ağlaması çığırması bile değişti bizi anlamaya başladı bu rutine anne de alıştığı için bebeğin ne istediğini daha iyi anlayabiliyoruz bence 40ından sonra.. ama hala ıkınmaları geçmedi çok kızarıyor ağlıyor ıkınmaktan neyse buna da şükür gaz damlalarımız var ama onların da tadını anlamaya başladı istemiyor.. Benim lekelenmelerim hala kesilmedi 44 günlük olduk ara ara gelen sarı akıntı var randevu da bulamıyorum ki doktora gideyim

Kuru fasulye mercimek gibi gaz yapanları yemiyorum meyvelern hepsini yiyorum gaz da olmadı

Kızlar dayanacak gücüm kalmadı bebeğim 20 günlük çok gazı oluyor sürekli huzursuz ve ağlama halinde. Uykuya geçişi çok zor oluyor. Sütümü sürekli sağıp veriyorum memeden yeteri kadar ememiyor ve bu süreç de çok meşakatli bir yandan ağlayan bir bebek bir yandan süt sağ, besle, gaz çıkar, makineyi biberonu yıka kaynat, çocuğu uyutmaya uğraş kaç saat. Annem olmasa ne yaparım bilmiyorum yakında o da gidecek ben nasıl yetişeceğim inanın aklım almıyor. En azından memeye geçebilsek işim biraz daha kolay olacak bunun için önerisi olan var mı?
Kaşık biberon kullan ya da bazı biberonlarda akış çok zor ve meşakkatli onları kullan biberona alışmaları çok kolay oluyor. Bir de çok açken biberon verme meme ver az az alıştır. Sağıp vermekleçok zor.

Bende ev düzenine dikkat ederim şuan mutfakta bebeğin çorabı bile çıkabilir eşyalarıni yıkıyorum kuruladiktan sonra yalandan katlayıp çekmeceye koyuyorum ki normalde hepsini tek tek utuleyip güzelce çekmece organizatörune yerleştirin diyordum şuan oraya firlatmadigima şükrediyorum .emzirdikce ruhum çekiliyor sanki halim gidiyor .6saat ağır spor yapmış gibi perişan şekilde geziyorum sanırım kansız kalmış olmaminda etkisi var daha 1 aylık anneyim normal bunlar biliyorum ama zorlanıyorum;(
Cok normal canim herkes ayni seyleri yaşıyor. Ama anneden ayrilmayan bebislerin anneleri tabi cok daha zorlaniyor. Ben de emzirince icim cekiliyor asiri yoruluyorum

Uste bu kusmalara efluden dediler bize benim oglusun devamli olmuyirdu3 gun hic kusmuyo 4. Gün birkere kusuyo 5. Gun 3 kere ben kustiluktan sonra isterse veriyorum sadece bir iki dakika emziriyorum migdesi yorulmadin diye brzini degistiriyorum yarim saat sonra bakiyorum bezindrki sari cizgi mavi olmus yani emdiginin hepsini kusmamis oluyo
Acaba surekli emiyor benimki doyma hissi mi yok diyorum. Somra mide de ful dolunca kusuyor belki

Herkes benzer korkuları yaşıyormuş. Yanındaki destekçisi giderse napacağımm bakabilecek miyim korkusu.... bugün ilk günümdü. Gayet iyi geçti her gün aynı geçmez tabiki öyle beklentim yok ama kafanız çok daha rahat oluyor.

Acaba surekli emiyor benimki doyma hissi mi yok diyorum. Somra mide de ful dolunca kusuyor belki

Bebekler sadece açliktan emmiyor aslında , anne kokusu, kendini güvende hissetme, gazı varsa kendini rahatlatma yöntemi olarak bizi görüyorlar 😌kilo alımı iyi gidiyorsa çok da kendinizi strese sokmayın .İlkin tecrübesizligi de var ama bu anları bile sonradan gülerek anlatacaksınız ☺️

Ben de kendim bakıyorum. Kendim bakarken daha rahat oluyorum. Ben herşeyi kendim yaparım diyenlerdenim.
Ev işlerini fırsat olursa yapıyorum. Ağladığında kucağıma alıyorum evin içinde geziyoruz. Mutfaktaysam bebeğim de pusetle yanımda duruyor. Alışıyorsunuz akışına bırakın derim 😊
Pusette uyumayı çok seviyo zaten olmazsa onu bi denerim, inşallah başarabilirim bende sakince bakmayı
Bende 15 günden sonra kendim bakmaya başladım. İnanın çok daha rahat. İlk zamanlar tıkanırsa naparım ağlarsa naparım diye çok korktum ama böyle daha rahat alıştım. Geceleri bazen sık emdiği için uykusuz kaldığım çok oluyor. arada sırada annem veya kayınvalidem dinlenmem için geliyor ya da temizlik yapmak için. Şuan hepsini kendim yapabiliyorum. Ama benim bebeğim saatlerce ağlayan gazlı vs bebek değil belki ondan baş edebiliyorum
Benimki hem ağlayan bebek hem de sık sık kusup boğazına süt falan kaçıyor o yüzden beni çok panikletiyor asıl korkum bunlar aslında. İnşallah sorunsuz geçer günlerimiz🤲🏻

Herkes benzer korkuları yaşıyormuş. Yanındaki destekçisi giderse napacağımm bakabilecek miyim korkusu.... bugün ilk günümdü. Gayet iyi geçti her gün aynı geçmez tabiki öyle beklentim yok ama kafanız çok daha rahat oluyor.

Allah öyle bir güç veriyor ki annelere siz bile anlamiyorsunuz.Kafaniz rahat bir ortamda varsa zaten istediğiniz gibi büyütün.Zorlukları yok mu var elbette ama çok çabuk büyüyorlar 🌸

Bebekler sadece açliktan emmiyor aslında , anne kokusu, kendini güvende hissetme, gazı varsa kendini rahatlatma yöntemi olarak bizi görüyorlar 😌kilo alımı iyi gidiyorsa çok da kendinizi strese sokmayın .İlkin tecrübesizligi de var ama bu anları bile sonradan gülerek anlatacaksınız ☺️
Cok sukur kilo alimimiz guzel, zaten surekli memede olan bir bebek nasil kilo almasin ki. Bence diger bebekler ayda 1 kilo sliyorsa boyle meme tiryakisi bebeklerin 2 kilo falan almasi lazim😀 o kadar memede durmaya yine az aliyor bence🤣 iste o duygu acligi icin emiyor ama bu sefer de fazla emmis oluyor kusuyor surekli bu aralar

Back