• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Hayirli geceler arkadaslar gece gece aklima birsey takildi bu ilk gunlerde topuk kani alındıya baya oldu sonuç çıkmıstir degilmi beni arayan birsey diyen olmadi merak ettim
Canim bir problem oldugunda ariyorlarmis eger her sey yolundaysa aramiyorlarmis. Bana oyle dediler hastaneden

Birde çok ikinmasin gazını kolay çıkarsın diye gaz damlası kullandık nurse Harvey bize çok iyi geldi hem gazını kolay çıkardı hemde kakasını kolay yaptı tavsiye ederim. Artık kullanmıyorum çünkü gaz problemi çok çok azaldı , kolik değilse 50 günden sonra gaz problemi çok azalıyor bizde öyle oldu 🙏😊
Asil 50 gunden sonra baslamaz mi kuzum gaz sancilari? Genelde 3 aylikken geciyormus ama kimisi 6 ay bile suruyormus.

Kizlar sabah 6 dan beri kizim hic durmadi hic hemde. Dun aksamdan beri kakasini yapmadi. Karni agiriyor farkindayim. İkiniyor morariyor cigligi basiyor. İki damla kullaniyorum yok fayda etmedi. Artik pestili cikti. Hem o yoruldu hem ben. Yataginda hic durmuyor, 3 saatte bir on dakika ancak daliyor o da omzumda. Babasi aldiginda bile uyaniyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bana akil verim banyo yaptirdim masajlar yapiyorum yok icim gidiyor bu haline. Bende yoruldum
Tuvaletini yapabilmesi için dik biçimde sırtını göğsünüze yaslayın bir elinizle bebeği bedeninden tutun diğer elinizle ayaklarını biraz kaldırın tuvalet pozisyonu gibi iyi gelir. Makat bölgesine yağ ile uyaran verebilirsiniz. En olmadı sağlık ocağına gidin fitil verirler yapar. Bebeği de kendinizi de bunaltmayın. Gaz damlası kullanıyorsanız onlar da ıkınmayı artırıyor. Bir de çok terliyorsa sıvı kaybettiği için kakasını zor yapar. Mama verdiğiniz için doktorunuza da sorarak beslenmeden sonra bir çay kaşığı su verebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Doyuyor canim. Ama biraz agiz tiryakisi bizimki. Agzi bos dursun istemiyor. Yogun bakimdaki hemsireler de oyle demisti. Ve o kadar memede kalmaya ragmen bosaltamiyor memeyi normalde blok yapiyordum simdi geziyorum memeleri.

Emin olamiyorum hicbir zaman canim her zaman ac benim oglum😂 ya da memeyi istiyor her turlu. Tek memeyi blok yapmiyorum artik. Birini emip uyuklamaya baslayinca uyandirip gazini aliyorum diger memeye geciyorum onda da emip uyuklamaya baslayinca yine gazini aliyorum yine uyaniyor. Bu arada memelerde hala sut Var. Boyle tam bosaltmiyor da
Memeyi boşaltamadığından değil o, memede süt bitmez. Bir memeyi verdin lıkır lıkır emdi sonra pasif döneme geçiyor ya ağızda tutuyor, aktif emmeyi bırakıyor vs tamam işte o memede iş bitmiş oluyor, hoop diğer memeye geçiyoruz. İkisini de aktif emen bebeğin soymama ihtimali yok. Emin olabilirsin o yüzden.

Memeyi boşaltamadığından değil o, memede süt bitmez. Bir memeyi verdin lıkır lıkır emdi sonra pasif döneme geçiyor ya ağızda tutuyor, aktif emmeyi bırakıyor vs tamam işte o memede iş bitmiş oluyor, hoop diğer memeye geçiyoruz. İkisini de aktif emen bebeğin soymama ihtimali yok. Emin olabilirsin o yüzden.
Ama sizdeki gibi uykuya gecmiyor iste😟 gazini alirken hemen uyaniveriyor tekrar. Aglayinca ben de yine meme veriyorum, dedigim gibi bu bir kisir dongu. Zaten ben uyutamiyorum genelde tukendigim yerde annem ve kayinvalidem bizdeler onlara veriyorum onlar uyutuyor. Olmasalar napicam hic bilmiyorum uyutmada pek iyi degilim cunku bebegi. Simdiden kara kara bunu dusunuyorum. Gun icinde iki derin uykusu oluyor genelde birisi de ikindi vaktine denk geliyor. Digeri gece. Onlari uyuyor. Ama onun disinda meme uzerinde uyuklamalari var hep onda da ben rahatsiz etmezsem tabi gazini alip uyandirarak

Kızlar benim bebegimdee 35 günlük oldu sürekli memede memeden çekip yatağa koyduğum anda çığlığı basıyor ne zaman bitecek tuvalete bile gidemiyorum kendim bakıyorum bebeğime artık çok emmekten fazlasını çıkartıyor 3.100 gram doğdu 1 ayda 4 kilo olmuş saglik ocağındaki ebe çok iyi kilo alımı dedi herkes bu çocuk doymuyor diyor sinirimi bozuyorlar beni mamaya teşvik ediyorlar ama ven ısrarla mama vermiyorum

Kızlar benim bebegimdee 35 günlük oldu sürekli memede memeden çekip yatağa koyduğum anda çığlığı basıyor ne zaman bitecek tuvalete bile gidemiyorum kendim bakıyorum bebeğime artık çok emmekten fazlasını çıkartıyor 3.100 gram doğdu 1 ayda 4 kilo olmuş saglik ocağındaki ebe çok iyi kilo alımı dedi herkes bu çocuk doymuyor diyor sinirimi bozuyorlar beni mamaya teşvik ediyorlar ama ven ısrarla mama vermiyorum

Valla bebekler koca çocuk olur,o dış kesimin sözü hiç bitmez emin ol😂daha neler duyacaksiniz hazırlıklı olun ama kulak asmayın ✋Maşallah daha ne kadar alacak ki? Hiç mamaya bulaşma zaten.Biz de 42 günlük olduk sürekli emmek istiyor ama bu da bir süreç ve geçecek gündüz iyiyiz de akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum 🙈bir de 4 yaşında kızım var kendince o kadar destek oluyor ki 😌

Kizlar sabah 6 dan beri kizim hic durmadi hic hemde. Dun aksamdan beri kakasini yapmadi. Karni agiriyor farkindayim. İkiniyor morariyor cigligi basiyor. İki damla kullaniyorum yok fayda etmedi. Artik pestili cikti. Hem o yoruldu hem ben. Yataginda hic durmuyor, 3 saatte bir on dakika ancak daliyor o da omzumda. Babasi aldiginda bile uyaniyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bana akil verim banyo yaptirdim masajlar yapiyorum yok icim gidiyor bu haline. Bende yoruldum
Ben kimyonlu su içiyorum o gazını alior baya. Benmki dün yapti 5 gün aradan sonra kakasini ama bu kadar acısı olmadi çünkü gaz çıkariordu rahatça

Ben emzik vermeye başladım artık baktım doydu ama sürekli meme de kalmak istiyor emzik veriyorum bir süre sonra sakinleşiyor uyuyor uyumazsa da ağlamıyor

Ama sizdeki gibi uykuya gecmiyor iste😟 gazini alirken hemen uyaniveriyor tekrar. Aglayinca ben de yine meme veriyorum, dedigim gibi bu bir kisir dongu. Zaten ben uyutamiyorum genelde tukendigim yerde annem ve kayinvalidem bizdeler onlara veriyorum onlar uyutuyor. Olmasalar napicam hic bilmiyorum uyutmada pek iyi degilim cunku bebegi. Simdiden kara kara bunu dusunuyorum. Gun icinde iki derin uykusu oluyor genelde birisi de ikindi vaktine denk geliyor. Digeri gece. Onlari uyuyor. Ama onun disinda meme uzerinde uyuklamalari var hep onda da ben rahatsiz etmezsem tabi gazini alip uyandirarak
Bizde de stres hormonu atıyor bebek hissediyor galiba. Eğer durmazsa ben kucağıma alıyorum hafif sallanarak evin içinde geziyorum sakinleşiyor bazen öyle yaparken uyuyor. Eşinize de verebilirsiniz uyutması için. Birde pıt pıt vurmak yerine sıvazlayabilirsiniz de. Bende bazen emzirip direk anneme veriyorum oda yakında gidecek. İnş. Hepimiz bir an önce alışırız

Benim oğlum süpürge sesiyle çok güzel uyuyor. Hiç denedin mi? Bir de gaz sıkıntısı bitikten sonra memende uyumasında bir sıkıntı olmaz. İşte şu gaz sorunu bitse emerken uyusun problem yok.

kalkıp evin içinde yürüyecek halim kalmadı. gaz azalıyor mu biz mi artık hissetmiyoruz 😭😭

Benim oğlum süpürge sesiyle çok güzel uyuyor. Hiç denedin mi? Bir de gaz sıkıntısı bitikten sonra memende uyumasında bir sıkıntı olmaz. İşte şu gaz sorunu bitse emerken uyusun problem yok.
Her seferinde süpürgeyle mi uyutuyorsun? Evet gaz problemi olmasa hic sorun degil zaten

Benimkide çok emmesine rağmen doymuyordu, ağlaması falan yok ama uykuya dalamıyordu bazen sürekli ağzı açıktı. Doktorumun tavsiyesiyle her emzirmeden sonra 30 ml mama vermeye başladım. Çoğu zaman içerken uyuyor bitirmiyor bile. Hem daha uzun süre uyuyor hemde mamayı içişinden doyup doymadığını anlıyorum çok iştahlı içiyorsa mamayı bırakıp tekrar emziriyorum . 29 günlük 1200 gr almış. 4500 kg olmuş. Oburluğu buradan anlaşılıyordur 😂

Back