- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #17.681
Ben daha burnundan hiç çekmedim nefes alıyor diye ama emerken çok terliyor yatakta uyurken de çok terliyor.. bugün televizyondan müzik açıp uyuttuk size de fikir olsun
Ben gün içinde bir kaç kez gaz masajı yapıyorum biraz rahatlama gösterdi. Altını da emzirmeden önce değiştiriyorum uykusu açılıyor aktif emiyor. Emzirdim hemen yatırıp alt alınca hem uykusu açılıyor hem kusuyor ben 10 dk başını dik tutuyorum sonra yatırıyorum. Bazen yan yatırıyorum öyle pış yapıyorum hemen dinleniyorum. Bugün yatarken emzirdim gündüz yan 5 dk emdi uyudu hemen 10 dk yanında durdum sonra önünü sırtını destekledim 1.5 saat aralıksız uyudu En azından gece de 1 kere biberonla anne sütü veriyorum onu içince de 2 saat uyanmıyor en az. Eşimde yanındaysa gündüz gece emzirip gaz için ona verip ben dinleniyorum direkKizlar ya gaz problemi yasamaya devam ediyoruz gaz surubu kullaniyoruz oyle aglamalari yok ama ikiniyor kucagimda emme esnasinda yarim birakip ikinip kizarip bozariyor. Meme disinda da asiri agliyor kizariyor morariyor aglamaktan resmen. Memeye duskun bir bebek neredeyse tum gun kucagimda. Boyle olunca emziriyorum arkasindan uyuklamaya geciyor ben de o sebeple gazini almayi aksatiyorum. Cunku uyuyunca biraz uzanma firsatim oluyor ben de cok yoruluyorum cunku. Son birkac gundur beslenme arkasindan altini değiştirirken veya duz bir zemine koyunca agzindan sutu kusuyor bazen cok cikariyor bazen bir yemek kasigi kadar. Bu sekildr yasayan var mi? Bir de her emzirme arkasindan gazini aliyor musunuz bu kadar sık memede olan bebeginiz varsa? Bes dk emip uyuklamaya gecince bile her defasinda gazini almak icin ugrasiyor musunuz?
Ben de onun videosunda gördüğümden beri yapıyorum hep. Oda aspiratör için sadece ön diyor tıkamayı tavsiye ediyor gerçekten yaptığımda baya sümük çıktıYoutubeda Osman gönülal var çocuk doktoru .serum fizyolojik ile burun temizleme videosu var ona bakıp yapabilirsin ben de öyle yapıyorum çok rahatlıyor.tek başına burun aspiratörü fayda etmez
Ben bugün hiç süt ve ürünlerini tuketmedim ilk kez kakasi az oldu ama sümüksü kaka yine vardı valla bende herşeyi bebeğimle öğreniyorum;( daha önce hiç duymadım kimsenin bebeğinde .ama bende çok alerjik biriyim bana çekti heraldwNeden kilo alımıyla bağdaştırıyorlar bu durumu acaba. Ben normal diye düşündüm hiç söylemedim şuan korktum açıkcası bende süt ve ürünlerini keseyim kontrol edeyim bakalım normal olacak mı
Yarın bunu deneyeceğim inşallah tşk ederimDelige tam sokmuyorum önunde tutup cekiyorum ozaman bile geliyo vücut balgami ya kusup yada kaka yoluyla atiyo bunu biliyorum
Sürekli memede çok emiyor ama şişman bir bebek değil hatta kilo alımi benim içine sinmedi günlük 25gr almış doktor iyi dedi ama bana az geldi;( bakalım yarın kontrolde neler cikicakFazla emiyor olabilir mi? Mesela benim ondan olduğunu düşünüyorum. Aktif olarak memede çok kalıyor ayrıca bazen uyuduğum zamanlarda eşim sağdığım sütten veriyor 120 ml doluysa hepsini içiyor ve 2 saat sonra yine acıkıyor
Valla bana Chicco yu önerdiler buradaki arkadaşlar kimdi hatırlamıyorum onu aldım amabunu kullanıyorum ucu küçük. İyi çekiyor. Bebeğim de alıştı.Eki Görüntüle 3262006
Emerken benim bebeğimde çok terliyor bazen korkuyorum niye bu kadar terliyor diye;(Ben daha burnundan hiç çekmedim nefes alıyor diye ama emerken çok terliyor yatakta uyurken de çok terliyor.. bugün televizyondan müzik açıp uyuttuk size de fikir olsun
Suan açıp jzlicem inşallah sabah yapicam serumu da aldım damlatmak için Chicco dan aspiratörude.Youtubeda Osman gönülal var çocuk doktoru .serum fizyolojik ile burun temizleme videosu var ona bakıp yapabilirsin ben de öyle yapıyorum çok rahatlıyor.tek başına burun aspiratörü fayda etmez
Bizimki normalin üstünde kilo alıyor o zaman öyle bir şey değilEğer süt alerjisi varsa kilo alımı az oluyor hatta alamıyor bile . O yüzden anne diyete giriyor.
Lütfen kırılan kırılsın lafınızı esirgemeyin. Ben gelen herkese ellerinizi yıkayın diyorum, eğer bebeğe yanaşan olursa bildiğin kaçırıyorum önünden. İsterse kırılsın şuan tüm mikroplara açıklar umurumda değil kimse isteyen istediğini desinKızlar bebeğimin ağız çevresinde bı renk farklılığı var mor gibi değil yeşil mi desem bilemedim çok emmekten olabilir dedi annem ama tedirgin oldum bir de sizin bebeklerinzde de hırıltı oluyormu uyurken hiç olmiyor şuan mesela sessiz şekilde uyuyor ama gün içinde agladikran sonra özellikle oluyor bronşit falan olsa gece uyurkende hırıltı olur değil mi.
Çocuk daha yeni bir aylık olduk su 30gunde 20kere misafir gelmiştir kabul etmediklerimde oldu bozuldular. Gerçekten lanet olsun hediyesi de insanların sevgisi de batsın kendi öz teyzem kuzen vs akraba olunca defol git de diyemiyorum kaç günlük bebek kaç kere opulurken yakaladim kaç kere ağladım sinirden .ya lohusa evine bu kadar gelinir mi bunlar bide okumuş güya tahsilli insanlar lanet olsun gerçekten iğrendim ya çocuk her misafirden sonra ya gözlerinden sarı iltihap aktı ya öksürdu ya ishal oldu şimdide hırıltıli nefes alma çıktı elim ayağım titriyor gerçekten bıktım
Çok haklısın gerçekten 40tan sonra adabıyla gelsin misafir zaten dikişlerimiz var ağrımız var oturamıyoruz bile bir de kalk onlarla ilgilenKızlar bebeğimin ağız çevresinde bı renk farklılığı var mor gibi değil yeşil mi desem bilemedim çok emmekten olabilir dedi annem ama tedirgin oldum bir de sizin bebeklerinzde de hırıltı oluyormu uyurken hiç olmiyor şuan mesela sessiz şekilde uyuyor ama gün içinde agladikran sonra özellikle oluyor bronşit falan olsa gece uyurkende hırıltı olur değil mi.
Çocuk daha yeni bir aylık olduk su 30gunde 20kere misafir gelmiştir kabul etmediklerimde oldu bozuldular. Gerçekten lanet olsun hediyesi de insanların sevgisi de batsın kendi öz teyzem kuzen vs akraba olunca defol git de diyemiyorum kaç günlük bebek kaç kere opulurken yakaladim kaç kere ağladım sinirden .ya lohusa evine bu kadar gelinir mi bunlar bide okumuş güya tahsilli insanlar lanet olsun gerçekten iğrendim ya çocuk her misafirden sonra ya gözlerinden sarı iltihap aktı ya öksürdu ya ishal oldu şimdide hırıltıli nefes alma çıktı elim ayağım titriyor gerçekten bıktım
Senin bebis sakinmis o zaman canim oyle esime vereyim dinleneyim gibi bir durum soz konusu degil bizde yani. Emzireyim on dk somra yatirayim diye bir sey de yok kuzum cunku uyumuyor meme disinda. Her an memedeyiz o sebeple gaz alma da cok zor oluyor bana. Memede uyuya kaliyor gazini alayim diye omuzuma aliyorum uyaniyor sonra tekrar meme istiyor tam bir kisir dongu. Napicam böyle bilmiyorum benim de mecalim kalmiyor. O zaman gaz cikarmiyorsun oyle mi? Sadece esine mi cikartiyorsunBen gün içinde bir kaç kez gaz masajı yapıyorum biraz rahatlama gösterdi. Altını da emzirmeden önce değiştiriyorum uykusu açılıyor aktif emiyor. Emzirdim hemen yatırıp alt alınca hem uykusu açılıyor hem kusuyor ben 10 dk başını dik tutuyorum sonra yatırıyorum. Bazen yan yatırıyorum öyle pış yapıyorum hemen dinleniyorum. Bugün yatarken emzirdim gündüz yan 5 dk emdi uyudu hemen 10 dk yanında durdum sonra önünü sırtını destekledim 1.5 saat aralıksız uyudu En azından gece de 1 kere biberonla anne sütü veriyorum onu içince de 2 saat uyanmıyor en az. Eşimde yanındaysa gündüz gece emzirip gaz için ona verip ben dinleniyorum direk
Ben de onun videosunda gördüğümden beri yapıyorum hep. Oda aspiratör için sadece ön diyor tıkamayı tavsiye ediyor gerçekten yaptığımda baya sümük çıktı
O kadar haklisiniz ki. Cok enteresanlar ya. Ben de cok bunaldim bu insanlardan. Ben hamile degilken bile 40 i cikmadan gidilmez edilmez derdim lohusalar icin. O bilinc olunca oluyormus demek ki. Bizim gelen misafirler de bebegi kucaklama meraklilalari. Ne var kucakliyorsun daha yeni dogmus bit kadar bebek yani ki biz bir de enfeksiyon sebebiyle yoğun bakimda da yattik o hassasiyetin olmasi lazim. Ha sen soyle verme kimseye diyeceksin ama iste oyle de olmuyor. Kimi insan var nazin niyazin geciyor kimisine de pat diye kucaklarina alinda diyemiyorsun bir sey. Oncesinde bir izin sorma falan olsa vermezsin de bir anda alinca da kucagindan mi alicaz adamin. Halk olarak bu bilinc cok eksik maalesef bizdeKızlar bebeğimin ağız çevresinde bı renk farklılığı var mor gibi değil yeşil mi desem bilemedim çok emmekten olabilir dedi annem ama tedirgin oldum bir de sizin bebeklerinzde de hırıltı oluyormu uyurken hiç olmiyor şuan mesela sessiz şekilde uyuyor ama gün içinde agladikran sonra özellikle oluyor bronşit falan olsa gece uyurkende hırıltı olur değil mi.
Ortalikta cok salgin var bence kimsenin kucagina vermeyin onlar kucaklamak sevmek istiyorlar olan bizim bebislerimize ve bize oluyo ben herkesin kucagina vermiyorum doktor hususi tembih etti hastaneden cikarken bizeO kadar haklisiniz ki. Cok enteresanlar ya. Ben de cok bunaldim bu insanlardan. Ben hamile degilken bile 40 i cikmadan gidilmez edilmez derdim lohusalar icin. O bilinc olunca oluyormus demek ki. Bizim gelen misafirler de bebegi kucaklama meraklilalari. Ne var kucakliyorsun daha yeni dogmus bit kadar bebek yani ki biz bir de enfeksiyon sebebiyle yoğun bakimda da yattik o hassasiyetin olmasi lazim. Ha sen soyle verme kimseye diyeceksin ama iste oyle de olmuyor. Kimi insan var nazin niyazin geciyor kimisine de pat diye kucaklarina alinda diyemiyorsun bir sey. Oncesinde bir izin sorma falan olsa vermezsin de bir anda alinca da kucagindan mi alicaz adamin. Halk olarak bu bilinc cok eksik maalesef bizde
Süt alerjisi varsa o da hırıltı yapar. Şu an diyet yaptığın için söylüyorum. Bunu da doktoruna bildirmelisin mutlaka. Bu arada diyet hemen etki etmiyor diye biliyorum yani bir süre yapmak gerekli. Benim arkadaşımın bebeğinin süt alerjisi vardı süt ürünleri içeren hiçbir şeyi yemiyordu. Çapraz etkiden ötürü dana eti de yemiyordu mesela. İnşallah süt alerjisi değildir. Anne için çok stresli bir süreç oluyor ama geçiyor da merak etme olursa.Kızlar bebeğimin ağız çevresinde bı renk farklılığı var mor gibi değil yeşil mi desem bilemedim çok emmekten olabilir dedi annem ama tedirgin oldum bir de sizin bebeklerinzde de hırıltı oluyormu uyurken hiç olmiyor şuan mesela sessiz şekilde uyuyor ama gün içinde agladikran sonra özellikle oluyor bronşit falan olsa gece uyurkende hırıltı olur değil mi.
Benim bebeğimde de hırıltı vardı acaba dedim ciğerden mi doktor kontrolüne gittiğimizde dedim baktı ciğerlerde bir şey yok burun tıkanıklığı oluyor bebeklerden yıkama yapabilirsiniz dedi. Bende yıkama yapmaya başladım emerken uyurken hırıltışar azaldı günde 2-3 yapıyorum enjektörle ve serum fizyolojikle. Aspiratör sadece ön tarafı temizliyormuş onu arada kullanıyorum.Kızlar bebeğimin ağız çevresinde bı renk farklılığı var mor gibi değil yeşil mi desem bilemedim çok emmekten olabilir dedi annem ama tedirgin oldum bir de sizin bebeklerinzde de hırıltı oluyormu uyurken hiç olmiyor şuan mesela sessiz şekilde uyuyor ama gün içinde agladikran sonra özellikle oluyor bronşit falan olsa gece uyurkende hırıltı olur değil mi.
Anneme de veriyorum bazen. Eşime verince oda göğsüne yatırıyor onunla da uyuyor.. Bazen 2-3 saat hiç uyumuyor bir aylığı geçtiği için emzik veriyorum oda rahatlattı beni.Baktım 40 dk fazla emdi memeden alıyorum emzik veriyorum. Yatarak emzirirken genelde uyuyor mememi çekip hemen ayrılıyorum o zaman da yatırdığım yerde uyutuyorum gazını çıkartmak için almıyorum. Gün içinde izin verirse 2 kere gaz masajı yapıyorum. Gazı olduğunda da çok emmek istiyorSenin bebis sakinmis o zaman canim oyle esime vereyim dinleneyim gibi bir durum soz konusu degil bizde yani. Emzireyim on dk somra yatirayim diye bir sey de yok kuzum cunku uyumuyor meme disinda. Her an memedeyiz o sebeple gaz alma da cok zor oluyor bana. Memede uyuya kaliyor gazini alayim diye omuzuma aliyorum uyaniyor sonra tekrar meme istiyor tam bir kisir dongu. Napicam böyle bilmiyorum benim de mecalim kalmiyor. O zaman gaz cikarmiyorsun oyle mi? Sadece esine mi cikartiyorsun
Aspirin ucunu zarae vermeden biraz delikten iceri sokarsaniz ve cok kuvvetli çekerseniz baya cikiyo burnun arka tarafinida cok guzel temizliyo sabah aksam aspirle temizliyorum ben bu donemde balgamin cigere inmemesi cok onemli enfeksiyondan yogunbakimda yatan bir bebis annesi olarak tavsiye ediyorumBenim bebeğimde de hırıltı vardı acaba dedim ciğerden mi doktor kontrolüne gittiğimizde dedim baktı ciğerlerde bir şey yok burun tıkanıklığı oluyor bebeklerden yıkama yapabilirsiniz dedi. Bende yıkama yapmaya başladım emerken uyurken hırıltışar azaldı günde 2-3 yapıyorum enjektörle ve serum fizyolojikle. Aspiratör sadece ön tarafı temizliyormuş onu arada kullanıyorum.
Anneme de veriyorum bazen. Eşime verince oda göğsüne yatırıyor onunla da uyuyor.. Bazen 2-3 saat hiç uyumuyor bir aylığı geçtiği için emzik veriyorum oda rahatlattı beni.Baktım 40 dk fazla emdi memeden alıyorum emzik veriyorum. Yatarak emzirirken genelde uyuyor mememi çekip hemen ayrılıyorum o zaman da yatırdığım yerde uyutuyorum gazını çıkartmak için almıyorum. Gün içinde izin verirse 2 kere gaz masajı yapıyorum. Gazı olduğunda da çok emmek istiyor
Vermiyorum derken nasil yapiyorsun, bizimkiler pat diye kollarini uzatiyorlar da mesela olmaz demeye firsat kalmiyorOrtalikta cok salgin var bence kimsenin kucagina vermeyin onlar kucaklamak sevmek istiyorlar olan bizim bebislerimize ve bize oluyo ben herkesin kucagina vermiyorum doktor hususi tembih etti hastaneden cikarken bize
Onermiyorlardi sanki canim su anda aspirator kullanimini. Ben az once serum fizyolojik teker damla damlattim iki burun deligine de. Ama bie sey cikmadi kendi kendine atar pislik diyorlardiBebişinin burnu tikalı ve hıriltısi olan arkadaslara önce enceksiyonla serumla temizleyip hemen ardindan aspiratörle temizlemelerini şiddrtle tavsiye ediyorum cok fayda ediyor çünkü baya akınti cikiyo
Birde serun fizyolojikle temizleme yaptıginizda en az yarim.saat bebeginizi yatirmayin ben o hatayi yaotim arkadan akan akinti oglusumu kusturdu bogazinda gicik yapmis
Onermiyorlardi sanki canim su anda aspirator kullanimini. Ben az once serum fizyolojik teker damla damlattim iki burun deligine de. Ama bie sey cikmadi kendi kendine atar pislik diyorlardi
Biz dogdugunda enfeksiyondan 18 gün yogunbakımda kaldık zaten kimse gelmiyo daha gelenlerde benim teyzeler halalar onlarda durumu biliyorlar babam bile bir kere aldi oda kulagina ismini okurken komsularimda diyeceksin senin bebisinde enfeksiykndan yatmisti sanirim yanlis hatirlamiyorsam doktor bana kesinlikle kalabaliga sokma herkesin kucagina verme dediVermiyorum derken nasil yapiyorsun, bizimkiler pat diye kollarini uzatiyorlar da mesela olmaz demeye firsat kalmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?