• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bişey olmaz korkmayın ben hep yapıyorum rahatlıyor doktora da sordum yapın diyor öneriyor
Biraz once cocuk doktorumuzu aradim gerek oldukca aspiratorle cekebilirsiniz nazikce deei balgamin cigerlere inmesi daha kötü dedi birde 3 ml serumfizyolojigi hava makinesiyle maskeyle verin dedi

Kızlar sizinde bebekleriniz çok uyuyor mu ? 26 günlüğüz bi derdi yoksa hep uyuyor benimki. Bazen gündüzleri öyle biraz etrafa bakınıyor geri uyuyor. Hafif sarılığı var gözlerinde ondan mı acaba

Kızlar sizinde bebekleriniz çok uyuyor mu ? 26 günlüğüz bi derdi yoksa hep uyuyor benimki. Bazen gündüzleri öyle biraz etrafa bakınıyor geri uyuyor. Hafif sarılığı var gözlerinde ondan mı acaba

Çok uyuması normal ama sarılık varsa iki saatte bir uyanmasa bile emzirmeye çalışın uyanmasını beklemeyin.Altinı açın o zaman uyanır

Bizimki uyumuyor. Eğer saglıgı yerindeyse sanslısın tadını çıkar. Bak saat 10 dan beri uyanık tı emdi gszı vardı huzursuzdu yeni uyudu . Hafifsarılık 26 günlük bebeği asırı uyutmaz bazı bebekler uyurlar sebebi olmaksızın. Yinede bi kontrol den geçin nolır nolmaz sarılık için

Benim bebeğimde uyuyor uyanık kaldığı süre uyandıktan sonra 1,5 saat falan sonra 3 saat uyuyor sonra tekrar acıkıyor uyanıyor. Gece bazen 4 saati buluyor ama uyanması

Benimki 40 günlük hala uyumadı geceden beri uğraşıyorum şanslısın bırak uyusun

Benim bebeğimde çok uyurdu zamanla uykular azalacak. gaz problemi yok demek. İnşallah sonrasında da olmaz.

Bizimki uyumuyor. Eğer saglıgı yerindeyse sanslısın tadını çıkar. Bak saat 10 dan beri uyanık tı emdi gszı vardı huzursuzdu yeni uyudu . Hafifsarılık 26 günlük bebeği asırı uyutmaz bazı bebekler uyurlar sebebi olmaksızın. Yinede bi kontrol den geçin nolır nolmaz sarılık için
Uzamış anne sütü sarılığı dendi. Hala 2 saatte bir emzşriyorum geçmesi için. Vucüdunda sarılık yok hafif gözlerde. Pazartesi günü kanda bakılacak

Benim bebeğimde uyuyor uyanık kaldığı süre uyandıktan sonra 1,5 saat falan sonra 3 saat uyuyor sonra tekrar acıkıyor uyanıyor. Gece bazen 4 saati buluyor ama uyanması
İşte bende o 1,5 saat uyanık kalma süresi pek yok. Bakınsın diye koyuyorum yere uyuyor uyumadığı zamanda meme istiyor memede yine uyuyor. Ama her iki saatte bir kendi uyanıp emmek istiyor o konuda sıkıntı yok

Benimki 40 günlük hala uyumadı geceden beri uğraşıyorum şanslısın bırak uyusun
Rabbim yardımcınız olsun , tüm güzel tatlı uykular bebeğinizin olsun. Bende sarılıktan tedirgin oldum yoksa herkesin arayıp bulamadığı bişey farkındayım ama annelik işte çok uyuyuncada problem gibi düşündüm

Kızlar dün benim oğlum aşırı aşırı yedi yani artik memem kopacakti. Şimdi de kustu ama ben çok korktum hiç bu kadar kusmamisti normal mi bilmiyorum çok panikledim

Uzamış anne sütü sarılığı dendi. Hala 2 saatte bir emzşriyorum geçmesi için. Vucüdunda sarılık yok hafif gözlerde. Pazartesi günü kanda bakılacak
Benim bebeğim 50 günlük oldu. En yüksek değeri 11 di. En son 35 günlükken sarılığa kanda baktılar 5 çıktı. Başka tahliller de yapıldı Anne sütü sarılığı denildi. Doktorum sarılık takibine gerek yok emzirmeye devam et zamanla azalır dedi.

Dün tam 1aylik kontrolumuz vardi kilo alımı iyimis sadece anne sütüyle besleniyor günlük 40 grama yakın almış .ama boyu tedirgin etri 50cm doğdu 52.5 çıktı yani 1ayda 2.5 cm uzamış . Ben bir ayda ortalama 5cm uzarlar diye gördüm hep .neden böyle oldu anlamadım sizlerde varmı benim gibi Allah korusun gelişim geriliği falan olmasından korktum

Dün tam 1aylik kontrolumuz vardi kilo alımı iyimis sadece anne sütüyle besleniyor günlük 40 grama yakın almış .ama boyu tedirgin etri 50cm doğdu 52.5 çıktı yani 1ayda 2.5 cm uzamış . Ben bir ayda ortalama 5cm uzarlar diye gördüm hep .neden böyle oldu anlamadım sizlerde varmı benim gibi Allah korusun gelişim geriliği falan olmasından korktum

Bizde 2.5 cm uzadık.Gelişim geriliği olsa Dr soyler ve takip altına alalım derdi .Bir de şöyle oluyor eğer kilo almışsa boy az alır ,diğer ay boy uzamissa kilo alımı az olur genel olarak böyle gider.Persentil tablosuna göre değerlendirir doktorlar.Google persentil hesaplama yazarsanız bebeğin boyu,kilosu,vücut kitle endeksi hesaplanıyor.Cikan sonuçta kilo ayrı ,boy ayrı yuzdelikte hesaplanir.%3 un altına indiğinde gelişim geriliğinden bahsedilir.

Bizde 2.5 cm uzadık.Gelişim geriliği olsa Dr soyler ve takip altına alalım derdi .Bir de şöyle oluyor eğer kilo almışsa boy az alır ,diğer ay boy uzamissa kilo alımı az olur genel olarak böyle gider.Persentil tablosuna göre değerlendirir doktorlar.Google persentil hesaplama yazarsanız bebeğin boyu,kilosu,vücut kitle endeksi hesaplanıyor.Cikan sonuçta kilo ayrı ,boy ayrı yuzdelikte hesaplanir.%3 un altına indiğinde gelişim geriliğinden bahsedilir.
Çok tşk ederim🙏 persentil i hiç duymamıştım 1aylik gelişim videolari izliyorum orada hep ortalama 5cm den bahsetmisler tedirgin oldum valla öyle olunca .doktorlarda sağolsun bazen geçiştirebiliyorlar mesela dün son anda baş çevresi olctunuz mu deyince olctuler unuttular öncesinde ki 1ayda bas ölçümu yapılması önemliymiş

Kızlar dün benim oğlum aşırı aşırı yedi yani artik memem kopacakti. Şimdi de kustu ama ben çok korktum hiç bu kadar kusmamisti normal mi bilmiyorum çok panikledim
Doktor kontrolümüzde bizde aynı soruyu sormuştuk beslenmeden sonra gaz çıkarması gerekiyo yoksa ıkınırken baya sütü geri çıkarır demişti. Gözlemledim gerçekten öyle.

Back