2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Onermiyorlardi sanki canim su anda aspirator kullanimini. Ben az once serum fizyolojik teker damla damlattim iki burun deligine de. Ama bie sey cikmadi kendi kendine atar pislik diyorlardi
Bize doktorumuz dedi canim aspiratorle incitmeden cek diye akraba olan doktorada sordum oda kullan dedi kizimdada kullanmistim serum fizyolojik heosini cikarmiyo

Onermiyorlardi sanki canim su anda aspirator kullanimini. Ben az once serum fizyolojik teker damla damlattim iki burun deligine de. Ama bie sey cikmadi kendi kendine atar pislik diyorlardi
Evet önermiyorlar, çok hafif çekmek gerekli çekilecekse bile. Bebeğin burnundaki kılcal damarlara zarar veriyor. Kan gelir burnundan. Ben ilk oğlumda yapıyordum ve doktora söyleyince çok fazla yapmamamı söyledi açıkçası. Ben de o günden sonra çok gerekmedikçe yapmadım ve nebulizatör aldım eve. Küçüğüne hiç yapmıyorum. Nefes alamadığını görürsem buhar yapıyorum ama nefes alamadığı olmuyor hiç. Biraz tıkanıklık var, sümük oluyor burnunda. Elimle alıyorum ucundan hemen.

Iste bizimki iyle degil birde biz akciger enfeksiyonu gecirdik cigere inmemesi lazim doktor cok icine sokmadigin surece 3 kere yapabikirsin dedi

O kadar doğru söylediniz ki herkese söylenmiyor bazılarının kredisi çok oluyor işte diyemiyorsun ki benim kızımı en çok öpen sarılan kişilerden biri doktor akrabamiz bişey deyince de korkma bişey olmaz diyor cildircam hastanede enfeksiyon yüzünden yatan bı ton hasta bebek var .her gelen bı kucağına alıyor üzerinde toz mu var parfüm kokusumu ne belli değil Bugün kontrolümüz vardı hem enfeksiyoncu hemde sosyal pediatri mi ne öyle bir alandan iki prof gördü bebeğimi a dan Z ye incelediler.hatta bna otur emzir dediler öyle hiriltisi dinlendi emzirirken hiç yok dedi kii emzirme en buyuk efordur asıl orada hırıltı olmasi gerekir dediler
Diyet falan yapma özellikle kalsiyum şuan çok kıymetli bu bilgiler eskide kaldı eğer kilo alımı iyise kakada hafif mukus kan olmadigi sürece normal dedi .ikiside çok kaliteli doktorları .illa anne sütü illa anne sütü diye bir şey söylediler.gunluk kilo alımı 40Gr yakındı bu yüzden çok iyi dediler şükür Evet burun tıkanıklığı var sanırım burnunda küçük beyaz bişey gördüm zaten
Sadece serum mu damlaticaz o nasıl kendi kendine cikicak beb hic burun temizlemedim daha önce

Sizin önerdiğiniz nabulizatoru aldım bende ama kuru havalarda kışın kullnirim diye düşündüm

Ben kendi annemle eşime bile kızıyorum sigara içer içmez çocuğa yaklaşmayın diye. Alınan alınsın. Tutuşlarına bile karışıyorum öyle tutma etme diye. Napalım sağlığından olsa geri gelmez. Kendi kardeşim gelecek bugün hastaymış ilaç kullanıyor bebeği kucağına alamazsın dedim.
Gelenlerden hasta olan yok degil mi

Ben banyo sonrası sümük mutlaka oluyor aspiratörle çekiyorum. Eğer banyo yaptırmadığım gün varsa da serum fizyolojik sıkıp yumuşatıyorum hafif burnunu sıkıyorum yumuşasın diye sonra tekrar çekiyorum en azından rahatlıyor. Neredeyse her gün sümük oluyor burnunda grip değildir herhalde

Canim biz de bir hafta yattik enfeksiyon sebebiyle. Ona ragmen bizdeki bu anlayissizlik iste

Serum fizyolojik damlatmayi oneriyorlar mi acaba

Serum fizyolojik damlatmayi oneriyorlar mi acaba
Ben 2cocuk doktoruna birden sordum serum fizyolojik kullan dediler aspireyife ginde nazikce 3 kez yapabikirisn dediler benimkinde busekilde oluyo bazen burnu tikali olunca emmekte istemiyo

Eklentiler

• 20230616_162625.jpg
    30,5 KB · Görüntüleme: 51
Bugüne kadar yoktu hasta ama belli de olmaz dün annemin teyzesi bize gelicekti torunuyla .torunu hastaymış kusuyormus kabul etmedim neymiş besin zehirlenmesiymis yeter ya dedim Kuserse kussun dün gece oturup ağladım artık bu kadar olmaz 40im çıkmadı gelen giden yetti .siz en iyisini ediyorsunuz.. Az önce duş yaptırdım ilk kez aspiratörle çektim bir burundan sümük geldi diğerinden gelmedi.dus sonrası yapicam deliklerini buyuturum diye ödüm patladi ucundan yaptım ama hafif içine girdi yinede ucu

Serum fizyolojik ile yaptıktan sonra yüzüstü tutup sırtına vuruyorum ben burnundan akıp gidiyor baya hatta aspiratör kullanmaya bile gerek kalmıyor

YouTubeda Osman gönülal var onun videosunu izlemeni tavsiye ederim.O bir iki damla ile olan çıkmaz ve nasıl sıktığın da önemli .Mesela ağzı kapalı mu uyuyor açık mi ?
Bende o doktordan izledim ve yapıyorum. Basende aspiratöre çekiyorum
Bende nebülizatmr aldım. Arada kullanıyorum ama yıkama yapıyorum heo

Bişey olmaz korkmayın ben hep yapıyorum rahatlıyor doktora da sordum yapın diyor öneriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…