- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #17.661
Dil bağı kardeşimde de vardı konuşmayı geciktirebilir dil bağı annem erken müdahale edilmediği için kendini suçlamıştı bı sure çünkü kardeşim geç konuşma olunca dil bağı ancak ozaman kesildiBizde de var dil bağı ama önemli değil doktor. Yani emmesinş vs etkilemiyor. Kestirmek gerekir mi acaba? Ben sordum gerek yok dedi 2 farklı doktor
Enjektörle yapmam çünkü o mukusu ileri iterseniz orta kulak iltihabı olabilir dedi KBB dr’u zaten burun yıkamayı sinüs yıkamayı da önermiyor. Sümüklü olmasını tercih ederim dedim. Bir iki damla serum fizyolojikle yumuşatıp aspiratörle çekiyorum. Tabii tercih meselesi.Bende burun temizliği yapmaya başladım. Doktor enjektör ve serumla yapın diyor arka kısmı da temizliyormuş. Aspiratör ön tarafı alıyor sadece dedi. Hergün enjektör ve serumla 3 kere yapıyorum 2 güne bir aspiratör kullanıyorum gerçekten baya sümük çıktı
benim bebeğiminkini tanımladınız. O beyaz pütürler süt yağı sindiremedikleri. Uzaması herhalde doğal hali bu diye düşündüm. İçinde şeffaf mukus yok sonuçta.Kızlar kızımın bezinde afedersiniz hep sünen parçalar var böyle şeffaf sümük gibi desem değil tam uzuyor. Genel anlamda parlak sarı ve pütürlü aralarda ondan var. Siz gördünüz mü?
O zaman gunde 4 5 dolu dolu cisli bez olursa doydu demek ya hani bunu neye gore anlicazEvet tabi daha büyük olunca iki defa bile çiş yapsa çizgi yarıda oluyor
Beyaz pütür yok sarı ve az da olsa yeşil pütürler. Ama uzaması bence de normal ince kılcal damar gibi ama şeffaf mı sizinkinin debenim bebeğiminkini tanımladınız. O beyaz pütürler süt yağı sindiremedikleri. Uzaması herhalde doğal hali bu diye düşündüm. İçinde şeffaf mukus yok sonuçta.
Ben az bile emse gazını çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyorsa da uzun uzadıysa uğraşmıyorum çünkü ayakta duracak halim bile kalmadı artık. Kusma konusu 2-3 gündür bizde de var normalde 20dk emziriyordum süreyi azaltmayı deniycem şimdi çünkü çok içtiğinin farkına varamıyor bence, öyle olunca da ben çok korkuyorum ben yokken kusar bişey olursa diyeKizlar ya gaz problemi yasamaya devam ediyoruz gaz surubu kullaniyoruz oyle aglamalari yok ama ikiniyor kucagimda emme esnasinda yarim birakip ikinip kizarip bozariyor. Meme disinda da asiri agliyor kizariyor morariyor aglamaktan resmen. Memeye duskun bir bebek neredeyse tum gun kucagimda. Boyle olunca emziriyorum arkasindan uyuklamaya geciyor ben de o sebeple gazini almayi aksatiyorum. Cunku uyuyunca biraz uzanma firsatim oluyor ben de cok yoruluyorum cunku. Son birkac gundur beslenme arkasindan altini değiştirirken veya duz bir zemine koyunca agzindan sutu kusuyor bazen cok cikariyor bazen bir yemek kasigi kadar. Bu sekildr yasayan var mi? Bir de her emzirme arkasindan gazini aliyor musunuz bu kadar sık memede olan bebeginiz varsa? Bes dk emip uyuklamaya gecince bile her defasinda gazini almak icin ugrasiyor musunuz?
Benim kızımın öyle doktora götürdüm bu yüzden bu hafif sünen kaka aslında mukusmus yediğin bir şey bebeğe dokunuyor olabilir dedi. Yer fistigindan şüphe etmiştim ama değil bugünde komple inek sütü ürünlerini kestim peynir terryag yoğurt bakalım duzelcekmi yarın 1aylik kontrolumuz var ama ben randevuyu enfeksiyoncu pediatri den aldım sırf kakayi tekrar göstereyim diye.Kızlar kızımın bezinde afedersiniz hep sünen parçalar var böyle şeffaf sümük gibi desem değil tam uzuyor. Genel anlamda parlak sarı ve pütürlü aralarda ondan var. Siz gördünüz mü?
Şeffaf mukus bende de hiç olmadı ama kaka içinde küçük küçük uzayan sümüksü kakaya bunlar eser miktarda mukus dedi doktor yoğun değil ama mukus dedi sonra da lab. A gonderdi ilk gün bişey çıkmadı ama ben sonraki gün tekrar tahlil talep ettim 2-3 yani az miktarda kakada lökosit çıktı. Doktor yediklerini not et dedi. Bugün inek sütü pehrizi uyguluyorum ne peynir ne yoğurt yemicem. Bide kilo alımı iyise ve meme emiyor yani iştahı iyise doktorlar çok önemsemiyor bu durumubenim bebeğiminkini tanımladınız. O beyaz pütürler süt yağı sindiremedikleri. Uzaması herhalde doğal hali bu diye düşündüm. İçinde şeffaf mukus yok sonuçta.
Ben hic sureye bakmiyorum o ne kadar isterse o kadar duruyor. Sadece ac olduklari icin orada degiller duygusal olarak aciklarini da oradan temin ediyorlar bence siz de sureye takili kalmayin bebeginize birakin. Yan yatirirsaniz kusar kusacagi varsa zaten. Bazen bes dk emzirmeyle bile kusuyor mesela benimkiBen az bile emse gazını çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyorsa da uzun uzadıysa uğraşmıyorum çünkü ayakta duracak halim bile kalmadı artık. Kusma konusu 2-3 gündür bizde de var normalde 20dk emziriyordum süreyi azaltmayı deniycem şimdi çünkü çok içtiğinin farkına varamıyor bence, öyle olunca da ben çok korkuyorum ben yokken kusar bişey olursa diye
Neden kilo alımıyla bağdaştırıyorlar bu durumu acaba. Ben normal diye düşündüm hiç söylemedim şuan korktum açıkcası bende süt ve ürünlerini keseyim kontrol edeyim bakalım normal olacak mıBenim kızımın öyle doktora götürdüm bu yüzden bu hafif sünen kaka aslında mukusmus yediğin bir şey bebeğe dokunuyor olabilir dedi. Yer fistigindan şüphe etmiştim ama değil bugünde komple inek sütü ürünlerini kestim peynir terryag yoğurt bakalım duzelcekmi yarın 1aylik kontrolumuz var ama ben randevuyu enfeksiyoncu pediatri den aldım sırf kakayi tekrar göstereyim diye.
Şeffaf mukus bende de hiç olmadı ama kaka içinde küçük küçük uzayan sümüksü kakaya bunlar eser miktarda mukus dedi doktor yoğun değil ama mukus dedi sonra da lab. A gonderdi ilk gün bişey çıkmadı ama ben sonraki gün tekrar tahlil talep ettim 2-3 yani az miktarda kakada lökosit çıktı. Doktor yediklerini not et dedi. Bugün inek sütü pehrizi uyguluyorum ne peynir ne yoğurt yemicem. Bide kilo alımı iyise ve meme emiyor yani iştahı iyise doktorlar çok önemsemiyor bu durumu
Aaaa zaten hırıltıda var sanki boğazında balgam var gibi.geniz akıntısı kakada mukus yaparmı. Bu arada burun aspiratöru var Chicco nun ama benim kızın burnu çok küçük bir sürü yeni doğan bebeğe göre de küçük o deliklere sığmıyor ucu dün denedim. Zorlamadim genişletir diye
O zaman gunde 4 5 dolu dolu cisli bez olursa doydu demek ya hani bunu neye gore anlicaz
Neden kilo alımıyla bağdaştırıyorlar bu durumu acaba. Ben normal diye düşündüm hiç söylemedim şuan korktum açıkcası bende süt ve ürünlerini keseyim kontrol edeyim bakalım normal olacak mı
Fazla emiyor olabilir mi? Mesela benim ondan olduğunu düşünüyorum. Aktif olarak memede çok kalıyor ayrıca bazen uyuduğum zamanlarda eşim sağdığım sütten veriyor 120 ml doluysa hepsini içiyor ve 2 saat sonra yine acıkıyorValla kilo alımı iyise günlük 25-30gr kilo aliyorsa bebek sorun yok demişti doktor ama kaka sayısı çok geliyor bana içtiği sütü sürekli cikariyormus gibi hissediyorum
Bende istediği kadar kalsın tensel temas olsun istiyorum ama aşırı paronayak biri olduğum için kusmasından vs çok korkuyorum o yüzden az az ama sık sık emziriyorum kilo alımı falan da şu an için çok iyi o yüzden sorun etmiyorum. Sizinki 5 dk da bile kusuyorsa o farklı bilmiyorum orasını tabii kiBen hic sureye bakmiyorum o ne kadar isterse o kadar duruyor. Sadece ac olduklari icin orada degiller duygusal olarak aciklarini da oradan temin ediyorlar bence siz de sureye takili kalmayin bebeginize birakin. Yan yatirirsaniz kusar kusacagi varsa zaten. Bazen bes dk emzirmeyle bile kusuyor mesela benimki
MaşallahFazla emiyor olabilir mi? Mesela benim ondan olduğunu düşünüyorum. Aktif olarak memede çok kalıyor ayrıca bazen uyuduğum zamanlarda eşim sağdığım sütten veriyor 120 ml doluysa hepsini içiyor ve 2 saat sonra yine acıkıyor
Delige tam sokmuyorum önunde tutup cekiyorum ozaman bile geliyo vücut balgami ya kusup yada kaka yoluyla atiyo bunu biliyorumAaaa zaten hırıltıda var sanki boğazında balgam var gibi.geniz akıntısı kakada mukus yaparmı. Bu arada burun aspiratöru var Chicco nun ama benim kızın burnu çok küçük bir sürü yeni doğan bebeğe göre de küçük o deliklere sığmıyor ucu dün denedim. Zorlamadim genişletir diye
bunu kullanıyorum ucu küçük. İyi çekiyor. Bebeğim de alıştı.Aaaa zaten hırıltıda var sanki boğazında balgam var gibi.geniz akıntısı kakada mukus yaparmı. Bu arada burun aspiratöru var Chicco nun ama benim kızın burnu çok küçük bir sürü yeni doğan bebeğe göre de küçük o deliklere sığmıyor ucu dün denedim. Zorlamadim genişletir diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?