• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Dil bağı olmasa daha çok alır. Emmeyi etkiliyor. Arkadaşımın bebeğinde de vardı. Bebek küçükken anestezi vs de yapmıyolar sadece uyuşturuyolar diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam. Büyük oğlunda da vardı ona anestezi yapmışlardı ama küçük bebeğe yapılmamıştı.
Evet doktor dedi ben hiç farketmedim emmesinde bir sorun yoktu gibi, doktor da büyüyünce zor dedi biz de 40 ımız çıksın inşallah kestircez

Kizlarr sleepy kullaniyorum aranizda kullanan varsa 2 numaraya gectiniz mi? Biz 1 numara kullaniyorduk acaba erken mi gectik 2 ye

Evet doktor dedi ben hiç farketmedim emmesinde bir sorun yoktu gibi, doktor da büyüyünce zor dedi biz de 40 ımız çıksın inşallah kestircez
Bizim de dil bagimiz vardi. Ayni gun hem dil bagini hem de sunnetini hallettik. Bence 28 gunu gecmeden hallettirmis olsaydiniz. Cok daha kolay atlatiyorlar her acidan.

Kızlar gece beslenmesine alarm kuruyormusunuz? Yoksa gece kendiliginden uyaninca mi besliyorsunuz? Ben hala iki saatte bir besliyorum geceleri alarm kuruyorum. En geç 3 saat oluyor o da alarmı ertelersem. Artik uykusuzluk cok yormaya basladi, aglayinca mi uyansam diyorum
Ben aglayinca uyaniyorum tam doymus sekilde yatarsa 3 saatte kalkiyo tam doyamadiysa 2 saatte kendi ayarliyo gobi

Kakada pütür olunca neoluyo acaba
Önemli değil pütür olması. Pütür olduğu zaman anüs uyarılıyor ve daha sık kaka yapıyorlar. Kötü bir şey değil yani. Oğlumda pütür olmadığından anüs uyarılmıyor o yüzden 2 günde bir yapıyor.

Bizim de dil bagimiz vardi. Ayni gun hem dil bagini hem de sunnetini hallettik. Bence 28 gunu gecmeden hallettirmis olsaydiniz. Cok daha kolay atlatiyorlar her acidan.
Bizde de var dil bağı ama önemli değil doktor. Yani emmesinş vs etkilemiyor. Kestirmek gerekir mi acaba? Ben sordum gerek yok dedi 2 farklı doktor🫤

Önemli değil pütür olması. Pütür olduğu zaman anüs uyarılıyor ve daha sık kaka yapıyorlar. Kötü bir şey değil yani. Oğlumda pütür olmadığından anüs uyarılmıyor o yüzden 2 günde bir yapıyor.
Tesekkur ederim bizde bazen oluyorda oyuzden sordum

Kakada mukus olan arkadaslar bebeklerinin burunlarinı sık sık temizlesinler kakada mukus olmasi sadece alerjiden olmuuo benim oglusun geniz akintısi var kustuhunda ve kakasinda bakgamlar oluyo 2 gundur burnunu aspratörle temizliyorum baya cikiyo sizlerde dikkat edin

37.haftada 3.020 kg 50 cm dogdu benim ogluş 18 gün bebek yogun bakimda enfeksiyon tedavisi gördü şuanda 43 günlügüzve 4.180 kg 55 cm olduk dün doktor kontrolümız vardı gelisimi gayet iyi dedi ama kilo olarak sanki azmı almış (hastaneden çıkıs kilomuş 3.040 kg )kilo hesaplamasıni dogdugu gunden itibarenmi yapiyorlar yoksa yogunbakimdan ciktigi zamandanmi bilemedim 43 günde 1.100 gram almış kafam karışık birde pramayüre olmadıgi halde dün doktor düzeltilmis 3 haftalik dedi sordum 40 haftadan hesapliyoruz dedi ama sezeryani 38.0 da yapacakti zaten 1 hafta erken dogdu niye oyle dedi bilemedim

kızlar sağlık ocağında verdiğimiz topuk kanında tiroid hormonu yüksek çıkmış. tekrarlamak istiyorlarmış. böyle bir şey yaşayan var mı 😔

Bizde de var dil bağı ama önemli değil doktor. Yani emmesinş vs etkilemiyor. Kestirmek gerekir mi acaba? Ben sordum gerek yok dedi 2 farklı doktor🫤
Bence kestirmek daha mantikli. Ama sizinki belki o kadar ileri derece degildir. Bizimki emmesinde sorun yoktu ama dili hareket etmiyordu resmen aglarken falan

37.haftada 3.020 kg 50 cm dogdu benim ogluş 18 gün bebek yogun bakimda enfeksiyon tedavisi gördü şuanda 43 günlügüzve 4.180 kg 55 cm olduk dün doktor kontrolümız vardı gelisimi gayet iyi dedi ama kilo olarak sanki azmı almış (hastaneden çıkıs kilomuş 3.040 kg )kilo hesaplamasıni dogdugu gunden itibarenmi yapiyorlar yoksa yogunbakimdan ciktigi zamandanmi bilemedim 43 günde 1.100 gram almış kafam karışık birde pramayüre olmadıgi halde dün doktor düzeltilmis 3 haftalik dedi sordum 40 haftadan hesapliyoruz dedi ama sezeryani 38.0 da yapacakti zaten 1 hafta erken dogdu niye oyle dedi bilemedim
Canim gayet guzel almis sakin kafani karistirma. 1 ayda 500/1000 gr alması normal ama doktorlar için normal gelmiyor illa 1000 ve üstü görmek istiyorlar sakın seni yanıltmasın. Çünkü dünya sağlık örgütünün tablolarına göre değil sağlık bakanlığı tablosuna göre bakıyorlar o da onları da yanıltıyor. Olur da dr un bir sey derse bununla ilgili. 500 gr dan cok daha fazla almis gayet guzel

O tamamen geçti sıfır hatta şuanda ben yüzünü mustela şampuanla yiksdim öyle geçti bide süt sürmedim eskiden sütünden suruyordum yüzüne o iyi gelmedi .kaka durumunuz nasil günde kaç kere yapıyor ve mukus varmı
Kakasi sıvı, mukus yok ve günde 4 veya 5 defa yapıyor. Bilmiyorum ya ben urfadayim burası 40 derece sıcağı buluyor bazen acaba ondan mı diye düşündüm. İsilik gibisinden.

Dil bağı ile ilgili yaşadığım bir şeyi paylaşıyım. Benim kızımda konuşma gecikmesi yaşadık. Gecikmiş konuşma için baktıkları,sordukları şeylerden biri de dil bağı oluyor. Bazı durumlarda konuşmayı geciktiriyor, zorlaştırıyor sanırım.

Benim kızım çok ıkınıyor. Uykuda bile ıkınıp uyanıp geri uyuyor.. Günde iki kere kaka yapıyor ama ıkınırken kıpkırmızı oluyor. Sadece anne sütü veriyorum. Bir de 1.5 ay olduk hala sarılık var. Anne sütü sarılığı biluribin 5 doktor 35 günlükken ölçmüştü takibe gerek yok dedi. ne zaman geçecek bilmiyorum.

Canim gayet guzel almis sakin kafani karistirma. 1 ayda 500/1000 gr alması normal ama doktorlar için normal gelmiyor illa 1000 ve üstü görmek istiyorlar sakın seni yanıltmasın. Çünkü dünya sağlık örgütünün tablolarına göre değil sağlık bakanlığı tablosuna göre bakıyorlar o da onları da yanıltıyor. Olur da dr un bir sey derse bununla ilgili. 500 gr dan cok daha fazla almis gayet guzel
Tam tersi doktorum gelisimi gayet iyi dedi anne sütune davam dedi ben sadece azmi diye düşündüm

Back