2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Hergün en az 45 kere kaka yapan ogluşum bugun busaate kadar yapamadı olmadigi icinmi yapamiyo arada bi ıkıniyo anlamadim bugun neden boyle oldu

Hergün en az 45 kere kaka yapan ogluşum bugun busaate kadar yapamadı olmadigi icinmi yapamiyo arada bi ıkıniyo anlamadim bugun neden boyle oldu
Benim bebeğimde çok kaka yapardı. bir defa 3 gün kaka yapmadı. Bir gün daha yapmasa doktora gidecektim. Sonra hepsini tek seferde çıkardı. ( O dönem monovit d vitaminine başlamıştık. ) Sonra rutine girdi. günde 1 ya da 2 ve ıkınarak kaka yapmaya başladı. Sulu kaka yerini kıvamlıya bıraktı. Sanırım ay dan aya günden güne değişiklik oluyor. Büyüyorlar.

Memede uyumaya çözüm bulan var mı kafayı yicem gündüz saatte 1 istiyo uyuyamıyor. Nasıl uyutuyosunuz bebeklerinizi ya çok sıkıntı bu konu hamak aldım ayağımda sallamak istemdiğimden siz neler yapıyorsunuz

Ben artık 2uyumak icin istiyorsa memeyi ben emzik veriyorum ha emzigi kabul etmedi aglamaya basladi mecburen memeyi veriyorum

Yeşil kaka anne üşüttüğünde ya da anne ayaklarını üşüttüğünde olurmuş. Süt ile bebeğe geçermiş. Annem bana hep öyle der.
Evet ben usutmus olabilirim çok ince giyiniyorum;( yeşil kaka değilde ishal beni tedirgin etti ama o da şükür azaldı sabah çok fazla yaptı
Benim bebeğim her bezinde kaka oluyor çok katı olmuyor biraz sulu ama İshl mi bilmiyorum yarın doktora göstereceğim
Ben randevu aldım kakasını sabah yaptığında alıp gelin dedi. Kakasinda test mi yapicak bakicak mi bilmiyorum gelişmeleri haberdar ederim

Bizimki de sıvı bayağı ama ishal değil genel hali böyle yani.

Benimki de her bezi kakalı 1 numara bez küçük mü gelmeye başladı acaba taşırmış sırtına kadar
Ben hala 1 numara kullanıyorum 1 kere taştı dışkısı sırtına kadar ondan sonra olmadı.
Çok yorulunca bende öyle yapıyorum. Bir de bizimki acıkınca çok sinirli sizin de öyle mi
Offf çıkdırıyor aşırı sinirleniyor yüzü falan kırmızı oluyor memeyi de verince bir alıyor bir bırakıyor sakinleşene kadar .
Teşekkür ederim. Bende doktordan çıkınca yazarım

Zor bir süreç ama karnı tok olsa bile memede rahatlamak istiyorlar.Annenin yaka iğnesi gibiler .Ben de ne zaman ağlasa veriyorum artık acıyor ama bu zamanlari da geçecek . Büyüdükçe bu emme süreleri de azalacak nasılsa

Net bir çözümüm yok maalesef benim kız da memede uyuyor. Ama akşamları uyanık kalma süresi uzun o zaman sürekli emmek istiyor. Gece zaten uykusunda ağlıyor alıp emziriyorum kendi bırakıyor gazını çıkarıp tekrar uyuyor. Gündüz de o şekilde ama ben istemesin diye kucağımda gezdiriyorum yatınca sürekli aranıyor ayakta en azından ağlamıyor uykulu modda takılıyor bugün ana kucağında oyaladım biraz çocuk şarkısı açıp söyledim dinledi aranmadı hiç sonra 2 saati geçti ayık süresi acıktı tabi emzirdim uyudu. Bazen emzik gibi yaptığını anlıyorum serçe parmağımı sokup çıkarıyorum yerine yatırıyorum

Canim benim de bebegimin kakasi yesil oluyor arada. Cok iyi bir dr u var. Ona resmini çekip atmistim ama hic beklemedigim bir karsilik aldim kendisinden. Guya sut alerjisi varmis sut urunlerini tuketmeyelim dedi. O sira da gerçekten cok fazla gaz problemimiz vardi dedim heralde yavrum o yuzden kivraniyor. 5 gun bosu bosuna sut diyeti yaptim. Yani sirf bir kaka rengiyle nasil bu kadar net bir karara vardi anlamadik zaten. Kotu olan hadi ben bebegimin iyiligi icin tuketmem sut urunlerini sut diyeti yaparim da bunun yaninda bebege cok faydali olan yogurt kefir falan da tuketemicem. Baska uzman gorusleri de aldim onlar da dusundugum gibi cevap verdiler sut alerjisiyle ilgili bir sey soylemediler anne sutunden kaynakli arada yesil de olabilirmis kaka ve bu durum cok normalmis. Eger yaninda seyreden baska belirtiler varsa; kanli, mukuslu kaka falansa o zaman alerjik bir durumdan bahsediliyormus. Sut diyetini bozdum ve su an her sey yolunda cok sukur. Yani demem o ki yesil kaka sorun degil cok fazla arastirma yoluna girip de kafanizi da karistirmayin bence bosuna. Dr lar da biraz ezbere konusuyor cunku.

Yeğenimde süt alerjisi vardı yengem süt ürünleri yiyemedi hiç, belirtisi kan vardı bezinde idrarı kanlı oluyor sanırım. 1 yaşına kadar devam etti sonra geçti

Bebeğin önsütü fazla alıyordur, kakası ondan yeşildir. Üşütmenle, bebeğin üşütmesiyle alakası yok yeşil kakanın. Mama veriyor olsan demir oranı yüksek mama derdim.
Üşütse burnu akar, öksürür vs. Çünkü daha çok küçükler. Bir şeyi yoktur merak etme.

Teşekkür ederim belkide normaldir burada bizimde yeşil kaka diye okudukça m demek normal bu haftalarda diyorum peki kaç kere kakali bez temizliyordunuz kaç kere yapıyor.
Günde 6 falan oluyodu bugün 3 kakalı çıkardım sadece
Ben hiç bişey yapmıyorum memede uyuyor katıyorum yerine bazen dalıyo bazen hemen uyanıyor pişpişlayıp koyuyorum bi kuralım bi düzenim yok çok küçük daha o beni yönetiyo şuanda ne istiyosa onu yapıyorum

Benim de öyle oluyor gündüz sürekli. her zaman ayıramıyorum uyanıyor çünkü ayırınca öyle uyumak istiyor ama mememin ucu acıyınca ayırıyorum mecbur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…