- 6 Temmuz 2022
- 2.275
- 1.596
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #17.241
Canim ben de galacto solis kullanıyorum takviye olarak bir tek sut arttirici olan. Acaba onu bile kullanmasam mi diyorum hepsinden de once psikolojik bir bagimlilik yapacak sutum sanki onu kullanmadan yokmus gibi hissedicem. Asil onemli olan guzel beslenip bol bol su icip emzirmek dimi sonictae normal. Her yerde rezene çıkıyor süt arttıcı olarak. Bırak anneyi bebeklere veren doktorlar bile var. Annelerin biraz araştırmacı olması lazım maalesef. Doktorlar da her zaman doğru yönlendirmiyor. Ek gıda dönemi de aynı şeyler.
Aguline kullandin miDenemediğim damlada kalmadı
Canim aguline kullanıyoruz biz simdilik faydasini gorduk cok sukur hem icerigi de dogal bir bak istersen. Bir de bir yag varmis mucizeviymis. Endenozya da olan bir seymis bu ayaklarina surup masaj yapiyormussun cok buyut etki ediyormus. Yabanci bir kadin orafan getirtip satiyor urunu. Benim daha gelmedi ama denicem bakalim. Bu arada emzik demissin o da gaz yapiyor haberin olsun baska sakincalari da var. Bu dedigim gaz surubunu kullnirsan zaten bebegin uykusunu da duzene sokuyor bence emzige de gerek kalmazHavadan aldığım oksijen bile bebeğe gaz yapıyor sanırım. Anlamadım ne yicem ne icicem bu gaz ne zaman biter. 14uncu gün başladı öncesi ne rahatmis .morardı kızardı delirdi ağladı gazını çıkarttık kıyamet koptu şimdi uyuyor şükür ama heran uyanabilir artık geceler zor geçiyor benim için.Allaha çok şükür anneyim ama anne olmak zormuş
Evet bugun bizim dr umuz da ayni dediginiz islemi uyguladiKızlar bizim 1 ay kontrolümz vardi bugün çok şükür kilo alimimiz iyi boyumuz da uzamış. Göbek deliğinden iltihap akıyor diye yazmıştım hatirlarsaniz başınıza gelirse korkmayin diye diyorum (ben aşırı panikledim çünkü) ciddi bir durum değilmiş. Granül denilen küçük et parçası kalabiliormus batikonla temizleyip gümüş nitrat çubuğuyla yakiorlar.
Kızlar dayanamıyorum emzik kullanıyorum.geceleri sürekli memede olmak istiyor gücüm kalmıyor emzik veriyorum.ama damak yapısını bozar diyenler özellikle ilk 1ay kullanmayı önermeynler var bir yandan vicdan azabı duyuyorum ama geceleri gücüm kalmiyor memeden çekince uyanıyor oyuzden emzik veriyorum inşallah damak yapısını bozmaz
Endonezya'dan gelen ürünü deneyince banada haber verirmisiniz duruma göre bende sipariş ederim. Aguline i Arastiricam çok tşk ederim son olarak emziği bırak diyorsun değil miCanim aguline kullanıyoruz biz simdilik faydasini gorduk cok sukur hem icerigi de dogal bir bak istersen. Bir de bir yag varmis mucizeviymis. Endenozya da olan bir seymis bu ayaklarina surup masaj yapiyormussun cok buyut etki ediyormus. Yabanci bir kadin orafan getirtip satiyor urunu. Benim daha gelmedi ama denicem bakalim. Bu arada emzik demissin o da gaz yapiyor haberin olsun baska sakincalari da var. Bu dedigim gaz surubunu kullnirsan zaten bebegin uykusunu da duzene sokuyor bence emzige de gerek kalmaz
Ya ben de denedim emzigi sahsen istemeyerek ve tutmadi da. Aslinda tutsa rahat edebilirdim ama bir yandan da aciktiginda nasil anlicam diye triplere de girdim. Eger acikmasi vs belli ediyorsa kendini ve sen de rahat ettiysen tak gitsin bosver hic vicdan yapma sen rahat olacaksin ki bebek de rahat olsun. Ama sana dedigim bu gaz problemi cozulurse zaten emzige de gerek kalmayacak uykulari daha kaliteli oluyor cunkuEndonezya'dan gelen ürünü deneyince banada haber verirmisiniz duruma göre bende sipariş ederim. Aguline i Arastiricam çok tşk ederim son olarak emziği bırak diyorsun değil mikendi rahatim için emziği veriyorum resmen yine vicdan yaptım vermemeye caliscam
Benim kvde de aynısını yaptı ve ben üzüldükçe sütüm iyice azaldı dün sıkmama rağmen hiç gelmedi o kadar üzüldüm ki.. Sonra baya bişeyler yedim içtim eşim sağolsun moralimi düzeltecek konuşmalar yaptı tekrar az az sütüm gelmeye başladı. Lohusalık o kadar zor ve insanlar o kadar anlayışsız ki. 10 günde çöktüm resmenO nasıl laflohusa biriyle de böyle konuşulmaz ki.bu arada ilk günler sütüm gelmedi damla damlaydi kayınvalidem gelip gidip sütün yok senin dedi evet maalesef süt yok dedim gram umursamadim. Bebeği emzirdikce sütüm geldi ben emzirdikce sütüm arttı.sarilik için bol bol emzir hızlı atlatirsiniz
İlk doğumda bende rezene, anason, süt arttırıcı damla ne bulursam kullanmıştım. Şimdi hiçbir şey kullanmıyorum ve birebir aynı. Süt arttırmanın en etkili yolu emzirmek esasen. Sürekli su içmeye de zorlamaya gerek yok. Susadıkça su içsek yeterli. Oksitosin ve adh (susama hormonu diyelim) kardeştir. İkisi de aynı anda artar. Vücut gereken suyu sizden talep eder zaten.Canim ben de galacto solis kullanıyorum takviye olarak bir tek sut arttirici olan. Acaba onu bile kullanmasam mi diyorum hepsinden de once psikolojik bir bagimlilik yapacak sutum sanki onu kullanmadan yokmus gibi hissedicem. Asil onemli olan guzel beslenip bol bol su icip emzirmek dimi sonicta
Hıçkırık normal karnı tok demek ama biraz fazla besliyor olabilir misin? Bir tık azaltmayı denesen.Kızlar galiba benim kizim da bebek reflusu var. Her beslenmeden sonra gazini aliyoruz yataga yatririyoruz 20 dakika ayakta bekletmemize ragmen cok hzuursuz oluyor. Resmen midesi bulaniyo fark ediyoruz. Gecmeyen hickirik geliyor. Ara sira öksürük oluyor, yine hiriltili solunumu oluyo bazen. Reflümü ya kizim? Anne yanı yatagini reflü konumuna getirdik yinede ayni seyleri yapiyo. Sanki kusmugunu tutuyor gibi hareketler. Her beslenmeden sonra ayni seyler. Bir saat gecmiyor yatakta bu anlattiklarim. Ne yapacagimizi sasirdik.
Benim pek çok arkadaşım emzik kullandı. Damak yapısı filan da bozulmadı. onların önerisiyle ben de avent kullanıyorum. Bebeğe doğduğu gün dr tavsiyesi ile emzik verdik alışsın diye. emzik bağımlısı mı değil kendisi atıyor ağzından uyuyacağı zaman. Emme isteği olmadığında. Açken filan emzikle bebek asla oyalanmıyor. 30 saniye sonra süt gelmeyince feryat eder. Tüm arkadaşlarım aralarında doktor olanlar da var çocuklarını emzikle büyüttü. Kullanıp kullanmama anne tercihine kalmış. Emzik kullanmayıp elini parmağını emmekten kurtulamayan çocuklar da var. Çocukluk döneminde parmak emmek emzik kullanımında ısrar etme nedeni genellikle psikolojiktir. Diğer türlü kademeli vazgeçiyorlar. Annesinin memesinden ayrılan çocuk emzikten de ayrılır.Kızlar dayanamıyorum emzik kullanıyorum.geceleri sürekli memede olmak istiyor gücüm kalmıyor emzik veriyorum.ama damak yapısını bozar diyenler özellikle ilk 1ay kullanmayı önermeynler var bir yandan vicdan azabı duyuyorum ama geceleri gücüm kalmiyor memeden çekince uyanıyor oyuzden emzik veriyorum inşallah damak yapısını bozmaz
Benim tutuyor yani ilk zamanlar bı öğürdu şimdi alıştı aciktiginida anlıyorum emmesinde de sorun yok ama ben diş damak yapısını bozar diye korkuyorum;( ama bu gece yine ikinsaat uyumak için vermek zorunda kaldım yoksa goguslerimi emzik yapıyor.Gaz sorunuda inşallah düzelir çok yorucuYa ben de denedim emzigi sahsen istemeyerek ve tutmadi da. Aslinda tutsa rahat edebilirdim ama bir yandan da aciktiginda nasil anlicam diye triplere de girdim. Eger acikmasi vs belli ediyorsa kendini ve sen de rahat ettiysen tak gitsin bosver hic vicdan yapma sen rahat olacaksin ki bebek de rahat olsun. Ama sana dedigim bu gaz problemi cozulurse zaten emzige de gerek kalmayacak uykulari daha kaliteli oluyor cunku
Diş damak yapisi bozulmasinda geriye kalanlar sorun değil çünkü aciktigini anlıyorum emzikten sonra meme reddi falanda yaşamıyoruz cikarttigim dakika goguslerime yapışıyor emiyor.valla ben avent tutturamadim bıbs marka emzigi sevdi sadece onu tutuyor evde 4 tane farklı markanın emziği var sadece bıbs kauçuk olanı tutuyor bıbs de genelde bebeklerin sevdiği emziklerdenmisBenim pek çok arkadaşım emzik kullandı. Damak yapısı filan da bozulmadı. onların önerisiyle ben de avent kullanıyorum. Bebeğe doğduğu gün dr tavsiyesi ile emzik verdik alışsın diye. emzik bağımlısı mı değil kendisi atıyor ağzından uyuyacağı zaman. Emme isteği olmadığında. Açken filan emzikle bebek asla oyalanmıyor. 30 saniye sonra süt gelmeyince feryat eder. Tüm arkadaşlarım aralarında doktor olanlar da var çocuklarını emzikle büyüttü. Kullanıp kullanmama anne tercihine kalmış. Emzik kullanmayıp elini parmağını emmekten kurtulamayan çocuklar da var. Çocukluk döneminde parmak emmek emzik kullanımında ısrar etme nedeni genellikle psikolojiktir. Diğer türlü kademeli vazgeçiyorlar. Annesinin memesinden ayrılan çocuk emzikten de ayrılır.
İki saatte bir 60 cc mama veriyorum. Mamanin arkasinda 2 haftalık ölcek bu. Benim ki persembe 40 ı çıkacak. Fazla mi 60 cc iki saatte bir gece 3 saate bir.Hıçkırık normal karnı tok demek ama biraz fazla besliyor olabilir misin? Bir tık azaltmayı denesen.
Ben de boyle dusunuyorum. Ama soyle bir sey de oluyor psikolojik mi acaba bilmiyorum. Emziriyorken inanilmaz bir susama geliyro ama icemiyorum. Normalde o kadar susasam kana kana icerim ama nedense emzirme esnasinda icemiyorumİlk doğumda bende rezene, anason, süt arttırıcı damla ne bulursam kullanmıştım. Şimdi hiçbir şey kullanmıyorum ve birebir aynı. Süt arttırmanın en etkili yolu emzirmek esasen. Sürekli su içmeye de zorlamaya gerek yok. Susadıkça su içsek yeterli. Oksitosin ve adh (susama hormonu diyelim) kardeştir. İkisi de aynı anda artar. Vücut gereken suyu sizden talep eder zaten.
Hickirik tok mu demek kesin ya? Bir de emme sonrasi sut kesigi gibi bir yemek kasigi kadar diyeyim kusuyor nadiren o ne anlama geliyor acabaHıçkırık normal karnı tok demek ama biraz fazla besliyor olabilir misin? Bir tık azaltmayı denesen.
Canim meme reddini hemen yapar diye dusunme. 3 aylik olduklarinda asil buyume ataklari oluyor diye biliyorum asil o zaman oluyormus meme reddiBenim tutuyor yani ilk zamanlar bı öğürdu şimdi alıştı aciktiginida anlıyorum emmesinde de sorun yok ama ben diş damak yapısını bozar diye korkuyorum;( ama bu gece yine ikinsaat uyumak için vermek zorunda kaldım yoksa goguslerimi emzik yapıyor.Gaz sorunuda inşallah düzelir çok yorucu
Diş damak yapisi bozulmasinda geriye kalanlar sorun değil çünkü aciktigini anlıyorum emzikten sonra meme reddi falanda yaşamıyoruz cikarttigim dakika goguslerime yapışıyor emiyor.valla ben avent tutturamadim bıbs marka emzigi sevdi sadece onu tutuyor evde 4 tane farklı markanın emziği var sadece bıbs kauçuk olanı tutuyor bıbs de genelde bebeklerin sevdiği emziklerdenmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?