- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #16.861
Geçecek bu günler inşallah sabredelimBebekler
çare bulamadım bel ağrısı için ağrı kesici içiyorumsüt sağıp geceleri veriyorum. Mama veriyorum. Emziği doğduğu gün ağzına vermiş olsamda emzikten iyice uzaklaştı. Biberonu da sevmiyor biberondan ağzına süt değince ses çıkarmıyor. Sütüm uyumadan gelmiyor bebek beni uyutmuyor…gündüzleri uyuyor geceleri 7/01 arası kesin uyanık bazen 4 e kadar uyumuyor. Çaresizim.
Tek meme ucum küçük bebek çektikçe büyüttü haliyle tahriş oldu kırmızı şuan. Diğer meme ucum gibi olsa emzireyim sabaha kadarBen emziriyorum, evet ilk aylar zor ama sonra bitiyor bu dönem. Ondan sonra emziği bıraktırmak daha büyük dert benim için açıkçası. Emzik, biberon bebekler büyüdükçe meme reddine de sebep oluyor ki oğlumun aşırı güçlü bir emme refleksi var. Emmeden asla sakinleşmiyor. Ama biliyorum geçecek kısa zaman sonra bu.
Benim kuzenim de çok uğraştı ama geç kalmıştı emzik için ve çalışmıyordu. Sürekli emziriyordu. Tükendim artık dediğini hatırlıyorum. Ben çalışan bi anneyim, o çalışmıyordu. Yani emme dürtüsünü bir şekilde tatmin etmek zorundalar anne de olmayınca. Ben strese girersem bebekte strese girecek. Kazan kazan sistemi. Teşekkürler tecrübeni paylaştığın için2 bebek büyütmüş bir anne olarak biri tuttu emzik biri tutmadı. Tuttur derim. Hayat kurtarır. Şimdi için değilse de ilerisi için, acıkır meme ister eyvallah , amaa; dişi çıkar meme ister biryeri agrır, meme ister öylesine meme ister, meme vermek kolay ama bırakmayınca zulüm oluyor. Hele ki çalışan biri isen memelerinin ucu yara olur artık ciğerin sökülür emzirmekten ... Ama böyle hani arada emziğe sığınmak insana bir es verdiriyor. Gerçekten ben emzik almayanda çok tükenmiştim. Harap olmuştum. O yüzden yeni gelecek minnoşa da mümkün mertebe tutturmak için elimden geleni yapacağımUfak bir tecrübe... Yine karar tabii ki anneye kalmış.
Doktora soyledim oda gazdan dedi çünkü bir gegirmeyle gekiyi bir kere fıskirir gibi hergün olmuyor ama genede düsunduruyorBenim kizin 23. Gununden sonra kusmalari gaz sorunlari basladi o yuzden sordum sirt ustu mu yan mi diyedün aylık aşımız ve kontrolumuz vardi doktora sormayida unuttum. Ben kafasini ne yöne cevirirsem cevireyim kendi istedigi yöne ceviriyor
Tek meme ucum küçük bebek çektikçe büyüttü haliyle tahriş oldu kırmızı şuan. Diğer meme ucum gibi olsa emzireyim sabaha kadarAç olduğu için değil zaten ağzında emzik gibi emmek istiyor. Zaten 2 saatte bi emiyor ve doyuyor çişli bezlerin maaşallahı var. Emzik şuan ikimizi de mutlu etti açıkcası. Herkesin bebeği ve kendisi için en doğrusunu seçmeli tabi
Eğer mutlu olduysan ve rahatladıysan çok sevindim doğru yoldasın demekBen mutlu değilken ondan da mutluluk bekleyemem o yüzden mutlu anne mutlu bebek diye düşünüyorum. Hem çok geriliyorum hem de çok canım acıyor iki saatte bir emiyor zaten emdikten sonra sağsam çıkmıyor ben de düşündüm onu ama zaten aç değil emme isteği var sadece, emzik şuan kurtarıcı oldu gerçekten
Fışkırır gibi olmuyor su gibi ağızının kenarindan geliyor. Bende hem cok beslendiğinden olduğunu düşünüyorum hemde gazdan. Mamasini verip gazini cikarttiysam olmuyor kusma ama eşim mamasini verip gazini cikarttim diyorsa yatirdiktan 10 dakika icinde geliyor, gerindiğinde agzindan gelmis oluyor. Artık eşim gazini cikarmaya uğrastiktan sonra cikmayinca gazi cikti diye beni mi kandiriyor ondan şüphelencem:) bir de ben agizdan cikarana kadar bekliyorum gazini ama esim popodan cikarsada cikti gozuyle bakiyoKusmasi nasil oluyo benim oglandada arada oluyo gazıni cikaramazsam ve cok beslendiginde oluyor diye düsunuyorum
Doktora soyledim oda gazdan dedi çünkü bir gegirmeyle gekiyi bir kere fıskirir gibi hergün olmuyor ama genede düsunduruyor
Hastane de bir gece yatmıştım eve geldiğim günün ertesi de hemen duşa girmiştim bence alın rahatlıyor insan hem sütümde artmıştı benimKızlar sezeryan olanlar kaçıncı gün duş aldınız? Doktorum 3.gün su geçirmez bant takıp duş alabilirsin dedi ben korkudan alamıyorum ama mendiller temizlenince de temiz hissetmiyorum
Evet herkes sütün artar diyor en iyisi alayım benHastane de bir gece yatmıştım eve geldiğim günün ertesi de hemen duşa girmiştim bence alın rahatlıyor insan hem sütümde artmıştı benim
Ben biraz korkmuştum doktor alabilirsin demişti hatta su geçirmez bant a bile gerek yok demişti .hastaneden çıkarken bir sprey sıkmışlardi yarayı kurutmak için bundan sonra iyi kurulama şartı ile duş serbest dediler ama korktugum için ben bir hafta sonra aldım ama ben normalde de hiç terleyemeyen biriyim ter iyi olmaz çünkü.bir de oraya misli örtü vardı fazla onu koydum. Doktor musli yada pamuklu bir örtü koy bir kaç gün terlemesin demiştiKızlar sezeryan olanlar kaçıncı gün duş aldınız? Doktorum 3.gün su geçirmez bant takıp duş alabilirsin dedi ben korkudan alamıyorum ama mendiller temizlenince de temiz hissetmiyorum
Bana sprey sıkmadılar pansumanlıyım şu an o yüzden bantla alıcam duşu muhtemelen. İnşallah bu pansuman süreci uzun bi süreç değildir de rahatça duş alırımManu
Ben biraz korkmuştum doktor alabilirsin demişti hatta su geçirmez bant a bile gerek yok demişti .hastaneden çıkarken bir sprey sıkmışlardi yarayı kurutmak için bundan sonra iyi kurulama şartı ile duş serbest dediler ama korktugum için ben bir hafta sonra aldım ama ben normalde de hiç terleyemeyen biriyim ter iyi olmaz çünkü.bir de oraya misli örtü vardı fazla onu koydum. Doktor musli yada pamuklu bir örtü koy bir kaç gün terlemesin demişti
Yani senin tercihin ama bence emzik denemelisin , arada onu verirsin nefes alırsın gece gündüz sürekli meme istiyorsa ben emzik denerdim. Gerçi şimdi de denedim tutmadı benim cadı ama bence senin çaren emzik kuzumBen çıldıracağım artık gece memedeydik bütün gece gündüz de aynı.... napıcammmMemesiz uyumuyor bıraktığım an uyanıyor benimki de can artık ya
Hangi emziği tuttu bende alıp deneyeyim benimki tutmuyor 3 4 tane denedim istemediBenim kuzenim de çok uğraştı ama geç kalmıştı emzik için ve çalışmıyordu. Sürekli emziriyordu. Tükendim artık dediğini hatırlıyorum. Ben çalışan bi anneyim, o çalışmıyordu. Yani emme dürtüsünü bir şekilde tatmin etmek zorundalar anne de olmayınca. Ben strese girersem bebekte strese girecek. Kazan kazan sistemi. Teşekkürler tecrübeni paylaştığın için
Sezeryan gobegii diye birşey var maelsef canim o kalıyor şimdi en azindan korse tak sonra sporla biraz biraz kaslar yerine geliyor ama eskiisi gibi olmuyor annelik işte mutlaka vücutta izleri kalıyorSezeryanli anneler bir şey sormak istiyorum göbeğim baya küçüldü 13.gun olmasına rağmen kilomun yarisindan fazlası da gitti şükür. Ama aynada göbeğim aşağı doğru sarkmış gözüküyor zaten yumuşak hamur gibi şuan tabi daha çok yeni ama bu aşağı sarkmış sanki burnu düşmüş gibi görüntü nasıl duzelcek. Burada bir arkadasin tavsiyesi ile internetten korse sipariş ettim 15nci gün itibari ile baslicam kullanmaya ama o aşağı sarkma görüntüsünü korse nasıl toplucak ki;( kendimi hiç beğenmiyorum bu da beni biraz düşürüyor sanırım lohusalıkdan
Hadi yaaa yıkıldım şuanSezeryan gobegii diye birşey var maelsef canim o kalıyor şimdi en azindan korse tak sonra sporla biraz biraz kaslar yerine geliyor ama eskiisi gibi olmuyor annelik işte mutlaka vücutta izleri kalıyordip not: yani benim kaldı belki kalmayan eskisi gibi olan arkadaşlarım vardır onlarda tecrübelerini paylaşabilir genel konuşmuş olmayayım
Kızlar sezeryan olanlar kaçıncı gün duş aldınız? Doktorum 3.gün su geçirmez bant takıp duş alabilirsin dedi ben korkudan alamıyorum ama mendiller temizlenince de temiz hissetmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?