• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Off bende bunu anlamiyorum, kimi yerde sirt ustu guvenli diyo kimi yerde yan yatirma😀😀 hangisi dogru acaba. Gunduz zaten hep gozetimim altinda da gece icin merak ediyorum
Benimki de uyku halinde emiyo gece o yüzden uykuda gazı çıkmıyo uyandırmaya kıyamadığımdam yan yatırıyorum. Bu gece gaz sancılarımıs var mahvettı beni istesem de direk yatıramam şuan alttan çok gazı var

Bebekler
Kızlar akşamları kriz yaşadığımızı söylemiştim sürekli emmek istiyor, saatlerce memede duruyor (sadece akşam) acıtıyor bir süre sonra da mama veriyorum mecbur diye. Gün boyu tecrübeli annelere sordum araştırdım 1 saat önce emzik verdim ve emziği tuttu, sakinleşti ve şuan uyuyor. Tek sıkıntı uyuyana kadar arada düşüyor onu takip ettim o düşürdükçe verdim. Şuan bende mutluyum bence o da mutlu🥰 ne düşünüyorsunuz? Sürekli emmek isteyen bebişlerin anneleri ne yapıyorsunuz?
çare bulamadım bel ağrısı için ağrı kesici içiyorum🥹 süt sağıp geceleri veriyorum. Mama veriyorum. Emziği doğduğu gün ağzına vermiş olsamda emzikten iyice uzaklaştı. Biberonu da sevmiyor biberondan ağzına süt değince ses çıkarmıyor. Sütüm uyumadan gelmiyor bebek beni uyutmuyor…gündüzleri uyuyor geceleri 7/01 arası kesin uyanık bazen 4 e kadar uyumuyor. Çaresizim.

Normal doğum yapanlara bir sorum olacak benim 3. Doğumumdu ilk defa doğumdan sonra kuyruk sokumumda ağrı olmaya başladı arkaya yaslanıp otururken falan ağrıyor niye oldu doğumum da zor olmadı. Normalde belimde düzleşme var onu mu tetikledi acaba? Kanamalarınız ne durumda? Bir de hamileyken bacağa kramp girme olayı oluyordu bende hala ara ara oluyor magnezyum eksikliği olabilir mi?

Off bende bunu anlamiyorum, kimi yerde sirt ustu guvenli diyo kimi yerde yan yatirma😀😀 hangisi dogru acaba. Gunduz zaten hep gozetimim altinda da gece icin merak ediyorum

Sırt üstü hiç güvenli değil ama Allah korusun kusarsa yutma riski daha fazla .Yan yattığında.akip gidiyor ağzının içinden.Hatta çocuk doktoru bana çok da düz yatırma bizim neslin hep kafa arkası düz ,bırak yuvarlak kafa olsun demişti 🤭

Bebekler

çare bulamadım bel ağrısı için ağrı kesici içiyorum🥹 süt sağıp geceleri veriyorum. Mama veriyorum. Emziği doğduğu gün ağzına vermiş olsamda emzikten iyice uzaklaştı. Biberonu da sevmiyor biberondan ağzına süt değince ses çıkarmıyor. Sütüm uyumadan gelmiyor bebek beni uyutmuyor…gündüzleri uyuyor geceleri 7/01 arası kesin uyanık bazen 4 e kadar uyumuyor. Çaresizim.
4e kadar uyumadı sonra 5te uyandı hala uyanığız ben de çok zorlanıyorum

Sırt üstü hiç güvenli değil ama Allah korusun kusarsa yutma riski daha fazla .Yan yattığında.akip gidiyor ağzının içinden.Hatta çocuk doktoru bana çok da düz yatırma bizim neslin hep kafa arkası düz ,bırak yuvarlak kafa olsun demişti 🤭
Benim kizin 23. Gununden sonra kusmalari gaz sorunlari basladi o yuzden sordum sirt ustu mu yan mi diye😀 dün aylık aşımız ve kontrolumuz vardi doktora sormayida unuttum. Ben kafasini ne yöne cevirirsem cevireyim kendi istedigi yöne ceviriyor😀

Benimki de uyku halinde emiyo gece o yüzden uykuda gazı çıkmıyo uyandırmaya kıyamadığımdam yan yatırıyorum. Bu gece gaz sancılarımıs var mahvettı beni istesem de direk yatıramam şuan alttan çok gazı var
Canım gazini almadan yatirma. Doktorum 20 gunden sonra gaz sikintilari baslio dedi. Uyurken hafif hafif bile sirtini ovalasan cikmio mu? Benim kizinda kusmalari artti cok korkuyorum kusarken😀

Benim kizin 23. Gununden sonra kusmalari gaz sorunlari basladi o yuzden sordum sirt ustu mu yan mi diye😀 dün aylık aşımız ve kontrolumuz vardi doktora sormayida unuttum. Ben kafasini ne yöne cevirirsem cevireyim kendi istedigi yöne ceviriyor😀
Hep aynı yöne olmadığı sürece sıkıntı yok :) aşı da ateş yaptı mı

Canım gazini almadan yatirma. Doktorum 20 gunden sonra gaz sikintilari baslio dedi. Uyurken hafif hafif bile sirtini ovalasan cikmio mu? Benim kizinda kusmalari artti cok korkuyorum kusarken😀
Uyanması gerekiyo tekrar uyumak içinde meme isteyecek kısır döngü yani 😄😄

Mama ile beslenirken aşırı kusma olurdu ilk kızımda.Mama verirken Ar mamalar var doktora sor istersen o biraz daha azaltıyor kusmayı

Normal doğum yapanlara bir sorum olacak benim 3. Doğumumdu ilk defa doğumdan sonra kuyruk sokumumda ağrı olmaya başladı arkaya yaslanıp otururken falan ağrıyor niye oldu doğumum da zor olmadı. Normalde belimde düzleşme var onu mu tetikledi acaba? Kanamalarınız ne durumda? Bir de hamileyken bacağa kramp girme olayı oluyordu bende hala ara ara oluyor magnezyum eksikliği olabilir mi?
Benim kanamaların azaldı baya. Bir gün hafif kanama bir gün hiç kanama olmadan geçiyor. İki günde bir yani. Kramp olayı bnde de hala oluyor ya doğumdan bu yana iki defa oldu bacak krampı. Neden oluyor anlamış değilim.

Benim ilk oğlum da öyleydi pek kusmazdi. Yani 3 yasına kadar toplasak 20 kere kusmamistir çok şükür. Bu bebegim de öyle pek kusmuyor ama ben yine de yan yatırıyorum . Bir sag bir sola meyilli yatiriyorum.

Kızlar akşamları kriz yaşadığımızı söylemiştim sürekli emmek istiyor, saatlerce memede duruyor (sadece akşam) acıtıyor bir süre sonra da mama veriyorum mecbur diye. Gün boyu tecrübeli annelere sordum araştırdım 1 saat önce emzik verdim ve emziği tuttu, sakinleşti ve şuan uyuyor. Tek sıkıntı uyuyana kadar arada düşüyor onu takip ettim o düşürdükçe verdim. Şuan bende mutluyum bence o da mutlu🥰 ne düşünüyorsunuz? Sürekli emmek isteyen bebişlerin anneleri ne yapıyorsunuz?
Ben emziriyorum, evet ilk aylar zor ama sonra bitiyor bu dönem. Ondan sonra emziği bıraktırmak daha büyük dert benim için açıkçası. Emzik, biberon bebekler büyüdükçe meme reddine de sebep oluyor ki oğlumun aşırı güçlü bir emme refleksi var. Emmeden asla sakinleşmiyor. Ama biliyorum geçecek kısa zaman sonra bu.

Ben ağrısı benim ilk birkaç gün oldu ama geçti. Kanamalarım aşırı azaldı bugün 26. Gün. Çok az geliyor. Kramp girme sorunlarım yok ama multivitamin ve demir kullanmaya devam ediyorum. Emzirmek de vitamin aldığı için vücuttan kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum.

2 bebek büyütmüş bir anne olarak biri tuttu emzik biri tutmadı. Tuttur derim. Hayat kurtarır. Şimdi için değilse de ilerisi için, acıkır meme ister eyvallah , amaa; dişi çıkar meme ister biryeri agrır, meme ister öylesine meme ister, meme vermek kolay ama bırakmayınca zulüm oluyor. Hele ki çalışan biri isen memelerinin ucu yara olur artık ciğerin sökülür emzirmekten ... Ama böyle hani arada emziğe sığınmak insana bir es verdiriyor. Gerçekten ben emzik almayanda çok tükenmiştim. Harap olmuştum. O yüzden yeni gelecek minnoşa da mümkün mertebe tutturmak için elimden geleni yapacağım 😂 Ufak bir tecrübe... Yine karar tabii ki anneye kalmış.

Benim bacak kramplarımdan eser yok. Çatı ağrısını 4.aydan beri yaşardım git gide artmıştı hamilelikte ve tek bacağa çok vuruyodu. Ama şimdi hiçbir şey yok maşallah onları yaşayan ben değilmişim gibi. Çok uzunnsüre oturmamak gerekli dikişleri zorlamamak için. Kanamam azaldı ama pedi henüz bırakamadım ufak pıhtılar geliyor bazen de kahverengi pıhtılar. Bi kısa ped yarım bile dolmadan çıkartıyorum pişmeyim diye. 3 4 saat olmuş oluyor altımda çünkü.

Sürekli emziriyorum saatte bir çok emzik sevmiyorum ama saygı duyarım sana kendini nasıl mutlu hissedecek sen öyle yap. Ben şimdi,sütümü sagdım emmeden önce biberonla verecem sonra emZirecem tam karnı doyunca iyi uyur belki bende böyle bi yöntem demiyorum bakalım başarılı olursam yzarım. Benimki biberon almak,ıstemıyo biberonla almazsa yine kaşıkla vericem sütümü
Ben mutlu değilken ondan da mutluluk bekleyemem o yüzden mutlu anne mutlu bebek diye düşünüyorum. Hem çok geriliyorum hem de çok canım acıyor iki saatte bir emiyor zaten emdikten sonra sağsam çıkmıyor ben de düşündüm onu ama zaten aç değil emme isteği var sadece, emzik şuan kurtarıcı oldu gerçekten

Back