2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
bilmiyorum kayınvalidem annem dedi, rahatlasın büyüsün diye falan herhalde
Olabilir yıkanıncs rahat uyuyorlar oyızden akşam yıkamsk isterim ama üşütcek
Aynı durumu yaşadım bnde kokrtm mastitten
40 i çıkana kadar gün aşırı yıkamak gerekli diye söylemişti annem isteyen hergun de yikayabilir bence artık havalarda ısındı usumezler ya
Hasta olacağ ndan korkmadan bnde yıkıcam. Bi hasta olsa akbabalar tepeme üşüşecek hasta ettin diye

Kızlar sütünüz geldikçe bebegını uyudukca olabildiğince dinlenin yatıp uyuyun . Uyumasanız da uzanıp dinlenin. Göğsümdeki damarlar aktifleşip doldu uzandıktan 10 dk sonra yanmalar başladı takviye bir yere kadar bende etki etti sütü çoğalttı buraya da neler kullandığımı yazmıştım bugün farkettm göğsümü dolduran dinlenmekmiş. Sizde deneyin derim

Ben doktoruma sordum sinirlerde kesildiği için uzun süre gitmeyebilir dedi. Yılı da bulabilirmiş
Valla hep böyle devam eder dediler bana .biraz tuhaf geliyor belki yıllar içinde Alisirim . göbeğim baya kötü durumda aşağı doğru sarkık resmen 14kilo almıştım toplam 7si gitmiş geriye kaldı 7 ama göbek öyle bir sarkmış ki kilo vererek toparlanmasi mümkün değil . Haftaya korse baslicam bakalim

Dinlenmek ne mümkün. Bebek uyuduğunda Uzanıyorum bugün hiç uyumadi hep memedeydi sütüm mü azaldı nedir. Normalde 2saat uyurdu şimdi kesik kesik yarım saat anca. 14 günlük bebek kaç cc de doyuyor ortalama

Ay inşallah bende alabilirim 20 günden sonra benim de ağrım çok az kaldı o hissizlik uzun bir süre geçmiyor, yara izi için bana krem gerdi 3 ay kullan dedi bende ona başlarım, sadece kızımı kucağıma alabilsem yeter bana bende başka iş vs yapmam zaten tek isteğim kızımı rahat rahat alayım yeter

Bnde 14 kilo almıştım 2 hafta geçti henüz tsrtılmadım çok merak,ediyorum göbeginde baya indi ama tabi dikilince üstüne de sarktı biraz toparlanır inşallah zamanla

Ya sorma gerçekten ilkinde ne rahatmışım meğer bebeğim küçük olduğundan benim ilgim olmadan olmuyor inşallah bende öyle düşünüyorum 6 ay sonra falan çok kolaylaşacak işim inşallah benim de 9 gün oldu kucağıma aldım 2-3 kere oturup taşımadım tabi yürüse daha kolay olurdu ama daha yürümediğinden emekleyip bi yere gittiğinde kucağıma alıp getirmem lazım yalnız kalabilmem için annelerle olmuyor her gün bir sinir harbi yaşıyorum o yüzden tek başıma bakacak duruma ne zaman gelirim diye düşünüp duruyorum kızım 11 kilo bi yerde okudum 5-6 kilo kadar kaldırabilirsiniz yazıyordu 10 günden sonra umarım 20-25 inci günde tek başıma idare edecek duruma gelirim bende kimsenin bizde kalmasına gerek kalmaz

Doktor bize 5-6 gün bile yapmayabilir normal demişti sadece anne sütü aldığından bazen olurmuş doktorların kabız diyebilmesi için 3 gün hiç yapmaması lazım, yeni doğanda 5-6 gün bile normalmiş

Öyle düşünme toparlanıyor ben ilk gebelikte 35 kilo aldım 2 ayda sarkık göbek gitmişti 17 kilosunu vermiştim tamamını bile vermedim ama ona rağmen göbeğim gayet topluydu toparlanır senin de daha çok erken 2-3 ayda baya normal göbek oluyor sarkıklık geçiyor korse de etkili onunda faydasını görürsün tabi

Arkadaşlar benim 37 haftalığım bebeğin hareketlerini kasıklarımdada hissediyorum ve benim bebeğimin ters olduğunu söylüyorlar doktorlar 39. Haftamda sezeryan olcağımı söylediler ve bebeğin gelişimi 1 hafta önden gidiyor sizce erken alırlarmı sezeryana

Kıraç cekirdegi kemeri yastığı vs var bende işe yararmi yaramaz mı bilemedim almadım. Tavsiye edermisiniZ?
Bnde 14 kilo almıştım 2 hafta geçti henüz tsrtılmadım çok merak,ediyorum göbeginde baya indi ama tabi dikilince üstüne de sarktı biraz toparlanır inşallah zamanla
Sizde vermissinizdir baya belki yarısından da fazla . Korse kullancaz ya doktor spor falan dedi ama ben uzun süre karın kaslarını çalıştıracak egzersiz yapamazmisim gibi geliyor İnşallah ya baya kötü bı görüntü oldu bu kadar acinin ağrının agrisinda takilcak şey değil diyorum ama aynada da bir bayan olarak rahatsız oluyorum;( inşallah dediginiz gibi zamanla toparlanır .dikiş yerini göremiyorum göbek üzerine gelmiş sarkmış resmen

Doktorumuz samsipleks diye bir damla verdi dogal onu kullaniyorum fayd ediyo ama aksam biraz zorluyo suanda cok guzel uyuyo bakalim tum bebeklerimiz iyi olsunlar insallah
Bende eczaneden eşime aldırdım size doktorunuz günde kaç damla verebilirsiniz dedi

Dinlenmek ne mümkün. Bebek uyuduğunda Uzanıyorum bugün hiç uyumadi hep memedeydi sütüm mü azaldı nedir. Normalde 2saat uyurdu şimdi kesik kesik yarım saat anca. 14 günlük bebek kaç cc de doyuyor ortalama
Valla bilmiyorum cc olarak ben genelde emzirip mama veriyorum sütüm hiç olmadığı zaman 60 cc veriyorum fazla vermiyorum. Doktoruma sonunda randevu alıp gittiğimde mama vermeniz sorun değil biberonla vermeyin dedi sadece. Beni emip doymadığında 30 cc yapıyorum mamayı. Ne kadar fazla verirseniz midesi genişler.

Doktor bize 5-6 gün bile yapmayabilir normal demişti sadece anne sütü aldığından bazen olurmuş doktorların kabız diyebilmesi için 3 gün hiç yapmaması lazım, yeni doğanda 5-6 gün bile normalmiş
İlk 10 gün kaka yapmamasını da normal kabul ediyorlarmış

Ben ilk oğlumda kullanmıştım. Çok faydasını görememiştim. Fayda gördüğünü söyleyenler de oluyordu ama dediğim gibi bizde etki etmedi.
Evet ya bende de fayda etmedi dun verdim yinede kivrandi bi saat once verdim kivraniyor yavrum , size ne iyi gelmisti

Canim ben gunde 3 kez ancak emziriyorum mamayla beslenio. Sutum yok denecek kadar az. Evet damla dunden beri fayda etmedi. Kivraniyor kizim resmen

Kimyon vermeyi denedin mi yada kimyon içip öyle emzir
Kolunun üstüne yüzükoyun yatırıp sırtını sıvazla karnını sar bi ince bi havluyla bbnm denediklerim bunlar
Müslinle sardim karnini sivazladimda ama gayda etmedi galiba ya. Gece de uyumadi oyle kivraniyor yani allah allah arada pit pit ciksrtiyo ama onlar bile rahatlatmio

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…