2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Multivitamin içiyorsanız bırakamanız gerektiğini de söyledi mi doktorunuz? Madem dikkat et diyor ben içmiyorum 2 haftadır burda içmeyen bazı arkadaşlar da var normal doğum istiyip....
Kan geldi mi?
Multivitamini 2 hafta önce bıraktırmıştı zaten ona rağmen 2 haftada 600gr almış bende anlamadım. Hani yanılma payı var falan ama bu çocuk 3000grdan aşağı değil şuan dedi. Ben çok yiyorum artık sadece sağlıklı beslenip az yicem bi de her gün egzersiz falan. Madem normal olucak bi an önce olsun ya Şu an için hala hastanedeyim bilmiyorum kan geldi mi ama adet ağrısı bi ağrı oldu bi süre

Iyi coksükür enfeksiyon düdmüs cigerleride guzel dedi dokyor hava makimesini destek amacli burundan veriyorlar bugun eger bir sorun olmazsa aksama burnundskinide cikaririz dedi sonrasi biberonla besleyecekler sknra ben emzirmeye gidecegim
Çok şükür Tez zamanda Allah sifasını versin yavrunun

Multivitamin içiyorsanız bırakamanız gerektiğini de söyledi mi doktorunuz? Madem dikkat et diyor ben içmiyorum 2 haftadır burda içmeyen bazı arkadaşlar da var normal doğum istiyip....
Kan geldi mi?
Mesela bana 3 gün sonra magnezyum bıraktıcaklar ama multi vit demedi onu neden dedi size

Benim 3400cikti bebek iri dedi 5gun sonra gittim 3300karin ölçüsüde kilosuda haftası ile uyumlu dedi ultrason yanıltabilir ama 3kiloyu görmüştür o zaman o.bende multivitaminleri bırakmama rağmen hatta çok da yememe rağmen aldi bebek son haftalarda iyi alıyorlar heralde
Mesela bana 3 gün sonra magnezyum bıraktıcaklar ama multi vit demedi onu neden dedi size
Multivitaminlerde bebeğe güzel kilo yapıyor bazen güzel beslenmenize rağmen içtiğimiz Multivitaminler karın bolgesini ileri haftalarda uyumlu olcak şekilde büyütüyormus normal doğumda zorlanmamak için bazı doktorlar biraktiriyor son zamanlarda.

Bebek fazla kiloda olduğu için daha fazla alırsa bizim için zor oluyor. O yüzden... geriden veya normal şekilde gidiyorsa kilosu gerek duymayabilirler.

Bende haftaya görücem multivitaminleri bırakmam işe yaradı mı yaramadı mı yürüyüş yapıyorum ama bilmiyorum yediklerim eriyo mu

B İr diş sarımsak yut ilaç gibi ezmeden suyla o baya etkili bende preeklampsi var tansiyonum sürekli düşürmek zorundayım öyle yapıyorım
Acaba bende mi bıraksam bir Dr iri biraz diyor diğerinin ölçümü normal çıkıyor preeklampsi oldum 37 de doğum planlanıyor ama bebek iyi anne iyiyse bir kaç gün daha beklenir deniliyor şekerde var heran bebek irileşir m i korkusu başa bela valla ben anlamadım bu işi

Valla böyle konularda akıl veriyormuş gibi olmak istemem ama ben konu sağlıkla ilgili olunca çok sorarım bebek iri dediği gün normal doğum yapmış arkadaşlarımı aradım doktorlarından son iki haftada bıraktıran da olmuş 1ay öncesinden biraktiranda. Ama tabi bebeğin gelişimi gerideyse mutlaka kullanmak lazım.sizde şeker varsa bebeğin karın bölgesi biraz ileride olabilir onada dikkat edin. Bende şeker yok zaten kendimde çok kilo almadım ama bebek hızlı kilo almaya başlamışti son ayda . Yediğim herşey bebeğe gitti sanırım.ne kadar irilesirse normal doğumda kesik dikiş olayını o kadar arttırıyor dedi doktorum şuan da iri buluyor zaten sezeryan için israrci ama yine söylüyorum benim catima göre bu yorumu .. eğer doktor iri dediyse isterseniz azaltın ya da bırakın ama demir hapına mutlaka devam edin.Preeklamsi sizde ne zaman başladı aslında bu durum bebegin gelismesinde gerilik yapabiliyor diye biliyorum ben kaçıncı haftada başladı tabi hangi düzeyde o da önemli. Preeklampsi olan bir tanıdığım vardı doktor erken aldı bebeği ama onda bebek iri değil tam tersi cok küçüktü ve gelişimi durma noktasına gelmişti.

Bebek fazla kiloda olduğu için daha fazla alırsa bizim için zor oluyor. O yüzden... geriden veya normal şekilde gidiyorsa kilosu gerek duymayabilirler.
Ya tabi birde doğurması var kilo alması güzelde bakalım bana bir şey demedi ama benim Dr umursamaz birisi almanyada kafana göre Dr gidemiyorsun yok.Doğum yaptıran kişi başka kişi oluyor son dönemde doğum yapacağın hastane bakıyor Dr ek olarak ama kime denk gelirsen yani
enim durum acaip karışık şeker var ama düzenli ölçüyorum diyetisyen kontrolünde hiç çıkmıyor ve insülin kullanmıyorum bebek haftasıyla uyumlu ölçümleri normal preeklampsi 34. Haftada konuldu ama gerileme olmadı 35+5 teyiz bebek kilo alımı haftalık 200-300 arası değişiyor ben normalde kilolu başladım ama 10 kilo aldım gebelikte hatta gram olarak düştüğü oluyor diyetisyen hiç istemiyor bu durumu çok kontrollü bir kilo diyor açıkçası içimi rahatlattı bu durum ve zatn insülin vermediler bana ama tabi sürekli tetikteyim ama. Dikkat edelimde bebek fazla almasın ben fazla almayım diye bir sorayım cuma günü madem bakalım kesecek mi.birde ben almanyadayım burada çok farklı şeyler uyguladıkları oluyor bakalım ne karar verecekler

Ben dün oldum baş ağrısı bel ağrısı falan olmadı. Ameliyat sırasında ağrı acı hissetmedim. Sonrasında kalkıp yürümek zor

Ben dün spinal anestezi ile sezeryan oldum. Taburcu olmak icin gaz çıkarmamızı istiyorlar ama dünden beri yapamadım. Siz ne zaman büyük tuvalete çıktınız gaz çıkardınız neler yaptınız yardım eder misiniz bu konuda

Bende haftaya görücem multivitaminleri bırakmam işe yaradı mı yaramadı mı yürüyüş yapıyorum ama bilmiyorum yediklerim eriyo mu
Valla benim bırakmış halimle 2 haftada 600gr aldıysa çok da işe yaramıyo bırakmak demek ki Ama ben hiç yürüyüş ve egzersiz yapmıyodum bugünden itibaren başlıycam bu bebenin kilosu max 3500olmalı fazlası beni aşar

Kayısı kompostosu ya da organik kayısı meyve suyu iç bi de yürüyüş yap hareket et bolca. Ben daha önce anestezi olduğumda bu şekilde biraz atlatabilmiştim

Ben genel anestezi ile sezeryan oldum. Gazı ayağa kalkınca çıkardım. Büyük tuvalete 3 gün sonra çıkabildim. Kabız olmaktan çok korkuyordum şükür olmadım

Geçen hafta salı 3400dük bu hafta da cuma nst de sancı çıkmazsa doktor bakmaz ultrasona ... haftaya bakar. O zamana kadar 4 kilo olur muyuz bilemiyorum.
O zaman boşuna bir kişi takip ediyor hastayı. Aksilikler olunca her yerde o ihtimal var ama orda genel kural öyleyse sıkıntı.
Bende 14 kilo aldım 7. Aya kadar 10 12 kiloyla geldim 8de almadım 9.aya girdik hemen bi bebek aldı kiloyu.

Ne kapı süsüm ne hediyeliğim hazır değil. İşte bebek geleceği şekli zamanı kendi belirlermiş. Sağlıkla gelsinde olmasa da olur süsleme
Ben de hediyelik yaptırmadım sadece çikolata 2 ay önceden sipariş etmiştim bozulmuyor diye. Bende 1 ay önce doğum yaptım beklenen tarihten. Hediye vs hiç önemli
Değil inanın bebeğimi daha kucağıma bile alamadım küvezde kalıyor.
Benim bebeğimde de enfeksiyon çıktı antibiyotik tedavisi alıyor. Ama bende idtar yolu enf. Vs akıntı hiçbir şey yoktu Kadın doğum doktorum bile şaşırdı neyden enfeksiyon kapabilir diye suyu vs de iyiydi. İnş. Bebeklerimiz biran önce kavuşuruz hiç kendinizi suçlamayın sütünüz de stresten etkilenmesin. Benim hiçbir şey yoktu yine de enfeksiyon var.
Bence öksürük sezeryanlıuken zorlar. Benimde vardı şükür doğum sırasında olmadı. Benim sezeryan 3. Gün hapşırığımı bile tutuyorum. Belki benim yapımdandır ama.
Ben ameliyattan 12 saat sonra çıkarabildim. Sıvı aşımı açık olduğu için bol bol su içtim.yürümeye başlayınca 45 dakkada bir 5 dk da olsa yürüdüm meyve suyu içtim komposto vaktim olmadı.
Ben spinal oldum hiç baş ağrısı vs olmadı
Iyi coksükür enfeksiyon düdmüs cigerleride guzel dedi dokyor hava makimesini destek amacli burundan veriyorlar bugun eger bir sorun olmazsa aksama burnundskinide cikaririz dedi sonrasi biberonla besleyecekler sknra ben emzirmeye gidecegim
Benim bebekten de oksijeni almışlar bugün kendi kendine nefes alıyor ama mide sondası ile besliyorlar şuan emziremiyorum ben
Bana ultrasonda 2400 dedi sonra 2100 ölçtü bir haftada sezeryana gireceğim gün ama 2300 den aşağı doğmayacak dedi 2500 doğdu. Yanılma payı oluyor ultrasonda -,+ 300
Bende spinal oldum gaz çıkarmadan katıya da geçirmiyorlar. Ben bol bol su içtim. 45 dakka da bir 5 dk da olsa yürüdüm. Birde klozette lavaboya gidince 5 dakika daha fazla durdum hep ayakta vs çıkaramadım orda klozette çıkardım 3. Günüm hala öyle rahat çıkarabiliyorum. Komposto yoktu meyve suyu içtim. Büyük tuvalet hala çıkmadım

Benim de spinal oldu,çok şükür baş ağrısı hiç olmadı.bugun sabah cikarabildim ben de yoksa çıkış yapılmıyor .bol kayısı komposto ve su tükettim ve yürüyüş etkili oldu.

Bende bugün kontrole gittim 37+1 deyiz 3.326 50 cm çıktı bebeğim bi sıkıntı yok kan verdik anestezi onayı aldık öksürük sorun olmaz dediler inşallah dikişliyken öksürük tutmaz 16 mayıs sabah 9 da alacaklar haftaya kadar 3.500 yap bebeği dedi doktor ultrasonda yanılma payı da oluyor tabi kızımda da aynı doktorum 3400 demişti 3700 doğdu kızım bunda da belki 4 doğar yada daha az bilmiyorum ay çok heyecanlıyım inşallah sağlıkla gelir 6 gün kaldı nasıl 9 ay geçti bilmiyorum ilk hamile olduğumu öğrendiğimde şok olmuştum kızım daha 2,5 aylıktı ne yapıcam nasıl geçecek bu hamilelik diye 1 ay ağladım çok şükür sona geldik sağlıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…