- 2 Ağustos 2022
- 1.207
- 1.028
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #15.841
Gözünüz aydınSlm kızlar ,ben prensesime kavuştumikinci sezaryeni oldum .İlkte sezeryan iyi sonrası rahat gibiydi ,bunda sezaryen zor ,sonrası baya iyiyim şükür kendim yürümeye bile başladım Ama hala gazım çikmadi kayısı komposto içtim hala olmadı Artık büyük kızım diyeyim ona da hastaneye ziyarete gelince istediği tren seti vardı onu sipariş vermiştik suprizi çok sevdi gözüm de arkada kalmadı babaannesi ve babası ile evimizde .Ben de annemle ve minik prensesimleyim Her şey geçiyor emin olun o mis süt kokulu bebeğinize sarılınca ne ağrı kalıyor ne sızı
Ben de açılma var kanalda değiliz arada yoklayan ağrılarım var ama dediğiniz gibi karnı gerecek hareketler işler yapınca karın sertleşiyor. Ben dün yukarı uzanacak işler yaptım hep karnım sertleşip durdu.Valla cnm benim karnım sürekli sertleşiyor bir yere toplanıyor çocuk. Ki kaç haftadır böyle .hatta doktor bu durumlarda gel nst ye gir dedi .sürekli semsert bir yerde kalıyor vajinaya batma hissi bagirticak kadar bile oluyordu sanki dogurcakmisim tüm semptomlari yaşadım çocuğun hickirigini makatta bile hissettim ama ne açılma var ne doğum kanalına giren var ne sancım var.sertlesme daha çok yorulunca oluyor bende yada ayakta kalinca
Ben dün fitili attım valla korktumBenim normalde de hep sarımsı akıntım oluyor kaşıntı koku yanma vs yoksa korkulacak bişey yok derdi doktorum. Hamilelikte de hep sarı akıntım oldu tahlillerde enfeksiyon vs yok ben de doktora sormadım tekrar. 2 gündür de koyu kıvamlı yeşilimsi sarı akıntım var burda normal doğuran biri vardı doğumdan önce böyle akıntısının olduğunu söylemişti hatta silinme akıntısı mı demişti ne hatırlayan var mı acaba akıntıdan ne zaman sonra doğurdu
Akıntı beyaz şeffaf olunca korkmuyorum da sarı rengi görunce enfeksiyondan korkuyorum .bu arada bende yeni catlayanlardanimBende 36. haftada alınan kültürde mantar çıkmıştı, fitil kullandım. Akıntılar hafiflemişti ama iki gündür yeniden arttı. Dün doktora yeniden fitil kullanmalı mıyım diye sorduğumda çok önemli değil, akıntıların artması normal dedi. Siz yine de kullanın ne olur ne olmaz, doktorunuz bir şekilde yazdıysa bir zararı olacağını sanmıyorum:)
Ben de hiç çatlamadım diye acayip seviniyordum, kasıklarımın üstünden haberim yokmuş meğeraynayla bakınca ufak bir şok yaşadım. Ama elimden geleni yaptım kesinlikle o yüzden içim rahat, belki miktarını azaltabilmişimdir
Neden olduğunu anlayamadığım aşırı balgamlı bir öksürüğüm benim de var, hatır hatır öksürüyorum bazen..
Ne açılma var ne kanala giren hareketlendi bide bu aralar karnım dalga dalga oluyor .aylarca erken doğum olmasın diye sıktım kendimi şimdi çocuk resmen kök salmış gibi içime bari 1 2cm açıklık olsaydı da yaklaşıyor doğum deseydim ama tık yok kendimi yine yorucam bugünBen de açılma var kanalda değiliz arada yoklayan ağrılarım var ama dediğiniz gibi karnı gerecek hareketler işler yapınca karın sertleşiyor. Ben dün yukarı uzanacak işler yaptım hep karnım sertleşip durdu.
Ben dün fitili attım valla korktumBenim normalde de hep sarımsı akıntım oluyor kaşıntı koku yanma vs yoksa korkulacak bişey yok derdi doktorum. Hamilelikte de hep sarı akıntım oldu tahlillerde enfeksiyon vs yok ben de doktora sormadım tekrar. 2 gündür de koyu kıvamlı yeşilimsi sarı akıntım var burda normal doğuran biri vardı doğumdan önce böyle akıntısının olduğunu söylemişti hatta silinme akıntısı mı demişti ne hatırlayan var mı acaba akıntıdan ne zaman sonra doğurdu
Akıntı beyaz şeffaf olunca korkmuyorum da sarı rengi görunce enfeksiyondan korkuyorum .bu arada bende yeni catlayanlardanimBende 36. haftada alınan kültürde mantar çıkmıştı, fitil kullandım. Akıntılar hafiflemişti ama iki gündür yeniden arttı. Dün doktora yeniden fitil kullanmalı mıyım diye sorduğumda çok önemli değil, akıntıların artması normal dedi. Siz yine de kullanın ne olur ne olmaz, doktorunuz bir şekilde yazdıysa bir zararı olacağını sanmıyorum:)
Ben de hiç çatlamadım diye acayip seviniyordum, kasıklarımın üstünden haberim yokmuş meğeraynayla bakınca ufak bir şok yaşadım. Ama elimden geleni yaptım kesinlikle o yüzden içim rahat, belki miktarını azaltabilmişimdir
Neden olduğunu anlayamadığım aşırı balgamlı bir öksürüğüm benim de var, hatır hatır öksürüyorum bazen..
Ne açılma var ne kanala giren hareketlendi bide bu aralar karnım dalga dalga oluyor .aylarca erken doğum olmasın diye sıktım kendimi şimdi çocuk resmen kök salmış gibi içime bari 1 2cm açıklık olsaydı da yaklaşıyor doğum deseydim ama tık yok kendimi yine yorucam bugünBen de açılma var kanalda değiliz arada yoklayan ağrılarım var ama dediğiniz gibi karnı gerecek hareketler işler yapınca karın sertleşiyor. Ben dün yukarı uzanacak işler yaptım hep karnım sertleşip durdu.
Yorulunca hemen sertleşiyor yürüyüşde de öyle eskiden sertlesince hemen Aman Allahım deyip yatıyordum tedirgin oluyordum kasiliyormu noluyor diye şimdi aşırı rahatımBen de açılma var kanalda değiliz arada yoklayan ağrılarım var ama dediğiniz gibi karnı gerecek hareketler işler yapınca karın sertleşiyor. Ben dün yukarı uzanacak işler yaptım hep karnım sertleşip durdu.
Operasyonunz saat kactaydi canım herşey yolunda mıKızlar aşırı bir mide yanması yaşıyorum. Agzıma sular doluyor . Hiç bişey yiyip içemiyorum da yarım operasyon var diye napcam bilmiyorum saatleede geçmiyor çok canım yanıyor kalktım yürüdün olmadı oturdum olmadı
Banada hep öyle söylediler rengi yesil degilse koku yanma agrı yoksa korkulacak birsey yok dediler benimde hamileligimin basindan beri aralarda olan sari akintilarim oluyordu antibiyotik fitil kullandim sonra tekrar olmaya devam edincebazi hamilelerde oluyor dediler sonra dogumdan 20 gun onceysi falan bir grip gecirdim bebis 36+2haftada dogdu kendi gelmek istedi tarihinden once enfeksiyon var dediler kuveze aldilar sadece dikkat edin diye yazmak istedim amacim kimseyi korkutmak degilBenim normalde de hep sarımsı akıntım oluyor kaşıntı koku yanma vs yoksa korkulacak bişey yok derdi doktorum. Hamilelikte de hep sarı akıntım oldu tahlillerde enfeksiyon vs yok ben de doktora sormadım tekrar. 2 gündür de koyu kıvamlı yeşilimsi sarı akıntım var burda normal doğuran biri vardı doğumdan önce böyle akıntısının olduğunu söylemişti hatta silinme akıntısı mı demişti ne hatırlayan var mı acaba akıntıdan ne zaman sonra doğurdu
Niye korkutasin cnm bu sayfada bilgilenmek için buradayız iyiki paylastin. Ama şöyle bişey var tanıdığım iki kişide hamileligin son haftalarında Corona oldular gripten de beter ve biri çok ağır geçirdi çocuklarda enfeksiyon olmadı bence sizin gripten olmayabilir . Bu arada enfeksiyon erken doğumu tetikliyormus muhtemelen sizinde idrar yolu enfeksiyondan oldu daha önce crp de yüksek çıkmış kanda da gozukmus o etkilemiş olabilir .Banada hep öyle söylediler rengi yesil degilse koku yanma agrı yoksa korkulacak birsey yok dediler benimde hamileligimin basindan beri aralarda olan sari akintilarim oluyordu antibiyotik fitil kullandim sonra tekrar olmaya devam edincebazi hamilelerde oluyor dediler sonra dogumdan 20 gun onceysi falan bir grip gecirdim bebis 36+2haftada dogdu kendi gelmek istedi tarihinden once enfeksiyon var dediler kuveze aldilar sadece dikkat edin diye yazmak istedim amacim kimseyi korkutmak degil
Ben de saldım gitti vallaYorulunca hemen sertleşiyor yürüyüşde de öyle eskiden sertlesince hemen Aman Allahım deyip yatıyordum tedirgin oluyordum kasiliyormu noluyor diye şimdi aşırı rahatımduş tan hızlıca çıkıyordum eskiden doğumu tetikler diye hemen yatiyordum sonra şimdi keyfimce duş alıyorum yukarı uzanıyorum yere eğiliyorum sürekli kedilerimi sevmek icin ne zaman gelirse gelsin modunda olmak ne kadar güzelmiş ya
Cnm 37de catima baktı basiklik var risk oluşturur sezeryan öneriyorum dedi.Kızlar eğer çatı uygun değilse doktorunuz hemen sezeryan günü mü veriyor yoksa bekliyor mu? Bugün çatıma bakılcak eşim diyoki eğer sezeryan derse ben normal istiyorum bekliycem diye ısrar et bişey olmaz akfkskdk
Hamileligimin 8. Haftasinda crp yujsekti ondan sonra yaptiklarinda crp hep normal cikti birsekilde bulasmis bebege akintilarimi herseferinde iki doktorumada soyledigimde olabilecek seyler dediler hayirlisi allahtan tedaviyle gecebilecek birsey buarada ben 36+2 diye biliyordum haftami ama 37+0 mış enfeksiyindan solunum guclugu yasıyormusNiye korkutasin cnm bu sayfada bilgilenmek için buradayız iyiki paylastin. Ama şöyle bişey var tanıdığım iki kişide hamileligin son haftalarında Corona oldular gripten de beter ve biri çok ağır geçirdi çocuklarda enfeksiyon olmadı bence sizin gripten olmayabilir . Bu arada enfeksiyon erken doğumu tetikliyormus muhtemelen sizinde idrar yolu enfeksiyondan oldu daha önce crp de yüksek çıkmış kanda da gozukmus o etkilemiş olabilir .
Yine taban tabana farklı düşünen doktorlar var .mesela benim ilk zamannlar gittiğim perinatalog sarı renk yeşil renk asla masum değildir beyaz şeffaf normal ama sarıyı gordugun zaman o net enfeksiyondur dedi.benim bir ara çok fazla sarı akintim geldi alttan kültür aldılar idrar testi yapıldı kanda crp ye bakıldı temiz.en son doktor dedi ki sarı renkse mutlaka enfeksiyondur sonuçlar da çıkmasa bile ben sana fitil yazicam dedi 3gunluk fitil yazdı sonra 1ay falan gelmedi yeniden gelmeye başladı bende sarı akıntıdan çektim .bazı doktorlarda sarı akıntı olabilir hamilelikte demiş yani işte bilemiyoruz mesela dün bana yazıln fitil c kategorisindeymis .heralde doktor yazmazdi sorun olsa dedim gece kullandım şuan aşırı rahatlık başladı doğuma az kaldı için ama ilk zamanlar olsa baya arastiriri takardimHamileligimin 8. Haftasinda crp yujsekti ondan sonra yaptiklarinda crp hep normal cikti birsekilde bulasmis bebege akintilarimi herseferinde iki doktorumada soyledigimde olabilecek seyler dediler hayirlisi allahtan tedaviyle gecebilecek birsey buarada ben 36+2 diye biliyordum haftami ama 37+0 mış enfeksiyindan solunum guclugu yasıyormus
Valla seninle hem şu geç döllenme olayından benzerlik yaşıyoruz hem de çatıda yaşarsak şaşırmıycamCnm 37de catima baktı basiklik var risk oluşturur sezeryan öneriyorum dedi.
39haftalarda gün veriyorum dedi.benimde eşim biraz laf ettisezeryana karşı değil de o hep bebek hangi tarihte gelmek istiyorsa o seçsin sancin başlasın ondan sonra sezeryanci normal doğum mu olur kısmet diyor.
((((Gerçi pztsi günü başka bir doktordan randevu aldım bu Cati ile dogurabilirsin ama hafif basiklik var dedi .Herşeyin bir riski var ben olsam normal için zorlarim bebek doğum kanalına girse bile hatta ben bebeğin başını gordum o halde bile sezeryana döndüm kaç kere o yüzden kendi sancılarını bekle dedi)))
İnşallah catiniz da benzerlik olmazValla seninle hem şu geç döllenme olayından benzerlik yaşıyoruz hem de çatıda yaşarsak şaşırmıycamAma madem ki bebeğin başı gözüktükten sonra bile sezeryana dönme şansımız var o zaman normale zorlıyım ben biraz, bu kadar panik atak biriyken neyime güveniyosam gerçi
Iyi coksükür enfeksiyon düdmüs cigerleride guzel dedi dokyor hava makimesini destek amacli burundan veriyorlar bugun eger bir sorun olmazsa aksama burnundskinide cikaririz dedi sonrasi biberonla besleyecekler sknra ben emzirmeye gidecegimYine taban tabana farklı düşünen doktorlar var .mesela benim ilk zamannlar gittiğim perinatalog sarı renk yeşil renk asla masum değildir beyaz şeffaf normal ama sarıyı gordugun zaman o net enfeksiyondur dedi.benim bir ara çok fazla sarı akintim geldi alttan kültür aldılar idrar testi yapıldı kanda crp ye bakıldı temiz.en son doktor dedi ki sarı renkse mutlaka enfeksiyondur sonuçlar da çıkmasa bile ben sana fitil yazicam dedi 3gunluk fitil yazdı sonra 1ay falan gelmedi yeniden gelmeye başladı bende sarı akıntıdan çektim .bazı doktorlarda sarı akıntı olabilir hamilelikte demiş yani işte bilemiyoruz mesela dün bana yazıln fitil c kategorisindeymis .heralde doktor yazmazdi sorun olsa hafta sonu cikar diye düsünuyoruzdedim gece kullandım şuan aşırı rahatlık başladı doğuma az kaldı için ama ilk zamanlar olsa baya arastiriri takardimdediğim gibi ama sizin muhtemelen vajinal enfeksiyondan olmuştur inşallah iyilesir biran evvel .şuan bebeğin durumu nasıl
Bende şimdi çatı muayenesinden çıktım beklediğim gibi acılı değildi biraz acıdı sadece o da baya derine soktuğu için normal bence, çatında biraz basıklık var ama doğuma engel değil dediİnşallah catiniz da benzerlik olmazgerçi ikinci gittiğim doktor çatı min normal doğum için risk oluşturmadığını söyledi biraz basiklik var dedi ama kendi doktorum içime sezeryan tohumlarını attı bı kere risk misk biseyler dedi beni bı travmaya soktu çoğumuz panik atağız bu dönemde gayet normal bende böyle normal doğum olsun diye yoruyorum bu aralar kendimi ama içimden de diyorum neyine guveniyorsun panik olcaksin neye kafa tutuyorsun diye bu arada son gittiğim doktor hersekilde sezeryana dönebiliyoruz dedi o zaman niye doktor bana gün verdi dedim. O da hangi zamanda sancıların gelir bilemez böyle daha planlı programlı dedi bu cümle insana çok acı geliyor tabi kimin plan programina göre benim çocuğuma doğum tarihi belirleniyor ama artık düşünmüyorum sorgulamiyorum doktorlarinda birbirinden fikirleri farklı .zaten geç döllenmedeki 10gunluk fark da benim hep kafamı kurcaladi tamamen Allah'a emanet şuan cok rahatım sezeryan gününe kadar gelirse bebek ne ala gelmezse kısmet artık dicem
Multivitamin içiyorsanız bırakamanız gerektiğini de söyledi mi doktorunuz? Madem dikkat et diyorBende şimdi çatı muayenesinden çıktım beklediğim gibi acılı değildi biraz acıdı sadece o da baya derine soktuğu için normal bence, çatında biraz basıklık var ama doğuma engel değil dediSadece bebek 2 haftada 600gr almış onun için çok dedi şuan 3150gr olmuş daha fazla kilo almasını istemiyorum dikkat et yediklerine dedi. Artık beklemedeyim bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?