- 5 Mayıs 2020
- 1.603
- 3.306
- 83
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #15.541
Tam 38+0 değil mi? Sağlıklı doğumlarMerhaba mayıs anneleri pazartesi sezeryan olacağım bende salı günü 37+1 3200 kg 51 cm bebiş 38 de alınmış olacak sağlıkla gelsin yavrular
Genel yazmak istemiştimSpinal olacak da gebel ne canım ilk defa duydum?
Merhaba mayıs anneleri pazartesi sezeryan olacağım bende salı günü 37+1 3200 kg 51 cm bebiş 38 de alınmış olacak sağlıkla gelsin yavrular
Yok aslında tamamen doktor tercihiymiş bazı doktorlar hep spinal tercih ediyor bazıları epidural normal doğumda sadece başta veriyorlar açılma olana kadar daha az acı ağrı olsun diye epidural sonra o ağrı kesici verilirse kasılma sancı açılma olmuyor normal doğum başlamıyor diye vermiyorlarmış yani pek etkisi yok normal doğumaBenim de spinal olacak ,ilki de öyleydi .Epidurali daha çok normal doğumda yapıyorlar diye biliyordum
Benim 1 aydır falan var doktor normal dedi yani kahverengi veya kan gibi değilse sorun yok dediAkıntınız oluyor mu kızlar 2 gündür akıntım var su gibi değil yarın doktora sorucam
Hiç aklıma kötü şeyler getirmedim hatta hemşireler çok ağrın olabilir korkma dediler 3. sezeryanda kanama da ağrılarda daha şiddetli oluyo dediler üstesinden gelirim dedim kendi kendime zaten hep şartlandırmıştım çok hareket edicem acıdan korkmucam çabuk iyi olucam diye zaten anestezi uzmanı gelip iğneyi yaptıktan sonra hele bide bebeği gösterdikleri de insana bi güç geliyo bi his istek geliyo ondan öncede serum takıldı mı sakinleştiricinin etkisiyle yerinden kalkmak bile istemiyorsun ameliyathanenin boşalmasını bekledim ben 40dk falan heralde serumun etkisiyle öyle yattım uzandım odamda kalkasım bile gelmedi duygusal açıdan sakinleştirici öyle bi iyi geliyo ki hiçbi duyguyu tam anlamıyla hissedemiyorsun aklıma saçma sapan şeyler geldi bi ara uyumuşum o bekleme anında ebe gelince uyandım hadi gidiyoruz vaktimiz geldi dediAy çok şükür inşallah hemen toparlanırsın maşallah sana Allah güç veriyor işte ilkinde bende düşünüyorum biraz fazla mı nazlıydım diyebunda daha kolay olacak gibi doğuyor içime
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsünBen dogumdan çıktım arkadaşlar bebiş sogum esnasında cigerleeine su kaçtıgı icin oksijen veriyorlarmış soktoe ciddi birsey degil dedi ama ben daha goremedim esim ve gorimcem görmüs gayet iyi dediler dua bekliyorim sizlerden
MaşaAllahKızlar ben de doğurdum bugünçok şükür ben de oğlum da iyiyiz sadece çok minik geldi bekledigimizden. Makat gelisliydi sezeryan olduk 38+6da 2615 gr 47 cm doğdu minyon bir arkadaş ama çok şükür hemen sütüm geldi emiyoruz her fırsatta. Koru hastanesi gerçekten inanilmazmis iyiki burda yapmisim.dogumu. hemen emzirme danışmanı geldi altin sütü içirdik bebeğe dışarda daha hızlı büyür inşallah. Hepinize dua ettim
Hayırlı olsun canım. Bitti gitti şükürÇok şükür çıktım ikimizde iyiyiz 3100gram doğdu bebeğim emzirdim uyudu adet sancısı gibi ağrım var baya yoğun bugünü atlatsam hayırlısıyla 3. Sezeryan olduğu için ağrın daha çok yoğun olur dediler 1saat oldu çıkalı daha darısı doğum yapacak arkadaşların başına Rabbim sağ salim kavuştursun nasıl rahatladım anlatamam hiç stres yapacak bişey yok hersey çok iyi çok güzel geçti düşündüğümden korktuğumdan daha iyiydi herşey
Hayırlı olsun canım. Olursada çok takma. Benim kızımda da oldu. Beslenmeden dolayı olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Sadece bebeğin kendi rengine dönmesi 1 ayı buluyor.Bende dün sabah doğum yaptım kızlar bebişim de bende iyiyim çok şükür 3400 50 cm doğdu Rh uyuşmazlığı varmış sarılık olabilirmis inşallah olmaz ya
Canım dinlenince geçmiyorsa mutlaka bir doktoruna görün. Paniklik değil bu yapman gerekenKızlar merhaba. Öncelikle Bebeklerini kucaklarına alanlar sağlıkla büyütsünler analı babalı, darısı da bizlere olsunBenim bugünden beri alt karın kısmında ağrı var, belimde de aynı şekilde. Regli ağrısı gibi, düzenli veya düzensiz diye ayrım yapamıyorum, hep var. Yürüyeyim diyorum, belim daha çok ağrıyor. Su, nişan vs yok o yüzden doktoruma yazmadım. Bebeğin kanalda olduğunu biliyorum, çatı muayenesinde de açıklık yoktu hiç. Sizce bu açılma belirtisi olabilir mi? Ya da doktoruma sizce yazmalı mıyım? Gereksiz panik yapmak istemiyorum, o yüzden sizlere danışmak istedim. (bugün tam 37+0 bebeğim)
Ben ilk kızımda 8 saat şiddetli sancıdan sonra artık dayanamayarak epidural takılmıştım. Epiduralden 5,5 saat sonrada doğurdum. Çok hafif sancı hissetmeni sağlayacak şekilde veriyorlar ilacı. Hani benim açılmam oldu. Normalde doğdu bebişimYok aslında tamamen doktor tercihiymiş bazı doktorlar hep spinal tercih ediyor bazıları epidural normal doğumda sadece başta veriyorlar açılma olana kadar daha az acı ağrı olsun diye epidural sonra o ağrı kesici verilirse kasılma sancı açılma olmuyor normal doğum başlamıyor diye vermiyorlarmış yani pek etkisi yok normal doğuma
Sizin bir de kiz ya erken gelebilir insallah. Sancilar baslarsa zaten evde iyice bekleyin 5 dk da bire inince sanci sıklığı hastaneye gidersiniz. Acilma guzel oldugu icin dr sezeryana almaz zaten, bence bu sekilde yapsaniz iyi olur. Evet ben de dr umdan cokk memnunum. Mesela cati muayenesi yaparken bile bana perine masaji yapıyorÇatı dan sonra kahve akintim oldu 2 gün bı dinlensin o bölge dedim doktor araştırdım biraz ikinci bir göze gozukmeyi düşünüyorum ama bu arada hareket halindeyim belki kendiliğinden doğum başlar diye . Zaten 37haftadan sonra her halükarda hareket hurma egzersiz baslicaktim şimdide hareketliyim inşallah hakkımızda hayırlısı olsun.bu arada arkadaşlarımdan normal doğum yapanlarla konstum perine masajini ilk kez benden duyanlar olduyani doktoru yapsa bilirlerdi. Sizin doktorunuzda iyi her doktor aynı değil ya
Ben malesef gelmeyin diyememherkes çok hevesli karı koca çocuk gelecekler sagolsunlar ben şuan doğuma odaklandım kim naparsa yapsın diyorum düşündükçe sinir geliyor inşallah bebek doğum çok sağlıkla gelsinde varsın ordu aşiret şeklinde insan olsun napiyim diyorum
Çok önemli o süreçte doğru yönlendirme iyiki değiştirmişsiniz doktorunuzu son dakikavalla kendini güncelleyen hastasını müşteri gibi görmeyen empati yaparak yaklaşan merhametli doktorlara karsilastirsin Allah.
Çok sagol canim.Allah in benim için planı en hayırlısı sağlıklisi olcak artık kismetimde ne varsaSizin bir de kiz ya erken gelebilir insallah. Sancilar baslarsa zaten evde iyice bekleyin 5 dk da bire inince sanci sıklığı hastaneye gidersiniz. Acilma guzel oldugu icin dr sezeryana almaz zaten, bence bu sekilde yapsaniz iyi olur. Evet ben de dr umdan cokk memnunum. Mesela cati muayenesi yaparken bile bana perine masaji yapıyor
Ha evet. Benim 2. Sezeryan olduğu için az çok nolcak biliyorum gibi. Allah kolaylık veriri inşşallah önemli olan bebek ve bizlerin sağlığı hiç korkmaGenel yazmak istemiştimbenim de belimde fıtık var olmayabilir deneyeceğiz olmassa genel dedi. Geceleri uyuyamıyorum korkudan artık baya heyecan bastı
Ben de 2haftadir gece uykusu yok ;( gün içinde bir kaç saat kestirirsem ne ala bu aralar iyice uykusuzum vucudumuz bizi bebek için hazırlıyor uykusuzluga gece bölünmelere heraldeKızlar benim sabah kontrolüm var 36+6 olduk. Bu aralar gece uyuyamama problemim var. Eğer uyanırsam bir daha uyuyamıyoruminşaAllah bebişimin huyuda böyle değildir. Çatı ağrılarım gittikçe artıyor ve beni zorluyor. Salı günü ev temizliği var. İnşaAllah gelirsede bütün hazırlıklar bittikten sonra gelir kızım. Bakalım yarın doktor ne diyecek kontrolde
Bebek kanaldayken hareketler azalırmış yeni araştırmıştım kanala girdiğini nasıl anlarım gibisinden ordan okudum dinledimKizlar alışmışım kızın çıldıran hareketlerine teknelerine son günlerde hareketleri çok cılız geliyor. Bu haftalarda yeri daraldığı için hareketleri azalir diyordu ama alışamadım sanırım yani göbeğimin içinde hareketini görebiliyorum ama cılız bir his oluyor ya da tam tersi bı hareket yapıyorum ordamisin diye öyle tepki verince iyi olduğunu anlıyorum sizde de öyle mi?38 39haftalarda böyle yavasliyorlar mi
Evet hareketlerdeki azalma normal ama hiç hareket etmemesi ve az hareket etmesi aynı şey değil eğer tatlı bişeyler yeyip sol yana yatınca bi kaç hareket hissediyorsan normal ben kızıma hamileyken 37.haftada 1 gün hiç hareket hissetmedim ertesi gün de sadece 1-2 hareket oldu doktoruma söyledim acil yatış yapıp nst ile takip ettiler 1 gün kordonda düğüm yada yalancı düğüm var dedi sezeryana aldılar iyi takip et eğer hiç hareket yoksa haber ver doktoruna git mutlaka ama normalde 10 kere hareket ediyordu şimdi 3-4 kere ise normal yeri azaldığındandır oKizlar alışmışım kızın çıldıran hareketlerine teknelerine son günlerde hareketleri çok cılız geliyor. Bu haftalarda yeri daraldığı için hareketleri azalir diyordu ama alışamadım sanırım yani göbeğimin içinde hareketini görebiliyorum ama cılız bir his oluyor ya da tam tersi bı hareket yapıyorum ordamisin diye öyle tepki verince iyi olduğunu anlıyorum sizde de öyle mi?38 39haftalarda böyle yavasliyorlar mi
Valla benim oglum 39 haftaligiz hala hic durmuyor tekme atacak kadar bir boslugu olmadigi icin tekme atamiyor ama iceriden beni oyle ittiriyor geriniyor ki bazen sesli tepki veriyorum refleks olarak. Ama bana da hep oyle dediler buyuyunca hareketleri cok olmayacak. Bizde cok bir sey degismedi bebek her turlu cok hareketli en basindan beri. Sizin de cok normalKizlar alışmışım kızın çıldıran hareketlerine teknelerine son günlerde hareketleri çok cılız geliyor. Bu haftalarda yeri daraldığı için hareketleri azalir diyordu ama alışamadım sanırım yani göbeğimin içinde hareketini görebiliyorum ama cılız bir his oluyor ya da tam tersi bı hareket yapıyorum ordamisin diye öyle tepki verince iyi olduğunu anlıyorum sizde de öyle mi?38 39haftalarda böyle yavasliyorlar mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?