2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Arkadaslar en son persembe dr a gitmistim. 2 cm i gecen bir aciklik var. 15 mayis a kadar eger kendi sancilarimla gelmezse bebek o gun suni ile baslatacak dogumu. Fakat aklima su takildi. O tarihe daha 9 gun var ve Allah korusun bebek kakasini yapsa falan ne olacak. O gune kadar gelmene gerek yok dedi cunku. Riskli degil mi ya. Benim bildigim son haftalarda kontrol suresinin sıklığı 3 gunde 1’e bile cikiyor. Bu arada su an 39+1’iz

Canım seninle günüm aynı 3 günde bir kontrole geldim bugün doktor salı gel yatışını yapalım suni ile başlatalım dedi akıntım var neden bilmiyorum akıntıdan dolayı beklemeyelim dedi

Beklemek beni çok geriyor acile geldim farklı görüş almak için

Bebek kanaldayken hareketler azalırmış yeni araştırmıştım kanala girdiğini nasıl anlarım gibisinden ordan okudum dinledim
Acaba öyle bişey mi oldu ki. Genelde ileri haftalarda hareketleri azalabiliyor demişlerdi.hareker e Hareket ediyor ama eskisi gibi fildir fildir degil ptsi kontrolüm var konuşunca tepki veriyor. Elimle masaj yapınca yine oynuyor alismisim çıldırır gibi hareketlerine sanırım ondan biraz değişik geldi Erkek çocukları hiç durmuyormus ve sert oluyormuş hareketleri de Benim bildiğim son zamanlarda sık kontrol 9gun biraz fazla olabilir isterseniz doktorunuza yazarsınız 3 4gun sonra kontrol istiyorum diye. Beni doktor şuanda bile artık sık kontrole cagircam dedi 5gun sonraya randevu al demişti
Canım seninle günüm aynı 3 günde bir kontrole geldim bugün doktor salı gel yatışını yapalım suni ile başlatalım dedi akıntım var neden bilmiyorum akıntıdan dolayı beklemeyelim dedi
Akintiniz ne renk acaba bu son haftalarda akıntı artışı olabiliir diyordu takip ettiğim uygulamalarda bende de akıntı var ve yine sarı heralde tüm hamileliği 9 ay sarı akıntı ile geçirdim arada enfeksiyon çıktı ama genelde hep temizdi sonuçlar anlamadım niye sarı geliyor

Akıntı beyaz canım suyum az dedi toplam 7 civarı ölçüldü yatıralım suniyle başlatalım dedi korkuyorum ya

Benim de kontrolüm vardı bugün iki kere nstye girdim beğenmedi pazartesi yine çağırdı nst için, normalde hareketli ama nstde hareketi çok yok nedeni nedir? Yaşayan var mı bunu ne gibi sorunlar olabiliyor böyle durumlarda hiç bilmiyorum

Ben 37 haftalıkken son kontrolüme gittiğimde doktor her hafta geleceksin artık demişti. Açıklığın olmasına rağmen bu kadar ara vermesi mantıklı değil pek. Çünkü açılma 2 saat sonra bile tamamlanabilir. Bir de o vajinal kontroller sancıyı ve açılmayı arttırıyor.

Nstde bebeğin kalp atışlarından bebeğe giden kan akımını takip ediyorlar. Net sırasında 2-3 kere pik yapan dalgalanma görmek isterler. Eğer o an uyuyorsa hareketi yoksa nst süresini uzatıp onu kontrol etmek isterler. Nstye girmeden yatlı yiyip nst sırasında sol tarafa uzanırsanız daha iyi olur.

Benim de geçen nst de uyuyordu sağa sola döndürdü, öksür dedi ,hafif gıdıklar gibi yaptı uyanmıştı.Uyanmasaydi yürüyup tekrar girecektim.

Dogumun baslamasindan cekinmiyorum onu zaten bir sekilde anlarim da kakasini yaparsa falan herhangi bir belirtisi de olmuyor ki ancak nst de kalp atislarindan falan anlayabilir onu da simdi hic kontrole cagirmadi nasil tespit edecek oyle bir durumda Allah korusun

Akinti derken nasil bir akinti canim?
Beyaz bir akıntı çamaşırımı ıslatıyordu bebeğin suyu azalmış afi 7di beklersek daha azalıcak normal doğum şansım azalıcak dediler normal sancıyla suni sancı aynı şeymiş açılmamı sancımı beklesem de suni alabilirim sonuçta 41e kadar gidip de kendi sancısı olmayanlar var suni ile başlatıyorlar ben beklemek istemedim 3 doktora sordum bekleme dediler açılma yok uzun sürecek doğum devlete geldim yatışımı yapıyorlar

Bu tarz riskler her zaman mevcut. Nstden çıktıktan sonra da olabilir. Bazı durumlar için yapacak bir şey yok bence. Benim dikkat ettiğim şey bebeğin hareketleri. Bebek hareketliyse sorun yok demek.

Nstde böyle bu çocuk normalde hareketli nstde hareketsiz iki üç pik var ama yeterli görmüyor anlamadım. Bende stres oldum tatlı yedirdi nescafe içirdi tekrar girdim doktor yine pek tatmin olmadı, pazartesi çağırdı. Bu erken doğuma neden bir şey mi acaba insan stres oluyor

Benim de geçen nst de uyuyordu sağa sola döndürdü, öksür dedi ,hafif gıdıklar gibi yaptı uyanmıştı.Uyanmasaydi yürüyup tekrar girecektim.
Uyandırıyor benimkini de hareket ediyor, iki üç kere hareket ediyor aslında ama doktor beğenmedi ben anlamadım 2 kere girdim bende pazartesi yine nst istedi. Eve geldim dalga dalga hareket ediyor inatçı kız

Benim de öyle çıkıyor hep normalde çok hareketli nst de hiç hareket etmiyor ama benim doktorum takılmadı normal dedi çarşamba gitmiştim kontrole haftaya çarşamba gidicem yine

Canim suni aldin mi? Dogal sanciyla suni sanci nasil ayni o kismi anlayamadim. İnsallah gerek kalmaz da dogal sanciyla gelir insallah. Benim suyum falan guzelmis o yuzden bebek gelmek istemiyor olabilir dedi dr um. Azalsa bir dert iyi olsa bir dert anlamadim ben de. İnsallah saglikla kavusursunuz bebegnizle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…