2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benim ilk hamileliğimde iki çatı muayenesinde de zorlandım canım yanmıştı kanamam lekelenme şeklinde olmuştu bir gün sızlama şeklinde canım yanmıştı çatın dar dediğine inanmıştım o yüzden ben 38 ve 40. Haftalarda olduğu için muayene gerçekten dediğiniz gibi Türkiye'de özel hastane deyince direkt sezeryan öneriyolar yapıyolar devlet olsa muhakkak normal der sorun yok müsait der önce normal doğumu muhakkak dener hangisine inanmalı bilemiyorum bende artık

Benim ilk oğlum 3500 kilo 51 cm doğdu. Senin bebeğinin neresi iriymiş. Ben doktorlara hiç güvenmiyorum artık vallahi. Şurada kaç tane kadınız bir tane normal doğum için teşvik eden yok. Herkesinki problemli maşallah. Benim ilk doktorum da bana çatı muayenesi yapacaktı ki ilk doğumum normal. Yok, bu bebiş biraz Tombik vs diyordu. Yeni gittiğim doktor çatı muayenesine gerek yok bir kere doğurmuşsun zaten dedi, bebeğin boyutları normal, gayet yolunda her şey dedi. Doktorlara da güvenemeyeceksek kime güveneceğiz bilmiyorum ben.

Benim de çok benzer. Çatıda zorlanmadım ama cok basık sezeryan olsun demişti. Bugün de karin cevresi ilerde çıktı. Kilosu 37.lerde 3300dü. Peki sezeryan tarihini konuştunuz mu siz

Benim de çok benzer. Çatıda zorlanmadım ama cok basık sezeryan olsun demişti. Bugün de karin cevresi ilerde çıktı. Kilosu 37.lerde 3300dü. Peki sezeryan tarihini konuştunuz mu siz
Normal dogum olması için özellikle devleti tercih etmeme rağmen ilk cati muayenesinde sezeryan denildi.

Kızlar sonucum öğleden sonraya kaldı anlayanlardan ön yorum alabilir miyim

Eklentiler

• 0E603894-D6DC-43D3-B0AB-4BBF2EBE31E9.jpeg
    106,8 KB · Görüntüleme: 69
Çatı muayenesi aşırı rahat geçti eliyle resmen daldi muayne masasinda kanlı mukus gibi bişey oldu kalkarken gördüm peçeteye bı sildim lekelenme vardi hala da hafif hafif devam ediyor kendisi de dedi çatı muayenen çok rahat geçti hiç kasmadin kendini diye. İnanın o kadar sinirlendim ki yani ayrıca ben tetenoz olmadım bana mutlaka olmalısın demişti asla riske atma çok tehlikeli demisti şimdi sezeryana karar verdi tarh verdi aşı da atilamadim bide operasyon olucam dedim korkma tetenzdan sorun yok dedi valla surda kaç kişi normal doğum yaptı onceki dogumlari kastetmiyorum ama grupta nerdeyse çoğu sezeryan oldu hepimizde mi sorun var. Bilmediğim bir alan olunca kafa da tutamıyorum;( içime korku düşüyor acaba haklı mı benim ve bebeğin sağlığı daha önemli diye. Yirtigin çok olabilir dedi vitamin haplarini zaten ben bir haftadır bırakmıştım bı demir alıyorum ona rağmen kızımda kilo aldıkça kilo alıyor ben kilo veriyorum o alıyor. Kafam çok karışık acAbaa diyorum başka bir doktora çatı muayenesi yaptırsam mi yoksa normal doğumu destekleyecek herşeyi yapsam da 16 Mayıs'a kadar belki normal dogum olurmu

Size çatınız dar demiş ve ağrınız olmuş bana çatın müsait dediler. Yapıldığı gün ve ertesi gün sızlama şeklinde ağrım oldu. Ve çatı muayenesinde ağrım vardı kanama yoktu 2.ye bakıldığında kanama oldu garip olan o ki birinde olup birinde olmaması. Ebeler yapmasa doktor yapsa muayeneyi ben eminim ki doktor müsait olduğu halde değil derdi. Ya da ben Güvenemezdim öyle söyleyim.
İri demek için iri diyolar gibi biraz. Ben multivitaminleri bıraktım demir ilacını içeceğim sadece. Benim 9 ayı hiç vitamin ilacı içmeden geçirip 3250 doğuran arkadaşım var. Ki sezeryan oldu 38de doğurdu beklese daha çok kilosu olup öyle doğururdu muhtemelen. Beslenmesi de çoğu dışarıdan oldu genelde.

Aa ne tuhaf ozaman bu son doktor mu yapıcak sezeryanını. Ama ilgilendiyse ne güzel bak gün bile vermiş maşallah bebiş geliyo desene
Kuzu şaşırdık mı?? Hayırrr bu doktorlar ı anlamıyorum ben illa kesip biçecekler başimizda dururlarsa zaman kaybederler para kaybederler ya. Neyse boşver başta bende üzlmüştüm ama şimdi alıştım sende sıkma canını önemli olan bebişleri sağsalim kucağımıza almak

16mayisa verdi içim hiç rahat değil .ben size şöyle soyleyim benim bı donem kanamam oldu acil gece 12,de doktora gittik şansıma o gece doğuma gelmiş kadın doğum doktoru vardı baktı serkaj atılması lazım kısalmış boyu dedi.yarim saat sonra kendi doktorum geldi yine aynı hastanenin doktoru sonuçta hiç bir sorun yok serkajlik kendinizi çok yormussunu progestan iğne fitil biseyler verip gönderdi o gün anladım ki her doktora güvenmemek lazım benim doktorum gelemeseydi nolcakti serkaj mi atilcakti

Vallahi benim komşum demir dışında takviye almadı folik asit bile kullanmadi Almanyada doğum yaptı doktora yalvarmis nolur sezeryan yapın diye yapmamış 3850 52cm çatır çatır normal doğum yaptı HepimiZde mi sorun var paramızla rezil olmak böyle bişey heralde .Allah razı olsun cnm evet öyle önemli olan sağlıcakla bebeklerimiz kucaklamak ama normal doğum ile sezeryan arasındaki farkı arkadaşlarımda gördüm valla cok üzüldüm ama şaşırmadım valla

Selam arkadaslar dogumda bebisle ilgilenen cocuk doktoruyla gorüstük benim gecirdigim geibal enfeksiyona bagli bebegin cigsrleinde hafif düzeyde enfeksiyon varmış ve bu yüzden bebege hava veriyorlarmış antibiyotige baslamislar doktor cok agir degil ama.hafifte degil dedi dün aksamkinden iyiymiş makineyle verdikleri havayi azaltmislar enfeksiyona dikkat edin

Merhaba. Ben Haziran annesi olacağım inşallah ama kısmet belki Mayısta olur
Çatı konusunda birşeyler söylemek istedim tamamen kendi fikrim. Bu ikinci doğumum olacak. İlk kızımı normal doğum yaptım 38+4 de . Doğumdan önce ne çatı muhabbeti oldu ne de çatı muayenesi. Kaldı ki doğum anında o çatının nasıl genişlediğini ,ayrıldığını hissediyorsunuz zaten . Ağrılı sancılı olduğu için söylemiyorum. Allah bizim vücudumuzu ona göre yaratmis demek ki. Doğum anında çatı mati kalmıyor bence Bu kızımı da normal doğurmak istiyordum inşallah. Doktorum yine aynı olduğu için rahatım. Ama eminim ki ilk çocuk olsa ve doktor çatin dar deseydi doğuramazdim. Çünkü doğumun %95 i size kalıyor . Ve bu 95 in %50 si annenin bunu yapabileceğine olan inancı ve kendine güveni..

Normal doğum isteyenler kendinize ve bebeğinize güvenin , binlerce yıldır milyonlarca kadin doğum yapmış . Bu kutsal özellik onlar kadar bizde de mevcut. Biz de yapabiliriz

Can
canım bu küloda bir bebek nasıl iri olur. Hani doktorun söyledikleri hiç güven vermemiş. 3800 falan olsa tamam iri diyeceğim. 50 cm de zaten normal bir bebek boyu. Ben ilk kızımı 3190 50 cm normal doğurdum. Hem özele gidip okadar para veriyorsun doğumu iyi yönetirse niye yırtığın olsun okadar onuda anlamış değilim. Zaten normal doğum sırasında bile eğer acil görülürse hemen sezeryana alıyorlar. Benim kuzeni 8 cm açıklıkta sezeryana aldılar.

Evet gittiğim son doktor direkt olarak gün verdi herşeyi hazırladık tahlil sonuçlarını bekliyoruz cuma günü yapıcak sezeryanı o kadar mutlu oldum heyecanlandım ki 1haftadır doğru düzgün kıpırdamayan bebeğim gibi tekrardan hareketlendi resmen çok mutlu oldum içim çok rahatladı gerçekten

Bir sağlıkçı olarak şunu söylemek istiyorum. Herkesin vücudu aynı değil biri 4 kilo üstü bebeği rahatlıkla normal doğurabilirken diğeri 3bucuk kiloda zorlanır o yüzden etraftan duyduğunuz doğum hikayeleriyle kendinizi kıyaslamayın lütfen. Çok yakın arkadaşım 3700 bebeğini normal doğum yaparken rahmi parçalandı ve kan kaybından ölüyordu. 1 ay boyunca dikişleri yüzünden yerinden kalkamadı. Tabiki en doğalı,güzeli normal doğum olabilir fakat bebek açısından en risksiz doğum sezeryandır. Bu kadar olumsuz düşünmeyin lütfen. Tabiki iyileşme,doğum sonrası aşaması zorlayıcı fakat artık herşey çok gelişti. Etrafımda kaç kişi sezeryan oldu hiç şikayeti olanı duymadım. Biraz da doktora güvenmek lazım eğer geçerli sebepleri varsa.

H
Hani senin tercihin benim ilk doğumda ankarada normal doğumu destekleyen bir doktora gittim doğumum pandeminin başına denk geldi 19 mart. Ve herşey güzel giderken doktor beni aradı pandemiden dolayı normal doğum sıkıntı olabilir vs. Sezeryan yapalım dedi. Tabi benim ilk doğum olunca doktora telefonda hiç bişey diyemedim. İstemiyorum ama yokta diyemiyorum. Sonra annem cesaret verdi aramadım tekrar beni ilna etmeye çalışır diye mesaj attım hocam ben normal doğumu bekleyeceğim diye. O gecede sancım geldi ertesi gün normal doğurdum. Hani doktorlar biraz manipüle edebileceği hastayı manüpile ediyor. Burda işte bizim kararlılığımıza kalıyor biraz iş.sizinde ilk doğum değil ikinci doğum olsa bukadar tedirgin olmazdınız. Sezeryen doğumdada çok riskler var. Ama işte normal de doktor bekliyot seni vakit harcıyor. Ah ah.

Bana 2. doğumumda gittiğim doktor, çatı müsait olduğundan emin olunacak bir yapı değildir. Doğum başlar, saatler sürer, açılma olmaz bebek riske girerse sezeryan yapılır çatı muayenesi kadar saçma bir şey yok demişti ve yapmamıştı. Bu arada benim de ananem 4 kg 5 kg bebeklerini çatır çatır normal doğuranlardan kesiksiz dikişsiz ve Almanya da ... Yorum sizin kızlar.

37 ve sonrası gribal enfeksiyon geçirilirse doktor bilgilendirmesi yapılması lazım. bebeğe de geçiyor. doğumdan sonra bebeğe sizin enfeksiyon geçse de tedavi uygulanıyor. ciğerlerde hasar olmasın vs diye. inşallah çabucak atlatır bebeğiniz enfeksiyonu.

Ben ilk gebeliğimde çok korkutularak sezeryana ikna edilen bir anneyim. 2.de de sona kdr bekleyip bebek sıkıntıya girdiğinden acil sezeryan oldum. Sezeryanla rahat toparladım çok da zordu diyemem. Ama elimde olsa normal yapmak isterdim... Hayırlısı böyleymiş.

Dediğiniz gibi herkesin doğum hikayesi farklı. Benimde çok yakın arkadaşımın sezeryan sırasında kanamasını durduramadılar ve rahmini alarak ölümden kurtulmasını sağladılar. Her doğumun her şekilde riskleri var. Doktorun sana güven veriyorsa zaten talimatlarına uyarsın ama o güveni vermiyorsa bir tercih yapmakta kimseyi suçlu yapmaz. Sonuçta her meslekte görevini kötüye kullanan kendi yararına bazı şeyleri çeviren ve yaptığı işten çok rahatına ve paraya önem veren insanlar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…