2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Normal doğumda da kanamasının durmaması gibi bir durum olabilir kanama olayı doğum şekliyle ilgili değil. Anne açısından her 2 doğum şekli de riskli zaten. Ama bebek için sezeryan en risksiz olanı. Eğer kilolu bir bebeği normal doğumla doğurtmaya uğraşırsanız bir çok komplikasyonu var araştırabilirsiniz omuz takılması,sinir zedelenmesi ...vb biliyorsunuz ki bebeklerin kilosunu ultrasonda sadece tahmini ölçebiliyorlar - + 500 gr fark olabiliyor. Doktorlar bu riski almak istemezler.

bunu böyle yapan doktorları ben de duydum. biraz da bebek kendi kaderini seçiyor. sıkıntıya girerse sezeryan geliyor. gelmezse doktorlar izin verirse ve bizde biraz istersek normal olabiliyor. biraz da kader işte...

Ben hsber verdim veverilen ilaclarıda vatsaptan atrim kullanabilirsin demisti insallah çabuk atlatiriz

Ağzınız bal yesin valla mental olarak çok iyi değilim bebeğin karnı 2hafta önde o biraz sorun olurmu diye endişe ediyorum ekmeği şekeri birakicam;( İnanın o kadar bilgisiz uzak bir insanım ki bu konulara şuan sizin "doğumu iyi yonetirsen neden yırtık olsun "lafiniz kafamda ampul yaktı ben herşeyi doktora mi bırakmalıyım yoksa ben bugün sağlam bir ev temizliği ile başlayım kendimi iyice yorayim da doğurabilir miyim acaba diye düşünüyorum çok okuyorum bayram temizliği sonrası suyun gelmeye başladı doğurdum diye Bunlari paylaştığıniz için tşk ederim doktora güvenmek konusunda size katılmamakla birlikte söylediğiniz komplikasyonlar göze alınır cinsten değil haklısınız doktor konusu şöyle benim kanamam olduğunda aynı hastanenin iki farklı kadın doğumcusu yarım saat ara ile rahim boyumu 10mm farklı ölçtü biri acil serkaj a almam lazım dedi diğeri hayır serkaja gerek yok dedi kesinlikle bir karar alinirken ikinci göz gerekiyor ama sağlıkçı olduğunuz için siz tabi neler goruyorsunuzdur hayırlısı olsun .bebek acisindan en risksiz sezeryan diye annem de söyledi ama iki normal bir sezeryan yapmış biraz beni sezeryan konusunda negatif etkiliyor sanırım;( ben doktora birakicam kendimi yinede böyle dediğime bakmayın ama normal doğumu hızlandırcak egzersizler yapmam hurma ahudud çayı pilates topu ile çalışma yürüyüş merdiven in çık bunları yapmamın bir sakıncası olurmu onu danismicam

Ben tok veya çikolata yiyip gideyim nst hareket etmiyor bitiyor başlıyor. Yada nst öncesi ediyor nst bağlanınca duruyor. Karnımı sallayınca tekrar hareketleniyor uzun sürünce gerçekten uykum geliyor benimde
Yırtık konusunda biraz vajinanın esnek olup olmamasına da bağlı. Kimi yüksek kiloları hiç yırtıksız doğurabiliyor kimi doğuramıyor mecbur epizyotomi yapılıyor. Tabiki ebe ve doktorda önemli ama yüzde yüzde doktor yada ebe sayesinde yırtık vs. Oluşmaz diyemeyiz.

Canim bende baktigi anda cok oldu bu sefer. O ani atlattiktan sonra hic sorun olmuyor ki zaten de cok agrim falan olmadi

Doktorum bana alttan muayenede zorlanırsan normal doğum zor olur gibi konuştu, sizde muayenede zorlanıyo musunuz yoksa rahat mı oluyorsunuz?
Ben hiç zorlanmiyorum alttan bakınca bugün çatı da hem kanama hem lekelenmem oldu sonrasında ama çok rahattım ağrım sancım olmadı. Ama sonuç: sezeryan

Doktorum bana alttan muayenede zorlanırsan normal doğum zor olur gibi konuştu, sizde muayenede zorlanıyo musunuz yoksa rahat mı oluyorsunuz?
Alttan muayene derken cati muayenesinden bahsediyorum. O da doktorum gercekten zorluyor rahim agzinda zaten aciklik baslamis kendisi daha cok zorluyor acmaya calisiyor haliyle o esnada aci oluyor. Ama sonrasinda bende agri olmuyor sadece ilk seferde nisam gibi yogun bir akinti olmustu o kadar. Acaba yine de normal dogum zor olur mi

İnsallah bir an once acilma olur gelir bebegin kendiliginden saglikla kavusursunuz kuzum.

Sezaryen karşıtı falan değilim. Gerekirse tabii ki sezaryen de olurum ama grupta kaç kişiye sağlam bir gerekçe olmaksızın sezaryenin önerilmesi çok güven zedeleyici. Normal doğumda da sezaryende de komplikasyon olabilir. Kişi kendi isteğiyle sezaryen ister ne ala. Ama 50 cm bebeğe de iri demezsin, 3 kilo bebeğe de iri demezsin. Herkesin yapısı farklı tabii ki. Ama bu kadar insan içinde herkes mi elverişsiz?
İnsan korkuyor, bebeğini riske atmak istemiyor. Bir komplikasyon olma riskini göze alamıyor. Ben kendim için bu riski alıyorum. Doktorun söyledikleri, hastane içime sinmediği için değiştirdim ben son dakika. Doktoruma güvenmem lazım. Bana sezaryen dediğinde bilmeliyim ki gerçekten buna zorunda olmasa bana söylemez.

Kaçıncı haftadasın kaç haftalık bebek için söyledi bunu çünkü kilosu öyle çok fazla değil ama çatı kaynaklı normal olamaz diyorsa onu bişey diyemem tabi

Kızlar benim de kontrolüm vardı bugün herşey yolundaymış 3160 gram 49 cm olmuş bebişim 16-17 Mayıs gibi olacak sezeryan inşallah anestezi ile görüşelim ayarlayalım dedi iyileşme daha mı zor olur dedim hayır ilkinden kolay bile olur ayaklanman dedi doğuma eşim de girecek onu da konuştuk 38+1 gibi alacak inşallah haftaya tekrar kontrole gidicez sonra da doğuma inşallah ay bir rahatladım gün verince öncesinde kanama ağrı sancı su gelmesi vs olursa gel mutlaka dedi

Ben hiç zorlanmiyorum alttan bakınca bugün çatı da hem kanama hem lekelenmem oldu sonrasında ama çok rahattım ağrım sancım olmadı. Ama sonuç: sezeryan
Olsun belki de hayırlısı böyledir öyle düşün bence, gün verdi mi peki?
Bende çatı muayenesini kast ettim aynı şekilde merak ediyorum acaba muayenede zorlanırsam normal doğumda da mı zorlanırım gibisinden. Bakalım haftaya doktora sorucam tekrar

Kaçıncı haftadasın kaç haftalık bebek için söyledi bunu çünkü kilosu öyle çok fazla değil ama çatı kaynaklı normal olamaz diyorsa onu bişey diyemem tabi
37+2 yim ama geç döllenmeye göre. Son adet tarihime göre de 38+4um. ama doktor 37+2 haftayı baz alıyor geç dollenme olduğunu dusundugu için .çatı da normal dogurabilirsin ama yirtigin fazla olabilir çok travmatik bir doğum olabilir dedi;( 16-17mayis dedi ptsi netlestiririz tarihi dedi inşallah hayırlısı ne ise benim ve bebek için o olsun

İste normal sekilde kontrol etse acimaz oyle ama dedigim gibi benim dr zorluyor ve bence o sekilde acimasi cok normal. Sizin dr da acilmasi icin zorlarsa acir ve bence bunun normal dogumun kolay olup olmamasiyla ilgisi yok

Kızlar ultrasonda çıkan boy kilo ne kadar doğru ? Doğum yapan arkadaşlar bebeğinizin son ultrasonuyla, doğum kilosu arasında +- kaç gram fark var acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…