• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ben de maalesef hiç çatlağım olmadi diyenlerden olamadim son iki haftada ne yaparsam yapayim genişledi kırmızı cizgilerim. Oğlumun hatırası die avunuyorum artik😅
Valla bebegimi sağlıkla kucağıma Alayım da süreç su gibi geçsinde artık bı çatlağı kalsın diyorum bende ama tabi elimin altında yağım var yatağımın kenarında gördükçe sürerim🙏🥰

Valla bebegimi sağlıkla kucağıma Alayım da süreç su gibi geçsinde artık bı çatlağı kalsın diyorum bende ama tabi elimin altında yağım var yatağımın kenarında gördükçe sürerim🙏🥰
Tabi canim ben de hala sürüyorum her fırsatta. Hatta kantaron yağı sürmeye başladım kaşıntıya da iyi gelior bilemiorm zarari olur mu

Acaba kaşık biberon mu alsamm ki. Ben de bugün e bebekten smoothelerden aldım 6al 5ode vardı hem yüzde yüz meyveler diye seviyorum sütü de arttiriyormus . Benim göğüs ucumun kenarındaki kahverengi yer ne surersem süreyim kuruyor anlamadım pütür pütür derisi;( gümüş kapaklarimi kullanmaya baslicam artık
Benim göğsümde bir şey yok sürekli yağlanıyorum duştan sonra ondan mı bilmiyorum. Ama karardı çok fazla ve benek benek oldu yayıldı anne memesi oldu tam 😅 baya bozuldum ben hamilelikte az kaldı geçer inşallah😁

Idrar yolu yada gribal enfeksiyon geciren arkadaslae sikkatli olun esime soktor gecirdigi endeksiyindanda olabilir demisler antibiyotik tedavisi baslamislar korkulacak birsey yok demisler insalah en kisa zamanda alirim kucagima sezeryan dogumda cigerlerimdeki suyu bosaltamadigi icin olmus
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede kucağınıza alırsınız bebeğinizi 😇
Cumadan beri yine sarı akintim var kesin enfeksiyonun arttı yarın kültür de rica edeyim inşallah unutmam idrar testi de vereyim .su enfeksiyon bütün kötülüklerin anası. Sizde sarı akıntı varmiydi? Doğumu da tetikliyormus böyle komplikasyonlara da sebebiyet veriyormuş bereket ki sizin ki korkulacak bir durum değil.
İdrar yolu enfeksiyonu için bir de yeni öğrendiğim bir şey oldu sakın ha sakın idrar bekletmeyin o da bakteri yapıyormuş vücutta ve enfeksiyonu tetikliyormuş süresi nedir bilmiyorum ama tuvalet ihtiyacı hissettiğiniz an gidin beklemeyin. Benim enfeksiyon bundan oldu daha önce bence ben çok bekletiyodum bazen. Artık bekletmem.

İdrar yolu enfeksiyonu için bir de yeni öğrendiğim bir şey oldu sakın ha sakın idrar bekletmeyin o da bakteri yapıyormuş vücutta ve enfeksiyonu tetikliyormuş süresi nedir bilmiyorum ama tuvalet ihtiyacı hissettiğiniz an gidin beklemeyin. Benim enfeksiyon bundan oldu daha önce bence ben çok bekletiyodum bazen. Artık bekletmem.
Ayy bende bazen çok bekletiyorum yapmayım dikkat edeyim madem 😔

Benim göğsümde bir şey yok sürekli yağlanıyorum duştan sonra ondan mı bilmiyorum. Ama karardı çok fazla ve benek benek oldu yayıldı anne memesi oldu tam 😅 baya bozuldum ben hamilelikte az kaldı geçer inşallah😁
Benim de öyle ya hiç hoş görünmüyor eski haline döner umarım ama ancak emzirmeyi bırakınca dönüyor sanırım ☺️

Kızlar bende bugün bebeğim kıyafetleri ve doğum çantasını hazırladım sonunda ama akşam duştan sonra baya ağzım yüzüm kaydı kafam gözlerim ağırlaştı tansiyonuma baktık 11-9 çok yakın olduğu için böyle oldun dedi eşim kayınvalidem 30 senedir tansiyon hastası eşim de biliyor o yüzden neden olur şimdi biraz daha iyiyim ama korkuyorum bebeğe bi zararı olur mu diye gözlerimi açamadım resmen bayılcam sandım 1 saat falan kötüydüm baya

Duş etkisi sanırım sizinkisi .11/9 yüksek değil aslında .Duşta artık uzun süre ve sıcak duş yapmamak gerekir.

Ayy bende bazen çok bekletiyorum yapmayım dikkat edeyim madem 😔
Diyordum ayaklarım hep giyinik ilişki yok pek e duş alıyorum iç çamaşırı sürekli değişiyo ama meğer buna dikkat etmiyomuşum. Özellikle son aylarda daha cok oluyomuş mesane sıkıştığı için tam boşaltamıyomuşuz buda enfeksiyonu tetikliyormuş. Şikayet etmeden gidicez yani tuvalete çok 😄😄

Yogun bakimda degil küvezde 5 6 gün kalacakmis ama erkende.cikabilirmis
Erken çikacak tır merak etme onlar en uzun en kötü ihtimallerden bahsederler hep merak etme sen metanetini koru dualarımız sizinle
Idrar yolu yada gribal enfeksiyon geciren arkadaslae sikkatli olun esime soktor gecirdigi endeksiyindanda olabilir demisler antibiyotik tedavisi baslamislar korkulacak birsey yok demisler insalah en kisa zamanda alirim kucagima sezeryan dogumda cigerlerimdeki suyu bosaltamadigi icin olmus
Çok şükür korkulacak birşey yok muş
Kaçıncı haftanız ve bebeğim kilosu ne kadar? Benim de öyle deme ihtimali var gibi
Valla geçen hafta 36+2 de 3.300 dedi ben biraz şişirerek söyledigini düşündüm sezeryandan uzaklaşayım diye. Bu hafta da 37+4 te tekrar kontrol var bakalım ne diyecek

Ben gece biraz useniyorum sanırım hemen kalkıp gidemiyorum ;( yataktan kalkmak çok zor zaten;( daha dikkatli olayım🙏♥️
Tabi canim ben de hala sürüyorum her fırsatta. Hatta kantaron yağı sürmeye başladım kaşıntıya da iyi gelior bilemiorm zarari olur mu
Kantaronun zararı olmaz faydası olur.benim elimde mustela çatlak kremi bide Dalin bebe yağı var onlarla idare ediyorum zaten az kaldı bebek doğunca bunlarla ugrasmayiz muhtmelen 😀 doktor bana dogumdan sonra da dikkat et ilk zamanlar nemli tut dedi ama ben çocukla meşgul olurum tamamen heralde

Benim gunlerdir midem bulanıyor ama doktora sormadım reflüden dir diye. Nefes sıkışması da oluyor özelikle biseyler yiyip içtikten sonra bebek çok baskı yapıyor.
Yeme icme de olmadi ki kuzum😔 panik gibi oluyor nefes sikismasi olunca sanki bir diger nefesi alamayacakmis gibi

Amin yarın tekrar gidicez eşimle giderken ne olur ne olmaz çantaları da alıp gidicez umudumuz yok ama belki belli olmaz hadi alalım der diyoruz gönül öyle istiyo artık Rabbim hepimize dayanma gücü sabırlar versin hayırlı doğumlar nasip etsin 24ünde 37+2 3200gr 50cm demişti 5 gün geriden söylemişti şuan artık onun ölçtüğü tarihe göre bugün tam 38 haftalık olması gerekiyo benim her zamanki tarihe göre 38+5ti bugün bol bol dua ediyorum inan artık 38+4. Yada 5de alalım dese bile razıyım yeterki gün versin 39lara bırakmasın
Sizinle aramızda 1 günnvar galiba. 38+4 oldum 12 yi geçince saat . Belirtilerimiz ondan aynı heralde. Sizi çok bekletmişler yahu. Sezeryan olacağınız kesin ne diye çektiriyor o kadar acıyı ha bir hafta önce ha bir hafta sonra....ben normal istiyorum ha doğurdum doğurucam diye yüreğim ağzımda geziyorum bu doktorların hiç yüreği ağzına gelmiyo mu böyle hastaları riske atarken....

Yeme icme de olmadi ki kuzum😔 panik gibi oluyor nefes sikismasi olunca sanki bir diger nefesi alamayacakmis gibi
Yaa 🙁🙁 ilk kez yaşıyoruz bu duyguları panik atak durumu da olabilir ben sizi çok iyi anlıyorum süreç az kaldı zaten okuduğum hamilelik dönemi kitaplarında ilk zamanlar bir de son haftalar da bu panik anksiyete durumlarının pik noktada yaşandığıni yazıyor aslında 9 ay boyunca hep bir diken üzerindeyiz şimdide yeni bir hayat başlıyor bizim için..endişelerimiz normal o da fizyolojik olarak böyle çıkıyor bizden uykusuzluk, nefes sorunlari, iştahsızlık ...

Benim çatı 35te olmuştu ama o zaman bu kadar hissetmemiştim ağrıyı. Geçen hafta su mu sızıyor diye şüphelenip alttan muayene oldu. Alttan bakılınca o gün bakılmadan nst girmiştim ve en fazla 3 4 tane 40 50yi bulan sancı vardı bu hafta biraz daha sık 50lerde seyreden ve düzensiz şekilde 1 tanesi 100ü bulan sancı çıktı. Doktor kanala girmeye çalıştığı için olur dedi ama bu durumu da o muayene tetikledi diye düşünüyorum. 35te kanama olmadı ama geçen hafta 37de baktıklarında kanama da oldu pıhtısız saf kan şeklinde.
O kanama ne oluyor acaba. Dr muayene ederken rahim agzindaki nisani mi cikarmaya calisiyor. Cunku bende gecen haftadakinde bayaa olmustu. Ama bu sefer olmadi nisan gibi gelen sey. Tetikliyor ya kesinlikle. Zateb dr zorladi acilmayi bu sefer de fark ettim

Yaa 🙁🙁 ilk kez yaşıyoruz bu duyguları panik atak durumu da olabilir ben sizi çok iyi anlıyorum süreç az kaldı zaten okuduğum hamilelik dönemi kitaplarında ilk zamanlar bir de son haftalar da bu panik anksiyete durumlarının pik noktada yaşandığıni yazıyor aslında 9 ay boyunca hep bir diken üzerindeyiz şimdide yeni bir hayat başlıyor bizim için..endişelerimiz normal o da fizyolojik olarak böyle çıkıyor bizden uykusuzluk, nefes sorunlari, iştahsızlık ...
Evet istahsizlik da var. Heralde dogum korkusu etkiliyor bu durumlari. Olabilir

O kanama ne oluyor acaba. Dr muayene ederken rahim agzindaki nisani mi cikarmaya calisiyor. Cunku bende gecen haftadakinde bayaa olmustu. Ama bu sefer olmadi nisan gibi gelen sey. Tetikliyor ya kesinlikle. Zateb dr zorladi acilmayi bu sefer de fark ettim
Hiçbir fikrim yok ne olduğuyla alakalı ama kuyruk sokumumuza kadar giriyomuş bakarken . Benim de ilkinde olmamıştı. Nişan daha farklı bişey dedi doktorum akıntıyla karışık veya sadece kan ama mukuslu yapışkan uzayan bişeymiş

Back